הרחבת דירה בבניין

kibutsnik

New member
הרחבת דירה בבניין

שלום, עברה לאחרונה לרשותי דירה של הוריי המבוגרים. דירה שיכון מאוד קטנה אך נמצאת באיזור בעל ביקוש יחסי. יש אפשרות להרחיב את הנכס משמעותית וישנן זכויות בנייה שמאפשרות למעשה כמעט ולהכפיל את שטח הדירה. הדירה שברשותי הינה בקומת קרקע ובקומה שמעלינו כבר הרחיבו את הדירה וקיימים בחצר עמודים וכמובן התקרה. פניתי לדייר וביקשתי ממנו לקבל את המספרים כדי להתחיל את ההידברות איתו כדי לשלם לו את התמורה היחסית מכיון שאני משתמש בעמודים ובתקרה שהוא בנה. השכן, שבנה את ההרחבה לפני כמעט עשרים שנה אמר שאין לו את המסמכים ושהוא לא זוכר כמה עלתה לו הבנייה. אמר שיחזור אלי ולמחרת חזר אלי עם דרישה שערורייתית. הסברתי לו שזה לא מקובל עלי והבנתי שאני צריך להידבר איתו בדרכים אחרות כבר מההתחלה. יש לי כמה שאלות: האם אני צריך להשתתף איתו בעלות היחסית לפי המחירים של אז או שהוא יכול לדרוש ממני השתתפות שמוערכת בקנה מידה של היום ולא בעלות הריאלית של התקופה שבה ביצע את ההרחבה ? בעמודים ובתקרה ישנם ליקויי בנייה, לא חמורים אבל קיימים. יש קצת בעיות של סגרגציה וכיסי חצץ בחגורות בתקרת הצלעות ופה ושם יש כמה ברזלים שהחלידו ובקעו את שכבת הבטון שמצפה אותם. מה עושים במצב כזה ? האם כל עלות התיקון היא עליו או שגם בזה אנחנו אמורים להחתחלק ? הרי הבעיה נובעת מכשל ביצועי שהוא יצר. האם הערכת התמורה צריכה להתבצע ע"י שמאי שיקבע ? אני רוצה חוות דעת מקצועית שתגקבה אותי במידה ואיאלץ לפנות לערכאות משפטיות, ועושה רושם שלא תהיה ברירה כי נראה שהשכן מנסה לעשות קופה על חשבוננו. אודה לכל מי שיוכל לייעץ ולתרום תובנות.

בינא

Member
איפה כתוב שאתה צריך לשלם לשכן?

מהיכן קיבלת את המידע הזה? אם קיבלת בעירייה...על מה הם הסתמכו? מקובל בארצנו הקטנה לבצע קודם כל דברים לבד...כמו ניתוח לב פתוח ואם לא מצליח ניגשים למומחה. מתחילה הייתם אמורים לגשת לאדריכל שיתכנן עבורכם את הרחבת הדירה, על-פי התקנות ובתוך כדי קבלת ההיתר להרחבה, לקבל מידע על מה צריך ומה לא צריך, מי צריך לחתום ולאשר וממה פטורים. גישה מוטעית היא לגשת לשכנים לבקש מהם כל מיני בקשות בלי לדעת את הזכויות שלכם קודם ואת אלה, רק אדריכל שמתמחה בהרחבות מסוג זה, כול לספק.

kibutsnik

New member
אני בכל מקרה אעבור דרכו בשביל ההיתר

זה אמרו לי בעירייה כשביררתי לגבי זכויות הבנייה. האם נראה לך סביר שהוא יסכים שאני אשתמש "בחינם" בעמודים וברצפה שלו ? תמיד מתחלקים איכשהו.

בינא

Member
נכון, אתה תצטרך חתימה שלו אבל אם הוא לא חותם

ללא סיבה מוצדקת, זה אומנם יגרום לעיכוב בזמנים אבל ניתן לעקיפה. אין הצדקה בתקנות לאי-חתימה של שכן בגלל דרישה כספית. התנגדות של שכנים צריכה להיות מוצדקת אם יש בעיה קונסטרוקטיבית ובמקרה שלך סביר להניח שלא תהיה כזאת, אם יש בעיה של ירידה באיכות החיים שלו וגם כאן יהיה קשה לו מאוד להוכיח זאת, או אם יוכל להוכיח ירידת ערך הדירה שלו או המבנה כולו וגם כאן אני מסופק אם יול להוכיח זאת, אלא אם ישלם לשמאי שלמונים והשמאי לא מפחד לאבד את רשיונו...(לא מכיר שמאי כזה). על-פי התקנות, במידה ויש שכן שלא מוכן לחתום, דרושה הסכמה של 70% מהדיירים האחרים במבנה ושכן אחד, בדרך-כלל אינו יכול למנוע בניה של אחר.

kibutsnik

New member
ואני בכל זאת אשאל

ברמה הכי בסיסית, הרי מגיע לו כסף, לא ? הוא בנה את העמודים והתקרה. זה לא הוגן שאני אנצל את מה שהוא עשה ללא כל תמורה. אני פשוט לא רוצה שהוא ינצל את זה ואני לא רוצה שיעשה לי הערכות שמבוססות על מחירי הבנייה של היום, אלא על כמה שזה באמת עלה לו ובחלוקה שיש מאחוריה הגיון. אם כל הסיפור יהפוך לבירוקרטי מדי אני אעדיף כבר למכור את הנכס כמו שהוא היום. אני לא איש נדל"ן מרובה נכסים שיכול לספוג את כל העיכובים של סכסוכים בין שכנים כדי להוציא היתר בעוד כמה שנים. זה גם לא הולך להיות הבית שלי ששווה לי להשקיע עליו כ"כ הרבה זמן. הרעיון שלי היה שבגלל שידוע שיש זכויות אז לממש אותן כמה שיותר מהר ולהשכיר את הדירה בזריזות ולהתחיל להחזיר את ההשקעה בגלל מחירי השכירות באיזור שמטפסים ומטפסים (הנכס ברחובות).

גישנ ריאלית ומציאותית אבל כנראה אינך

מכיר את גישת ההיפכא מסתברא. נון קונפורמיזם במיטבו, ובאם הדירה ברחובות, חבל על הזמן ודי לחכימא ברמיזא.

בינא

Member
אתה עובד סוציאלי? מישהו כתב שלא תשלם לו?

מה שנאמר הוא שיש סדר בדברים... קודם-כל מתכננים...אח"כ מגישים להיתר לבניה...אם תתבקש לקבל הסכמת שכנים תוכל להחתים את כל הבנין חוץ ממנו...לאחר קבלת ההיתר לבניה, תיגש אליו ותציע לו מה שאתה רוצה, כי אז כל הקלפים בידך ותוכל להיות הנדיב...ללא אפשרות שלו לסחוט אותך.

צביקי5432

New member
באם אתה רוצה להרחיב את הדירה תוך זמן סביר

אתה אכן נוהג בכוון הנכון של משא ומתן, באם תלך אתו ראש בראש ותגמור תכנון ותצטרך אשור שלו או שהוא יוציא לך צו מניעה, אז תדיין איתו בבתי משפט. כשאתה אומר הוא מבקש סכום מוגזם, לכמה אתה מתכוון ועל איזה שטח תקרה קיימת מדובר. וחוץ מזה השאלה האם בכלל אפשר להשתמש ביסודות הקיימים וזאת יכול לקבוע רק מהנדס. אני כותב כל זאת מספור דומה של חבר, שעד היום לא התחיל לבנות.

לדעתי כדאי לגמור בהדברות אלא אם כן

יש לך עסק עם סחטן.עדיף להגיע להסכמה על שמאי (ואתה אמור לשלם את שכרו) שקביעתו סופית ומוחלטת. בשליפה וירטואלית מהמותן לצורך קבלת סדרי גודל, אומדן לבניית תקרה ועמודים לעבודה קטנה כזאת 400 ש' למ"ר (חדש) מכיוון שישן ויש פגמים אני מעריך שהעלות היא 60-70% ומתוך הסכום הנ"ל אתה אמור לשלם חצי אז לצורך בדיקת סבירות דרישתו אתה נמצא באזור 150 ש'/מ"ר והתקונים של הקיים בתחום הבניה עליך.

למעלה