הרחבת בגרויות

barrelia

New member
הרחבת בגרויות

היי, אני לא מתכננת ללמוד רפואה- אבל אני מניחה שהרבה מהאנשים פה משפרים/שיפרו בגרויות ויוכלו לעזור לי.

אני רוצה להרחיב ל5 יח"ל תנ"ך והיסטוריה בלמידה עצמאית. (ב2 יח"ל לימוד הציונים הסופיים 91 ו95 בהתאמה)
היסטוריה הצלחתי למצוא רשימת חומרים באינטרנט וספרים אבל תנ"ך- כלום.
הבנתי גם מפורומים באינטרנט שאין בכלל שום ספרי לימוד להשלמה ל5 יח"ל בתנ"ך...
היות שבתיכון שלמדתי בו לא הייתה אפשרות של לעשות בגרות של 5 יח"ל בתנ"ך אני לא יודעת לאן לפנות ומאיפה להשיג חומר לימודי...
אני לא מתכוונת לשלם 5,500 שקל לקורס ביואל גבע, במיוחד לא כשאני יודעת שאני מסוגלת ללמוד לבד בלי בעיה.

אשמח לעזרה מאיפה אתם למדתם,

תודה :)

DICDOC

New member
אני גם מחפש

מחפש חומר ל5 יחידות תנ"ך... מקצוע קל ושווה הרבה מבחינת הבונוס, איך יכול להיות שאנשים פה לא עשו?!

bsomthing

New member
אהלן

עשיתי 5 יחידות תנ''ך בלמידה עם מורה פרטי (כשעתיים בשבוע במשך חודשיים, כלכלית לא מאוד קשה)
שתי אופציות עומדות בפניכם:
1. למצוא מורה פרטי אסרטיבי שיסכים ללמד ללא ספרים, ומדובר בעלות כספית לא קטנה.
2. לשכוח מזה או לצפות קשיים מרובים.
לשכוח מזה- תמיד קיימת האופציה על מנת להקפיץ את הממוצע לעשות במקום ספרות, שלזה כידוע יש ספרים. (5 יח''ל)
קשיים מרובים- תצטרכו לעשות שני דברים, אחד להשיג את המאמרים הדרושים ללמידת החומר בצורה עצמאית,
אני הייתי ממליצה לפנות במייל או ליצור קשר דרך הפרטים המופיעים באתר מפמר תנ''ך לאחראית על היחידות המורחבות ולבקש ממנה אולי תוכל לשלוח לכם את המאמרים.
אם לא- הגיע הזמן לעשות טיול לאוניברסיטה הקרובה לביתכם ולהשיג את המאמרים הנ''ל .
בנוסף לכך תצטרכו לסמוך על עצמכם הרבה, ללמוד את הפרקים לפי פירושים שתמצאו באינטרנט ורש''י, ולנסות כל הזמן לשלב את זה עם הרציונל של השאלון על מנת לשמור על אוריינטציה,
כמובן לדלות כמה שיותר מידע על הרעיון הכללי מאחורי השאלונים מאתר מפמ''ר תנ''ך.
מניסיון אישי- יש הבדל בין יחידות החובה ליחידות הרחבה בצורת ההתמקדות שלהם בחומר ובשאלות, נוסף על כך שפתאום יש מאמרים ורעיונות מהמאמרים מה שלא היה בחובה. אני ממליצה להסתכל באינטרנט על השאלונים ולראות אם אתם שמים לב להבדל ואם זה רמה שלדעתכם אחרי מה שפירטתי תגיעו אליה. לא פשוט לעשות את זה לבד בלי הכוונה נוספת...
האידאל הוא שאם יש לכם חבר שלומד ביואל גבע בקורס הזה והוא יוכל לתת לכם את החומר שהם לומדים לצלם אבל טוב זה רק במקרה כזה.
אני יכולה אולי לעזור אבל מהיחידות שעשיתי היחידה שרלוונטית לכם היא יחידה רביעית. השאר השתנו תוכניות הלימוד מאז שאני עשיתי (הם משנים לפעמים...)
נוסף על כך כדאי לקחת בחשבון שמדובר ב3 שאלונים, אם זה הגיוני לכם מבחינת יכולת לעשות את שלושתם באותו יום וללמוד את החומר בכללי וכו'. בשונה מספרות והיסטוריה שמדובר בשאלון אחד. (אולי ספרות זה שניים לא סגורה על זה..)

למעלה