הרחבה עתידית לבית

newhouse

New member
הרחבה עתידית לבית

שלום רב, אני עומד לפני בניית בית פרטי ונמצא בשלבים מאוד ראשוניים של תכנון, כרגע בחיפושים אחרי אדריכל. בגלל אילוצי תקציב וגם בגלל צרכים מאוד מצומצמים לעכשיו (ללא ילדים בעתיד הקרוב) אני מתכנן לא לבנות את הבית במלואו אלא לבנות כרגע רק מה שבאמת יש לי בו צורך. חשבתי לבנות שלד מלא ולאטום חלק מהבית בלי לבצע בו גמר, אך אנשים שהתייעצתי איתם אמרו לי שהדבר לא כדאי מכיוון שבסופו של דבר ההפרש לא גדול בכלל. מכיוון שאני לא רוצה בבוא הזמן להרחיב את הבית שלי טלאי על טלאי עם כל מיני תפרים לא יפים ובעיות סדיקה ניסיתי לחשוב על פתרון אחר. חבר אחר הציע לי לבנות רק את החלק של השלד שאני מעוניין בו כרגע אך ליצוק את הרצפה והיסודות לכל הבית המלא שיתוכנן כבר מראש. אמר לי שאם אבנה את הרצפה הקונסטרוקטיבית מקשה אחת אז מצד אחד אם אתמקח עם קבלן השלד בצורה נכונה הוא לא יוסיף לי על החלק הזה הרבה מדי כי לא מדובר בעבודה מסובכת באופן יחסי, ומצד שני כאשר אבנה את המשך הבית אז הסדיקה בין חלקי הבית תהיה מינימלית מאוד עד בלתי קיימת כי לא יהיו כל מיני שקיעות דיפרנציאליות של הבית כי הביסוס יהיה אחיד. בינתיים אוכל להשתמש ברצפה הקיימת כמשטח חיצוני מרצוף לפרגולה או כל שימוש אחר מסוג זה, ובבוא היום אחרי שאבנה אוכל לצקת משטח חיצוני שאין שום הכרח אמיתי שיהיה מקשה אחת עם הבית. האם פתרון כזה יעשה את העבודה ? האם אכן בתמחור הכולל זה לא יעלה את העלות שלי בצורה ניכרת ? האם זה יצמצם עד יעלים את בעיות הסדיקה וההיפרדות בבוא היום ? אודה לכל המייעצים. אגב, אשמח לשמוע המלצות על אדריכלים טובים שעובדים באיזור מ.א. באר טוביה. תודה מראש !

fireman

New member
שטויות במיץ עגבניות

הגמר הוא הבוחטה האמתית מבחינת העלות, השלד מהווה כשליש מהעלות הכוללת של הבית כאשר בונים בסטנדרט ממוצע ולא בסטנדרט של האלפיון העליון יהיה נכון לבנות את כל האלמנטים של השלד, לבנות את קירות הבלוק ולאטום את החלקים שאינם נחוצים לך היום, לא צריך לטייח, לא צריך חלונות, לא צבע ולא גופי תאורה. לבצע את השלד בכללותו, לבצע איטום של הגגות היטב, לוודא שאין נזילות לתך חלק השלד שאינו בשימוש ולאטום אותו לאחר מכן. הסיכוי שיהיו לך סדקים במקרה הזה אפסיים, מנגד, בניה ליד בשלב מאוחר יותר הם סיכוי טוב לסדקים, תפרים ונקודות חיבור בעייתיות. בהצלחה!

newhouse

New member
גם אני חשבתי כך

אבל כאשר דיברתי עם חבר שגם חשב לעשות כך הוא הסביר לי שהחיסכון לא גדול כמו שנשמע. הרי טיח חוץ וצביעה עושים על כל המעטפת, חלונות חייבים לעשות כי אי אפשר להשאיר את הפתחים פרוצים וגם ממש לא לעניין לסגור אותם בצורה מחופפת כמו איזה בית ערבי, ואז גם חייבים כבר לשים ספי שיש לחלון. הכנה לחשמל ומים לאיזור גם חובה לעשות כי להניח את הקווים מחדש זה כבר בעיה וכך הלאה והלאה ואז בעצם הדבר היחיד שחוסכים זה עלויות של ריצוף וטיח פנים וצבע באיזור הזה, שבסופו של דבר יוצאים הפרש מאוד מצומצם כמשווים בין העלויות שייקחו קבלני המשנה על העבודות החלקיות או המלאות. האם רצפה וביסוס משותפים לא אמורים למנוע את הבעיות של הסדיקה מכיוון שימנעו את השקיעה של הביסוס של החלק החדש כמו שקורה בהרחבות שלא נעשתה להם הכנה ?

dan0005

New member
אני בעד לבנות את השלד עכשיו, הסבר בפנים

אני מסכים עפ פיירמן, עלות השלד היא בערך שליש מעלות הגמר. להמשיך את השלד בעתיד יעלה הרבה יותר מאשר היום, תצטרך להביא מהנדס, להגיש תוכנית שינויים, קבלן שלד, וגם החיבור בין חלקי הבית לא יהיה מושלם, אלא יותר כמו תלאי גם אם תחשוב למכור את הבית בהמשך לפני שתסיים את הבניה של החלק השני, לשלד האטום יהיה יתרון מבחינת מכירה כי מי שלא בנה עשוי לפחד מהתהליך של הבניה והוצאת ההיתר, לעומת השלמת הפנים שזה יותר דומה לשיפוץ והרבה יותר קל לאנשים לבצע, ויש בונוס שהם יכולים לבחור את הטעם של עצמם בגמרים. בכל מקרה, גם אם תבנה וגם אם לא, חשוב לבצע מעכשיו את ההכנות לאינסטלציה לקומה השניה. אגב, את החלונות ניתן לאטום עם תריסים

בינא

Member
החבר שאמר לך * צודק ב-100%...

* הציע לי לבנות רק את החלק של השלד שאני מעוניין בו כרגע אך ליצוק את הרצפה והיסודות לכל הבית המלא שיתוכנן כבר מראש. אמר לי שאם אבנה את הרצפה הקונסטרוקטיבית מקשה אחת אז מצד אחד אם אתמקח עם קבלן השלד בצורה נכונה הוא לא יוסיף לי על החלק הזה הרבה מדי כי לא מדובר בעבודה מסובכת באופן יחסי, ומצד שני כאשר אבנה את המשך הבית אז הסדיקה בין חלקי הבית תהיה מינימלית מאוד עד בלתי קיימת כי לא יהיו כל מיני שקיעות דיפרנציאליות של הבית כי הביסוס יהיה אחיד. בינתיים אוכל להשתמש ברצפה הקיימת כמשטח חיצוני מרצוף לפרגולה או כל שימוש אחר מסוג זה, ובבוא היום אחרי שאבנה אוכל לצקת משטח חיצוני שאין שום הכרח אמיתי שיהיה מקשה אחת עם הבית. הוא מאוד צודק בעיקר בגלל שכתבת שאין לך תקציב לבניה עתידית. ברגע שכתבת את זה כל שיקול אחר מתגמד ולא רלוונטי. אזור באר-טוביה ידוע כבעל אדמה שרינה טובה לביסוס ולכן גם מסיבה זו עדיף לצאת מהקרקע עם הכלונסאות, קורות היסוד והרצפה הסופית. כל ההגשות שתעשה בעתיד על תוספות, יהיה תוכניות שינויים בהליך מזורז ולכן גם בכך יש יתרון כי טופס 4 לא תצטרך שוב... על אדריכלים טובים לאזור שלך תוכל לדעת אם תכתוב לחתום מטה...

newhouse

New member
ברור שבכל מקרה לא אבנה משהו שאין ביכולתי לממן

אבל השאלה היא האם יציקה של רצפה במקשה אחת גם לחלק העתידי תסייע במשהו או שאסבול מאותן תופעות שאני רואה בבתים שהרחיבו אותם כאשר לא הייתה שום הכנה ?

לא צריך להסתמך על תאוריות

בבית שלי עשיתי בדיוק כך יצקתי רק רצפה כהכנה ליחידת דיור עתידית של 40 מטר מרובע , מה הרווח ? הרווח הוא שאתה לא צריך להתעסק עם הבניה הזו כעת , אין כסף אין זמן אין עצבים . הרווח הוא שאתה יכול בעתיד לבנות בניה לא קונבנציונלית ללא צורך בטיח אני חושב להשתמש בפנל מבודד , לשים קירות וגג והרי לך יחידת דיור במינימום עלות .

בינא

Member
נכון לבצע את הכנת הרצפה לבניה עתידית

מכל בחינה - כלכלית, הנדסית, נוחיות, מניעת בעיות עתידיות.

למעלה