הרזיה של חולי סרטן

0 אור 0

New member
הרזיה של חולי סרטן

ידוע שאחד הסימנים לסרטן הוא ירידה פתאומית במשקל, מישהו במקרה יודע להסביר ממה נובעת התופעה? (לא מדברת על תגובות לטיפול אלא על ירידה במשקל כתוצאה מהסרטן עצמו)

תאי הסרטן זקוקים להמון אנרגיה

ממש כמות בלתי נדלית, ומכאן נובעת ההרזיה. לכן גם תזונה נכונה לחולים בסרטן היא נטולת מתוקים, כך "מרעיבים" אותו. מצד שני, אם קיימת חולשה רבה, צריך להקפיד על תזונה מחזקת וחלילה לא להרעיב את הגוף.

0 אור 0

New member
האם התזונה הנכונה יכולה להספיק בפני

עצמה במצב התחלתי? אני זוכרת במעומעם שקראתי לפני שנים על המיקרוביוטיקה שטענו שיש הוכחות, אבל זה היה לפני שעסקתי ברפואה משלימה, אז לא התעמקתי בנושא

זה מאוד תלוי

ולא הייתי רוצה להסתכן בלתת המלצות. יש המון ספרים בנושא שמסבירים את נושא התזונה לחולי סרטן, רבים מהם חוזרים על רעיונות דומים. ספרים של מטפלים בנטורופתיה, רפואה סינית ורופאים - כאן כולם מסכימים עם המון דברים. פעם כתבתי על כך קצת בשרשור "רפואה משלימה וסרטן", תוכלי למצוא אותו בקלות, אני חושבת. אם את זקוקה למידע נוסף, כתבי לי ואנסה לעזור. יש לא מעט אנשים בארץ שמבינים בתחום.

0 אור 0

New member
אני אחפש את השרשור - תודה

האם זכור לך אם מישהו מתייחס להבדלים בין סוגי סרטן שונים בהקשר הזה? אנחנו קוראים למחלה בשם אחד, אבל האם ההתייחסות של רפואה משלימה ללויקמיה אצל ילד דומה לאשה שסובלת מסרטן השד או לגבר שסובל מסרטן בריאות? או שרק בהיבט התזונתי יש התייחסות אחת ובטיפול שןנה?

hal767

New member
הסרטן ע"פ הגישה הטבעונית

הינו שלב מתקדם בהרעלת הגוף, חנק תאי הגוף השונים, וניקיון הגוף הוא חלק חשוב בדרך הטיפול. תזונה טבעונית אורגנית היא חלק חשוב בדרך השגת המטרה הזאת. באשר להערתך בנושא הזנת הגוף במתוקים, הרי פירות מתוקים אורגניים הינם מהחשובים בתפריט כדי להשיג את ניקוי הגוף. בוודאי שמתוקים כמו ממתקים, סוכר לבן וכד', פסולים, שהרי הם חלק מגורמי המחלה. להבדיל מהם, פירות מתוקים אורגניים הם מזון עשיר וחיוני, הם מספקים לגוף אנרגיה וחומרי מזון חיוניים כדי שיוכל להלחם בתהליך הסרטני. בנוסף אדגיש שהפירות המתוקים האורגניים, וכן ירקות טריים אורגניים מגיבים בסיסית בתאי הגוף. זה מאד חשוב במחלה הזאת הניגרמת, בין השאר, מהחמצת תאי הגוף כתוצאה מהרעלתו. לדעתי, תהליך החמצה זה בנוסף לקריסת מערכות שונות בגוף וקשיים ביכולת הגוף להיזון, גורמים להרזיה. לכן הדרך הטבעונית לטפל בחולי הסרטן קשורה, בין השאר, להזנתו בתפריט אורגני המגיב בסיסית בגוף. חולי סרטן המסלקים מתפריטם "מזונות" שודדי אבות מזון המגיבים חומצית בגוף, עשויים לעצור בכך את התהליך הסרטני ואת הירידה במשקל..

hal767

New member
ממתקים

ובמיוחד אלה המכילים סוכר לבן, שוקולד וכד' הם מעודדים אצל חולי הסרטן את תהליך ההרזיה והחמרת המצב. ממבט ראשון זה נראה לא הגיוני כי הם עתירי קלוריות, אבל לא כמות הקלוריות היא הקובעת, אלא איכותן. בעוד קלוריות ממקור טוב, כמו פירות אורגניים מתוקים, מעשירים את הגוף ביסודות מזון חיוניים ובסוכרים אכותיים וזמינים, בהם הוא משתמש בקלות, הרי הממתקים הנ"ל גוזלים מהגוף יסודות מזון ומעשירים אותו בחומרי פסולת שהם למעשה גורמי המחלה. גוף שחלה בסרטן הוא פגוע ומתקשה להתמודד עם חומרי פסולת אלה. בנוסף, כפי שציינתי קודם, ישנה חשיבות רבה בהחזרת הבסיסיות לגוף החולה. בנושא זה משחקים תפקיד שני גורמים עיקריים: התזונה והנשימה. נשימה לא נכונה משאירה את הגוף בחוסר חמצן מסויים, וזה מעלה את חומציותו. נשימה נכונה בשילוב עם תזונה טבעונית אורגנית מתאימה, הם הנוסחה להחזרת הבסיסיות של הגוף. לכן הם חלק חשוב בדרך הריפוי. בוודאי שהם מהווים רפואה מונעת טובה.

נעמי66

New member
ירידה במשקל כתוצאה ממחלה

אני קוראת עכשיו את ספרו החדש של יצחק בן-אורי, "הבריאות שלך", ובדיוק הגעתי לפיסקה שקשורה, בעקיפין, לשאלה שלך. ציטוט: "כאשר מדובר באיש החולה במחלת קרוהן, וסובל משלשולים, מה התועלת לתת לו מזון רב-קלוריות ('כדי שיעלה במשקל')? הרי הקלוריות הללו, רובן ככולן, מגיעות ישר לאסלה". לפי בן-אורי, אחת הסיבות לסרטן היא הצטברות גדולה של חומרי פסולת רעילים בגוף, כתוצאה מתזונה גרועה, זיהום-אוויר, תרופות ועוד. ממה שכתוב בספר, אני משערת, שחלק ממערכות הגוף אינן מתפקדות, או מתפקדות בצורה לקויה, במצב של סרטן, ואולי זהו ההסבר לירידה במשקל, גם כאשר האדם ממשיך לאכול כרגיל.

אבל איפה פה ההסבר?

חולי כרוהן משלשלים את עצמם לדעת ולכן יורדים במשקל. יכול להיות שלפי תפיסתך (ותפיסות רבות נוספות) השלשולים הם נסיון של הגוף להיפטר מרעלים. אבל חולי סרטן לא סובלים (באופן מגמתי לפחות) משלשולים כך שהתאוריה שנתת לא מסבירה למה חל איבוד המשקל. ברור שמערכות הגוף לא מתפקדות היטב במצב של סרטן, אך כיצד משפט זה מסביר את הירידה במשקל? התשובה "יש רעלים בגוף" לא תמיד עונה על כל שאלה.

נעמי66

New member
בקשר לרעלים בגוף...

המחשבה שלי היא שבמצב כזה, מערכות הגוף השונות לא מתפקדות, או מתפקדות בקושי, ולכן עלול להיווצר מצב שבו המזון לא מתעכל, או לא נספג מהמעיים למחזור-הדם וכן הלאה.

0 אור 0

New member
לא נראה לי שזה קשור

בקרוהן מדובר בחוסר יכולת לעכל, ובמעבר מהיר מדי של המזון במערכת העיכול, זה דבר שידוע ומובן , אבל נראה לי שמדובר על מנגנון אחר. התשובה של מיכל היא כנראה יותר בכיוון שהתכוונתי אליו.

נעמי66

New member
לאור, תשובה של איש-מקצוע

שאלתי את יצחק בן-אורי מה הסיבה שמרזים מסרטן, והוא אמר - א. לא מכל סוג של סרטן מרזים. ב. מרזים כיוון שהגוף לא יכול לנצל את המזון, בגלל חוסר באנזימים של עיכול.

yoramg007

New member
הרזיה אצל חולי סרטן

בראיית הביו-אורגונומי מחלת הסרטן כמו מרבית המחלות הכרוניות נובעת מרמת אנרגיה נמוכה של הגוף, כלומר האנרגיה שהגוף מייצר מהמזון שאנחנו אוכלים, פחותה מהאנרגיה היוצאת מהגוף הן מעבודה ובעיקר אנרגיה הנימשכת מהחולה ע"י ה"משלימה האנרגטית" שלו וזאת ללא שליטה של החולה. מסיבה זו נוצר מאזן אנרגיה שלילי הגורם להרזיה. בטיפול בביו-אורגונומי אפשר לעצור תהליך זה של משיכת האנרגיה ואף לגרום להבראת החולה. בכל מיקרה מומלץ במצב זה לאכול מאכלים עתירי אנרגיה כמו טחינה למשל וכן לא לבזבז אנרגיה, לנוח מה שיותר ולהפסיק כל פעילות ספורטיבית או פעילות במכון כושר, פעילויות המבזבזות אנרגיה שחסרה גם בלעדיהן.

למעלה