הרוש...מה אתה רוצה??

shay100m

New member
הרוש...מה אתה רוצה??

אל תאפשרו לבית"ר לפתוח את העונה
הרוש מתנהג עכשיו בצורה ממש מגעילה ,עם התנהגות שכזו הוא עושה רושם שהוא לא כזה ילד טוב ,
מאז הפיצוץ עם טביב הוא רק מחפש כותרות ומלכלך , לא מבין מה הסיפור שלו , הוא בחר ללכת בדרך הזו וזכה בבוררות בדיוק במה שרצה,
לא קיבלת את הכסף ? פנית לבקרה עם הדרישה לקבל את הכסף ? סבבה! למה אתה צריך לצאת נגד בית"ר בדרישה שכזו,הרי לא אתה תקבע עם בית"ר תפתח את העונה או לא .

אם תשאלו אותי, הוא ממש הרס לעצמו בכל ההתנהלות הזו , אני מאוד התאכזבתי גם מהההתנהלות הטביבית , אבל כרגע זה כבר ברור שטביב צדק במה שעשה.

מנגד , ברוכיאן נשאר בלי קבוצה ומתלונן בתקשורת (הכתבה המלאה בקובץ המצורף) שההצעות שהציעו לו היו מעליבות ,אמנם הוא טוען שבבית"ר קיבל יחס משפיל מהבעלים ,אבל ניכר שהוא מנסה להציג עובדות ולא סתם ללכלך ,ואף הגדיל לעשות ואמר שלא יעז לחשוב על מעבר לנורדיה כי "בשבילי יש רק בית"ר אחת " , אני מניח שנורדיה לא הציעו לו חוזה שקוסם לו ,אבל בעצם האמירה הזו הוא מראה שהוא הרבה יותר בנאדם מהרוש .

BelaMirela

New member
עד עכשו קראתי רק תלונה של הרוש על טביב שלא שלם לו מה שחויב

בבוררות. הדברים חזרו על עצמם גם לפני שאים על בית"ר , נמאסו עלי שניהם , הוא וטביב , טביב לא מבין שום דרך אחרת מאשר להפסיד בבתי משפח ולהיות מורשע בהם , הוא עלול להזרק לכלא בגלל תקיפה וממפיך עם ה"אונטה" שלו. עכשו מתברר שהרוש עושה "דאוינים" ואונטה גם הוא. בית"ר נראית על הפנים , בגלל שזה מה שמעסיק אותנו במקום לשחק כדורגל ראוי לשמו.

jnus1

New member
אני יותר מאשים את טביב הוא הרס לנו ולעצמו

לא רק שלא הרווחנו שחקן שגדל אצלנו מהנוער, מה שעושות קבוצו קטנות מאיתנו בהרבה (הפתח תקוואיות למשל) בארץ ובעולם. אלא ברוב גאוניותו, הוא גרם לכך, שגם הוא יצרף לשלם כסף על השחקן שגידלנו, וקבוצה אחרת תהנה ממנו. הוא נקמן ובלי טעם וריח, ולכן הפסדנו כולנו כולל הוא. הרוש אומנם, מתנהל קצת בצורה מגעילה, אבל זה בא אחרי ההיטפלות של טביב אליו. זה נראה כאילו הוא בא להחריב את בית"ר כדי להקים קבוצה "נקייה" משחקנים שגדלו במועדון ולהביא משלו שחקנים צעירים. ממ ורבן בית המקדש והקמת איליה קפיטולינה על חורבות ירושלים... מצטער על ההשוואה. זו התחושה. הרוש לא בסדר, אבל התגובה שלו באה אחרי הההתנהגות הלא צודקת כלפיו מצד טביב. הוא בניגוד למויאל הבוגד, דווקא לא בגד בנו.

shay100m

New member
טביב הוא מלין שכר סדרתי ואיש קשה

אבל הוא טיפל יפה מאוד בחבורת אוכלי החינם הפרזיטים שיצר גאידמק, עכשיו שרק יידע לשלם בזמן ולשחרר קצת מהקמצנות והמועדון יהיה בריא ומאוזן כלכלית.

jnus1

New member
וואי מה זה לא מסכים איתך

טביב אשם פה בעיקר. אז הוא טיפל באוכלי החינם, אבל העיף שחקנים שהיינו זקוקים להם. כל הנוער הבית"רי שהביא אליפות וגביע היום נמצא בקבוצות אחרות. הרבה בגללו. חלקם בוגדים, אבל חלקם פשוט הבינו שאין כסף וישועה ממנו. ואת השאר הוא העיף סתם בלי שום סיבה טובה.

BelaMirela

New member
אמת. שחקנים שזכו בתארים בנוער של בית"ר

משחקים בקבוצות אחרות. זאת אחת הבעיות. חוץ מהלנת השכר , הבוררויות , הסבוכים המשפטיים , והעובדה שטביב עלול להזרק לכלא בגלל תקיפה ובית"ר שיכת לו , איך ינהל אותה אם יהיה בבית סהר ? איזה עוד שם רע אנחנו צריכים על ראשינו אם לא די לנו בלה פמיליה ?

shay100m

New member
ולפני שהוא הגיע ?

הנוער הביתר"י נזרק להפועל ירושלים או עלה לבוגרים ונמכר למכבי חיפה...אז נכון שעדיף לשמור על שחקני הנוער,להשקיע ולפתח אותם , אבל אם ההנחה היא שטביב בא במטרה להרויח ואפילו השקיע כספים ברכישה של צעירים מבטיחים אז לא רואה סיבה שיזלזל בכשרונות מבטיחים מהנוער.

jnus1

New member
אבל זה מה שעשה... העיף וזילזל ועשה יותר מידי חריש שהרס

והסיבות של המכירה של חן עזריאל וכו' היו כלכליות קורנפיין הסביר את זה יפה.

series4u

New member
אבל קורנפיין שכח להזכיר, שהבעיות הכלכליות קשורות ...

אליו !!! איך ימומנו 1.5 מליון שקל לשכר שלו? בשביל זה צריך למכור בשנה אחת את עזריאל במליון שקל, לפני כן את תמוז, וברק יצחקי ... מתברר שהיו לקורנפיין עוד שותפים לעושק הגדול, הרוש היה אחד מהם עם עלות שכר של קרוב ל 2 מליון שקל בשנה. תוסיף לזה את ברוכיאן ובן שושן עם שכר דומה, ותבין למה היה צריך למכור את השחקני הבית שהביאו אליפות בנוער.
&nbsp
טביב לא אוהד בית"ר ירושלים. לא מעניין אותו שחקני בית. מדובר באיש עסקים קר, שההתנהלות השותפת שלו (כמו הלנת השכר ותמיד לחכות לרגע האחרון כדי להרוויח שקל) אכן מטרידה, אבל כשמנהל בשוק הפרטי רואה חברה שמפסידה מליונים ובכירים שבה מקבלים שכר מופרז לחברה מפסידה - עושק ברור שהוא צריך לשלם עליו - הוא נפתר מהם כמה שיותר מהר. זה בדיוק מה שקרה בבית"ר ירושלים בקיץ האחרון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jnus1

New member
לא נכון! היו חובות עתק... וכולם קיצצו כולל קורנפיין

אתהמצטט את לא פאדיחה שבאמתלה המטומטמת הזו, עמדו מתח לביתו של הסמל אחד הגדולים שלנו, וקיללו אותו כאחרוני הערסים העבריינים! שום דבר לא מצדיק אותם. קורנפיין צדק, גאידמק דפק את המערכת והאיר שוקת שבורה, הוא והניהול הדפוק של ארזי שגרף סכומים דמיוניים. קורנפיין היחיד שם את האבצע בסכר כדי שביתר לא תסיים כמו גלאזגו ריינג'רס בליגה רביעית. כך שההאשמות האלה מופרכות. השחקנים עזבו בגלל הניהול הכושל וגאידמק. טביב לעומת זאת, בא רענן בעל בית חדש שצריךלבנות קבוצה ומעיף מפה את כל שחקני הבית. בונה כל עונה קבוצה חדשה. לא מביא זרים איכותיים. לא משקיע באף שחקן כמעט מלבד צעירים מבטיחים שאולי יהפכו להיות בניו/ערן זהבי טל בן חיים/רביבו ברקוביץ הבאים. מהמר על הצעירים ומפקיר את הכול. זה ניהול מעניין לתיאוריות אקדמיות, לא למציאות.

series4u

New member
כולם קיצצו אולי בשנה הראשונה להפסקת הזרמת הכספים של ארקדי.

לאחר מכן, כמו קורנפיין - רובם דחו משכורות, כדי לא להסתבך עם הבקרה התקציבית. איך אתה חושב בית"ר נשארה חייבת 2 מליון שקל לקורנפיין ?!
&nbsp
קורנפיין לא קיבל 1.5 מליון שקל בשנה? פי 3.5 מצ'יזיק בחיפה? כשהקופה ריקה, מי מחתים שחקנים על חוזים של 200-300 אלף דולר בעונה? והסעיף שהכי "אהבתי" - מענק של 200 אלף שקל, כשיהיו בעלים חדשים לקבוצה. מענק על חשבון הברון.
&nbsp
זה שלה פמיליה קיללו את קורנפיין, זה לא מוסיף כבוד לאף אחד ולא במקום. אבל זה עדיין לא מצדיק את העושק הגדול של קורנפיין והמקורבים אליו.
&nbsp
&nbsp
אם אתה בעלים של קבוצה, כשאתה שומע על חרם כרטיסים מתוכנן, היית ממשיך להשקיע כרגיל?
&nbsp
אני חוזר ואומר, טביב לא אוהד בית"ר שזורק כספים בלי הכרה. כל שקל שהוא שם בקבוצה - מתוכנן. ואם יש גרעון בהכנסות, סכום ההשקעה מצידו יורד. בדיוק כמו בכל חברה פרטית בשוק הפרטי שחפצה בחיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jnus1

New member
קיצצו דחו, כל זה לא משנה את התמונה-קורנפיין המציל של בית"ר

נמכרו שחקנים שחקני בית, בניגוד גמור לטביב שמוכר מרצונו, ונותן בעיטה בתחת לכל חקן בית שגדל בנוער... עכשיו מאטוביץ' הוא הקפטן זה הזוי ביותר. על אף שאני מכבד מאוד את מאטוביץ' שחקן טוב, ומראיון איתו הוא בנאדם טוב, הוא לא יכול לקבל סרט קפטן אחרי חצי שנה בבית"ר סתם כך. שאלוי לא קיבל אז הוא? הסכומים שקורנפיין דחה כדי שבית"ר תחזיק מעמד זה מה שחשוב, העובדה שהבעלים הוא זה הפסיק את הזרמת הכספים אלו העובדות המכריעות. וכן, הניהול היה כושל, אבל אל בתקופתו של קורנפיין, צריך להביא שחקנים סביריםלא? או שבא לך עוד איזה מוכר גלידה חובבן? (ואני אוהב גלידות שלא תבין)
קורנפיין היחיד שבזכותו לא התרפקנו ועפנו לליגה רביעית. רק בזכותו. אמר את זה ארקדי, אמרו את זה שחקנים. אני מאמין לו. היו לו טעויות, חלקן מאוד בעייתיות, כמו לאפשר לאויב האדום לשיר בטדי "הבועל עולה" מעבר לזה, הוא חתום על ההישארות שלנו בליגה .
אם היה חרם כרטיסים? אתהמתכוון לבכיינים חיפה?

series4u

New member
דחו או קיצצו זה מאוד משנה !

כשמקצצים, זה עוזר לקבוצה להמשיך לחיות. כשדוחים משהו, זה נוחת בזמן או על האדם הלא נכון. ובמקרה הזה רוב הדחיות נפלו על טביב. מי שאוהב את המועדון, כשהוא בברוך כלכלי - מקצץ. מי שרואה בקבוצה באר שאפשר לשאוב ממנה עוד ועוד כספים - דוחה סכומים, עד שהמצב ישתפר.
&nbsp
שלא יהיו אי הבנות, קורנפיין כיסה חובות והתחייבויות של 60 מליון שקל שהשאיר ארקדי, והציל את בית"ר מפירוק, ועל זה מגיע לו הרבה כבוד והוקרה, אבל זה עדיין לא מצדיק שכר מופרז של למעלה ממליון שקל בשנה. גם כשיש לך טיקט של מציל, זה לא מצדיק להחתים שחקנים על חוזים של מאות אלפי דולרים בעונה, כשאין כסף בקופה כדי לפתוח את העונה. ושוב, אני מבדיל בין החוזים שארקדי חתם עליהם כבעלים שמזרים כספים, לבין החוזים שאיציק חתם עליהם, כשארקדי לא שם שקל.
&nbsp
אולי שכחת, אבל אצל קורנפיין שיחקו עם שחקני הבית, כי לא היה כסף להביא שחקנים חדשים, ואלו שעוד נשארו - זה רק כי היה להם חוזה (אולי כשמשחקים עם שחקני בית שעלו מהנוער, זה משאיר תקציב לשלם לבעלי החוזים הגבוהים). אפילו שומי חזר לאמן את הקבוצה כי לא היה כסף להביא מאמן אחר ולשומי היה חוזה בקבוצה (300 אלף דולר לעונה). כשארקדי הזרים כספים, רוב שחקני הבית הלכו לחפש בית אחר. מליקסון הועזב מהקבוצה כי ביקש שידרוג של חוזהו, אחרי עונה די מוצלחת מבחינתו, ל 70 אלף דולר לעונה או משהו כזה. בסוף הוא חתם בחיפה בסכום דומה. לקובי מויאל ושי חדד לא היה מקום בקבוצה.
&nbsp
אתה צריך להחליף דיסקט או דיסק או מה שזה לא יהיה. בניגוד לקורנפיין, אלי טביב לא אוהד בית"ר. הוא הגיע לבית"ר כאיש עסקים בזכות הקהל הגדול שלה, בהנחה שעם קבוצה טובה, השקעה נכונה וקהל גדול תומך - אפשר להרוויח מהקבוצה ומהכדורגל (בניגוד לרוב בעלי הקבוצות, שרק מפסידים מהקבוצה שהם הבעלים שלהם). מי שעושה לו בעיות - ימצא את עצמו בחוץ. בלי סנטימנטים. וזה בניגוד לקורנפיין שדי שמר על שחקנים, כדי שיהיה מה למכור כדי לממן משכורות מופרזות למי שנשאר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jnus1

New member
בוא נסכים לא להסכים

אתה סותר את עצמך, וכן אני זוכר טוב מאוד שהועזבו הרבה משחקני הבית וביקרתי את ההתנהלות הזו גם אז. רק שי הבדל קטנטן מאז להיום, אז היום הישגים אליפויות גביעים. היום יש רק העזבות של שחקנים בלי שום תועלת, בינתיים. מי שחתום על ההצלה של בית"ר, אתה חייב לו המון, זהמספיק ומגיע לו הסכום הזה. טביב איש עסקים, ולכן בית"ר בסכנת פירוק. זה אל אמור לעדד אותי או משהו.
&nbsp

series4u

New member
התחלתי לכתוב תגובה, שהפכה די ארוכה

ואז הדפדפן קרס ... אז אני אוותר על זכות התגובה, רק מעניין אותי לדעת איפה אני סותר את עצמי?
&nbsp
(ואם כבר סתירות, אז אליפויות היה עם הכסף של ארקדי, בלי הכסף היה גביע אחד ואולי גביע הטוטו (אני לא בטוח אם זה היה בתקופת הכסף הגדול או בתקופת האין כסף).
&nbsp
&nbsp

jnus1

New member
סתירה אחת לדוגמא משום שאין לי כוו או זמן

למנות אחת אחת- אתה טוען שקורנפיין דחה שכר על מנת לשאוב ממנה יותר כסף? אז איך הוא חתום על ההצלה של בית"ר בד בבד?
הרי משמחפ רק לשאוב כספים מממקום כלשהוא לא אכפת לו מה יקרה לאותו מקום לאחר השאיבה צודק אני או לא צודק אני? חוץ מזה, שאיך זה הגיוני שהוא חיפש להשאיר שחקנים אם לא היה כסף? איך לי זכור שבית"ר של 08/9 הייתהמושפעת בכוכבים והגיעה למקום באירופה ורק בגלל הארקדי לא הגיעה לשם?
אם זכרני אינו מטעה אותי...
וכן היו אליפויות בתקופת ארקדי הגביע היה ב2008 בתחילת הסוף של הכסף, וגביע הטוט 2009 שזה כבר שהוא הפסיק לממן. אבל לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד? אז היו אליפויות אבל ניהול של שכונה. ציינתי את זה בתור משהו דווקא חיובי, ההישגים.

series4u

New member
אין כאן סתירה

זה שקורנפיין הציל את הקבוצה, זה לא אומר שהוא יכול לקחת כמה כסף שהוא רוצה כמשכורת. מליון וחצי שקל לעונה. לומר "ארקדי אישר לי" זה בדיחה, ארקדי היה מאשר לו גם 5 מליון שקל, כל עוד איציק אחראי להשיג את אותם כספים כדי שהקבוצה תתקיים. זה שהוא עשה את העבודה שלו ויותר מזה, עדיין לא מצדיק סכומים כאלה. כל עוד הקבוצה המשיכה "לחיות" לא היה מי שיגיד לו לא לקחת את הסכומים האלה.
&nbsp
את השחקנים שנשארו צריך לחלק לשתי קבוצות: אלו שנשארו כי היה להם חוזה מהימים שארקדי חילק חוזים למי שהוא רצה, ואי אפשר היה להפתר מהם, כמו תומר בן יוסף עם 450 אלף דולר לעונה, (אחרי שהחוזה שלו הסתיים, החוזה הבא שלו היה בגובה של 100-120 אלף דולר בהפועל ת"א) ולא היה סיכוי שקבוצה אחרת תקח אותם עם החוזה שלהם (הזכרתי את שומי, שחזר לאמן את הקבוצה, אחרי שפוטר עם חוזה של 300 אלף דולר בעונה? הוא לא חזר בגלל שהוא מאמן טוב, אלא מחוסר ברירה. בכל מקרה משלמים לו).
וקבוצה שניה - של שחקנים שאיציק החתים או האריך להם את החוזה בסכומים גבוהים מאוד. וכמו שכתבתי קודם, כשהקופה ריקה אי אפשר להחתים שחקנים בסכומי עתק. בטח שלא למכור שחקנים, כדי לממן את השכר שלו והשכר של אותם שחקני בית עם אותם חוזים מוגזמים.
&nbsp
רק לסבר את האוזן. בן שושן, שקיבל בבית"ר 250 אלף דולר ונעלב מה 80 אלף דולר שטביב הציע לו, חתם על חוזה של קצת יותר מ 90 אלף דולר בנתניה. שי חדד שכל הזמן דיבר על שדירוג השכר שלו ל 120 אלף דולר, נמצא בלי קבוצה. כנ"ל ברוכיאן עם חוזה של 250-300 אלף דולר בעונה. הרוש עם חוזה של 225 אלף דולר (זה הסכום האחרון שראיתי) מסתפק ב 120 אלף דולר לעונה (אולי כי טביב משלים לו עוד 70 אלף). שחקני בית שאיכפת להם מהקבוצה.
קובי מויאל אמר שבית"ר לא פנו אליו כשהוא חזר לארץ. זה משהו שגם אני לא מבין. אבל אני לא אתפלא אם זה קשור לכך ששנה קודם מויאל לא היה מוכן לחכות שבועיים שהקבוצה תעבור לטביב ואז הוא יוכל להציע לו חוזה חדש, למרות שטביב פנה אליו אישית.
&nbsp
תארים? אתה מזכיר שוב את אליפות הכסף והזהב של ארקדי. אחרי שהוא הפסיק להזרים כספים - הפסיקו התארים (למעט הגביע, שמי שהביא אותו אלו השחקנים שנשארו מחוסר ברירה). ואחרי? אלו תארים הביאו שחקני הבית ב 4-5 השנים האחרונות?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

jnus1

New member
חפרת יפה אבל לא בכיוון הנכון

עדיין לא ענית לי על השאלה כיצד זה הגיוני שקורפניין רצה לשאוב כספים מיותרים לכיסו מבית"ר ובה בשעה הוא מציל אותה? זה הפרעת ריבוי אישיות שלא ידענו עליה? או שזו סתם תפיסה מעוותת שלך ושל מי שחושב כמוך?
וכל ההודעה שלך לא השיבה גם על השאלה השנייה שסותרת את התיזה שלכם- אם הקופה הייתה ריקה (והיא לא) ב2008 למה הוא לא מכר שחקנים אלא בחר להחתים אותם על סכומי "עתק"? האינטרס לפי ההיגיון פה הוא דווקא למכור אותם. איך לקחנו תארים גם ב2009 וג0 ב2010? ואני ממש לא בא להצדיק את ארקדי או הניהול הכושל של ארזי וכו' אלא שהשחקנים היו טובים יותר כולל שחקני הבית ברוכיאן, ברק יצחקי, וושות' את הגביע הביאו כולם ביחד כי זו קבוצה בריאה ונורמלית מחוזקת בזרים אבל כשאין איזון ואין חוכמה בבנייה של קבוצה היא נראית כמו הפרצוף של מי שבנה אותה ובלי שחקני בית. גם אני לא אהבתי את אליפוות הכסף והזהב של ארקדי האליפויות של 96-8 היו הרבה יותר מלהיבות אבל זה לא משנה את השורה התחתונה-אלו תארים אליפויות שנספרות אף אחד לא מודד יכולת לאחר מכן.
חשקני הבית עמדו להוביל אונו לאירופה לולא לא פאדיחה וארקדי ואז הגיעו הבלאגנים עם השחקנים המוסלמים והוכל נהרס. טביב לא בנה כלום בינתיים.

למעלה