הרוסה מכאב וקנאה

mevina

New member
הרוסה מכאב וקנאה

שלום לכולן. אני כותבת כי כבר לא יודעת מה לעשות עם הכאב.
תקציר הפרקים הקודמים-בת 43. נשואה עם ילד בן ארבע.
בגלל סיבוך של ניתוח בעבר, ההריון הושג בקושי וביליתי אותו בשכיבה מלאה על הגב משבוע 12 (למעט הליכה לשירותים ומקלחת אחת ליומיים) . המים ירדו בשבוע 34 וילדתי בקיסרי שזו טראומה בפני עצמה . ילד מקסים, נס חיי, אבל התהליך והחרדה לגורלו גררו דיכאון וטיפול ארוך.
במהלך השנים חל סיבוך נוסף שהביא אותי אחת לחודש לבי"ח וגרר ששה! ניתוחים. לפני שנה נכנסתי להריון טבעי. הפלה טבעית בשבוע 7+גרידה. לאחר 5 חודשים שוב הריון טבעי שאת רובו ביליתי בבתי חולים על הגב, שבסופו של דבר הדביקו אותי בחיידק בדם מה שהביא בשבוע 16 למות העובר, לניתוח חירום וכמעט למותי. ב"טיפול נמרץ" נשבעתי שלא אעשה זאת שוב.
ההריון האחרון היה במקביל לגיסתי, ממש נכנסנו להריון יחד. עבורה הריון ראשון ובריא. אבל עבורי- תזכורת מתמדת למה שאיבדתי.
היא עכשיו בחדר לידה ואני הרוסה. מהבוקר לא מפסיקה לבכות. לא מצליחה להשתלט על עצמי. אני הרוסה מקנאה ומרגישה כל כך רע על זה. מקנאה ב"טבעיות" בה הכל בא לה, בבריאות שלה, בכך שבטח יהיו לה כמה ילדים, ב"פסטיבל" הצפוי אחרי הלידה. בעלי לא יודע מה לעשות עם עצמו, קרוע בין הדאגה לי וההתרגשות מהלידה של אחותו. אני מרגישה שאני מקלקלת לכולם את החגיגה, אבל פשוט מתחרפנת.
אני יודעת שזה יעבור אבל כל כך כואב לי. למה אני לא מצליחה לשחרר ולשמוח במה שיש לי? יש לי ילד נהדר שאני יודעת שרבות מייחלות לו (גם אני ייחלתי לילד אחד זמן רב ויודעת בדיוק איך זה מרגיש). איך אתמודד עם גיסתי? איך אצליח להסתיר ממנה את תחושותיי הקשות? היא לא אשמה במה שקרה לה ומגיע לה לחגוג. אני כל כך פוחדת שלעולם לא אוכל להתמודד עם התינוקת שלה, שזה תמיד ייכאב. שתמיד ארגיש חסרה.

זה מאוד אנושי

גיסתי בהריון, ממש צריכה ללדת שבוע אחרי התאריך של העוברית המתה שלי

אין לי מושג איך אתמודד עם התינוקת הזאת, אני מקווה שילדים מעלים אצלי חיוך גם אם זה קשה.
אבל בהחלט, לראות את הבטן שלה, לשמוע את הסיפורים, לראות את הUS ולחכות לתאריך זה לא קל בכלל...
וגם לי יש שלושה בנים בריאים בבית, אני בטוחה שגם את מאושרת במה שיש, אלא שזה לא כל מה שרצית. וקשה לוותר על חלום.
אני מקווה שהזמן יעזור לי ולך להתמודד. כי באמת מגיע לאחרים להיות מאושרים כמו שאנחנו הצלחנו לפחות קצת.

כ"כ מבינה אותך. אני עוברת משהו דומה במשפחה.

אני אישית לא מתקרבת לשם. לצערי. אך אין לי ברירה אחרת. זה גומר אותי ואני לא מוכנה לסבול. לא שואלת ולא מתעניינת. חייבת לרפא את עצמי ולשמור על עצמי מכל מה שהורס אותי בפנים. החיים שלי השתנו לצערי, ואני גם מרגישה ש"מקלקלת" לכולם את החגיגה. אך ניסיתי, באמת שניסיתי להתמודד עם הסיטואציה אך אחרי כמה פעמים שלא הצלחתי להתמודד באופן טבעי ורק בכיתי כשראיתי..החלטתי שהכי טוב שאתרחק משם. אני כנראה לא מספיק חזקה כפי שחשבתי ונמאס לי להיות לא טבעית ובמסכה כל הזמן. ומי שלא מבין אותי זה לא מזיז לי.

valeta

New member
אוי כמה אני מבינה אותך!!!

אני מרגישה שאי אפשר להעמיד פנים. בעיני הכי נכון הוא לתפוס מרחק, גם אם זה פוגע ומעליב והיא הרי לא אשמה בכלום.
הדבר שאני הייתי עושה הוא לומר את זה בגלוי. לומר את זה לה/לחמותך/לבעלך שיעביר את המסר - כל דרך שנכונה לך. לומר בגלוי שאת שבורה ממה שעברת, שקשה לך להכיל עכשיו אחרים, שאת רוצה להתכנס עם עצמך ומבקשת שקט.
ואם היא אדם רגיש באמת - היא תבין. אם היא באמת תבין מה את אומרת לה - היא לא תכעס ותשמח ביום שתוכלי לקיים איתה קשר.
אני לא מסוגלת גם כן להכיל יותר הריונות של אחרות.

זה בדיוק מה שעשיתי.

ביקשתי מסביבתי הקרובה שיניחו לי כי אני צריכה את הזמן והשקט שלי. ביקשתי שלא יציקו לי יותר, שלא ידאגו לי ושלא מעוניינת לשמוע כל מה שקשור בהריונות יותר.
כך בעצם רמזתי להם שלא יזכירו לי את אותה הריונית שממנה אני מתרחקת כבר כמה חודשים. היא לא אשמה כמובן ומותר לה להיות מאושרת. שוב, ניסיתי להתעלות על עצמי ולעמוד מולה, אך כשראיתי שהיא כ"כ קורנת ומאושרת, הייתי מתפרצת ליד כולם בבכי היסטרי. לכן מאז המקרה האחרון נמנעתי מלהיפגש איתה או לשאול עליה. זה כואב לי שזה המצב אך אני כנראה לא יכולה אחרת, לא מסוגלת. היא העקב אכילס כרגע שלי ואסור לי להיות לצידה לצערי.
היא מצידה חושבת שאני מקנאה כפי שכולם חושבים. זה כואב לי שאני צריכה להיות קנאית ומגעילה, אך זה המצב. זכותי להיות בכאב שלי ולשמור על נפשי. שיתמודדו.
אני אפילו לא יודעת אם להגיד מזל טוב כשזה יקרה אוטוטו..אני יודעת שזה מגעיל מצידי, אבל כרגע אני לא מצליחה לראות אותי עושה את זה.
יש לך רעיון לגבי זה??

avishag42

New member
תודה לכל העונות .אני במצוקה גדולה

תודה לכולן.לפחות אני יודעת שהתגובה שלי פחות או יותר טבעית.
אתמול פשוט הסתגרתי בחדר ומררתי בבכי שעות ארוכות.
אני מרגישה נורא, בעיקר כלפי בעלי שמסר לי על הלידה כאילו הודיע על מוות, מחשש להעציב אותי עוד יותר ואני בכוחות על חיבקתי אותו ואמרתי מזל טוב ושאני שמחה עבורה ועבורו.
לה כתבתי סמס ברכות ושאגיע לבקר אחרי שתצא מבית חולים.
כרגע אני לא מסוגלת להתקשר אליה, למרות שזה הכרחי.
עברו כבר 5 חודשים מאז ההפלה וארבעה חודשים מאז ששוחררתי מבית החולים אחרי סיבוכים שלה.
לא מצליחה להתאפס חזרה על חיי. כביכול מתפקדת ובסדר, אבל בפנים הכל שבור.

d and r

New member
כל כך מבינה אותך, אולי תשלחי הודעה קצרה

תכתבי לה מזל טוב ושאת מאושרת בשבילה ומאחלת לה ולתינוק רק טוב ובסוף תכתבי שאת מצטערת שלא יכולת להתקשר, שאת עדיין עוברת תקופה קשה ושאת לא רוצה להעכיר את השמחה. משהו בסגנון.
אני כבר מכינה לעצמי בראש את ההודעות שאשלח לשתי "גיסות" שלי (נשים של בני דודים) שהיו בהריון בדיוק באותו שבוע כמוני ולעוד חברה שהיתה בהריון שבועיים אחרי. השבוע עוד חברה ילדה... קשה קשה אבל איכשהו למזלי כולן מבינות את מצבי (ואני חודשיים וחצי אחרי)

valeta

New member
אין "הכרחי". תמחקי את זה

מהלקסיקון. תעשי רק מה שאת מסוגלת לו, ובלי גדלות נפש ולהתעלות על עצמך. טפלי רק בעצמך. הלוואי שתדעי בקרוב ימים טובים יותר

valeta

New member
הנסיון הפרטי שלי בחיים (ללא קשר

לאובדן) הוא שלא לכל דבר יש פתרון, ויש דברים שהם כאלה: עצובים, לא הוגנים, קשים, נשארים מחוספסים ופרומים.
אז הדבר היחיד שאני יכולה לומר לך הוא שתעשי אך ורק מה שנכון לך. עם כל הכבוד, היא (ההריונית המאושרת) לא זקוקה למזל טוב שלך. לה כבר יש מזל טוב. אמנם מקובל וראוי ויפה ומנומס לברך, אבל היא ממש לא צריכה את זה, ו"הפגיעה" שלך בה היא כלום לעומת הגיהנום שאת חווה. אני חוזרת על מה שכתבתי קודם - אם היא באמת רגישה היא לא תשתבלל בעלבון שלה (שלא אמרת מזל טוב) ותקבל אותך בהבנה ובאהבה כשתוכלי. אם היא תהיה עסוקה בעלבונות סרק האלה, אז זה מה יש, ואת לא יכולה להתרסק רק בגלל אי פגיעה ברגשותיה.
אני אומרת לך בתור אמא שאני מבינה היטב מה זה להיות בתהומות שבהם אין מקום להכיל אחרים. רובנו יכולים לשמוח עם אחרים כשלנו טוב או סביר, ולא כשאנחנו כל כך מעורערים.

כרגע לראות הריוניות (במיוחד כשהן קרובות) זה פשוט שובר מבפנים. אני ממש לא יכולה יותר, בקושי מתפקדת מול ההריוניות בגן של הילדה (ממש חוששת כשאני נכנסת לשם את מי אני אראה הבוקר עם בטן, כי הרי הבטנים צצים פתאום). אז להתמודד עם מישהי קרובה שהיא בהריון? לא יכולה ולא מעוניינת. מפרגנת לעצמי לפחות את הדבר הזה. וכן - זו קנאה צרופה וכואבת וקשה "קשה כשאול קנאה". אז כן. אני מקנאה. אני קטנונית ומקנאה, וזה מה שיש כרגע.

נכון, גם אני קטנונית ומקנאה וזה מה יש כרגע.

רוצה לחיות בעולם שלי לבד בלי הפרעות מטרידות ומיותרות שמאמללות אותי כרגע.
כל אחת שתתרכז בחיים שלה, זאת המחשבה שלי וכך אני מתמודדת.
לגבי המזל טוב, עדיין מתלבטת אם לשלוח SMS סתמי בלי רגש. נראה..
אם יש לך נוסח כזה לתת לי- אשמח.

שונאת את ההבנה שיש לכולנו

אני כ"כ שונאת את ההבנה של כולנו לכאב ולקושי לקבל הריוניות אחרות...
שונאת את זה בעיקר כי זה מזכיר שוב ושוב שכולנו איבדנו את הדבר היקר ביותר בחיינו...
כ"כ מתסכל לראות אחרות מצליחות ואותנו תקועות מאוחר...
ככל שההריונית יותר קרובה אלינו כך זה הרבה יותר קשה ואין מה לעשות החיים של כולם ממשיכים בזמן ששלנו נעצרו.
בעבודה יש איתי עובדת שהייתה שלושה חודשים אחרי, ההריון שלי הסתיים בצורה כ"כ טרגית ושלה עדיין קיים וזה כואב ומצער והבטן שלה פשוט מוציאה את העיניים.
חברה טובה שנכנסה להריון חצי שנה אחרינו ואני עדיין לא מסוגלת לראות אותה.
והדבר הקשה ביותר, חברה ממש טובה שפתאום הודיעה שגם הם נכנסו להריון ומאז היא לא מפסיקה להתקשר מחשש שארצה להתרחק או להתנתק ממנה... זה מטריף כי היא יודעת עד כמה זה קשה לי והיא פשוט לא משחררת... אני ממציאה לה כל הזמן תירוצים למה אני לא עונה לה אבל לא אוכל להמשיך כך זמן רב...
הקנאה היא טבעית והגיונית ונכון שאף אחת מהן לא אשמה במה שקרה לנו זה לא מעודד ולא עוזר להתמודדות עם הסיטואציה. אז נכון מגיע להן להיות אמהות בדיוק כמו שלנו מגיע אבל בשמחה שלהן יש כ"כ הרבה שותפים לעומת הכאב שלנו שאני בטוחה שבסופו של דבר יבינו את העדרותינו מהשמחה... ואם לא... אז פשוט חבל... אני לא מצליחה למצוא כוחות להתמודד איתן... פשוט כי אין לי כוחות....

הכי מבינה. מוקפת בהריוניות מתקדמות ומאושרות.

פשוט לא נורמאלי מה שאנחנו עוברות.

avishag42

New member
תודה לכולן על התמיכה.

נשים יקרות
אנחנו אמנם לא מכירות אבל יש בכל זאת איזושהי הקלה ולו קטנה לדעת שאני לא לבד עם הרגשות האלה.
בינתיים הספקתי לברך אותה ושתינו בכינו בטלפון. לא מצאתי כוחות לנסוע לבקר אותה. זה ייצטרך לחכות.
אני נגנבת מהודעות הווטסאפ עם התמונות שהיא שולחת עם התינוקת. לא זו בלבד שהיא ילדה בדיוק בתל"מ, בלידה טבעית וללא חתכים היא גם חזרה לגזרה שלה שבוע אחרי הלידה.
הלוואי ויהיו לי את הכוחות לקנא פחות ולקבל יותר.
באמת שהקנאה קשה כשאול.
שיהיה לכולנו טוב ומהר.

avishag42

New member
לא עובר

ניסיתי להיות "בסדר" אבל התפרקתי אחרי כל ארוע משפחתי. אפילו נסעתי במיוחד לגיסתי והבאתי לה אוכל. חיבקתי את התינוקת והלב שלי נקרע.
בכל פעם שבן זוגי מחזיק את התינוקת שלה אני רואה בעיני רוחי את האולטרסאונד של העובר המת שלי
מטביעה את עצמי בעשייה ובעבודה, עושה ספורט, לוקחת תרופות נגד דיכאון, אבל אי אפשר להערים על הנפש
היום יומולדת של חמותי. הודעתי שלא מגיעה.
עמוסת רגשות אשם על הרגשות שלי, אבל בעצת חברות החלטתי קודם כל לשמור על עצמי.
הידיעה שזה לא יהיה לי יותר קורעת אותי. לא מצליחה להתנחם בילד היחיד והניסי שלי.
מתי זה יעבור?

למעלה