הרודיון

ורד8

New member
הרודיון

מישהו מכיר את הסיורים שם ויודע להגיד איך הם והאם הגיוני להיות שם בקיץ? (הסיורים ב12:00 בצהריים).
אני חושבת להיות שם ובתערוכה של הורדוס וכך להשלים לילדים שיעור הסטוריה (-:

אלעד 1975

New member
עומס חום בד"כ פחות מבת"א

יבש וחם. בד"כ מעט יותר חם מי-ם, אך לא לשכוח שעדיין מדובר במקום גבוה למדי (גבוה גם יחסית לסביבה הקרובה ולכן אם יש רוח הוא ירגיש אותה טוב יותר) ופתוח, רחוק מן העיר.
הבעיה שם היא חוסר צל ושגם נעים יותר מת"א זה עדיין קיץ, ולכן עלינו להודות למי שחפרו ופתחו לציבור את מנהרות המסתור הקרירות (מוארות ובעלות לקרה גבוהה) - הן המפלט מן החום. הן ודוכן הארטיקים.

אני הייתי הולך גם בקיץ.

ורד8

New member
אברר מחר

אם הסיור במנהרות (ואם מותר להכניס למנהרות ארטיק
).
אם הסיור בחוץ, יצטרכו לחכות לנו שם בחורף..
תודה.

אלעד 1975

New member
גם וגם

אפשר גם להגיע לשם ב08:00 ואז נעים. במקרה כזה לוותר על הסיור המודרך (אפשר לקרוא בדפדפת על האתרים עצמם ולאחר מכן במוזיאון להשלים פרטים עיוניים) ואז גם אפשר לשהות במנהרות זמן רב יותר.
לא לשכוח שמדובר על כ-750 מ' מעל פני הים. לעתים יורד שם שלג בחורף. מצד שני - החרמון יותר גבוה וסבלתם שם, אך בחרמון לא היה מפלט מהשמש.

ואם נמשיך את קו המחשבה של אלעד

הילדים יעשו את משימת הפקח הצעיר בהרודיון בבוקר ילמדו על האתר ועל הורדוס תוכלו להישאר שם עוד קצת ולהתרגל למזג האויר וב12 תצאו לסיור שממנו תמיד תוכלו לפרוש. לי נראה שהילדים לא יניחו לכם לעזוב אחרי שהכירו את המקום אחרי הפקח הצעיר

ורד8

New member
קו המחשבה של אלעד

יוצא מנקודת הנחה שנהיה שם ב8 בבוקר.
הפעילות היחידה שמתבצעת אצלינו בשעה הזאת, היא היפוך במיטה לצד השני

אלעד 1975

New member
אז תגיעו לשם ב16:30. פתוח עד 18:00

תתחילו במקומות מתחת לפני הקרקע ועד שתצאו כבר תזכו לרוח של אחה"צ.

היינו שם בשבוע שעבר

ולא היה ניתן ללכת לכל אורך מערכת המים בגלל עבודות. וב 12 בצהרים בהחלט היה חם מאד. שווה לך לברר לגבי זה לפני הנסיעה לשם.

למעלה