הרודיון - כמה שאלות

הרודיון - כמה שאלות

האם אפשר לבקר שם בשבתות?
עד כמה הדרך בטוחה?
מה בערך משך הביקור במקום?
מענין גם בלי הדרכה?
יש עוד משהו מענין (ולא מסוכן) לעשות באיזור אם אנחנו כבר נוסעים?

סוף שבוע נעים

אלעד 1975

New member
כן כן שעתיים מקסימום, כן וכן

אז תגיד חיובי

בקיצור:
1. הדרך מי-ם דרך הכביש המהיר בטוחה ללא היסטוריה של ארועי פח"ע.
הדרך מאפרת: היו זריקות אבנים בעיקר בלילה ולא בשבת אבל את לא חייבת להגיע משם.
2. האתר פתוח בשבתות.
3. משך הביקור במקום כשעה וחצי מקסימום שעתיים..
4. אין בעיה להסתדר ללא הדרכה, אך מן הסתם היא מועילה לחובבי הקשב ושוחרי הידע. בשבתות ובימי שישי ישנה הדרכה בחינם ב12:00 ואולי בעוד שעות.
5. יש המון דברים מעניינים במרחק נסיעה של דקות בודדות: החלמוניות אמורות כבר להתחיל לפרוח שם (עוד שבוע בד"כ זה השיא) - והכוונה לואדי אבו מחרב שמתחת למעלה רחבעם - 5 דקות נסיעה מההרודיון אחרי כפר אלדד (יישוב שאינו דתי, מעלה רחבעם עצמו הוא יישוב מעורב וללא ש.ג או גדרות בעל תפיסה אקולוגית בשיא מדובר במרבד החלמוניות הצפוף והגדול ביותר בארץ ,בסדרי גודל מעל לאחרים. ההליכה מתחילת היישוב היא של 3 דקות.

מערת חריטון זו האטרקציה השניה וטובה לכל השנה - הגישה מתקוע, היישוב הסמוך, ולדברי ששש אא"לט (שזה היה הוא) התקינו שם חיצים זוהרים למניעת בירבור,א ם כי אני הייתי מכין קצת שיעורי בית לפני. לא חייבים להיכנס לעובי המערה וגם הדרך הקצרה אליה והחדר הראשון שבה נותנים את אוירת המקום, אם כי חובבי מערות יתקשו לעמוד בפיתוי של זחילה במערה הארוכה בארץ (יחד עם עלמה).

ניתן לבקר בתיאום (ייתכן שלא -אם באים לקנות גבינות) בחוות שדה בר למרגלות ההרודיון, איני בטוח אם בשבת. חפשי אותם ברשת.

XDR

New member
חלמוניות ואדי מחרב - ממש בהתחלה

מניח שעוד כשבועיים יהיה השיא. הייתי שם היום. יש כמויות קטנות מפוזרות לאורך הואדי. לא הייתי שם בעבר אבל משיחה עם מקומיים מדברים על עוד שבועיים כנקודת השיא.

למעלה