הרהור..

הרהור..

אתן חושבות שיש אהבה אמיתית, גדולה אחת בחיים?
ואם פגשתן אותה- אולי פספסתן אותה?(כן, אני מכירה את התשובה שאם אתן לא יחד- כנראה שזו לא הייתה האהבה של החיים שלנו. אבל, הרי, אהבה- זה ממש, לגמרי לא תמיד(ו/או בכלל) מספיק.
אז זה יכול לגמרי להיות שזאת אולי זו הייתה האהבה הגדולה שלנו.. פשוט היו דברים ונסיבות גדולים וחזקים מאיתנו.)

כן, אני מאמינה שכן.

יש אהבות, ויהיו אהבות. אהבה כזו ששווה הכל, אני מאמינה שיש רק אחת. חבל שאנחנו לא בסרט אמריקאי, ולעתים התזמון הוא המשפיע, אם נהיה יחד או לא.
רק לחדד, שגם אם פספסנו את האהבה הזו, זה לא מונע מאתנו סיכוי אמיתי לאושר.

Lyme

New member
האמת ש..לדעתי לא

יש בעולם כ"כ הרבה לסביות.ובינהן הרבה שיכולה להיות לי כימיה טובה איתן,ומידי פעם-גם מישהי שאני יכולה ממש לאהוב.
אז,במקום לבכות על האקסית המיתולוגית (שבדיעבד כנראה לא שווה את זה...האהבה עיוורת יו נוו)...למה לא להנות מכל מה שיש לעולם הזה ולנשותיו להציע? (ואני ממש לא מדברת רק על סקס..).
לפתח אובססיה למישהי (ועל תחשבו שלא קרה לי)....אחת המחלות של העולם הזה

(וזה לא סותר את זה שאם תבוא מישהי מדהימה והקשר יהיה שפוי, אולי אצליח לסבול אותה תקופה ארוכה,אולי אפילו כל החיים
).

luna2002

New member
מאמינה שכל אהבה היא אמיתית

כל קשר שהוא, לדעתי, טומן בתוכו אהבה אמיתית- לפחות לפרק זמן מסויים.
כן,קורה שמפתחים אובססיות על בחורות (וואלה קורה לי כל יומיים) אבל החכמה היא לדעת ולהבין שזו אובססיה- ולשחרר.
לגבי האקסית המיתולוגית שראיתי שהיו התייחסויות אליה בתגובות, נתקלתי היום בשיר ישן שאני מאוד אוהבת "צילו של יום קיץ" של יזהר אשדות. הוא מתאר שם געגוע ישן, כמו צליל לא מכוון. לדעתי זה התיאור המתאים לאקסית המיתולוגית. האהבה היא אמיתית, הייתה ותישאר אמיתית.

לסיכום, אהבה היא אמיתית תמיד. גם אם קשר נגמר רע או שכל תוכנו פנטזיה. הגדולה היא להבין מתי מדובר באהבה ברת מימוש ומתי מדובר בפנטזיה/אובססיה.

קישור לשיר- צילו שם יום קיץ. יזהר אשדות. תהנו!

http://www.youtube.com/watch?v=AEEdPEXjS2U

את ו lyme מדברות על המיתולוגית

אבל אני מבדילה מאוד בין ה-אהבה הגדולה הזאת שאני מתייחסת אליה לבין האקסית המיתולוגית.

להיות אובססיבית זה בכלל משהו אחר-
זה משהו בבן אדם עצמו, משהו שלו. שמבחינתי בכלל לא קשור לבת הזוג.
אישיוז שהבחורה מביאה איתה, מטענים שקשורים אליה שיכולים להתעצם או שלא בזוגיות- אבל תכלס אין להם יותר מדיי קשר לבת הזוג שנמצאים איתה. אני לא חושבת שאם מישהי אובססיבית עם X- היא באמת אובססיבית איתה. לדעתי X סתם אובייקט שהבחורה הראשונה שופכת לתוכה את הצרכים שלה בחום, יציבות, נחמה או מה שזה לא יהיה. זה משהו בבן אדם עצמו, בקיצור.

יש באמת אקסית מיתולוגית, שזו מישהי שקשה להרפות ממנה. שעולים זכרונות ומקטעי תמונות,
שיש איתה חוויות ומשהו שנשאר מיוחד או אולי קצת לא גמור. שתמיד עושה אידיאליזציה ורומנטיזציה כזאת. משהו בראש שקצת "מקדש" את הכל.

ויש את האהבה הגדולה, האמיתית.
שזה לא שהיא מושלמת, שזה לא שנתקעים או ננעלים עליה. לא שבוכים עליה כל הזמן או חוזרים לחשוב עליה כל היום.
זה אדם שפשוט יודעים, בפנים, בידיעה- משהו מאוד פנימי, עצמתי ונכון.
כאשר יודעים בגאטס שלך שזה הבן אדם.
הרגע הראשון, כשהוא שם, כשהוא רחוק, אחרי שנה וכשאתם מנותקים.
זה בשבילי האהבה הגדולה של החיים. זה משהו שפשוט יודעים.
אי אפשר "לפספס" אותה וברור שכל דבר הוא חוויה ולומדים ממנו(ואי אפשר באמת להשוות אנשים ויחסים)-
אבל אין דבר שמשתווה לעומק ולאמת של משהו כזה אם הוא קורה. שוב, בעיניי.

יש יותר מאהבה אחת גדולה בחיים

מכל אחת לומדים, בונים ומתקדמים.
לא מאמינה בפספוסים

mitichi

New member
קצר ולעניין.

התחלתי לכתוב קודם הודעה ארוכה וחופרת, והרגשתי שאיבדתי את עצמי בכתיבה שלה.

סיכמת יפה גם את מחשבותיי.

וואו...לגמרי לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב

זה בדיוק מה שאני חושבת לעצמי לגבי אהבה אחת שהייתה לי....סידרת לי קצת את הראש בלהבין משהו...תודה.

PinkyRaSta

New member
'אהבה אחת ויחידה'/ 'לכל סיר יש מכסה'

זו חרטא הוליוודית גדולה מהחיים שמפילה הרבה מאיתנו בפח כל פעם מחדש.
כמו טו באב וולנטיין שגורמים לנו לחגוג את יום האהבה ולהעלות את כלכלת הדברים האדומים, הלבביים, המתוקים והשוקולודיים- לשמיים. שהלוואי ובכל יום אחר מימות השנה היינו חוגגים ככה ומציינים את יום האהבה.

ובואו שנייה נלך על ההגיון- בעולם יש 7 מיליארד א/נשים (!!!!)
לכל אחד/ת יש את האחת/ד שלו? נו באמת.
זה רומנטי, זה יפה, זה נחמד. וזה ת-מ-י-ם ואידיוטי.

אנחנו צריכים/ות להאמין בזה- "שהיא האחת!" כדי לחזק את האהבה שלנו.. "אוי את האחת והיחידה בשבילי".
מתוך כל ה7 מיליארד בעולם- בטוח, אבל בטוח (אבל בטוח!!) יש מישהי יותר טובה ושתתאים לך טוב יותר (אבל- היא גרה בסין, אבל היא בכלל לא מדברת עברית, אבל אין סיכוי שתפגשו אותה, אבל היא לא מעוניינת בך)- אבל כרגע, זה הכי טוב מה שיש איתך. וצריך להסתפק בזה, לא בקטע רע. פשוט ב'מספיק טוב= הכי טוב' וגם זה כבר מאבד מעצמו...

הרי בפועל- אחוז הגירושים הוא הגדול יותר מאי פעם. אז מה זה אומר? שהחתונה הייתה שקרית ולא עם האחת/ד? או שבעצם יש מצב שהיא כן הייתה האחת, אבל יש עוד אחת? ועוד אחת ועוד אחת?

מי שמאמינה במקריות- זו מקריות
מי שמאמינה בגורל- זה גורל
מי שמאמינה בשידוכים- זו מקריות

(ושלא תבינו לא נכון, לא שזה משנה, אבל אני אחת הרומנטיות, אפילו יותר מדיי עד כדי גועל.. אני פשוט מנסה לדבר מתוך הגיון. ובזוגיות ואהבה.. נו אין הגיון חח)

לדעתי אהבה אמתית זה כמו כרטיס לוטו, 1 למליון

האמת אף פעם לא הבנתי את המצב שבו שניים אומרים שהם אוהבים אחת את השני בטירוף אבל לא יכולים להיות ביחד, לדעתי זאת לא אהבה אלא אובססיה. יש כאלה שנשארים ביחד בגלל הרגל, בגלל שלא בטוחים שיוכלו למצוא מישהו אחר או בגלל איזה שהוא אינטרס אישי אל אהבה אמתית לכל החיים זה משהו מאוד נדיר

למעלה