הרהור

ילדים די להתקוטט, מתוקים/tapuzforum/images/Emo3.gif

/tapuzforum/images/Emo26.gif/tapuzforum/images/Emo24.gif קבלו חיבוק לבבי מ"אבא" הגדול מימין והקטן משמאל... ה` יברך את שניכם כאחד. אני שומע וקורא את הדיאלוג ביניכם, כמה נחמד לראות איך שגלגל מסתובב לו, מתחילים כביכול כנעלבים ואינם עולבים... מגלים שבעצם רב המשותף ביניהם והנה מבקשים זה מזה פרי עתידי... חחחחח אין עליכם טיףטף ואקליפסו אנג`ל המקסימים. יש דברים בגו בהרהורו של טיףטף, אבל כידוע אין להרהר אחרי מעשיו של הבורא. וצודק גם אנג`ל שעלינו להתחזק וכמאמינים בני מאמינים עלינו לקבל באהבה את רצון הבורא, כי כל מאן דעביד רחמנא לטב עביד ן כי כל מה שעושה הקב"ה לטובה עושה. יישר כל לשניכם צדיקים שלי.

Nחמן

New member
../images/Emo3.gif יש כאן עוד אבא!

גם אני מבקש להיות ילדים טובים
ולא להתקוטט (לפני שתבוא ה...
)

אדורם1

New member
תשובה חותכת

אני לא חושב שתמצא לעניין מסובך כזה. אתה תוהה מדוע יש קושי ואכזבות. אני אשמע כמו עוגיית מזל ואומר שבלי האכזבה לא תוכל להעריך אושר אמיתי. באשר לשאלתך מדוע הקב"ה לא ממלא מיידית את כל בקשותינו: לעניות דעתי אם הוא אכן היה עושה זאת, אז כל חופש הבחירה של האדם היה הולך לאיבוד. כי אם ישנו כוח שקיומו לא מוטל בספק ע"י אף אחד, כוח שעושה כל מה שכל אדם ירצה, אז לאף אחד לא יהיו ספקות בדבר קיומו. האמונה של האדם לא תבוא לידי מבחן. ולעניין תיאוריית הקונספירציה - "האם העולם הבא הומצא רק כדי שלא נתאכזב מעולמנו פה?" - אני יכול להציע לך להסתכל על זה כך: בסופו של דבר כולם מתים. אם אכן קיים עולם הבא, הרי שכל מי שהלך בדרך התורה, שמר מצוות, שמר על דרך ארץ וכו' יקבל את שכרו. מי שלא יבוא על עונשו. אבל אם באמת אין כזה דבר עולם הבא, ואחרי מיתתו של אדם באמת אין כלום, אז לא הפסדת דבר בכך שעשית מצוות, ומאידך זה שלא קיים מצוות לא הרוויח דבר. באפשרות זו, אף אחד לא יוכל אח"כ לשמוח על כך שהוא החליט להעביר את שישי-שבת במסיבות ובילויים, או לחילופין "להתבאס" על כך שהוא העביר את כל חייו עם ספר תורה דבוק לידיו.

טיףטף2

New member
../images/Emo99.gif

שמחת והארת את עיניי!
צצה לי שאלה נוספת בעידן של הסתר פנים כזה,מדוע הניסיונות והצרות על האדם יותר קשים מפעם?

היום אנחנו בגן עדן לעומת הצרות שהיו

הנסיונות כהיום הם כאין וכאפס לעומת מה שהיה לפני70 שנה אצל כל היהודים. ולפני 30 שנה אצל ההומואים.

Nחמן

New member
טיף טף טוף!

הקב"ה ברא אותנו כרצונו אך גם מביא עלינו נסיונות רבים החל מעשרת הנסיונות הקשים, שנתנסה בהם אברהם. האמן לי, שאני עומד באחד הנסיונות הקשים בחיי (אם לא הקשה ביותר): 4 ניתוחים בתוך פחות משבעה חודשים... מה נותר לעשות? לבכות??? לא שווה לי. יום אחד אתאושש ממחלתי ואצטרך לחזור למה שהייתי בעבר. אז למה כל זה? כי הקב"ה אוהב אותנו. ככל שנתגבר על הנסיונות, כך ייטב לנו בעולם הבא (ואולי עוד בעולם הזה) הפסקה!

Nחמן

New member
עד שחזרתי מההפסקה

מצאתי את תגובתו של אדורם. דומה, כי הוא היטיב לבטא את התשובה, ולא נשאר לי מה להוסיף עליה. תודה לך, אדורם.

למעלה