הרהור

טיףטף2

New member
הרהור

הקב"ה ברא אותנו. החליט שאנחנו בעצם צריכים להתקיים. חז"ל אומרים טוב שאדם לא נברא,אם נברא כבר אז שיעבוד את הקב"ה(מקווה שאמרתי נכון). לנו אין את האפשרות לקבוע את החיים אנחנו יכולים לנסות לבחור. לבחור אם לנסות להגיע על המטרה שלנו או לבחור להשאר כל אחד איפה שהוא נמצא כיום. אנחנו רק בוחרים,לא מקבלי ההחלטות.בכל דבר,אם תשימו לב,רק בחירה יש בידנו. הרבה פעמים אני רוצה שיקרה דבר מסויים והוא לא קורה או שהדרך אליו מייגעת וקשה. אם הקב"ה חפץ בטובתנו,מדוע הוא מקשה עלינו? אם יש לנו שאיפות,מדוע עלינו להתאמץ ולהתגייע ובמקום זאת שהקב"ה ימלא את משאליתנו להגיע אל החלקה שלנו בלי מצרים? למה תמיד הכל מסובך ומסורבל וקשה.:\ בנוסף,אם הקב"ה החליט שאנחנו נברא כדי להיטיב איתנו,מדוע יש קושי ואכזבות? לפעמים אני מהרהר ואומר,שאולי אין באמת הגדרה כזו"עולם הבא".אם יש,מדוע הוא כה נסתר? בנוסף,אולי זו רק קלישאה כדי שלא נתאכזב מעולמנו פה? אני רוצה בבקשה תשובות חותכות ולא התפלסות.כי התפלסות יש בשפע... שבוע טוב בע"ה

eclipse angel

New member
ואני חשבתי שאתה המחזק פה

(ראה מילותיו של בחור אוהב חח) אולי פעם ניפגש.. ואצליח להעביר לך את האידאולוגיה שלי בקשר לשאלתך....

eclipse angel

New member
מעליב? ממש לא!

זו אפילו מחמאה.... בקשר לזה שלא פרטתי פה את האידואלוגיה שלי- זה משום שזה מיותר. אם אכתוב זה יהיה מאוד ארוך ומסרבל. וזו רק זווית ההשקפה שלי... וחוץ מזה הייתי מעדיף שיעלו ספקות בדברים שלי.. שישאלו.. שאענה.. וזה יכול להתמשש בשיחה

טיףטף2

New member
אל תטרח

גם ככה אני אף פעם לא מבין אותך
אתה מדבר גבוה מידי
(בכוונה טובה כמובן).

eclipse angel

New member
פעם אחרונה ...

שאתה נסחף לי ונעלב לי... זה הדבר האחרון שהייתי מצפה מהגבוה , החטוב והחתיך... להיות ריגשי :) חולה עליך

eclipse angel

New member
כבר אמרנו שאתה עושה לי!

ובקשר ללדבר גבוה... שמתי לב שאני כותב כאן מ2005 אלוהים ישמור איזו שפה של תינוקות הייתה לי פעם.. (ממש אבל ממש לא גבוה) כמה הבלים טחנתי.. מזל שמתבגרים :)

טיףטף2

New member
מזל שמתפלסים עם השנים../images/Emo3.gif

סתם נשמה
אם תוכל להקפיד על אלוקים זה יועיל לי הרבה

מה זה היה צריך להיות ? ‏

כאן ? בפורום ? אתה מבקש שהוא יעשה לך ילד ? לא נעים.‏ אולי זה היה פליטת כדור אא פה ? לא מאמין ‏...‏ או אולי סתם דמיינתי ? או שרק אני פירשתי את זה לשלילה ? כי אני עם ראש כחול ‏,‏ אולי התכוונתם למשהו אחר...‏ אוהב.‏ ‏

טיףטף2

New member
../images/Emo6.gif

הסלנג תעשה לי ילד נולד ממעריצות שצועקות לדוגמה להראל סקעת,תעשה לי ילד. זה מתאר את הערצה והאהבה לדמות מוכרת. מילון עברי טיףטף

וואו

מזל שאמרת לי.‏ לא ידעתי והתחלתי לחשוד בכשרים.‏ ח ח ח ‏.‏ אוהב אותכם.‏ ‏

Nחמן

New member
../images/Emo148.gif שכחת, שפורים מתקרב ../images/Emo154.gif

וכבר היה לנו פורים קטן ב' ימים... והשתייה
כדת... ואם אפשר קצת ןויסקי ועארק עם כמה טיפות קוניאק.....

השוואה

אם נשווה לדתות אחרות, נמצא שקיימת בהן דילמות דומות. איך יכול להיות שלאל עליון היה בן, והבן נתלה בעזרת מסמרים שנתקעו בפרקי ידיו, רק כדי לכפר על חטאי האנושות, אבל אותו בן היה גם האל בעצמו, והאל עצמו מת...?? --- נשמע כמו אבסודר ואי-גיון. אני מת להיות עד לניסים. אבל אני אוהב כשניסים מתרחשים כאן ועכשיו גלויים לעין באופן מוחלט ולא במרומז. אדם שנרפא מסרטן או יחיד שניצל מתאונת המונים אינם הוכחה לנס, לדידי, אלא תרגיל בסטטיסטיקה. למה החיים קשים ומסובכים? ככה! הם קשים ומסובכים עבור חתול בשכונה או עבור זברה באפריקה. המאבק על החיים נמשך דור אחר דור. והחיים...הם זמניים. העולם הבא "אם יש".... יש? תשובות חותכות תמצא במתמטיקה. ולפי סדר יורד: פחות חותכות בפיזיקה, פחות חותכות בביולוגיה, פחות חותכות בכלכלה, ולגמרי מפוברקות ב...פסיכולוגיה.

eclipse angel

New member
אתה אומר משהו יפייפה

א. על אף שאני לא בטוח שישו נחשב אל... אלא הוא נביא ב. על אף שלא הבנתי את רוח הדברים ולמה בחרת לומר אותם דווקא בהקשר לשרשור הזה פליז תסביר לי! גם אם אני יוצא טיפש כרגע :)

טיפש? אתה?! אתה איש חושב וחכם.

א. המוסלמים אמרו שישו נביא. הנוצרים אמרו שהוא אל. האב+הבן+רוח הקודש=השילוש ה"קדוש" שלהם. ב. אתה העלית שאלות קיומיות, על אל על יחסו אל האדם, על הקשיים שהוא מציב לאדם...אני הגבתי בגישה שלי, שהקשיים הם חלק מחוקי הטבע בלבד. ושהאמונה באל כלשהו גורמת למחשבות דומות לאלו שלך.

למעלה