הרהור שחלף בי...

Darth Rosenberg

New member
נה נה נה נה נה

ומי זה מישה?

cuttooth

New member
זה אף פעם לא הוכח

שערפדים לא קיימים... ולא, אני לא מטורפת...

Der-Albert

New member
אמפיריות לעומת פסואדו-מדע

נכון שלעיתים קרובות מספרים לנו שתאוריה נחשבת נכונה עד שלא מוכיחים אחרת, אלו הם דברי הבל. לפי הטענה הזאת אז גם אנחנו חייבים להניח שכלבים יכולים לעוף, ושאני יכול להרוג אנשים עם המחשבה שלי רק אף פעם לא הצלחתי :). השיטה האמפירית (שעליה מבוסס כל המדע שלנו, דרך אגב) טוענת שתאוריה הופכת ל"נכונה" (נחשבת למודל מדעי קביל) לאחר שסטטיסטית הוכח שהיא עובדת ואין הוכחות שהיא לא נכונה מכך נובע שגם חייבת להיות דרך לבדוק אם היא עובדת. כך שנכון, אולי אין הוכחות שערפדים לא קיימים (זה קצת מצחיק לדבר על הוכחות בהקשר של פנטזיה ומטאפיזיקה) אבל מכיוון שאי אפשר לבדוק אם הם קיימים אז קיומם הינו בגדר אגדה שאין להתייחס אליה ברצינות כאשר שוקלים משהו בהגיון, בדומה לאלוהים.

הבגדים הם חלק מהישות מסיבה אחרת

כשבן אדם לובש משהו, ואתה מסתכל עליו. אתה לא חושב "הנה הבן אדם, והבגדים האלה עליו" אלא "הנה הבן אדם". הרבה פעמים גם כשאתה מחפש מישהו במקום עם הרבה אנשים ואתה יודע מה הוא לובש, אתה מזהה אותו לפי הבגדים. אתה רואה חולצה כחולה, אתה אומר "הנה הוא" עוד לפני שאתה רואה את הפנים. הנקודה היא שהבגדים שאתה לובש הם חלק ממך בכל רגע ורגע. אם אתה לופת מישהו, הוא לא חלק ממך, הוא לא מאפיין אותך, הוא לא חלק ממה שמוגדר בתור ה- "אני" שלך באותו רגע (ואל תכנסו איתי לפילוסופיות של אהבה, כי לא מדובר ברמה רוחנית אלא ברמה תפיסתית).

trilliane

Well-known member
מנהל
במצלמה עצמה *אין* שימוש במראה

יש מצלמות שיש בהן מראות, אבל הן נמצאות בדרך לעין שלך, לא בדרך לסרט הצילום. אז את אולי לא תראי את הערפד שאת מצלמת, אבל האור המוחזר ממנו עובר בדרך לסרט הצילום רק עדשות ולא מראות, כך שאין שום בעיה פיסיקלית. ערפדים מצטלמים בלי בעיה גם בוידאו וגם בסטילס. ולמה ערפד מתפורר עם הבגדים? אני מסכימה עם הטענה שהבגדים הם "חלק ממנו". פרט לכך - זה ההגיון של הסדרה. הערפדים המתפוררים הם בלאו הכי המצאה מקורית של ג´וס, לא משהו שטבוע במיתולוגיות ערפדים מוקדמות יותר, אז זכותו לקבוע את החוקים כרצונו...

Bassman

New member
בסרטים מוקדמים יותר

הערפד ששיפדו לא התפורר אלא פשוט מת... כמו בנאדם רגיל. תאוריה בקשר לבגדים שלא רואים במראה: אולי ישמע לכם טיפשי אבל עדיין... ערפדים מזיעים? לערפדים יש ריח גוף? אולי זה משפיע על הבגדים...

trilliane

Well-known member
מנהל
אנג´ל מתקלח...

אז אולי יש לו עוד סיבות, מעבר ללכלוך... אבל המממ, אם אני זוכרת נכון, כשהוא קדח מחום בגלל הרעל בסוף עונה 3, הוא הזיע בכמויות... מה שיותר הדהים אותי אז היה שבתור יצור עם דם קר, נטול חום גוף, הוא קדח מחום... הגוף שלנו הרי מעלה את החום כשיש מחלה או זיהום, כדי לעזור לו להתגבר עליה... לא נשמע הגיוני במיוחד, או מתאים לערפדים, אבל ניחא. בעניין התפוררות הערפדים המתים, כבר כתבתי בהודעה אחרת - זו המצאה מקורית של ג´וס, זה לא היה קיים במיתוסי ערפדים קודמים.

למעלה