הרהור בנוגע לצום

marli1

New member
הרהור בנוגע לצום

למרבה הצער, צום אינו פתרון להורדת רמות הסוכר. כשאנו חולים ואוכלים מעט עלינו להמשיך עם הטיפול לסכרת. כשצמים הסוכר עולה מהר. אף פעם לא ראיתי הסבר מדוע זה קורה. עלתה במוחי מחשבה... כאשר לא אוכלים הגוף מתחיל לפרק את מאגרי השומן והחלבונים. כך שהגוף מעכל "אוכל" גם אם לא הכנסנו כלום לפה. ומכאן העלייה ברמות הסוכר. מה אתם אומרים, נשמע הגיוני? עוד הסברים?

איפה עמית../images/Emo13.gif

הוא בטח יענה תשובה יותר מדעית
אבל המחשבה שלך נראת לי נכונה. הגוף צריך אנרגיה כדי לפעול ואם אנחנו לא אוכלים הוא פונה למאגרים אך עדיין אנחנו זקוקים לאינסולין כדי שיוביל את הגלוקוז שהתפרק לתוך התאים- לכן גם אם לא נאכל הסוכר ימשיך לעלות......

newKiticat

New member
לא יודעת בקשר לאחרים

אבל אצלי- צום הוא לא פתרון להורדת הסוכר. הכבד שלי עושה זריקות סוכר, וכשעברו מעל ל8-9 שעות מאז הארוחה האחורנה (וזה לא בלילה....) אז הסוכר נוטה לעלות. (אם הוא מאוזן אז הוא יגיע עד 200 פלוס לפעמים....)

דואגת1

New member
צום ועמית

שלום, באמת... להיכן נעלם עם הניסוחים והניתוח והידע... ממה שידוע לי, הכבד הוא מאגר, מחסן של סוכר (גליקוגן), והוא משחרר אותו לדם בזמן מצוקה. אצל אדם בריא - כאשר רמת הסוכר בדם יורדת והתאים זקוקים לאנרגיה, הגוף רעב לפחמימות וכו'. אצל סוכרתיים התאים משדרים "רעב" גם כאשר יש הרבה סוכר בדם, אבל אין מספיק אינסולין, ואיננו מצליח להכנס לתאים, ואז המוח נותן פקודה להתחיל להזרים אנרגיה/סוכר והכבד מתחיל ... הסוכרתי נכנס למעין מעגל, ואם מספקים לו אינסולין רמת הסוכר בדם עולה כל הזמן... בגלל זה, ממליצים לסוכרתיים לאכול כל מספר שעות קבוע, לא לצום וכו'. לפני שידעתי את העובדות, תמהתי מדוע אחרי צום, אני עושה בדיקות, רמת הסוכר גבוהה, הרבה יותר מאשר ביום רגיל בבית, ואם כך לשם מה הבדיקה ? רופא הסביר לי שזה בא לבדוק בעיקר את פעילות הכבד. עמית יבוא ויסביר יותר יפה !!! מכל מקום, הסיפור מענין ויפה !!!! הגוף פועל באופן מרתק !!!

marli1

New member
תודה על ההסבר המפורט, למדתי עוד כמה

דברים על הכבד. הגוף הוא באמת ובתמים מכונה מדהימה.

למעלה