הרהורי SM

dedge

New member
הרהורי SM ../images/Emo152.gif

טוב אחרי שאני שומע את MORM מדבר על זה כל כך הרבה.. אחרי שראיתי כל כך הרבה תמונות מדהימות בזוויות בלתי הגיוניות בעליל.. אחרי שראיתי את הDUKE הקטומ
.. באמת עולה לי המחשבה.. למה לעזאזל לא סופרמוטו
קצת רקע: שיגעון הדו"ג עלה אצלי לפני שנה וחצי לערך, עת חיפשתי כלי רכב זול ומהיר להגעה מראשון לציון לעבודה בתל אביב וללימודים במכללה. אז אחרי שהבאתי את אמא להשלים עם העובדה שאני מתחיל לרכב (עד גיל 23 לא העזתי להגיד את המילה אופנוע בבית) עשיתי מבחן שליטה וקניתי קטנוע 50. קטנוע ראשון: Derbi GP1 2002 - למשך שלושה חודשים עד שהלכה משאבת מים. שני:peugeot Trekker 04 - במשך שלושה חודשים נוספים לערך. לאחר מכן GS500 שנת 99 שלא הייתי מחליף אלמלא הייתי מאמין לMORM ול"סינדרום התפוח הלוהט" עליו כתב ב8. אז החלטתי שלא כדאי לי להישאר עם ה500 בגלל התקנות החדשות. החלטתי לעלות ל600 שנחשב סלחן יחסית - הCBR600F. אז איפה אני עכשיו
כרגע כבר שלושה חודשים ללא אופנוע, מסתדר עם טרמפים לעבודה והאוטו של החברה בערב, משתדל לחסוך שקל לשקל לקראת הCBR המיוחל. אבל לאט לאט עולות מחשבות חדשות, האם הCBR הוא בשבילי
הצרכים שלי
נסיעה יומיומית קצרה מהבית בראשון מערב לעבודה בתל אביב - בלומפילד.
נסיעה קצרה בתוך ראשון מדי פעם לחברה.
סופ"שים - כשהיה הGS יצאתי למספר טיולים ומאוד נהניתי, מאז כמובן לא עשיתי את זה.. האם אפשר עם SM טיולים ארוכים
הרכבה - החברה בטוח תרצה להצטרף מדי פעם אז אני פונה אליכם בבקשה לעזרה בהתלבטות: -האם הCBR זהו האופנוע בשבילי
-מה רמת הטיולים שאפשר לעשות עם SM
-לגבי אחזקת סופרמוטו - בהשוואה יחסית לCBR
-הגובה שלי - מעט פחות מ1.70, האם בעייתי
-התקציב יעמוד על בערך 50K אחרי ביטוח, לא כולל מיגונים איזה SM מומלץ בטווח המחירים הנ"ל
-עוד תשובות טענות מענות רעיונות
יתקבלו בברכה אסף

45degrees

New member
SM זה עדיף

על ה CBR בכל היבט כמעט חוץ מנושא הטווחים הארוכים. שם ה CBR עדיף. SM יותר זול לאחזקה, נוסע הרבה יותר טוב בתוך העיר, הרבה יותר כיף, הרבה יותר בטוח אם אתה מכוון לטיולים ארוכים אתה צריך את ה KTM דיוק או ה KTM סופרמוטו. שניהם יכולים בלי בעיה לכסות קווים יומיים של 60 קילומטר לכל כיוון, ובטיולים אפשר גם להגיע ל 200 ק"מ. זה לא כמו CBR אך לא ממש גרוע. מצד שני - עם סופרמוטו אפשר להיכנס למסלול וזה לבד משהו כל כך יותר טוב ממה שכל CBR יוכל לתת לך...

dedge

New member
טוב נראה לי שנסגרתי על עצמי

אני קונה סופרמוטו
אז עכשיו אם תוכלו לענות לי על שאר השאלות זה יהיה מצוין! והכי חשוב, מה עם הרכבה? האם אפשרי? ואיפה לעזאזל אני מוצא דיוק משומש ו\או מחירון שלו (ניסיתי מחירון מוטו, אולי בשם אחר?) תודה!

45degrees

New member
מחירון יש במוטו

דיוקים יש למכירה מעת לעת. KTM סופרמוטו (מקוריים, לא מוסבים) יש כיום למכירה בפורום - תבצע חיפוש בכמה הדפים האחרונים.

dedge

New member
תודה על התשובות 45.

אודה לך אם תציץ בשאר השאלות (בתחתית השאלה המקורית) ותיתן תשובות כפי יכולתך. תודה.

45degrees

New member
תשובות

אין בעיה עם הגובה. סופרמוטו לא גבוהים כמו אופנועי שטח, וכסא שלהם שוקע די הרבה כשמתיישבים עלוי. למעשה 2 אלופי עולם בעבר היו בגובה 160 ומטה... התקציב שלך הוא די והותר לקנות סופרמוטו משומש וגם לשפר אותו ולקנות קצת ציוד רכיבה.

yules

New member
45 יא מורמון, אל תטעה את השה התמים

אז... אתה צודק לגבי העיר. וצודק לגבי המסלול והאחזקה הזולה. אבל: SM לא עדיף להרכבה. SM לא עדיף בשום צורה לטיולים ארוכים, בטח ובטח לא הוויברטורים שקוראים להם LC4. אם כבר אז XR מוסב\ DR\ DRZ יעשו את העבודה יותר טוב. SM , כמו כל אופנוע שטח, גניב הרבה יותר מאופנוע כביש. משמעותית. ולגבי כיף - כל אחד והכיף שלו. קח את זה בפרופורציה.

45degrees

New member
לגבי הטיולים - זה מנסיון הכל. תקופה

ארוכה - 3 שנים ברציפות עשיתי עם האופנוע קווים של 200-250 קילומטר ביום (ב 3 חלקים) בלי שום בעיה.

מכיר את "הפרלמנט"

יש כמה חבר'ה שכך קוראים לעצמם. הםמתמחים בטיולי שטח עם... קטנועים. אם הם עושים זאת, כבר די הרבה זמן, הרי לבטח אין בכך פסול, הקטנועים, ע"פ תורתם עומדים במשימה ללא בעיה ואף נבנו לכך, ובכלל... ככהצריכים כולם לעשות כי זה הכי טוב... למשנתך... כך גם ה-SM בנסיעות בינעירוניות. קשה להתווכח עם ניסיון, אך מצד שני למה בכלל להתווכח אם פשוט אפשר לומר שאתה טועה....
גם הדוקטור, הידוע בכינויו עכוז הפלדה, היה תופר מרחקים על ה-XR... כמו איזה פסיכי אחוז דיבוק. אני משער שגם הוא סבור ש-SM לרכיבות בינעירוניות זה הכי אחי... או שלא...

45degrees

New member
תשמע - רכיבות בין עירוניות זה פיצוץ

עם SM: אם הרכיבות הן בקווים ישרים סטייל כביש החוף נניח - זה פיצוץ בפרצוף שלא מתאוששים ממנו בכבוד. אם הרכיבות עוברות בכבישים מפותלים לעילא ולעילא - אם יש גם כמה קווים ישרים באמצע זה עדיין פצצות לגבות - תענוג לא נורמלי. לא בכדי ידוע שבאוניברסיטת חיפה יש רק 3 דברים טובים בסדר הבא: 1. הדרך למעלה עם האופנוע 2. הדרך למטה עם האופנוע 3. שולחנות הפינג פונג בימים בהם נסעתי בין עירוני - תמיד היו מספיק כבישים מפותלים באמצע כדי להתענג על הדרך, כך שהסבל של הקווים הישרים הפך זניח.

Le Duke

New member
פרה פרה

א. MORM אולי יכול לשמש בתור אתנחתא קומית ,אבל בתור אחד שאומר כי DR350 בתור אופנוע ראשון זה מסוכן ,הייתי לוקח את הערותיו/"הארותיו" בערבון מוגבל. ב. יש גם אופנועי 1000 סלחניים לא פחות מאופנועי 600. אל תיפול ברשת ה"קודם 600 ואחר כך 1000". ג. דגמי ה-LC4SM/Duke נוחים בעיר וגם בגיחות בינעירוניות קצרות. נסיעה ארוכה בכביש בינעירוני לא תיטיב עם הרוכב מבחינת הויברציות האחידות ,מיגון הרוח והעומס על הראש/כתפיים/צוואר/ידיים... ,בוודאי יחסית לאופנועי ספורט. האופנוע ,אגב ,לא יסבול כלל. ד. אפשרי טיולים ארוכים עם SM ,רק קח בחשבון שחלק מהדגמים דורשים טיפול כל 1000 ק"מ או מספר שעות זעום ,מה שאומר שאת הטיפול תסיים בטיפול במוסך ,אם תקפיד על שיגרת הטיפולים. דגמי ה-LC4 בעלי מרווח טיפולים גבוה בהרבה ,בדומה למרבית הדו"שים. ה. טיפולים זולים ,חלקים ב-KTM זולים ,שפע אפשרויות שיפורים ,גם ללא פגיעה באמינות. ו. לא אמורה להיות בעית גובה. ז. הרכבה: עכוזה של הנבחנת התלונן (לאחר תרגום משפת הנפיחות) כי ה-Duke "זה לא זה" ,בהשוואה למרוב"צ ספורט-תיור קודם וגם האופנוע לא היה מרוצה בעליל מהעומס על הזנב. אפשרי בהחלט ,אך לא כיף. ח. מרבית הדיוקים במצב נבלתי כזה או אחר (מישמיש ,ארצה!). יש מספר LC4SM למכירה ,חלקם משופרים ברמה גבוהה ,אחרים במצב קרוב לסטוק ,לבחירתך.

dedge

New member
תודה על התשובה, אבל איזה אופנוע../images/Emo35.gif

בהנחה שהתקציב עומד על 55K לערך - לא כולל מיגונים, כן כולל ביטוח.. מה שעומד הכי קרוב לתקציב הוא הdrz400SM מדגם 2006. האם מומלץ ללכת על דגם אחר
האם אופנוע מדגם אחר יהיה סחיר יותר
וככלל, לשימושים שלי, מהו האופנוע האידאלי

Le Duke

New member
האופנוע האידיאלי בשבילך הוא

כמה אופנועים. אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה ,לעשות חביתה בלי לשבור ביצים... הבנת את העקרון. תגדיר סדר עדיפויות ותחליט על מה אתה מוכן להתפשר. כמו שנאמר ,בחיים יש פשרות ולחתול יש משקפיים.

asparagos

New member
במוטו האחרון יש השוואתי SM

DRZ, FMX, LC4 במבחן. המסקנות בגדול - FMX הוא יותר FUN/PLAY BIKE מאשר SM, הוא הכי נוח מבין כולם למרחקים ארוכים (וגם הכי כבד). אבל כשמגיעים למסלול אז הוא לא עומד בקצב של הDRZ (ע"ע הערותיו של LEDUKE על חביתות,ביצים ועוגות שלמות). DRZ ו LC4 הם יותר קרביים, וגם בינהם יש הבדלים רבים, תשיג ממישהו את הגיליון האחרון...

mishmishoid

New member
../images/Emo107.gif גררררררר.....

חכה חכה שתיראה את האופנוע אחורי שאני מסיים את השיפצוריה שהתחלתי.... בנימה רצינית יותר, דווקא לא ראיתי דיוקים במצב נבלתי בכלל!! למעשה כמעט כל הדיוקים שראיתי היו שמורים במצב ממש יפה ואני משער שזה בגלל שהדיוק פחות מתאים למסלול\שטח ולכן האנשים שקונים אותו בעיקר משתמשים בו לנסיעות כביש, חוליגנים רציניים יבחרו מראש בכלים אחרים..

morenostone

New member
אני קניתי דיוק ורובם במצב מצוין

(פגשתי לפחות 4 במרכז וכלם במצב מצוין ) הבעיה שאין הרבה ולמי שיש כבר בקושי מוכר אם אתה צריך לחייות עם האופנוע ביום יום ( כולל מחוץ לעיר ) אני ממליץ מאוד על הדיוק אצלי הוא נוסע כל יום הרצליה תל אביב בלי בעיה ( אין בעיה לרכב 120- 140 ) כולל פעם בחודש חודשים עוד נסיעה של 100 עד 120 ק"מ היה לי לפני ZX-6 ואני מרוצה מאוד שעברתי לסופר - קצת חסר בהתחלה מהירות ( בכבישים מהירים ) אבל בכללי יש כל כך הרבה דברים שמחפים על זה כולל חיסכון ענקי בהחזקה .

45degrees

New member
מה 120-140. יותר כמו 160-180

בייחוד אם אתה שומר על יחסי ההעברה המקוריים הנפלאים של 17-38 עם גג"ש קידמי ויסקוזי.

Le Duke

New member
עם דיוק משופר ויחס העברה מקורי

ראיתי כמעט 200 על השעון תוך התכנסות מאחורי האין-פירינג ,עד שהצוואר כמעט וננקע. 110-120 זו מהירות השיוט אם אתה רוצה לשמור רזרבות כח.

45degrees

New member
אם הצוואר שלך מקרוני אז קשה

לרכב מהר, אבל עם הזמן הוא מצחזק ואז אפשר לשייט ב 160 וצפונה.

mishmishoid

New member
../images/Emo3.gif אם הגעת ל190 כמה רזרבות אתה

שומר מ 110 ?! הילוך שלם של "רזרבה"? "for jut in case"

למעלה