הרהורי ערב שבת.....

kipod2

New member
הרהורי ערב שבת.....

איך לדעתכם אפשר לשים על הפריטים הבאים יד

מרוב התחשבות בכם, ניסיתי הלילה

לקנות שמונה תקליטי שדרים (45) של אבבא, לחלוקה בין המסכנים כאן. המחיר היה מגוחך, אבל מישהו עקף אותי ברגע האחרון... יש אלפי פריטי אבבא באי-ביי. רק צריך להכנס, ולהחליט מה קונים.

אוף, שאתה לא תדע?

תקליט של שיר אחד, או שניים - אחד מכל צד, במהירות של 45 סל"ד (וחור גדול באמצע). בהתחלה הוציאו אותם בעיקר לתחנות הרדיו, להשמעת שיר בודד, ולימים כך תפס השם.

בּני

New member
חשבתי שאתה מתכוון לזה ../images/Emo13.gif

אבל הם לא תקליטי שדרים, הם "סתם" תקליטונים. חלקם הגדול במהירות 45 אבל ישנם גם במהירות 33.3. חלקם יצאו לתחנות הרדיו אבל לא כולם, חלקם הגדול היה במטרה להוציא חומר לפני שהיה מספיק לתקליט וחלק בכלל לא הגיע לתקליטים לאחר מכן. בני ברמן למשל, בתחילת דרכו, הוציא מספר תקליטונים כאלה לפני שהוציא תקליט ארוך נגן ראשון. על התקליטונים ישנם בין שיר לשלושה בכל צד. תקליט שדרים הוא עם שיר אחד בלבד שמוקלט כמה פעמים על אותו תקליט רק מצד אחד שלו. ואגב, התקליטונים הישראלים הללו מדהימים ברובם, עם שירים ישנים ומקסימים.

תיקון: קיימים סוגים רבים ומגוונים ש

של תקליטי שדרים בכל מיני חברות, פרטיים או בעולם. יש למשל תקליטי שדרים ישראליים עם שיר בסטריאו בצד אחד ואותו שיר במונו או קוואדרו בצד שני או גרסה באנגלית או צרפתית בצד השני או גרסה שונה/קצרה/ארוכה יותר. בזמנו הוציאה הד-ארצי 4578 תקליטי שדרים של אמנים אל תחנות הרדיו ואילו אח"כ הוציאה עד היום עוד 6522 סינגל-דיסקים לשדרים.

python 4

New member
קיפודי, אני מבין לליבך

גם אני הייתי רוצה להשיג את זה
חבל שאני לא מכיר אנשים שמחזיקים המוֹן תקליטים בבית שלהם..

למעלה