הרהורי חרטה

הרהורי חרטה

אתמול הייתי עצבני על אלוקים בגלל דברים מסויימים שקראו לי.... והחלטתי לא להניח תפילין במזיד (וזה היום הראשון מהבר מצווה שלא הנחתי....) וקבלתי חיזוק לחיים מאחד מגדולי הדור ואני מרגיש נקיפות מצפון, האם לדעתכם כך צריך להיות כדי שאני הזהר להבא.... או שיותר כדאי לשכוח מיזה ולהמשיך את החיים כרגיל ?

אינני מבין את ההקשר

``אין אומרים לאדם רשע הוסף רשע והמנע מן המצות`` [והתימה על הרמבם! שהלא לית מאן דפליג, שברשע -הלעיטהו בלאו וימות! וכ``ש בביטול מ``ע דענשינן בעידן ריתחא] ומקסימום על מצות אנשים מלומדה, לא ייענשו אלא חכמי הדור ``ואבדה חכמת חכמיו ובינת נבוניו תיסתר``

שכח מזה..

ותמשיך הלאה.. רק תקבל על עצמך קבלה שבפעם הבאה כשיהיו דברים שיכעיסו אותך תיגש לחבר טוב [תרתי משמע] ודבר איתו עליהם. שיחזק אותך ולא תבא חלילה לידי מכשול.. תכוון יותר ב`אל תביאני לא לידי נסיון ולא לידי בזיון`.

מירווש14

New member
זה מתחיל בתפילין ..

על תכעס על אלוקים , הוא רצה רק לטובתך ... תמשיך הלאה ותשמור על עצמך ... בהצלחה

קבל כלל זהב!

כל פעם שאדם כועס למעשה הוא כועס על ה`! כי עלפי האמונה כל מה שקורה לך מפני ש ה` רוצה שיהיה כך, ואם אתה כועס למעשה אתה כועס על ה` יתברך שלא עשה כפי רצונך... וכי הוא חייב לך משהו?!?! תפנים...

כרגיל איך? להמשיך, או כל פעם שתכעס

לא תניח? לדעתי, אל תתרגש זה קורה תמשיך כאילו כלום אל תתן לפעם הראשונה הזאת להפיל אותך לפעם השניה.... היה נגמר הבנת שזה לא בסדר תתחזק מזה ותמשיך. ובזמנים קשים תזכר בחיזוק מקיבלת שההוא.... בהצלחה! תזכור, שליפול מאד קל הקושי זה לעלות...

הסיפור על הילד

בוודאי כולם מכירים את הסיפור על אותו ילד טוב רואי שהיה בשבי וראהו אחד מגדולי ישראל ושאלו - מי נתן למשיסה ישראל וכו`... ענה הילד מתוך השבי הלא זו השם חטאנו לו . אמר מובטח אני בזה שיורה הוראה בישראל, ונשאלת השאלה מה כ``כ מיוחד בתשובת הילד שהביאה את הצדיק למסקנא זו... התשובה - שכשאל הצדיק את הילד מדוע המצב כה קשה וענה הילד שהדבר בגלל חטאינו הבחין הצדיק שבילד זה יש דרגה עצומה של יראת ה`, וידע הצדיק שילד זה שאמור עוד לעבור הרבה בחייו ויש לו מנוע רב עוצמה של יראת שמיים בוודאי שיראה זו תניע ותדחוף אותו תמיד רק לטוב ! לכן ידידי שאיני מכירך ברצוני לומר אף לך שאם ימשיכו אצלך רגשות המצפון... ויראת השמיים אין ספק שהדבר ידחוף אותך קדימה... קדימה... ובוודאי תגדל לגדול בישראל ותשפיע אף אתה על ``ילדים במועדון...`` כשם שהשפיע עליך הצדיק שנפגשת עמו אמש.

מצפון... - לא מדויק !

מצפון במובן האמיתי הוא ירא``ש אך במובן של היום מצפון זהו דבר המוביל להפרעה בדימוי העצמי ולדכאון. יראה אמיתית מהבורא שיצר עולם וכל פעולה לא טובה שהאדם עושה שלא כרצון ה הרי היא מחריבה עולמות מלבד העונש שהבורא נותן בכדי לתקן בנשמת האדם אשר קלקל לכן שאדם יודע ומחשב כך תמיד יעלה ויתעלה

תזכור שעשית טעות אבל חזרת בתשובה..

אם חזרת בתשובה על המעשה אז אתה יכול להירגע מנקיפות מצפון אבל לזכור את הטעות שלא תקרה שוב... בהצלחה..

``שבע נפל צדיק ויקום``

יש בך חרטה ורצון לשינוי, עליך לדעתי להשתדל לזכור את תחושת הכאב וההחמצה, הן אלו שיעזרו לך להשאר חזק בניסיון הבא...

למעלה