הרהורים

DORIY1

New member
הרהורים

תהיתה איך אנו מצליחים להפריד הפרדה טוטאלית בין האומנות לבין האומנים ודעותיהם : איך אנו נהנים לשמוע את השירים היפים של הרבה זמרים ערביים ובמיוחד של עבדולוהאב ואום כלתום כאשר הם שייכים לעם אויב ? איך אנו רואים את הסרטים שלהם ומסוגלים להתרגש [ בשמחה ובעצב ] מעאדל אימאם עד פואד אלמוהנדס . ? אפילו יהודה נהג להאזין כדבריו לפואד אלמוהנדס בתוכניתו " כלמתין ובס " . איך אנו קוראים את הספרות שלהם והשירה שלהם כגון נזאר קבאני ? כאשר ביצירותיהם השמצות רבות נגד היהודים ונגד ישראל אפילו על השגרירות הישראלית במצריים עשה סרט עאדל אימאם עד כמה שהדבר לא מוצא חן בעיניו מעצם מגורי השגריר בבירה המצרית ...ונזאר קבאני בשירתו בציבור אף הוא לא חסך שבטו מלהלהיב את קוראיו נגדנו . אין לי הסבר לכך . אם כי מעט מאוד הלכו בדרכו של נג'יב מחפוט' וגם זה עלה לו במכות . ואפילו העיתונאי עלי מוסה שבס"ה ביקר בישראל במכוניתו המקרטעת כדבריו ונפגש עם אישים כולל אמיל חביבי , וכשחזר לארצו נידו אותו מאגודת העיתונאים לעומת זאת ידועים המקרים של יהודי מנוחין שניגן וגנר בקינג דיוד וזה עלה לו במכות שרצו לשבור לו את היד . איך הוא מעיז לנגן את היצירות של וגנר ?וכמה מתנגדים קמו לו לדניאל ברנבאום בשל אותו עניין של וגנר יש בנו כנראה משהו מיוחד שמצליח לנטרל בין הדברים : לקחת את הטוב ולזרוק את הרע , ולא חשוב מה מקורו .

כן.... אתה ממש צודק....

לא פעם עלתה הדילמה הזאת במוחי. אני מקשיבה להם, אוהבת את הצלילים, הקול, היכולת המדהימה לחשמל את כל גופי בעזרתו, המילים.... אי אפשר להסביר מה זה עושה לי, אתם בטוח מבינים על מה אני מדברת. אבל.... אז בא האבל הגדול - הם גזענים! הם שונאים אותי, אותנו, ומבחינתם היינו צריכים למות ולהכחד מהעולם הזה בכלל! אז למה להקשיב להם??? אני מצאתי סוג של פתרון שאני מטפטפת לעצמי לראש, חחחחח.... פתרון קצת אהבל אבל אין לי משהו אחר להאחז בו.... אני רוצה להאמין שאם האומנים האלו היו מתערבבים עם יהודים, היו מתערבבים איתי, הם היו מבינים שהגזענות שלהם היא מחלה איומה ושאין שום סיבה להחיות אותה ולתת לה לפרוח. הם היו רואים שאנחנו ככל בני האדם (טוב נו, לא כולנו, גם אצלנו יש אנשים רעים), ואז הם לא היו שונאים אותנו יותר. אולי זאת היתה האופנה של הימים ההם, אולי זה מה שהם ספגו מהסביבה בה הם חיו, בדומה למה שקורה היום בארצות ערב. אני בטוחה שאם המוסלמים שגרים שם היו מכירים אותי הם לא היו שונאים אותי כי אני יהודיה, הם היו מפרידים בין עובדת היותי יהודיה לאדם שבי. ביני ובין השלטון בישראל. זאת סוגיה בעייתית, בייחוד שאני נשאלת ע"י אנשים לגביה ואז קשה לי לצאת מזה טוב. אני תמיד מפחדת שהם יגיעו לעניין הזה ואז יגמרו לי המילים.

כן!!! אנחנו שונים

לדורי היקר! נכון אנחנו שונים. אנחנו עם סגולה ,אנחנו האור לגויים. ולא בכדי קטפנו את את רוב פרסי נובל מעמים אחרים גם אם יצחקו וגם אם ילעגו לנו ואפילו ינסו להשמידנו ויציקו ויפריעו יגנו או יוקיעו ישמיצו אותנו ואת מורשתינו להם זה לא יהיה לעזר, כי אנו לבריאה ולעולם כתר ונזר אל לך לחשוב כי אלה דברי רהב והבל וסתם מילים כי אין זכות לקיום העולם ללא יהודים.

DORIY1

New member
פרס נובל

היה וויכוח באלג'זירה מדוע היהודים זכו ב-167 פרסי נובל לעומת 4 לערבים וביניהם יאסר ערפאת ? [ אני מקווה שאני זוכר את המספרים נכון [בכל אופן אין מה להשוות .

הרהורים בליבנו על טוהר הלב של האדם

באשר הוא אדם. תודה דורי שבחרת לשתף אותנו במחשבותיך ולגעת בעומק מחשבותינו. תודה ללילה "מואר" וליוסיסי על התגובות. גם אני לפעמים תוהה איך סבותינו חיו מיודדים עם סבותיהם בעירק בשלווה ועשו עסקים בלחיצת ידיים ללא הסכמים או עורכי דין! ואיך בדורינו הפכנו לאויבים ושונאים.... יהודי מנוחין אדם גדול: הוא תירגם את הספר "אור על היוגה" מפי איינגר הזקן ושהה במחיצתו וזכה לתרגל איתו יוגה. אני חושבת שהוא אדם אוניברסאלי ללא שנאה או דחיה. לכן הוא מנגן מיצירות האדם כאדם ללא השפעות סביבתיות או פוליטיות.

למעלה