הרהורים

הרהורים

הראש שלה כבר כואב מרוב מחשבות, היא אומרת לעצמה כל פעם מחדש שלחשוב יותר מדי רק עושה רע אבל זה לא משהו בשליטתה. היא כל הזמן מתחבטת בשאלות, מיוסרת, לא שלמה עם עצמה וזה מתסכל. אין לה מנוחה. איזה הבדל תהומי יש בין "לדעת" ובין "להרגיש". היא יודעת שהיא מיוחדת, אבל לא מרגישה אחת כזאת. יודעת שהיא "ציפור נדירה" אבל תמיד מרגישה כמו "עוף מוזר" לא שייכת, אף פעם לא מתאימה. תמיד אחרת. לעיתים היא מייחלת למוות. שיגאל אותה מכל כאבי הלב האלו שיביא לה, אולי, את שלוות הנפש הנכספת כל כך. מעניין אם קיים עונש על בזבוז שנות חיים באי מעש מעניין אם יש עונש על אי ניצול המתנות בהן ברך אותך אלוקים. והיא רואה בעיני רוחה את הכיתוב על המצבה שלה: נולדה XXXX נפטרה XXXX בזבוז. היא משתדלת לא להיות עצובה כל הזמן. אנשים הרי לא אוהבים להיות בחברת המהורהרים .. זה מלחיץ אותם. אבל הלב שלה כואב כל הזמן, והדמעות זולגות בכל רגע שלה לבדה. ואין בהן תועלת, לבד מזיכוך הנשמה, הכאב נותר בעינו. כאב על הבזבוז, על חוסר המעש על הכליאה העצמית כאב על מי שהיא היתה יכולה להיות אילו רק היה עולה בידה. ושוב היא מגיעה להחלטות, היא תנסה להתחיל שוב, מהתחלה כאילו לא היה שם כלום קודם. לא מתוך אמונה גדולה, אלא מתוך ידיעה שאין ברירה אחרת. האפשרות האחרת לא מובילה אותה לשום מקום. היא תהיה חזקה, תרים את עצמה לאט לאט מהקרשים כי אין אף אחד שיעשה את זה בשבילה. אף אחד לא נותן, כולם רוצים רק לקחת לקחת מה שהיא עדיין לא מוכנה נפשית לתת. היא תתחיל שוב, עם מועקה ענקית בלב ודמעות קפואות שממאנות לצאת אבל מטשטשות לה את מסך הראיה. אולי היא תצליח, ואולי לא ברירה אחרת- אין לה. אם היא תשתוק ותנסה להסתיר את הכאב שבחזה, היא תמות לה מבפנים כשהדמעות עולות עולות, הראש שלה צועק קולות קולות תמונות מן העבר והלב שלה נשבר... היא מתה לבכות היא מתה לבכות.. (לאה שבת)

ה מוזה

New member
גאד

איזו צמרמורת עשית לי, לא כ"כ יכולה עכשיו להגיב כי עדיין מביטה במילים שאת כתבת ובודקת את הכינוי שלצד הכותרת רק להיות בטוחה שזו לא אני שכתבתי [כי כ"כ כתבת אותי ] בזבוז,מתנות,התחלות חדשות,החלטות רק מקווה שזה שחילק את המתנות מעריך את כל הניסיונות בכל פעם מחדש [פעם רציתי להחזיר לו אותן כי מה שווה כל המתנות שבהם בורכתי אם אני לא מצליחה לממש אותן?] כתבת אותי. ועד שיהיו לי מילים להגיב בלי להשמע מבולבלת לגמרי לוקחת את המילים ואותך אל המקום בו הכל שלם כשעוצמים את העיניים ונותנים דרור לדימיון [חבר טוב,גם שלי]

ChicoAnimado

New member
שלום לרקדנית

את מזכירה לי אותי, ואת עשית את הבחירה היחידה שיש לעשות, שזה לקום הלאה ולהמשיך!

רקדנית הרוח ../images/Emo121.gif

זו את שהצחיקה אותי כל כך עם הלחמניה והשוקו ?
אני מאוד רוצה להמליץ לך על ספר שנקרא: "פחד כאב וחברים אחרים" של אבי גרינברג אני מעתיקה לך לכאן מה שכתוב על גב הספר: "רק שלא יכאב. רק לא לפחד יותר. אנו, כיחידים וכקבוצה, משקיעים כמות אדירה ממרצנו, זמננו ומיכולת ההמצאה שלנו בניסיון למנוע מפגש עם הכוחות של פחד, כאב וחברים אחרים. האם זה עובד? האם ישנו מישהו ללא פחד וכאב? הספר נכתב מתוך הראייה שפחד, כאב ואחרים הם פה ויישארו פה לנצח, והוא מגיש אופציה אחרת להתייחס לכוחות אלו, אופציה שעשויה לתרום קסם לחיים שגם ככה יהיו מלאים בפחד, כאב וחברים אחרים." אני מאוד ממליצה לך לקרוא את הספר. וגם לך מוזי. תרגישי טוב

תודה לך..../images/Emo140.gif

איכשהו כל התובנות האלו מהספרים לא עושות לי כלום, לא נוגעות בלבי/נשמתי. הרי את התשובות אני יודעת.. זה כל העניין. אני יודעת את דרכי הפעולה, את הפתרונות, את התשובות.. הכל אני יודעת רק הלב מסרב לשתף פעולה, רק הנשמה תמיד נשארת מחוץ לתמונה. והניק שלך כ"כ נכון.. אין יאוש בעולם.. בהחלט. היום ממש, נוכחתי שוב באהבתו של הקב"ה אליי. זה מדהים האמונה בו מחזיקה אותי. ורק היא. ..לעניין התחזקות, לבל יפול אדם בדעתו, מחמת ריבוי הפגמים והקלקולים שקלקל ע"י מעשיו ענה ואמר: אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים גם לתקן.." (רבי נחמן מברסלב)

תודה לך על הציטוט של רבי נחמן ../images/Emo47.gif

אני מסכימה איתך שהלב שלנו יודע תמיד את התשובות. ובד"כ אנו מתחברים למילים מסויימות של אחרים (כמו אל הציטוט של רבי נחמן למשל עכשיו) דווקא מתוך הנשמה שלנו. זה כאילו היא (הנשמה) מזהה את המילים מזמן אחר או ממקום אחר. תמיד כשאני רואה טקסט כלשהו, ואני מתלהבת ממנו ומתחברת אליו, אני מרגישה שהנשמה שלי מכירה את המילים האלה מאיזה שהוא מקום, ועכשיו היא מתחברת באופן טבעי. ולכן, אני מסכימה איתך שלא מתחברים אל כל טקסט כתוב. אבל אני משתדלת לשמור תמיד על ערוצים פתוחים ולנסות ללמוד עוד מניסיונם של אחרים. התשובות הן תמיד בלב, אבל לפעמים ישנן עטיפות רבות שעוטפות את הלב, ולפעמים מילים של אחרים מצליחות לגרד כמה שכבות משם ולחלחל פנימה. אהבתו של אלוקים אלינו היא ברורה מאליה. רק צריך לאהוב את מי שברא אותנו, ומיד נרגיש אהבה בחזרה. וזה הכל עניין של כיצד אנו בוחרים לראות את החיים ולחיות את החיים. ואלוקים שולח שליחים על מנת לכוון אותנו. ולפעמים אלוקים שולח מילים
רבי נחמן מברסלב הוא גם שליח מאת האלוקים. גם הוא הותיר אחריו מילים שנשתמש בהם (רבי נחמן מברסלב נפטר בגיל מאוד צעיר - גיל 38) אנחנו היום משתמשים במילים שלו, לומדים ומחכימים. אמונה באלוקים על פי תפיסת עולמי, היא הכוח שמניע אותי ומחזק אותי בכל דרכיי. יש בי ידיעה, שמאלוקים אני יכולה לשאוב נחמה ושלווה. נחמה מהידיעה הזו שישנו אבא גדול שרואה אותנו ושומר עלינו ומחבק אותנו בכל מצוקה וכאב. ושלווה מהידיעה הזו שכל מה שקורה ואינו בשליטתי, קורה כי כך צריך לקרות והכל לטובה. ויחד עם זאת, אלוקים יצר בי מחשבה ושכל וסקרנות ורצון לדעת. ואם אשתמש בכל אלה בדרך נכונה על פי רצונו של השם, אגדל ואתפתח, אלמד ואשתנה. וגם אני כמותך, אינני מתחברת אל כל המילים. אינני מתחברת אל כל החוכמות והפילוסופיות, ואל כל דרכי הפעולה השונות שבני אדם מביאים בחוכמתם אל העולם. אבל אני משתדלת (עד כמה שיש לי זמן ואנרגיות, ואם לא מדובר בעבודה זרה) ללמוד ולדעת עוד. ולא מעט פעמים, אני יכולה להעיד על עצמי, שמשפט אחד שקראתי מספר כזה או אחר, הקפיץ אותי לשמיים משמחה והזדהות וגרם לי לשנות דפוסי חשיבה וגם דרכי פעולה. ולפעמים אפילו הביא אותי ליצור דרכי פעולה חדשים. אני מעידה על עצמי שאינני מכירה את כל דרכי הפעולה. לא תמיד אני "יודעת" כשאמא שלי ז"ל נפטרה, המכה והכאב הראשוניים היו כל כך חזקים עד כדי כך שלא ידעתי כיצד להתמודד. פשוט לא ידעתי. בכיתי לאלוקים. הרגשתי את החיבוק שלו. אבל זה לא היה מספיק על מנת להתמודד. לא היו לי כלים לדעת כיצד לעבד את האובדן הגדול הזה. ונברתי בכל כך הרבה ספרים, עד שגיליתי ספר אחד שחיבר אותי אל התכל'ס שבחיים. התובנות הקטנות האלה שהן "כאילו" ברורות מאליהן, אלה שכתובות שחור על גבי לבן ונראות לנו כל כך טריוויאליות, הן אלה ש"הזיזו" אותי באותה תקופה ועזרו לי לתפקד ביומיום עם הצער הגדול. אילו הייתי יכולה, הייתי מחבקת עכשיו את מחבר הספר הזה שנתן לי במתנה את המילים האלה שלו שאיפשרו לי כלים להתמודד
מה שאני מנסה לומר לך, וסליחה על אורכה של ההודעה שלי (מוזי צריכה ללמד אותי לתקצר הודעות
זה שתמיד טוב לשמור על ערוצים פתוחים ולנסות ללמוד גם ממילים של אחרים, וכמובן ממילים שאנחנו כן מתחברים אליהן.

unicorn1a1

New member
ותמיד חשבתי שזו רק אני...

רק אני עם כל המחשבות, עם כל הדמעות, כזאת שונה, שלא מצליחה למצוא מקום... שקמה שוב ונופלת... שמכריחה את עצמה לקום... ואף פעם באמת לא הבנתי מה הטעם בלתת מתנות בלי לתת יחד איתן גם את המספריים כדי לפתוח את העטיפה. אני קראתי אותך פעם אחת ועוד פעם ושוב ושוב ושוב ואחר כך קראתי את מוזה ואין לי מה להוסיף או מה להגיד. אבל אני גם, כמו מוזה, כל כך הרגשתי כאן את עצמי. שאני לא יכולה להסביר לך עד כמה. בכל מילה. ואף פעם לא קראתי קטע שעד כדי כך הזדהיתי איתו אז הרגשתי שאני חייבת להגיב. ובאמת תמיד חשבתי שאני עוף מוזר, כמו שאת כותבת, כזאת שמרגישה שהעולם הוא מין משחק ענק של כסאות מוזיקליים ואף פעם לא מצליחה לתפוס מקום, כמו שדויד גרוסמן פעם כתב... ועכשיו אני חושבת שאולי זו לא רק אני. אולי זו לא רק את. אולי זו לא רק מוזה. אולי כולם רק מעמידים פנים שהם אחרים. ובעצם אנחנו יותר דומים ממה שנדמה לנו. אולי מפחיד קצת לגלות את זה. יותר קל להעמיד פנים שאנחנו רגילים. שאנחנו שייכים. שאנחנו כמו כולם. אבל את יודעת, עצוב לי לדעת שזו לא רק אני... כי קצת קשה לי להיות אני. לא יודעת איך לעודד אותך או איך לעזור כי לא יודעת איך לעודד את עצמי. אבל בכל אופן, אני מאמינה שיש בתוכנו יותר כוחות ממה שנדמה לנו.

../images/Emo24.gif

אולי כולם רק מעמידים פנים שהם אחרים. ובעצם אנחנו יותר דומים ממה שנדמה לנו אולי באמת.. ואת צודקת, יש בנו בהחלט כוחות גדולים רק שאנחנו לעיתים שוכחים אותם בעיתות משבר. תודה לך, על התגובה.

יש תקווה ../images/Emo23.gif.

משהו שכתבתי פעם, ואולי יעזור:
מכתב לילד שעוד לא נולד. אני עוד לא יודע איך קוראים לך, ובכל זאת, אני כבר קצת מכיר אותך. רציתי להגיד לך שתזרח את אורך אל העולם. שתצליח לחיות באור, למרות שכל העולם התבלבל ומגשש את דרכו בחשכה. שלא תיפול למלכודת. שלא תתבלבל. יש לך זוג הורים מדהימים, ולא הייתי יכול לאחל לך טובים יותר. אני מתפלל שלא יתבלבלו בעצמם. מאחל לך שתצליח לא לאבד את הדרך. שתדע, שעדיף מהכל לאהוב. שכל מה שמרגיש לך לא נכון, אינו נכון בשבילך, וכל מה שאין לו טעם של אהבה הוא לא אהבה, גם אם הוא עטוף במילים ומעשים מפה עד מחר. ולהיפך, שאהבה היא מה שהכל עשוי ממנו ורק עליה מולבשת התמונה שאתה רואה. שתדע לפחד. שלא תברח מהפחד ולא תשנא את הכאב. שתצליח לראות אותם, ולהרגיש אותם. תאהב אותם, הם רוצים בטובתך. מנסים לשמור עליך. הם שלך. שתצליח להרגיש הכל. את האהבה והכאב, האושר והייאוש, השמחה והכעס. שתחיה עכשיו. כאן. בשנייה הזו. שתזכור שאין דבר כזה זמן בעולם. רק הרגע הזה ועוד אחד ועוד אחד. שכל מה שיש זה עכשיו והעבר והעתיד קיימים רק בתוכך. שתאהב לצחוק ותאהב לשחק ולשיר ולאכול ולרוץ ולקפוץ ולשחות ולהתגלגל על הדשא ולשכב בשמש ולנשום. שתאהב חיות. שתאהב כלבים וחתולים וציפורים ואנשים. שתאהב את הקבצן בתחנת האוטובוס והפקידה בבנק. שלא תתבלבל מסיפורים של אנשים. שתצליח לראות מעבר לפחדים שלהם ולחדור את המסכות אל יצורי האור שהם. שתראה את השתקפותך בהם. את הילד בהם שרק רוצה לאהוב. שתראה את הנחליאלי הראשון של הסתיו ואת משפחת שפני הסלעים שמתחבאים על ההר. שתצוד לך שקיעות וזריחות ועננים וירח וכוכבים במדבר. שתאסוף נשיקות וחיבוקים וליטופים. שתחייך הרבה. תחבק הרבה. לטף כל יום לפחות כלב אחד, או חתול. שתשיר לעצמך שירים של אהבה, שתזייף קצת במנגינה ולא תזכור את המילים. שתחיה יותר מהבטן ופחות מהראש. יותר מבפנים ופחות מבחוץ. שתאכל הרבה גלידה ועוד יותר הרבה תותים. שתאהב חום וקור ושלג וחורף וקיץ וסתיו ואביב. שתאהב את השנייה הזו. את הצמרמורת הנעימה בגב ובידיים. את מגע האדמה וליטוף הרוח. שתשכב על הדשא מדי פעם ותסתכל על העולם הפוך. תראה כמה יפה הוא. כמה יפים אנשים כשאתה מסתכל עליהם ממקום חדש. כמה יפה חיוך. כמה מדהימים העצים האלו, שמתאווים בכל מאודם אל השמיים. שתראה שכולם יוצאים מהאדמה. ושהכוח שלה ושלך ושל כולם הוא אותו אחד, מחולק לאינספור גוונים וחלקים. שתצליח לאהוב גם כשמפחיד. גם כשכואב. גם כשהמחשבות משתלטות. שתהייה רך אל עצמך. שתאהב את עצמך בכל רגע, גם אם לא הצלחת לקום בבוקר או נכשלת במבחן. שתלמד בכל שנייה. שלא תפחד לטעות. שתדע להיות חלש, לא מוגן, חשוף. שרק שם נמצא הכוח. ורק משם אפשר לגדול. תטעה הרבה. תרשה לעצמך להתבלבל. אל תהיה כל כך צודק. אל תנסה להיות מושלם. אתה לא צריך, אתה כבר. שתזכור שכסף ותעודות וציונים ופרצופים ומילים הם רק הביטוי ולא האמת. רק השפה שבה אנחנו משחקים. שתלמד לעזור לאנשים. בכל דרך שתבחר. שתשאיר אחריך עולם טוב יותר משנכנסת אליו. בריא יותר. נקי יותר. יפה יותר. שתיצור. שתגלה. שתבין שזה לא משנה מה אתה עושה, זה משנה איך. תכתוב. תצייר. תשיר. תמציא דברים. תפרח. שתהיה חופשי. באמת. ורק אגיד עוד, פיסת יקום קטנה ומופלאה שלי, שאני מכאן ועכשיו שולח אליך את כל האור שביכולתי. אני כאן. אתה שם, מתכונן לזרוח את עצמך אל העולם. צא. תזרח. תחייה. שתאהב. תאהב. תאהב. תאהב. אם יש מילה שמסכמת את הכל זאת היא. תאהב. שי. (אשמח לנסות לעזור יותר, בכל דרך.
)

רקדנית

יש עוד נפש בעולם שמרגישה כמוה (כמוך?), מניחה שזה לא מנחם כלל אבל לדעת שבתחושה הזו, הקשה, שלך את לא לבד אולי זה יקל. אני חושבת שגם אם מחליטים להתחיל מחדש ולעמוד בפני אתגרים מהתחלה חייבים לעשות זאת בלב שלם ונחוש ולא כבד מעול המועקה והצער.. יש לתת מקום לצער, לתת מקום לתחושת ההחמצה [אוי התחושה הבלתי נסבלת הזו] ולאחר מיצוי כל הכאב, ורק בתומו, לצאת לדרך מחדש עם ההחלטות והתוכניות המחודשות. שכן טשטוש הראיה כבר בתחילת דרך חדשה לא יביא אותך רחוק וכדאי להתחיל אחרי ששמת את הייאוש 'ההוא' מאחור. ויחד עם זאת, אני יודעת שזה לא פשוט למצות כזו תחושה כואבת ועיקשת. הבזבוז, הפספוס, ההרהורים הבלתי פוסקים.. אחחח להתענג על ההזדהות הזו ובו בזמן לשנוא את עצמי על כך. (מצטערת על הסטירה הפנימית הנובעת מדברי.. בין שאני כותבת לך אני עורכת שיחה עם הקול הפנימי שלי וזה לא דבר פשוט ואולי גם לא נכון לעשות אבל נדמה לי שזו הבמה.. עבור שתינו:)
בהצלחה גדולה.. דבר עוד לא מאוחר.

ריגשת אותי.

טשטוש הראיה נובע מכ"כ הרבה פעמים של התחלות שלא הצליחו, אולי באשמתי.. אני לא יודעת. זה כ"כ קשה לבד.. ועם זאת- הדרך היחידה לעשות זאת היא לבד ככה זה אצלי, בכל אופן. אולי הפעם זה יצליח, אני לא תולה כ"כ הרבה תקוות ובאותה נשימה אני אופטימית לגמרי. כך שסתירות פנימיות לא חסרות
תודה לך על התגובה

למעלה