הרהורים....

מ י ש י

New member
הרהורים....

בס"ד הנה משהו טפשי ששאלתי את עצמי..., אני יודעת שזה טפשי, אך לא יודעת למה. זה פשוט נשמע לי טפשי, מגוחך, לגמרי לא הגיוני... רק לא יודעת למה..., חשבתי על זה פעם.... אח"כ מצאתי את עצמי מגחכת ומגרדת בראש במין גירוד כזה שאומר :רגע.... למה זה מגוחך בעצם?.... ל מ ה ? אז ככה, אנחנו עם של גומלי חסדים, נכון? -כן, זה ידוע. יש שלוש תכונות אופייניות ליהודי, אחת מהם זה גמילות חסדים (לא זוכרת את השתיים האחרות....). לפני כמה זמן, ראיתי איזה בחור אחד, יש לו איזה פיגור כלשהו, לא יודעת מה בדיוק. וחשבתי לעצמי :וואי, הבחור הזה כנראה הולך להישאר רווק ובודד כל ימיו. איזו אישה תרצה להתחתן איתו?...... מי תרצה להתחתן עם מישהו נכה? (אולי מישהי נכה בעצמה, אך רוב הפעמים הם נשארים לבד,מה גם שקראתי פעם ש...טוב, לא משנה.) הוא כנראה לעולם לא יתחתן, ולא יהיו לו ילדים. מה שאומר שלא יזכה לקיים את מצוות פרו ורבו, שזו אחת המצוות החשובות ביותר. זו המצווה הראשונה שנכתבה בתורה, המצווה הראשונה שנאמרה לאדם. אז חשבתי...די להיות אגואיסטית! אל תחשבי כל הזמן רק על עצמך, למה שלא תתחתני עם מישהו נכה? עזרי לו לקיים מצווה חשובה, עזרי לו לזכות בילדים... ובקשר לאהבה.... לא יודעת.... אולי פשוט עלי/ך ללמוד לאהוב אותו? הרי עיקר מטרת הנישואים היא לא האהבה, אלא הקמת דור חדש. ברור שצריך להתחתן עם מישהו/י שאוהבים, הרי על מלחמות אי אפשר לגדל ילדים. אולי אמצא איזה מוגבל כלשהו שיש לי איזו שהיא חיבה וכבוד אליו? זה נשמע טפשי, אני יודעת ,גם לי, אבל עד עכשו לא הצלחתי להפריך אותה באיזה טיעון הגיוני שסיפק אותי. <אגב, לא... זה לא דחוף לי... החתונה עוד ממני והלאה...>

lali37

New member
האמת, זה לא מגוחך

זה דווקא מראה שאת לא נסגרת בבועה שלך וזה דבר טוב. אני גם לא חושבת שאת תמצאי איזה שהוא הסבר הגיוני להפריך את הטענה כי אני לא מאמינה שיש אחד כזה...

האמת היא,

שאין לי, אישית, תשובה ספציפית לגבי נושאים אחרים; אבל לעניין נישואין, הואיל וסוף סוף הקב"ה הוא זה שמנהל את הכל, הוא גם דואג, כמו שרואים, ש"לכל סיר יהיה את המכסה שלו". לאו דווקא גידם לקיטעת או אנילאיודעמה, אלא גם אחד שהוא בעל מום - לאחת שלא כל כך מפריע לה אותו מום, או שמעלות אחרות שיש לו עולות על הפגם. כך שנראה לי שבעקרון אין עניין להתחתן עם מישהו שלא מתאים. מה גם, שאם בעיה מסויימת באמת מפריעה לצד השני באופן שההרגשה לא תחלוף מספיק, חיי הנישואים עצמם ינזקו. אי אפשר לחיות חיי נישואים של רמאות, הצד השני תמיד ירגיש. אם כי, כבר היו מקרים של גדולי ישראל שנשאו נשים שלא התאימו להם כלל מחמת סיבות שונות, אבל אי אפשר ללמוד מכך, מכיוון ש-א. אנחנו לא כל כך בדרגה שלהם... ב. מסתבר שאותה סיבה צדדית היתה חשובה להם יותר מאשר התאמת האשה. ג. גם כח ההתגברות והשליטה העצמית שלהם הרבה יותר חזק, ואפשרי לחיות באופן שהאשה לא תרגיש ש"עושים לה טובה" (מה שכן יכול לקרות במקרה שעליו את מדברת)! ולהזכירך, הרי אפילו אבות האומה, אברהם יצחק ויעקב, חפשו להם נשים שמתאימות לדרגתם. אפילו אברהם, האדם בעל שיא מידת החסד בעולם, לא חיפש איזו נערה מסכנה ברחובות המוגרבי! נ.ב. ביישנים, רחמנים וגומלי חסדים. תודה לי

אהבתי,בטירוף..

מישי יקרה, עד לפני חמש שנים חשבתי בדיוק כמוך. בחמש שנים האחרונות זה עולה לי מדי פעם, ואז אני פשוט חושבת על זה שוב, אבל למה לעזאזל שלא יתחתנו? את בטח לא מבינה מה אני רוצה מחייך, אז ככה, לפני חמש שנים נולדו לרבקה ולי זוג תאומות אחיות-ביום שישי חגגו יומולדת 5!- וכל החיים שלהן זה נס אחד גדול. באמת, סיפור חיים מדהים שמתחיל מהיוולדות במשקל קילו לילדה, וממשיך בגילוי ה"מרעיש" שגילינו לאט לאט, כל אחת מהן סובלת בצורה כלשהי משיתוק מוחין. זה פוגם להן במוטורוקיה, ח"ו לא ביכולות השכליות וכשאלוהים לוקח משו אחד הוא מחזיר דרך משו אחר. דיברתי פה על אנשים שהם חסרים ממשו, אז כן. יש להן פגם בהליכה, זה משנה משו? ממש לא. לכשהן יגדלו אני מאמינה שהן ימצאו מה שהן צריכות למצוא, ואני מאמינה שתהיה להן מש' מקסימה והגיוני שהן יתפקדו יותר טוב ממני.. לקח חשוב שלמדתי מילדות שקטנות ממני ב-14, למעלה מעשור. לא יודעת מה איתך, לא בגלל שהן שלי זה נגע בי ככה, אלא בגלל שראיתי שלהיות חריג ולחיות חיים רגילים ונורמטיביים זה קשה אבל אפשרי, זה מה שמדהים אותי. סליחה על ההשתפכות פה, היה חשוב לי להסביר את הכוונה שלי והיה קשה לי לעשות בלי להבהיר שכל חמש השנים האחרונות רק המחשבות האלה רצות לי בראש, עד הגעתי למסקנה שלהן אין לי מה לדאוג, הן יצליחו. כוח הרצון שלהן גדול משלי-עובדה. לא לי היה קשה לשרוד ולא אני הייתי מונשמת על תחילת דרכי בעולם במשך חודשיים

למעלה