הרהורים...

זרזיר

New member
הרהורים...

כבר מזמן לא כתבתי משהו בפורום, אז הנה כמה מחשבות שהיו לי בזמן האחרון: לפעמים אני הולך ברחוב, או נוסע באוטובוס ורואה עשרות אנשים שאני לא מכיר, אני מתחיל להרהר: איך זה היה להכיר את כל האנשים בעולם? או לפחות את כל האנשים בישראל? או לפחת את כל האנשים בגיל שלי? כשחושבים על זה קצת לאדם יכולים להיות מספר מוגבל מאד של חברים קרובים , כי עם חברים טובים צריך לדבר, צריך לפגוש וכולי. ואין מספיק זמן בחיים להישאר בקשר מתמיד עם כל כך הרבה אנשים… שמתם לב פעם שככל שאנחנו (בני האדם) מתבגרים יש לנו פחות ופחות חברים, אבל הם יותר ויותר אמיתיים. תנו לי להסביר למה אני מתכוון: כשאנחנו תינוקות אנחנו מתחברים לכל אדם שמראה לנו חיבה (או מביא לנו במבה), אבל אנחנו לא באמת מבינים את הקשר שיש לנו לאחרים. (או כמעט שום דבר אחר, אם כבר מדברים על זה). (למרות ששלב התינוקות די יוצא דופן, כי יש קשר טבעי ועמוק למשפחה( ובמיוחד להורים), אבל מדבר פה על סוג אחר של קשר, לחברים). כשאנחנו מתבגרים קצת ומגיעים לגיל גן, יש לנו עוד יותר חברים (לילדים קטנים נורא קל להתחבר, אין להם את כל הבעיות והדעות והמחשבות שמבדילים בין מבוגרים. אם הילד השני מוכן לשחק איתם, זה מספיק טוב בשבילם), ואפילו יש לנו חברים הכי טובים. אבל הקשר הוא לא כזה אמיתי. יום אחד דני הוא החבר הכי טוב שלי,ואני מספר לו את כל הסודות שלי , אבל שבוע אחרי זה כבר שכחתי מדני והחבר הכי טוב שלי הוא עכשיו יוסי… כשאנחנו מתבגרים עוד קצת ומגיעים לגיל בית ספר, אנחנו כבר קצת יותר בררניים. בד``כ אנחנו מתארגנים בקבוצות (או ``חבורות`` כפי שנוהגים לקרוא להם). אבל גם החבורות האלו מתחלפות כל הזמן, ובערך כל שנה אנחנו מחליפים את החברים הכי טובים שלנו. המצב ממשיך בערך כך גם לבית ספר תיכון (חוץ מהעובדה שמאבדים קשר עם כמה חברים בעקבות מעבר לבתי ספר אחרים), אבל פה נכנס לענין של החברים גם שיקולים של פופולריות והמסגרות החברתיות (החברים נקבעים גם לפי שייכות לאותם מסגרות: כיתה, תנועת נוער, חוגים, אותה שכונה-בית כנסת). ככל שמתבגרים יש אולי יותר מכרים (מהמסגרת של בית-ספר, שבט וכו`), אבל רובם ``חברים`` שטחיים שאתה לא באמת חבר שלהם. (חברים כאלה שהפגישה איתם הולכת בערך ככה: אתה: שלום, מה נשמע? הם: בסדר, ומה שלומך? אתה: אההה, בסדר. כאן נכנסת שתיקה מביכה כששניכם מחפשים משהו להגיד. לאחר כ-10 שניות. אתה: טוב, היה נחמד לפגוש אותך.. הם: כן, בי.). אבל יש לך גם כמה (אבל מעטים) שהם באמת חברים אמיתיים, שאתה באמת יכול לדבר איתם על הכל. כי אולי כשמתבגרים הכל מסתבך עם מחשבות ובעיות, אבל זה גם גורם לך להתחבר עם אנשים שאתה באמת מעריך ואוהב. כשאתה גומר בית-ספר ועובר למקום אחר בארץ (ישיבה, צבא, שרות לאומי וכו`), אתה בד``כ מאבד קשר עוד יותר עם רוב החברים שלך (חוץ מאלה שבאמת באמת חברים טובים). וככה המעגל הזה של מציאת חברים ואיבוד הקשר איתם ממשיך לאורך החיים (כשיש כמה נדירים שנארים איתך לאורך רוב הדרך). כשממשיכים בחיים ואתה מוצא בן/בת זוג לחיים, המעגל של החברים הקרובים מצטמצם מחבורה לזוג- אבל הקשר בין הזוג הזה הוא (או לפחות אמור להיות) ברמה הכי גבוהה, הרמה שלא יכולת להגיע אליה בחברויות הרגילות. בשלב הזה עדין יהיו לך חברים אבל זה פשוט לא יהיה אותו דבר כמו מקודם. ובזקנה, כשבן זוגך מת , אתה נשאר לבד עם עצמך… לא יודע מה רציתי להגיד בקטע הזה או למה כתבתי לכם אותו. אולי אנחנו צריכים ללמוד לאמץ את התמימות שיש לילדים בקבלת כל אדם.. אבל לשלב את זה עם חיבור וקשר אמיתי לאנשים. שהחברים שלנו לא יהיו חברים שטחיים ולא אמיתיים, אלא אנשים שאנחנו באמת מעריכים ואוהבים. ותזכרו שיהיה מישהו שתמיד נוכל לסמוך עליו… אבינו שבשמים. תמיד כאן בשבילכם, זרזיר.

zipihersko

New member
קטע מדהים

ממש יפה, אני לא מסכימה אתך שתינוקות מתחברים לכולם, כי יש כאלו שכל כך קשורים להורים שלהם, ולא מוכנים ללכת לאף אחד, אז זה טיפה שונה, יש כאלו שכן, אבל יש גם כאלו שלא. זה באמת נכון שכל גיל הוא שונה, וכאשר עוברים עוד תקופה בחיים, אז החברים משתנים, זה ממש נכון. כאשר יש לך חבר או חברה מאד טובים,אז הוא ישאר תמיד. החברים האמיתיים, הם אלו שבאמת אוהבים אותכם, אלו שבאמת אכפת להם ממך, אלו שאפשר לספר להם את כל הסודות הכמוסים שלך, הם גם אלו שלא ידברו מאחורי הגב שלך, הם יהיו נאמנים, תאמינו לי יש כאלו. שיהיה לכם ערב טוב לימונית

diana

New member
יש חברים אמיתיים?

גם אם יש כאלו הם נדירים. ``אם אין אני לי מי לי``...

ST

New member
יש....

וסליחה שאני משגעת את כולם. אני אומרת את זה, ואני אמשיך להגיד את זה... יש חברים אמיתיים! תאמינו לי בבקשה (אתם לא חייבים.... סתם הצעה...) למה כולם כ``כ סקפטיים לגבי העניין הזה? זה נכון... אז למה תמיד להגיד שאין, ואם כבר יש, אז הם נדירים? נכון שהם נדירים. לא אומרת שלא. אבל בדיוק בגלל זה הם אמיתיים, ולא `בערך` או `קצת`... אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי... חיים מאושרים! שנשמע בשורות טובות! אסתי.

ST

New member
סתם הארה...

תינוקות - גם להם יש תקופות שהם מתחברים לכולם, ותקופות שהם לא מוכנים להתקרב לאף אחד, חוץ מההורים. זה בד``כ בא עם הגיל (מניסיון... לא שלי... ;-) ) בקשר לשאר... מסכימה איתך, ועם זרזיר, במאה אחוז...

רחוק~

New member
אח שלי, רוצה לשמוע משהו?

אתמול בלילה, לא ישנתי ... כל(!) הלילה ישבתי ודיברתי עם חבר טוב, ממש חבר טוב...ולא שייך להוכיח לך עד כמה הוא חבר טוב...(כמו אלו שהגדרת אותם ``נדירים``...) בקיצר... שוחחנו המון המון... עכשיו כשאני כותב את ההודעה הזו השעה היא 4:05 אחה``צ... ועוד לא אכלתי ארוחת בוקר... הנושא של השיחה היה, איך לא, מה זה חברים? והאם בת זוג, זה סוג של חברות? כך, פחות או יותר.... בלי לקרוא את הקטע המדהים שלך, הגענו למן מסקנה כזו, שהלוואי שהקשר עם בת הזוג שתהיה לנו, בעז``ה... יהיה כמו הקשר שיש לי איתו... ואני אסביר למה כוונתי... כשאני יושב עם חבר טוב שלי... חבר טוב... בחדר... אני לא חושב פעמיים על כל מילה שאני מוציא מהפה, או על כל תנועה שאני עושה... אני מרגיש שאין שום בעיה, לעשות פרצופים מול המראה... או ללכת עם נעלי בית שונות בצבעם, או אפילו, לשיר שירי אהבה של יהודית רביץ... בזיוף מדויק... אני פשוט מרגיש בבית! אני עושה מה שעולה לי בראש...פשוט כך. להסביר את התופעה הזו במדויק, אין לי יכולת, ואין לי ידע... מודה... אתה אמרת, זרזיר... שהקשר בין בני זוג, הוא קשר (שלפחות אמור להיות) ברמה הכי נעלית... וממש לא דומה לקשר טוב ואמיץ עם חברים... אני לא חולק עליך... אבל אני חושב, שאני כל כך אהיה מאושר אם הקשר שיהיה לי עם בת זוגי לעתיד... יהיה לפחות (!) כמו עם החבר שלי... (ולא שאני מטיל ספק, חלילה, שאולי לא יהיה לי קשר טוב, ואני מקווה שיהיה לי קשר טוב...) אני מתפלל ואתפלל, שיהיה לי קשר מצוין... והכל יהיה טוב בעז``ה... אבל התפילה הגדולה שלי, היא, שהלוואי וכל בן אדם, יחיה עם אשתו, בת זוגו לחיים, כמו שהוא חי (היה חי) עם החברים בפנימיה... כמו שכשחבר זרק לו מילה קצת פוגעת, הוא קיבל את זה בכייף... באיזי... או שיום אחד, אותו חבר קם על הבוקר ב``קריז``... הוא ידע איך להתגמש איתו ואיך לא להיכנס איתו לעימותים מיותרים... כל הדברים הקטנים האלה... שלצערנו, היום הם הגורמים למקרים של גירושין, ואלימות בבית... עם הדברים האלו אנחנו מתמודדים בחיים שלפני הנישואין... בתור בחורים צעירים ``ילדוד`ס``... והלוואי הלוואי... שנאהב את החברים שלנו (והם אותנו...) באותה מידה של אהבה בין איש לאישה... באותו רצון לחיות יחד, בכייף... בלי לנטור טינה בלב... פשוט לאהוב אותם... בלי כל סיבה מיוחדת... כי בסך הכל אנחנו צריכים חברים...לא? זה מה שנקרא, אהבת ישראל... זרזיר... מקווה שהבנת... אוהב אותך... ואוהב את כולם. שלכם, רחוק~.

כולי הסכמה

איתך, רחוק, ואיתך, זרזיר, וההודעה המקורית גם היתה מאוד יפה(!!!) ואני מקווה שאמן!!!

diana

New member
כל זה נכון,אבל-

עד גבול מסויים. קיבלתי הרבה תגובות(לאו דווקא פה),הרבה מכם לא מסכימים איתי, ואני בכ``ז סוברת שבסופו של דבר כל אחד דואג לעצמו. ואני לא אומרת את זה כי אני כזאת-אלא בדיוק להיפך. במהלך החיים שלי(מי שישמע,אבל בכ``ז) כבר הספקתי לדעת מה זה ``חבר טוב``, ולאחר שאני נתתי מעצמי כל כך הרבה בשביל ה``חברות הטובות`` שלי,הןהצליחו לפקח אותי מהאשליה הזו. אז בטח, חבר טוב הוא אחד כזה שיקשיב לך תמיד ותתנהג לידו בטבעיות וכו`, אבל בסופו של דבר אתה עם עצמך. ואני אדגיש שלא כולם כאלה. יש אנשים מקסימים שיודעים להיות חברים טובים בדיוק כשצריך וגם כשלא-אבל איפה הם?????????

יש ... אין ...

יש חברים אמיתיים ... אבל , במידת הצורך הם ידרכו עליך כמו שאמרתי הרבה פעמים , וזה כבר נדוש ... בכל אופן לדעתי זה לא שבגיל מבוגר יותר אדם יודע להכיר בחברו אם הוא אמיתי או לא ואילו התינוק חסר יכולת בקטע הזה .. , לדעתי האדם , במשך הזמן , משיל מעליו את ה``חברים`` , ונשאר עם החברים <שגם אותם הייתי שם במרחאות , אבל צריך להבדיל (מ.ה) > ולבסוף , לא חר שהאדם סינן לעצמו את מה שהוא צריך , הוא נשאר עם חוג מצומצם של חברים , שעם חלוף הזמן הופכים למכרים , אחרי עוד קצת זמן , כלים ונעלמים ,ולבסוף נשאר האדם עם אשתו , ועם זה אני לא יכול להתווכח שהאשה יכולה להיות החברה האמיתית , אבל כידוע , לא כולן ! וכאן המקום לתקן אותך זרזירוש . כתבת : ובזקנה , כשבן זוגך מת .. אתה .. , ושכחת שמדובר פה באנשים נורמלים :) , אז תקן את עצמך ... ``בזקנה , כשבן זוגך מת , את `` ... או ``ובזקנה כשבת זוגתך מתה , אתה`` ... , בתודה מראש.

אין ספק שבזה אתה צודק

(היי, יצא לי חרוז!) אבל בטח שיש חברים אמיתיים, וכשהם אמיתיים- הם תמיד יישארו ככה!!! עד סוף ימיך! אתם יודיעים מה היה קורה אם אלמנה או אלמן אשר בן או בת זוגו היו הולכים לעולמם ולא היו להם חברים??!! אנשים כאלה- באמת מסכנים! לדוג`- אחותי התחתנה והיא בקשר מעולה ואפילו יותר טוב עם חברה שלה שהיתה חברה טובה מאוד מאוד שלה גם לפני 4 שנים! אז אני לא מסכימה עם זה!

t@gel

New member
מזל טוב על הודעה נבחרת H-)

הלוואי והייתי יודעת - תמימות מה היא תודה על ההודעה...חומר למחשבה חג שמח תגל

ST

New member
כל הכבוד....

זרזיר... שמחה בשבילך... זה מגיע לך! :)

magneta

New member
התגובה שלי? H-)

טוב, אמממ... וואי, הכתבה נהדרת. אני ממש הזדהיתי, מכיוון שגם אני עצמי מסתכלת וערה לסביבתי הזרה.. וחושבת- מה היה קורה אם הייתי מכירה את זאתי, ואותו, ואת ההיא שם עם השמלה האדומה... ואז אני מרחיבה את המחשבה הזאת... ומתעמקת. אני מתחילה לחשוב: יאאללה.. ואם היא היתה יכולה לתת לי תשובה טובה לאיזה שאלה שמטרידה? ואם הוא יכול היה להיות ידיד נפש? ואם, ואם, ואם... הבעייה היא, שבחברה של היום, זה לא הולך ככה. מכירים בבני עקיבא (אם בכלל אתה הולך לשם), מכירים דרך חברים של ההורים, דרך טיולים, מסעות, משלחות לפולין.. אולי מסיבות פה ושם. זה לא ממש ספונטני כמו אז, זה חצי ספונטני. וחבל. אני חושבת וחושבת ומגיעה למסקנה... חבל שאנחנו לא נוכל להספיק לחיות מספיק זמן כדי להכיר באמת אחד את האחר ולהרחיב את מעגל ``החברים הכי- הכי- אמיתיים`` שלנו. נקודה למחשבה? אולי.

חיוך

New member
על תינוקות ואנשים... :)

זרזיר, רציתי לספר לך משהו. אולי אותו צריך ללמוד מהתינוקות: תינוקות (לפחות רובם) מגיעים לשלב שבו יש להם פחד מזרים. זאת אומרת, אם אתה לא אדם שמסתובב בקירבתם באופן קבוע הם יפחדו כשתתקרב אליהם, יבכו ויצמדו למישהו שהם מכירים טוב. אבל ברגע שהם מכירים אותך, הם יצמדו אליך ככה שלא תוכל ללכת בלעדיהם. וביננו, הם גם כל כך חמודים שאנחנו לא רוצים בדרך כלל ללכת בלעדיהם. בקיצור... אם אני אסכם את כל הנאום (הקצרצר) הזה, נגיע למסקנה אחת עיקרית: קודם תכיר את מי שנמצא מולך ואחר כך תהיה החבר הכי טוב שלו (כמובן רק אם אתה בכלל בקטע של להיות חבר שלו. גם תינוקות לא תמיד מוכנים ללכת לכל הדודים/דודות/סבים/סבתות). טוב, זהו. סתם קשקשתי לי ולכם קצת... רק אושר אנשים ושיהיה לכם החג הכי כשר ומאושר בעולם. ועוד עצה ידידותית לפני סיום- (בלי כל קשר למה שנאמר עד עתה...) אם אתם אוהבים מישהו או מעריכים אותו, תגידו לו את זה עכשיו. ממש עכשיו. לפעמים אנחנו נזכרים כשכבר מאוחר מידי וחבל... אוהבת את כולכם... :)

למעלה