הרהורים

יופיאל

New member
הרהורים

אני רוצה לשתף אותכם במה שעובר עלי בתקופה האחרונה אני נמצא במין מצב ביניים. רקע כללי - לפני 3.5 שנים התעוררתי , גיליתי את יעודי , התחלתי לראות דברים שמעבר ולתקשר קצת , גיליתי את יכולות הריפוי שלי והייתי מלא תשוקה וצמא לידע , רק ללמוד עוד ועוד ועוד. לפני שנה עברתי משבר רוחני שגרם לי לבחון מחדש את דרך החיים שלי (שהיתה קצת קיצונית) ולמרות שברור לי מהו היעוד הרוחני שלי ומה אני רוצה לעשות בחיים - כרגע אני לא יודע מה לעשות. איבדתי את התשוקה החזקה הזאת שהיתה לי קודם , ובמקום התמימות שהיתה , עכשיו יש הרבה יותר חשד וספק באנשים (ובצדק , אני חייב להוסיף - בגלל התמימות נפגעתי) גם מדיטציות - שפעם היה דבר יומיומי אצלי - כיום כמעט ואין לי חשק לעשות מדיטציה. מה שמתסכל אותי זה שמבחינת ההבנה והידע שלי אני ממשיך להתפתח ולהבין דברים במהירות , אך מבחינת מעשים אני נמצא עדיין בריקנות. באוקטובר אני מתחיל ללמוד פסיכולוגיה והילינג , אז כביכול עד אז אין לי יותר מידי מה לעשות חוץ מלהעביר את הזמן הזה , עד שיתחיל משהו חדש. אבל אני לא רוצה לחיות בעתיד , אני רוצה לחיות בהווה - מה עכשיו אני צריך לעשות? וכשאין לי חשק אני לא נותן את כולי ואז זה לא שווה כלום. או שאני עושה משהו מכל הלב או שאני לא עושה , וכרגע אני פשוט לא עושה כלום. וכל התובנות שהגעתי אליהן - אני רואה את התמונה הגדולה , אני מתעסק בשאלות קיומיות של משמעות החיים והאשלייה הגדולה , והמימדים וכו' אבל כאן בעולם החומר - אני מנותק הדברים שמלאו אותי בעבר כבר לא עובדים היום , הכל נראה חסר משמעות , לחזור אחורה זה לא אופציה , ולחכות שמשהו יקרה זה גם לא אופציה כל כך טובה , וכך אני תקוע בתוך ריק - nothingness (למי שמכיר את הקלפים של אושו) ואני יודע שהריק הזה מכיל את הפוטנציאל של האינסוף ואני יודע שזה חלק מתהליך שאני עובר כדי לצמוח למשהו חדש שעוד לא הכרתי לפעמים אני מרגיש שאני יודע יותר מדי , כי זה ידע כללי שלא עוזר לי כרגע. ואני יודע שגם מה שאני יודע כיום זה רק גרגיר חול במדבר ענק. אני תמיד הולך אחרי הלב - אך כרגע אין לי תשוקה בלב , אני לי חשק , אין לי את הכח שמניע אותי. בלעזור לאחרים אני מעולה , התשובות ישר יוצאות בלי שום בעיה , אני רואה את זה כל כך ברור , אבל לעצמי - פתאום הגעתי למקום שאף פעם לא הייתי בו ואין לי תשובות , אפילו אין לי שאלות. אם ידעתי מה לשאול כבר הייתי מוצא את התשובה. כל מה שאני מרגיש עכשיו זה - תחכה , סבלנות , לכל דבר יש את הזמן שלו... אבל עד אז? ובינתיים החיים ממשיכים להתנהל על מי מנוחות "כלום לא עצוב , הכל כרגיל , כלום לא קורה פה כלום לא קורה פה..." יופיאל

יופיאל

New member
אגב...

למי שלא מכיר - כתבתי בפורומים בתפוז עד לפני שנה , וגם לפני חודש הייתי ידוע כ-השאלה הניצחית

איל באש

New member
יופיאל היי../images/Emo23.gif../images/Emo77.gif

אני חושב שאתה בדרך נפלאה של שינוי והשתנות, ויתור על הישן והתחברות לחדש. כרגע הייתי ממליץ לך קודם כל לשאול דרך תקשור את המדריכים שלך מה קורה לך, וגם להתאזר בסבלנות, להוריד ציפיות ופרפקציוניזם, להתחבר לגוף. אנחנו לא רק רוח, אנחנו ישות רוחנית שבחרה לחיות בגוף פיזי. פה זה החיים זה ההוה שמומלץ להתחבר אליו, ולא תאבד דבר. אני עובר תהליך שינוי דומה לשלך בדרכי שלי, ולאורך כל הדרך אני מקבל את המסר : סבלנות וסובלנות!!! החלטתי לאמץ אותו ואני יכול לומר לך שזה ממש מדהים, פתאום לא למהר, ולהתחבר לתהליך, לחיים. הרי מהירות המחשבה של האינטואיציה איננה תואמת את מהירות היישום בחיים הפיזיים, וזה גורם לך להיות מתוסכל, ובעצם להיות בפער בין הרצוי למצוי. תתחבר לגוף שלך קרי לחיים הפיזיים, לך ליוגה או עשה כל ספורט שהו שמחבר אותך לפיזיות של הגוף. חבר הגיון עם רגש, אתה יכול , זה קטן עליך. למד לאהוב את החיים, להנות מהדרך, למד והבן שהמטרה היא הדרך, הודה על כל מה שכן יש לך בחיים, החל מכל איבר ואיבר בגופך , דרך כל כישורייך ויכולותך, וכלה בכל מה שקיים סביבך, חפצים , אנשים, חברים, משפחה ועוד ... התחבר למקור ההזנה הפנימי שלך קרי לשפע. צרפתח פה תרגיל שאני אישית עושה כל יום כבר מעל שנה וחצי. בהצלחה.

נטלי36

New member
גם אני חושבת שהכלום הזה הוא המון...

שלב הכרחי בהתפתחות. שאי אפשר כל הזמן לרוץ, חייבים את ההפוגה הזו - מה שנראה ככלום לא קורה - הוא בעצם הפנמה של דברים, תהליכים. אני חושבת שכל מי שרוחני, בכל צורה שהיא, חווה את השלבים המוזרים האלה. ... תנסה לא להתנתק מן הפנימיות, כי אחר כך יכול לקחת זמן ליצור שוב את הקשר - מדיטציה, תפילה, התעלות לעבר האור, השפע - לא חשוב איך אתה קורה לזה - תנסה להמשיך לשמור על החיבור הזה. גם אם פחות, גם אם לשניות אחדות בלבד ביממה.

ישלישם

New member
יופיאל היקר (השאלה הנצחית),

שולחת לך חיזוקים לדרך, היא הרבה עליות ומורדות, אני חושבת שהתנתקת מהרוח שבך, ולכן הכל נראה כה משמים. אהוב את עצמך עכשיו. האם אתה יכול? בוא ניכנס רגע לריק הזה מתוך מודעות, בוא נהיה שם מתוך בחירה, בוא נראה, מה זה הריק הזה... אפילו אהבה לא מגיעה אליו, לא משכנעת אותו... אני מגדירה את המקום הזה, הקפוא, חסך. אהבה, גם כשהיא מגיעה לשם, נבלעת בו, כלומר, ידידי, אתה צריך לצאת משם ב כ ו ח ה ר צ ו ן. זה מבחן. האגו כרגע, לדעתי, די מכניע אותך. זה לא חייב להיות כך. כוח הרצון פועל נגדך. הושט יד, התפלל, רק תצהיר בפני עצמך, בפני היש, בפני האל, תקרא לזה מה שתקרא, שאתה מוכן לצאת מזה, העזרה כבר תופיע. בעזרת-השם. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

rastotman

New member
שום שלב

לא יותר טוב משום שלב- אתה יודע את זה בעצמך --- אז תקבל את השלב שאתה נימצא בו, ותהנה מהנסיעה
.

kesem amiti

New member
Yeud

ze davar shemishtane kol hazman. Lemashal: Ba*REGA haze* ata CHAY et hayeud shelcha !!! ani chozer: ba*REGA HAZE* ata chay et hayeud shelcha Vehayeud shelcha ba*rega haZE: Likro et hahodaa hazot ve (ze ma sheata OSE achshav nachon?)
1 Anashim lifaamim notim levalbel ulehachlif et hamila "yeud" im hamila "avoda", o "hitaskut" Ma ze yeud??? Yeud ze lichiot velekabel et hadin benogea la"kan velachshav" Nachon?
Ata yodea sheken.
Yeud legabey Avoda vehitaskut ze davar ktsat shone . Haim ata margish bashel lehatchil velaavod bayeud hahitaskuti shelcha? Im ken, az ma monea mimcha lehatchil???? Hatsaa: Tatim et atsmecha layeud shelcha velema sheata yodea al atsmecha berega ze. Kmo sheEyl Baash amar:"Savlanut veSovlanut" Vebeintayim, tishal et atsmecha: "Ma ani yachol laasot ba*rega haze* al menat lehitkadem el ever MIMUSH hayeud-hahitaskuti sheli. Batuach sheyesh mashehu sheata yachol laasot!1 (veim lo, az hayeud shelcha kaniree ze lehamtin besavalanut layeud shelcha
) (veafilu ze yihie tsaad katan kmo stam ligrom leatsmecha lehargish MEUSHAR bli shum siba) ata yachol? Aval kodem kol kabel et ha*YEUD* shelcha barega haze: Likro et hahodaa hazot shel "Kesem Amiti" (oi misken sheli...
vegam¨: "eich ani yachol pashut LEEHENOT yoter min haREGA haze"? Slicha al haotiot haloaziot toda al hashimush baforum

יופיאל

New member
תודה לכולם על התגובות../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

נתתם לי קצת חומר למחשבה...

sovlanit

New member
לך, מכל הלב

ראשית,ברכותי הכנות להצלחה בלימודיך. שנית היטבת להגדיר את מצבך-ומה שברור הוא שאתה מנסה באופן הגיוני לנתח מצבים שהם מעבר להגיון...כדי להיות מעשית עצתי לך-שב והקשב לעצמך כאילו זהו אדם אחר שמבקש את עצתך, אני בטוחה שהתשובות תזרומנה בתוכך. מכל מקום השלב הזה הוא השלב ההכרחי ביותר עבורך לצמיחה רוחנית. היה בטוח שזוהי " החשכה"זמנית של האור כמו בקולנוע רגע לפני ההפסקה. אחרי ההפסקה מגיע אור ג ד ו ל ...פסק הזמן הזה דרוש לך - לדעתי - על מנת לאגור כוחות ולמנוע סינוור מהעצמה. אגב, מצב זה מוכר גם לאלו שעושים דיאטה ולמרות ההתמדה יש תקופה שבה הגוף נשאר באותו משקל. אם לא נכנעים התוצאות מרקיעות שחקים. בהצלחה לך מכל הלב.

נויהאחת

New member
אני מבינה אותך לגמרי

גם אני גיליתי את יעודי לפני בערך 3 שנים וחיי זרמו בנתיב של טיפול באחרים ולימודים הייתי באיזה שוונג גם מבחינת טיפולים וגם מבחינת עומק הטיפולים והיכולים שלי לעזור ואז לפני בערך חודש קמתי בבוקר ולא יצא לי כלום מהידיים ידעתי הכל הבנתי הכל אבל לא יכולתי לעשות עם זה כלום היום אני יודעת שזו הייתה דרכו של האחד לאלץ אותי לקחת פסק זמן לשם היערכות והיטענות בכוחות מחודשים ואכן יצאתי מהתקופה הזו חזקה יותר מאי פעם. קח לך את הזמן שלך אל תיאלץ את עצמך לעשות כלום וכשהזמן יהיה נכון הכל יחזור בגדול, ברור וצלול מאי פעם בהצלחה

למעלה