הרהורים...

peregin

New member
הרהורים...

בזמן האחרון אני שומע הרבה אנשים שאומרים: מרץ מפלגה טובה אבל... יש להם את יוסי שריד.. אבל הם מציגים את המדינה בצורה לא טובה.. אבל הטענות שלהם בקשר למצב הביטחוני לא ראליות וכן הלאה וכן הלאה... אני יודע גם שאם מרץ הייתה מציגה את עצמה כמפלגה חברתית נטו - והייתה קצת נוטשת את התחום המדינה - אותם אנשים היו שוקלים בצורה הרבה יותר חיובית את ההצבעה בשבילה. סה"כ.. אנחנו על באמת מפלגה עם מצע חברתי מצוין! אני לא חושב שקל למצוא אנשים שלא מסכימים עם מצע חברתי כמו שלנו.. אבל המצע המדיני.. גם לא כל פעילי התנועה אחידים בדעה וגם הצורה שאנחנו מציגים את כל הנושא (כיבוש... אנחנו רעים) מציג אותנו כאילו איכפת לנו מהערבים יותר מהעם שלנו אפילו שזה לא נכון. ומהבחינה הזאת הוא רק מזיק אני חושב שיש למקד את כל המאמצים כולם רק במצע החברתי עליו יש גם הסכמה אצל כלל התנועה והוא בעצם גם בראש סדר העדיפויות של התנועה. ככה התנועה תייצג יותר טוב את האנשים שלה (שוב, לא כולם מאוחדים בדעה על המצב הביטחוני) וככה גם המפלגה תמשוך הרבה יותר אנשים להצביע בשבילה. מצד אחד זה אולי קצת צבוע להתעלם מהצד הביטחוני שמאוד משמעותי במיוחד בימים אלו.. מצד שני - יש בלבול בכל הנושא וחבל שהוא יבוא על חשבון המצע החברתי שלא פחות חשוב ממנו.

אני לא מסכים איתך...

מה שכן, אני חושב שדרך החשיבה עצמה במרצ צריכה להשתנות. ביילין אתמול אמר ש´אנחנו נלך למו"מ, ואם לא נצליח, נצא בצעד חד-צדדי´. מרצ צריכה לחשוב בראש הפוך- קודם גדר הפרדה בשביל הביטחון, אח"כ חזרה לשולחן המו"מ. אין שום הבדל בין שתי הדרכים, אבל הדרך הראשונה מתמקדת בהסכם שלום בשביל הגבולות, הדרך השנייה- בשביל הביטחון, וזה קצת יותר חשוב לאנשים.

eviv

New member
אני חושב

קודם כל צריך להסביר שאנחנו נותנים להם מדינה לא בתור מתנה לטרור פשוט בגלל שאנחנו לא רוצים ש3.5 מיליון פלסטינים למדינה שלנו זה יצור בעיה דימוגרפית ממעלה ראשונה אנחנו לא באים לומר היי רק אנחנו טועים מרצ לא אומרת רק הכיבוש אשם היא גם מחזיקה בדיעה שאומרת שהפלסטינים לא עוצרים מספיק את הטרור אני לא חושב שהדברים יעלו אחד על השני בעניין המדיני וחברתי הנה אתה רואה שמרצ בתור אלטרנטיבה לממשלה פעלה גם בתחום המדיני וגם בתחום החברתי כודם כל לרוב התנועה לא ממוקדת בעניין המדיני בעניין שחלק נמצאים שמאלה יותר אני לא חושב שכדאי לעשות כאילו מרצ לא מתעניינת בנושא המדיני זה אולי יעלה את הקולות הימניים יותר אבל יוריד את כל תומכי מרצ לדורות שתומכים בעניין המדיני

השאלה היא- מה אנשים יודעים

ומה הם לא יודעים. רוב הציבור יודע מה המצע המדיני של מרצ, ולרוב מי שמחפש בו באגים הם כל מיני דמגוגים שמנסים להרוויח עוד קולות על חשבון אמרות כמו ´מרצ מפלגות שמאל קיצוני פוסט-ציונית´. אבל רוב הציבור לא יודע מה מרצ עשתה בשביל ציבור העובדים, מה מרצ עשתה בשביל 1700 המשפחות הכי עניות בישראל (חוק הדיור הציבורי כאמור), מה מרצ עשתה בשביל שוויון הזדמנויות לנכים ומוגבלים, מה מרצ עשתה בתחום שיפור מעמדם של אנשים שבוחרים לשרת בצה"ל (החל מתיקון החוק של חברת-כנסת נעמי חזן שפותח את כל התפקידים הקרביים בצה"ל בפני נשים, ועד לפעילות המעוררת התפעלות של חבר-כנסת מוסי רז בכל מה שקשור לזכויות אנשי המילואים, כולל יוזמת הקמת ועידת החקירה הפרלמנטרית לחקר נטל המילואים), מה מרצ עשתה בשביל להשיג שוויון הזדמנויות לנשים (חוק לעידוד נשים בעסקים, חוק מאסר בפועל על אלימות כנגד נשים וילדים, חוק תגמולים לנשים השוהות במקלט לנשים מוכות, הקמת שדולת הנשים בכנסת, ושוב, תיקון החוק של נעמי חזן בקשר ללוחמות קרביות...), מה מרצ עשתה בתחום החינוך (חוק ילדים בסיכון של רן כהן, תיקון החוק של מוסי רז הקובע כי בשעות צפיית שיא של ילדים לא יוקרנו בטלוויזיה פרסומות אלימות, וכמובן כל הדברים הנהדרים שעשה יוסי שריד בתקופה הקצרה שכיהן כשר החינוך). או כמו שאומר הפלריג- כולם מבטיחים, מרצ מקיימת. ואת זה חשוב שנדגיש.

Deathatred

New member
בלשון המעטה

"שהפלסטינים לא עוצרים מספיק את הטרור" הפלשתינים יוזמים את הטרור ומגבירים אותו. הם לא מנסים אפילו לעצור אותו אלא תומכים בו ויוזמים אותו. "שהפלסטינים לא עוצרים מספיק את הטרור" זה משהו שדיפלומט אירופאי צבוע יאמר כדי לא להרגיז את הערבים. מי שהאמת לנגד עיניו יאמר הפלשתינים יוזמים את הטרור כדי לשבור מוראלית את ישראל ובכך להשמידה.

נדב ידידי...

כשאתה אומר "הרבה אנשים" אתה בעצם מתכוון לאח שלך שלא הצלחת לשכנע אותו אתמול בלילה להצביע מרצ. נראה לי קצת אבסורדי לשנות את כל האסטרטגיה השיווקית של מרצ רק כדי שאח שלך יצביע במצפון שקט
אני חייב לומר שאני מסכים, לשם שינויי, עם נדב... ולא רק בגלל שיש לנו את אותו שם. המושגים "שמאל" ו"ימין" הם מושגים חברתיים. מפלגת שמאל היא מפלגה סוציאליסטית העוזרת לחלש ותומכת בצמצום פערים, ולאו דווקא מפלגה פאצפיסטית שתומכת בשלום ויציאה מהשטחים. לדעתי הסכסוך הנוכחי עם הפלשתינאים הוא בעיה חברתית ולאו דווקא בעיה מדינית. כשמשקיעים מיליארדים בהתנחלויות, רק כדי להגן עליהם ולדאוג להמשיך את קיומן בשטחים, המיליארדים הללו לא יכולים להגיע למי שבאמת צריך אותם; נכים, מובטלים, קשישים, תשתיות, וכו... המצב הביטחוני הוא למעשה חלק קטן מבעיה חברתית אחת גדולה. ללכת על קמפיין "חברתי" איננו סותר קמפיין "מדיני" כיוון שהאחד הוא בעצם חלק קטן מהאחר. צריך לצאת בקריאה שישי לשנות סדרי עדיפיות "כסף לשכונות ולא להתנחלויות" וכו. לדעתי, ללכת על חלק כל כך קטן במצע מרצ, ועוד חלק שמעורר כל כך הרבה אנטגוניזם הוא מעשה אסטרטגי לא חכם. אנחנו לא מתחמקים מדבר בכך שאנחנו מדברים על המצב החברתי ולא הביטחוני כי, כמו שאמרתי, האחד הוא חלק מהשני, צריך להציג זאת בצורה כזאת שיראה אטרקטיבי לבוחרים, אין בכך שום התפשרות אידיולוגית או "בריחה". אהה... ונדב. "מרצ" כותבים עם צ´ לא ץ´... ממש עצבן אותי

peregin

New member
הממ...

נדב, קבל התנצלות על ה-ץ´ במקום הצ´ (איך יכולתי שלא לשים לב
וח"ח על התגובה.. כמו שכתבתי בכותרת של ההודעה הנושא היה "הרהורים" ולא משהו ממש החלטתי (כמו שאפשר לראות גם בתוכן של ההודעה).. אני חייב להגיד שאני מאוד מסכים עם תוכן ההודעה זה מסדר לי את זה טוב בראש וכן, זה פחות או יותר הכיוון שאני חושב שלא רק צריך - אלא חייבים - לקחת. נ.ב. אני סיפרתי לך על אח שלי אבל היו עוד כמה אנשים.. אולי לא כל כך הרבה (כי אין לי הרבה חברים
) אבל לפחות כמה בודדים. על החתום, נדב ששומר לו בלעדיות לשם של עצמו.

cnogl

New member
בואו גם נרד מכל הקטע של שוויון

זכויות לנשים, ללסביות ולהומואים, גם מהמאבק על החופש נשכח - ואז באמת יהיו לנו הרבה מצביעים! נהדר! אה.. שכחתי - ונחליף גם את יוסי שריד באלי ישי...

מצע חברתי????

עם כל הכבוד לכיוון החברתי שתפסה מרץ לאחרונה, זהו רק פנייה פופוליסטית לקונצנזוס הישראלי. החיבור האבסורדי בין מפ"ם (מפלגת שמאל חברתי מובהקת) לבין רץ (מפלגה ליברלית ימנית-חברתית) שיצר את מרצ הוא שהוביל למצב כעת, הבעיה היא שכיום אנשי רץ יותר דומיננטים מאנשי מפ"ם לשעבר (רק שני חברי כנסת מכהנים הם יוצאי מפ"ם). יוסי שריד והשותף החדש ביילין הם מאדוני ההפרטה הישראלית, ההפרטה שהביאה אותנו למצב הזה. לא ניתן לקרוא לשוויון וצדק חברתי ביד אחת ולהפרטה והתנערות הממשלה מכל חובותיה לציבור בשניה.

שקרים מוחלטים...

מפ"ם היא אכן מפלגה סוציאליסטית - מפלגת שמאל. רצ (עם צ לא סופית!) היא מפלגה סוציאל-דמוקרטית. חיבור מר"צ (אז זה היה עם גרשיים!) היה על בסיס יוניות עמדות שלוש המפלגות שהצטרפו לאיחוד: מפ"ם (שמאל-יוני), רצ (שמאל-מרכז-יוני) ושינוי (ימין-יוני [היום היא לא יונית, אבל אז היה הייתה]). שלוש המפלגות התגבשו על בסיס מצע כלכלי סוציאל-דמוקרטי, אחרי פרישת שינוי - מרצ היא היום מפלגה סוציאל-דמוקרטית מובהקת כאשר בתוכה לובי סוציאליסטי קטן ולא מאוד משפיע. הפנים החברתיות של מרצ הם הכרח מעצם עזיבתה של שינוי את האיחוד האבסורדי הזה מבחינה כלכלית. מרצ היא המפלגה הסוציאל דמוקטית הפעילה והגדולה (וכנראה היחידה) בישראל

ההגדרות שלך לשמאל מוטעות

רצ בהחלט לא הייתה שמאל חברתי החיבור בינה (מפלגה ליברלית שמרנית) לבין מפ"ם (המפלגה של השומר הצעיר) היה על בסיס זכויות האדם והאזרח. לגבי הסוציאל-דמוקרטיה- א. אתה יכול להביא לידיעתי (אני מבקש זאת בתמימות אמיתית) עקרונות סוציאל-דמוקרטיים המעוגנים במצע המפלגה? (שדרך אגב מתברר כקשה להשגה יותר משאמור להיות). ב.מפלגת ם אחד היא מפלגה סוציאל-דמוקרטית לכל דבר. ועוד נקודה- חד"ש היא המובילה בחקיקה חברתית.

cnogl

New member
ידידי היקר, מהיכן כל ההבלים הללו?

א. מעוניין שתמציא לי מסמך המוכיח כי חדש היא המובילה בחקיקה החברתית - אנוכי מחזיק בידו מסמך המוכיח את ההיפך הגמור. ב. הוכח מדוע "עם אחד" היא מפלגה סוציאל דמוקרטית. ג.עקרונות סוציאל-דמוקרטיים המעוגנים במצע מרצ: מרצ תלחם בכל כוחה עבור עקרונות בסיסיים: -שוויון זכויות לכל אדם - שוויון הזדמנויות וצמצום פערים (מבחינה כלכלית וחברתית) - עבודה כזכות יסוד של מדינה דמוקרטית - תקציבים לפיתוח השכונות - אינטגרציה חברתית. הנך מוזמן מאד לעיין במצע מרצ - המאגד בתוכו 98 עמודים של עקרונות סוציאליסטיים ואת דרך ביטויים הדמוקרטית - שהפורום לא המקום להעלותם. בברכת נוער חושב, נוער קובע, נוער עושה!!! שלך, גיל

תשובה

בהעדר יכולת להעלות את החומר אל המחשב אני מפנה אותך אל אתר עם אחד- www.am1.or.il לעיין בדבריהם. ואל "דו"ח סיכום פעילות סיעת חד"ש בכנסת אוקטובר 2001- יולי 2002". את המצע (שסוף סוף מצאתי) אני אקרא ואחזור אליך. לשם הבהרה- אני לא תומך לא בחד"ש ולא בעם אחד. יחסי אל מרצ אכן אמביוולנטי אולם זוהי אכן המפלגה היחידה הראויה לתמיכתי.

חד"ש לא מובילה ולא באטיח

תמר גוז´נסקי היא המובילה בחקיקה חברתית ב עשור האחרון, אבל כל המפלגה הזו, בלי תמר? חד"ש היא במקרה הטוב מובילת המאבק למען שלטון מיעוטים ואי-צדק חברתי (ברביעייה הראשונה- שלושה ערבים, 0 נשים...), ובמקרה הרע- מובילת המאבק הפלשתינאי למען השמדת מדינת ישראל. מרצ מובילה בחקיקה חברתית בכנסת האחרונה, ואילו חוקים (רוב עברו בהצבעה ראשונה ומחכים לאישור, כמה מהם כבר רשומים בספר החוקים) אתה שואל? חוק שוויון הזדמנויות בעבודה חוק זכויות החולה חוק אישור על תקופת העבודה חוק הגבלת שכר לבכירים חוק ייצוג לגופים סביבתיים בועדות ממלכתיות תיקון בחוק המקרקעין הקובע כי לנכים הזכות לבנות התאמות בבניינים משותפים גם בלי הסכמת שאר הדיירים חוק לעידוד נשים בעסקים חוק תגמולים לנשים השוהות במקלט לנשים מוכות חוק מאסר בפועל לעברייני אלימות כלפי נשים וילדים חוק ילדים בסיכון (חוק שקובע כי הממשלה חייבת לממן מסגרת בטוחה לילדים שנמצאים בסיכון קיומי בבתיהם) חוק תגמול חיילי מילואים ומשפחותיהם ויש עוד ועוד... כנס לאתר מרצ לפרטים נוספים. כמו כן ח"כ רן כהן הוא יו"ר הועדה לחקר הפערים החברתיים בישראל, ח"כ מוסי רז יזם הקמת ועידת חקירה פרלמנטרית לחקר נטל המילואים, וחברות-הכנסת ממרצ היו ממוליכות המהלך להקמת שדולת הנשים. ח"כ אילן גילאון, איש נכה בעצמו, היה הראשון להתייצב לצד הנכים בהפגנתם הממושכת, וכמובן- מהמחוקקים החברתיים המצטיינים בכנסת, יחד עם ח"כ נעמי חזן. הפרטה היא לא קללה, ומרצ אינה תומכת בהפרטה פרועה שתרכז את כל הכוח במדינה בידי מיעוט. מרצ תומכת ביזמה פרטית, תוך כדי שמירה על זכויותיהם החברתיות (מה שמזכיר לי את הצעת החוק החברתית החשובה ביותר בכנסת האחרונה- הצעת חוק יסוד שירותי רווחה של ח"כ ענת מאור) של החלשים בחברה. אם אתה רוצה מפלגה חברתית, יש לך כמה ברירות- 1. חד"ש- אחמד טיבי הוא קפיטליסט שמחובר לכל (לא שיש המון) בעלי ההון במגזר הערבי. כמו כן המפלגה הזו בלי גוז´נסקי הפכה למפלגת ימין פלשתיני, נקודה. עו"ד דב חנין אמר שבראש מעייונתיו אחרי הסכסוך עם הערבים נמצאים עניינים כמו לגילזציה של גראס. אכן, זה הרבה יותר דחוף מחינוך תקין לילדי ישראל. 2. עם אחד- דוד טל, יורם אוברקוביץ´, אין ספק שאלה שני אנשים שעשו הרבה דברים למען צמצום הפערים החברתיים בישראל. פחחחחחחחחחחחחח 3. זעם- רשימה חשובה אבל אין לה שום מצע מעבר לפתרון בעיית האבטלה והקצאת תקציבים לחינוך ולתשתיות במקום להתנחלויות. מה עם פתרון מדיני? מה עם שוויון הזדמנויות לנשים? מה עם זכויות עובדים? מה עם איכות סביבה? כפייה דתית? תאונות דרכים? 4. המפד"ל- מפלגה שתומכת במפעל ההתנחלויות ובישיבות על חשבון צדק חברתי,היא לא מפלגה חברתית, אלא מפלגה של שקרנים. 5. שינוי- מפלגה ימין בענייני הכלכלה. 6. מרצ- לא הבחירה המושלמת בשביל סוציאליסט אידיאליסט כמוך, אבל ברירת אין-מחדל ללא כל ספק.

למעלה