הרהורים...

shira11114

New member
הרהורים...

היי בנות, רציתי לשתף אתכם במחשבות שעוברות לי ולבעלי בראש לאחרונה... מצטערת אם זה נשמע מופרך או הזוי.. מדהים לאיזה מקומות המחשבות יכולות להפליג בתקופה הזאת של הטיפולים.

עלתה לנו המחשבה שאולי לרופא הפרטי שלנו (שמקבל הון תועפות עבור כל פגישה) אין באמת אינטרס שזה יצליח (או יצליח מהר בכל אופן), וגם לאסותא אין באמת אינטרס שהדברים יעבדו מהר כי עבור כל מחזור טיפולים הם מרוויחים כסף וזאת בתכלס תעשייה של תרופות, בתי חולים ורופאים שהכל קשור אחד בשני... מה אתן אומרות על הנושא הזה?

חשוב לי לציין שאני מטופלת אצל אחד הרופאים הנחשבים שיש... ועדיין, זה מפחיד אותי.

תודה וסופ"ש נעים

אליסקה

New member

זה כמו להגיד שלעורך הדין שלך אין אינטרס שתנצח בתביעה, כי אם תפסיד תהיה חייב להגיש ערעור... אם הלקוח חושב שהוא קיבל שירות מקצועי לא טוב, שלא הביא לתוצאות המיוחלות, הוא מחליף ספק. גם רופאי פוריות עובדים כך: רופא, כמו כל נותן שירות, צריך "גולגלות" על החגורה, כלומר הצלחות מוכחות. אם הוא לא יכול להתהדר בהצלחות, מטופלות ותיקות יעזבו לרופאים אחרים, ומטופלות חדשות לא יגיעו. כל עוד יש תחרות, וסכנה שהלקוח יעזוב, אין לרופא אינטרס שהטיפול ייכשל. טיפול יכול להיכשל שוב ושוב בכל זאת כי הרופא אינו מספיק מוכשר, או כי המציאות אינה מאפשרת הצלחה.

כמו בכל תחום, בטוח שגם כאן יש שרלטנין

אבל אני לגמרי מאמינה שהם אחוז מאוד מאוד קטן מתוך בני האדם שמשקיעים עשורים שלמים מחייהם כדי ללמוד איך לעזור לבני אדם אחרים.
אני חושבת שרובם מרגישים תחושת שליחות הרבה יותר חזקה מבצע כסף, בכל תחומי הרפואה, המחקר והמדע.
אני גם מאמינה במערכת הבריאות הציבורית, ולא חושבת שלרופא פרטי יש יכולות נסתרות, שלאחר אין.
אלא שמקבלים רק באופן פרטי אומנם נחשבים (וגם מחשיבים את עצמם) למומחים, אבל זה לא אומר שהם אורים ותומים.
בכל אופן - מתקשה להאמין שאם אתם מטופלים אצל מישהו שהוא שם דבר, מוליך אתכם באף. מה שכן כדאי לשקול, זה לעבור לרופא אחר אם אתם לא מרגישים עם זה בנוח...

ד נ ה6

New member
אני התחלתי את הטיפולים אצל

פרופ נחשב וידוע. כל פגישה =1000 שח.הוא פספס ככ הרבה דברים ופשוט היה רשלן. שרף לנו שנתיים(!!!). היום אני אצל ברקוביץ. דרך הקופה. הוא רופא הרבה יותר טוב ורציני. לא משלמת כלום.

ככה הרגשתי אצל הרופא הפרטי הראשון שהייתי אצלו.. לכן עברנו

לציבורי. הבנו שהוא ממשיך לתת לנו טיפול שכלל לא מתאים.. הרגשנו מרומים, והלכנו לציבורי. אחרי תקופה בציבורי הגעתי לבר חוה. אין לי ספק שהוא "בצד שלנו" ועושה מה שיכול כדי שהטיפול יצליח. גם לגבי אסותא.. לא הרגשתי לרגע שהם מנסים לחבל בסיכויי ההצלחה.
&nbsp
בהחלט חושבת שזה בעייתי שלא מחייבים רופאים ומרפאות לפרסם סטטיסטיקת הצלחות.. לא מקבלת את הטענה שזה יגרום להם לא לקחת מקרים מאתגרים. תמיד ניתן לפרק את הסטטיסטיקה ל"לא ידועים" / בעייה קלה / בעיה מאתגרת/ וכו.. זה גם הוגן ככה כלפי המטופלים.. לדעת מה סטטיסטיקת ההצלחות ולפי זה לבחור רופא ומרפאה.

שמש12341

New member
מודה שגם לי התגנבה מחשבה כזו

אני מטופלת בפרטי ומועלם לא טופלתי בציבורי. שתי שאיבות ראשונות לקחתי את הרופא שלי באופן פרטי..... בתכלס - לא רואה לכך ערך מוסף. זה לא מה שיקבע אם הטיפול יצליח כן או לא..... מודה שאני לוקחת אותו גם לשאיבה נוספת בגלל שאני מפחדת שהיחס כלפי ישתנה ואיך זה יראה......
גם לי עולה לפעמים שעולם הפוריות הוא סוג של תעשייה .
מה שכן - מי שמטופלת בציבורי - לא אמורה לחשוש מזה .....

טוליתי

New member
יש אנשים רעים ויש חוסר יושרה מקצועית לפעמים.

טופלתי פעם על ידי רופא כזה, אבל לדעתי זה נדיר מאוד. הרוב המכריע של הרופאים רוצים לראות הצלחה מהירה, כי זה טוב גם להם: זה עוזר לאגו, גורם לחוש סיפוק רב, עוזר לפרסום בבית החולים בו הרופא עובד וגם בקרב חברותייך.

טוליתי

New member
נשלח לפני שסיימתי...אז ממשיכה כאן

השאלה היא מדוע מתעורר אצלך הספק? האם הרופא אינו מראה אכפתיות? האם יש לך תחושה שאינך מטופלת כראוי? האם את חשה כי הרופא אינו מיישם מסקנות מטיפולים קודמים?

ברור שיש אנשים חסרי יושרה ומקצועיות

אבל צריך לזכור שכל טיפול שלנו שאינו מצליח פוגם בסיכוי ההצלחות שהם מתפארים בהם.
אני תמיד צחקתי עם הרופא שלי שאני הורסת לו את ממוצע ההצלחות
ואז כשהצלחתי שנינו צחקנו שהגיע הזמן שאני אעזור לו עם העלאת הממוצע

&nbsp
&nbsp

למעלה