הרהורים

הרהורים

ואו כבר לא ביקרתי כאן די הרבה זמן (לא יודע אפילו אם עדיין זוכרים אותי) אבל עכשיו אני שוב בתוך הסיפור של החזרה בשאלה עמוק עמוק ובעיקר מתוסבך...

אני כבר בערך שנתיים בלי שבת תפילין ויום כיפור וכלום מבחינתי הייתי מתחתן עם ערבייה ....

המה מה שבזמן האחרון אני מרגיש שאני רוצה להתחזק ביהדות ולשמור דברים מאוד מאוד בסיסיים . לא להיות דוס ולא ללכת עם כיפה ולא ללכת לבית כנסת חוץ משבת פשוט איך הדתיים מגדירים את זה "לייט" אז מגה סופר דופר לייט.

פשוט:בית כנסת בשבת. לשמור שבת כשרות ולהניח תפילין בבוקר ולומר שמע ישראל ולהתפלל מעצמי לאלוהים(אני שונא טקסטים)

עכשיו כאן אני אבקש את עזרתכם לצורך העניין ואני נורא אשמח אם תתיחסו לנקודות/שאלות הבאות שהביאו את המחשבה שלי לעוד רצון לשינוי בחיים:

1.שבת מבחינה טכנולוגית-ללא שמירת שבת העולם כלוא בתוך הטכנולוגיה האייפונים הפייסבוק המחשב האינטרנט והטלוויזיה וזה שעבוד גמור שגובל בטמטום ורק ע"י שמירת שבת מרפים מכל הנ"ל ומתפנים להתחבר לעצמנו. וגם בתור בוגר אני יודע לשים לעצמי גבול אבל מה עם נוער מה עם ילדים וכן גם בוגרים לפעמיים רק חושבים שהם שולטים על הטכנולוגיה והם חיים בסרט...
2.שבת -גם עם הטכנולוגיה והמסיבות פחות מדברים אחד עם השני בשבת וזה משו שמאוד כואב לי שכל אחד קבור בסרט או סדרה ופחות יש זמן איכות אחד עם השני וגם זה פוגע במשפחתיות באותו אופן.
3.בנות-אנחנו בכוח מנסים להתעלם מזה אבל למה שהיה את הסיפור שהיה עם הזמר המפורסם ראו בזה בעיה רק שהם קטינות ? ואם הם היו בגירות אז הכל בסדר? אנחנו איפשהו מתיחסים לזנות די בשוויון נפש . ולמה לא יחסים פתוחים והכל מותר ובסוף מתפלאים למה החיים כלכך זולים.
4.אנטי-הרבה יוצאים בשאלה שאני מכיר(בלי הכללות)מתוך הטראומטיות של הסיפור של היציאה בשאלה ובמיוחד חרדים לשעבר מפתחים אנטי טראומתי שגורם שאפילו לא יבררו את הדת ורעיונות טובים שבה(גם אני מסתייג מחלקים אבל אפשר לברור)אלא יכלילו את כולה מתוך הפצע שבליבם ונמצאים לא פועלים ממקום של מחשבה עצמאית.
5.דברים שכן אני מחזיק מהתהליך של היציאה בשאלה ואני שמח שהשתנו אצלי בראש בהשקפה שלי וישארו על כנם: כל דרך שבסוף תבחר תהיה טובה .אינני מאמין ויאמין בשכר ועונש גיהנום וכו. מי שאינו מאמין שיעשה כרצונו.לא למדינת הלכה.לא לתורה-כן למעשים.מי שהומו שיתחתן כאן כהומו.יד חופשית.שכל אחד יחייה עם האמונה שלו ולכולם יהיה טוב ביחד.בלי לשנוא זרם כזה או אחר.
6.אני מעדיף שיהיה לי ילד שקרוב קצת לדת מאשר דתי . מעדיף שיהיה דתי מאשר חילוני. מעדיף שיהיה חילוני מאשר דוס כבד או חרדי. (וכן לגבי כמובן)
אני חושב שאחרי שעברתי את כל התהליך של היציאה בשאלה עכשיו להסתובב על העקבים אפילו קצת חזרה זה תהליך הרבה יותר קשה ולכן אולי גם חוץ מהטראומה והאנטי-דת קשה עם שינויים גם אם הם נכונים ועובדה שעכשיו שבת ובעקרון אני רוצה לשמור אבל יש כאן כלכך הרבה משקעים של ריחוק ניכור ורצונות הפוכים לגמרי.

שבת שלום לכולם ואני נורא נורא אשמח להתייחסות פרטנית לנקודות הספציפיות שהצגתי :)

HH husa

New member
שלום. 1 ו 2 לא חייבים להיות שייכים לשבת

יש מתנזרים לתקופה מטכנולוגיה מכל מיני סיבות , וקשר בלתי אמצעי אם אנשים בודאי שלא שייך לשבת.

לא הבנתי את 3. מה הקשר לשמירת מצוות ?
אין מספיק אנשים לא דתיים או ו לא יהודים שמתיחסים בכבוד בענייני מין הרבה יותר מאשר דתיים שונים מכל מיני דתות ?

מה רע בהישארות עם אנטי ? כל אחד מתייחס אחרת כשיש סיטואציות שליליות. זה סנטימנט , הרגשה עם מחשבה , בצורה מודעת זה לא פחות עצמאי.
אפשר כמובן ללמוד מכל אדם ומצב אחרי תהליכים מתאימים , אם זה היחס שבו מעוניינים.

לא הייתי אף פעם חרדי , אז אני מקווה שההתייחסות הפרטנית לא היתה בעיה.

שמע

א.זהו ששבת זה לא התנזרות...התנזרות זה משו קיצוני שהרבה פעמים מוביל לתוצאה הפוכה...

ב.יש אנשים ויש אנשים אבל בזרם הדתי שאני מכיר הכבוד פי כמה אלפי מונים מאשר החילונים הכי שאני מעריך...

ג.הלוואי והאנטי היה מודע ועצמאי זה לא המציאות...

ומה היית אם לא חרדי? דתי? איזה?
:)

HH husa

New member
התכונתי שהתנתקות מטכנולוגיה והשגרה

לא חייבת להיות משוייכת לשבת , למרות שאולי עבור אדם דתי יש את האסוציאציה.

אני לא מכיר כל כך הרבה דתיים אז קשה לומר.

מה שלא מודע אפשר להפוך לכזה , אם אתה יודע ומעוניין שהוא יהיה מודע יותר , אז זה ישתנה.

אני חילוני. (הכרתי כל מיני דתיים (וגם חוזר בתשובה אחד) וחלק מקרובי המשפחה דתיים).

Sonic hedgehog

New member
אני ממש לא רואה למה הניתור מטכנלוגיה

אמור להיות קשור לדת. אם אתה רוצה להתנתק על מנת להתנתק או כי אתה חושב שיש עודף טכנלוגיה בחייך אז עשה זאת. ממש לא חושבת שאתה צריך לשמור שבת אם אתה לא מאמין במצוות אל המצווה זו רק כדי לסגור את הפייסבוק.

אגב, סתם כאנקטודה, יש מישהו שעשה ניסוי מעניין בו התנתק מטכנלוגיה לשנה. הוא חשב שהוא יספיק יותר, יצור קשריים יותר משמעותיים עם אנשים וכדו'. הוא דיווח בסוף שהוא פשוט בזבז זמן בדרכים אחרות ושזה יצר אצלו תחושת בידוד (אנסה לחפש לך את את הפרטים אם תרצה).

לגבי 3, לא ממש בטוחה לגבי הסיפור עם הזמר אז לא יכולה לחוות דיעה. בפועל נשים בוגרות זכאות לשכב עם מי שהן רוצות. לא רואה קשר בין יחסים פתוחים לזילות החיים. אתה חושב שאם שוכבים אם מי שרוצים אחר כך הולכים לרצוח מי שרוצים? ולמה את רואה בעיה רק בבנות ששוכבות עם מי שהן רוצות ולא בגברים.

לגבי 4 אתה בהחלט יכול לבחור לך את מה שמתאים לך מהדת ולבחור לעצמך אורח חיים המכיל אלמנטים תרבותיים יהודיים. לא רואה שום סיבה למה לא.
מצד שני חולקת לחלוטין על הקביעה שכולנו חיים בטראומה מהדת.

ילדים

א.ומה עם ילדים מילא אני יכול להגדיר לי את זה..אבל הם הולכים ומטמטמים למול האייפונים והטלוויזיה שבע כפול עשרים וארבע.
יש לך ילדים? מה הם עושים בשבת? יושבים ומדברים אחד עם השני? משחקים? מטיילים?---סתם מעניין אותי אם את לא רואה את ההשתלטות הטכנולוגית...
ב.לא אמרתי להתנתק לגמרי מטכנולוגיה..הבעיה היא ש: כולנו קשורים לטכנולוגיה וכביכול לא עוזבים אותה...והיא נהפכה להתמכרות ולחמצן שזה גרוע..

ג.אני רואה גם בגברים שביחסים פתוחים בעיה לא רק בבנות זה לא ההקשר ...הזילות הזאת היא סתם זיונים במקום אהבה פשוטה.

Sonic hedgehog

New member
יש לי ילד

ולא הוא לא הולך ומטמם מול הטלוויזיה שבע כפול 24 (אם כבר אמא שלו יותר גרוע בהתמכרות טכנלוגית). יש לו זמן טלוויזיה ותוכניות שאנחנו צופים בהם ביחד ומדסקסים או שהוא רואה לפעמים לבד. התוכניות חינוכיות ולדעתי הוא לומד מהם המון. בכלל מחקרים קבעו שהתוכן הצפיה בטלוויזיה ולא זמן הצפיה הוא הקובע ושתוכן חיובי בהחלט יכול להיות השפעה חינוכית טובה על ילדים.
מלבד זאת אני גם מתרשמת מהכישורים הטכנלוגים שלו שבאים לו די בקלות בעולם מלא מסכי מגע ואלקטרוניקה. כשורים שיהיו לו חשובים שיגדל בעולם העבודה ובזמן הלימודים.
אני לא רואה שום דבר רע בטכנלוגיה, טכנלוגיה היא מה שעושים ממנה.

לגבי קשרים פתוחים, אם שני הצדדים מעוניינים בהם אין בהם שום דבר רע. יש שמחפשים אהבה יש שמחפשים רק סקס והנאה רגעית אם שני הצדדים מעוניינים באותו דבר ופתוחים בנוגע לזה אז מה רע?

תעשה מה שטוב לך

כל אדם הוא עולם ומלואו ואין שני אנשים שחושבים בדיוק אותו הדבר. אתה הוא אתה ותעשה מה שעושה לך טוב.

בגדול, יצאתי וקבעתי לי מסגרת שמתאימה לי ויתכן שרק לי. אני שומר מסורת לייט, קידוש, בית כנסת רק כשמתחשק לי, לא מתפלל - רק אוירה, בוחר רק תכניות טלויזיה בודדות (דוקו) ואפילו לא רואה חדשות. קורא הרבה ספרים. הילדים שלי הלכו לתל"י (תגבור לימודי יהדות) ויודעים תפילה, לא דתיים אך לא אוכלים חזיר ושרצים - מרצונם כמובן - אין אצלנו אילוצים.

זה מתאים לי. תמצא מה מתאים לך. תעזוב אותך מנימוקים בעד ונגד ולמה ואיך וכן טכנולוגיה ולא טכנולוגיה. תלך אחר ליבך בלי תירוצים טכניים ונימוקים מנימוקים שונים.

אם המסגרת הנוכחית של חילוני גמור עם אפס דת לא מתאים לך, תוסיף כמה גרמים של דת לתבשיל - שיהיה לך טעים.

FOLLOW YOUR HEART

זה נשמע נחמד

מה שאתה עושה זה בערך הראש שלי...
פשוט אני מרגיש שאנחנו פשוט בוחרים להתעלם מדברים שהם שכלית יותר נכונים והולכים עם הרגש שלנו..פשוט עושים מה שמרגיש לנו טוב בלי העמקת מחשבה וזה קצת מפריע לי...

תודה, אבל

אם זה מפריע לך - תחפש את מה שמתאים לך. אולי אני יותר שיטחי
ואתה יותר מצפוני
?! אז תתאים לך את מה שמתאים לך.
מהשברור הוא שאתה לא צריך לחיות עם הרגשה טורדנית ומעיקה שמשהו חסר לך בחיים.

תודה לכולכם

אכן פעם היה פה פעם יותר מי שיגיב ושנשמע מה דעתו אך אתם לבדכם והניסיונות של הקצת התקרבות שלי שלא צלחו ואפילו עוררו בי התרחקות הרבה יותר גדולה כי זה לא אני ועכשיו הראש שלי קצת יותר מיושב עד לרעידת אדמה הבאה בהשקפה שלי...
עבר לי...
המצפון אכן לא מרפה מאתנו....
וזה לפעמים גורם לאבד את הצפון...
וסתם בכלל השבריריות הזאת נובעת מבעיות בחיים שמנסות להאחז ב"דברים טובים" שאנחנו מכירים מהעבר כמו בגלגל הצלה אך באמת הכל תלוי בנו.
האור והחושך נמצאים בל דרך חיים שהיא השאלה היא בנו ...
:)

תודה

למעלה