הרהורים

הילית111

New member
הרהורים

מעסיקים תפסו טרמפ רציני על אוירת הפיטורים שמועצמת בתקשורת הרבה פעמים אני נתקלת במודעות דרושים עם כל מיני התנסחויות ממש לא ברורות למשל שכר X שח כולל נסיעות !!! (עם שלושה סימני קריאה ) . תקנו אותי אם אני טועה אבל נסיעות זה חובה בחוק לתת לכל עובד לא ? אז מה פה כל כך מדגישים המעסיקים שהם נותנים נסיעות ? אולי גם זה נהפך לאיזושהיא פרויליגיה מיוחדת או שפיספסתי משהו ? או למשל שכר כך וכך שקלים פלוס ביטוח מנהלים –שוב, ביטוח מנהלים שהוא בעצם ביטוח פנסיוני זה חובה לפי חוק אז מה פה הבונוס היוצא דופן שמפרסמי המודעה טורחים להתהדר ולהדגיש אותו?? או למשל משרה באיזו מוסך משרה של מזכירה כותבים "עובד חברה מהיום הראשון" –ואני שואלת מה נותן לי זה שאני עובדת המוסך מיומי הראשון ? זה לא בנק זה לא קופת חולים א זה לא שאני מזלזלת או משהו אבל מעסיקים בפירוש לאור הפירסומים על המצב הורידו את המשכורות בצורה חסרת תקדים אני מוצאת לפעמים מודעות דרושים עם דרישות מפה ועד הודעה חדשה ותק אנגלית שפת אם , שעות נוספות בלי סוף ומה לא ובסוף בשכר רושמים 4.500 אלף שח למשרה מלאה פלוס נוספות !!!!!! ואז באמת מוצאים כל מיני משפטים שאמורים כביכול להעלות את ערכה של המשרה ולחפות על השכר המזעזע –דוגמאות ציינתי למעלה " שכר 4000 שח + נסיעות+ביטוח מנהלים " טוב שלא רשמו " פלוס חופש פלוס הבראה" –באמת בונוס ענקי. אלו תנאים בסיסיים שקבע המחוקק. תקנו אותי אם אני טועה אבל יש הרבה מעסיקים ולא כאלו שנמצאים באמת בקשיים שתפסו טרמפ ענקי על המשבר הנוכחי.

Ani15

New member
תשובות חלקיות ומשוערות

למיטב ידיעתי, החזר נסיעות הם לא חובה בחוק, הם מעוגנות בהסכמים קיבוציים שאינם מכסים את כל המגזרים במשק. חופש והבראה, וגם פיצויי פיטורין, הם זכויות המעוגנות בחוק ולכן כנראה אינם מופיעות במודעות. קרן פנסיה היא חובה בחוק אבל אינה כוללת ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה, שכלולים בביטוח מנהלים. כך שביטוח מנהלים נותן קצת יותר (אבל עולה גם יותר, אז לא תמיד זה עדיף). שכר זה ענין של ביקוש והיצע, ואם יש הרבה דורשי עבודה ומעט משרות, אז אפשר באמת לדרוש המון ולתת מעט, כמו שתיארת. את יכולה לקרוא לזה "לתפוס טרמפ", אבל זה לא שונה בכלל ממי שמעלה מחירים רק כי המתחרה שלו העלה, תיאום מחירי הדלק בין החברות השונות בארץ וכו'.

מיכל @

New member
החזרי נסיעות הם חובה בחוק!

והמשכורות שמוצעות עכשיו בשוק באמת מצחיקות. אין ספק שזו הזדמנות מצויינת למעסיקים...
לגבי עניין ה"עובד חברה מהיום הראשון" - זה דווקא משמעותי, בגלל שיש המון אנשים שמועסקים דרך קבלנים וחברות השמה שונות ומשונות, עם תנאים מתחת לכל ביקורת (והרבה פעמים בצורה לא חוקית).

Ani15

New member
אני אשמח לראות לינק לחוק

פעם התייעצתי עם ההסתדרות בענין הזה ונאמר לי מפורשות שהחזר נסיעות אינו מעוגן בחוק אלא רק בהסכמים קיבוציים. אולי זה השתנה מאז, אני אשמח לראות את זה בכתב. תודה!

../images/Emo4.gif אני באמת לא יודעת מה להגיד

זה נשמע כאילו שהאנשים תופסים טרמפ על המצב הכלכלי ומנסים לנצל את מי שמחפש עבודה, וזה בזוי בעיני.

אירישה

New member
יש לי המון דוגמאות למודעות דרושים../images/Emo2.gif שלא ידעת

שלא ידעתי איך "לאכול אותן" אנגלית וצרפתית ברמת שפת אם - אבל יש לי רק אמא אחת!!!! וגם היא רוסיה............. אקדמאית (?!) לתפקיד מזכירה במוסך עברתי מבחני IQ לתפקיד פקידה במכון יופי, מ-9:00 עד 18:00, בשישי מ-8:00 עד 15:30 ("בהמשך נוכל להתפשר עד 14:30"), בשכר של 4.000 ש"ח + נסיעות בתוך חיפה בלבד (ואני גרה מחוץ לחיפה). בכלל, רשימת דרישות למשרות פקידותיות הולכת ומתרחבת - רשיון + רכב + אנגלית + רוסית וצרפתית רצוי + תואר אקדמאי + תעודות שונות ומשונות באדמיניסטרציה + כמה תכנות שלא באות בחבילה הרגילה של אופיס........... + נכונות לשעות נוספות בשכר גלובלי..... אה, ולא מזמן הראו לי הודעה במדור דרושים - מצטערת, לא קשור, אבל הייתי חייבת
- "בחורות נאות לסרטי מבוגרים. סודיות מובטחת"

שירי ל

New member
מעסיקים "תפסו טרמפ"?

בכל הנוגע לעסקים פרטיים מי שנפגע ראשון מאובדן ההכנסה הם המעסיקים. העובדים השכירים מקבלים את שכרם בין אם נכנסים לקוחות ובין אם המקום עומד ריק. זווית הראיה של "טובים" ו"רעים" היא מאוד ילדותית... עסקים מנסים לשרוד. אם אין הכנסות קשה מאוד לתת את אותם תנאים לעובדים שנתת בעבר עם כל הרצון הטוב וללא טיפת זדון. השוק הוא חופשי וכשמתפרסמת מודעה בעיתון את חופשיה לחלוטין להחליט אם את מעוניינת או לא מעוניינת לשלוח קו"ח לאותה מ;שרה. כשהמצב כל כך קשה במשק צריך לחשוב אם עדיף לך לקבל פחות או לשבת בבית - וזה בהחלט שיקול. יש מי שבעבור מעט לא ייצא מהבית ויש מי שייקח מה שיש העיקר להביא עוד כמה שקלים הביתה. אגב החזרי נסיעות תלויים בהסכם השכר ובמרחק ממקום העבודה. זה לא משהו אוטומטי וזה גם לא משנה - אז יגידו לך שהשכר הוא X פחות נסיעות. זה יעזור לך?...

למעלה