הרהורים

יוסיהי

New member
הרהורים

נמאס לי להתעסק עם הנטיה המינית שלי כל הזמן. אני ממש מפחד שזה משתלט לי על החיים. אני יודע שאני הרבה יותר מסתם הומו, אבל בזמן האחרון התחושה היא שזה תופס יותר ויותר מקום. וזה גורם לי לחשוב שאולי אני באיזשהו מקום עסוק בלשכנע את עצמי שאני הומו, כשאולי, למרות כל הקושי שיש בזה, אפשר גם אחרת. אני לא מתכחש לנטייה. אני יודע משוכנע בקיומה. אבל אני מאמין שבסופו של דבר יש לנו בחירה חופשית ואנחנו יכולים לשלוט ברגשות שלנו. השאלה הגדולה היא עד כמה. האם אני יכול לאהוב אישה, גם אם אני נמשך לגברים, אם אני אעבוד על זה חזק? בזמן האחרון מהדהד לי בראש הוורט הידוע על יצחק ורבקה. קודם נאמר: "ויביאה האהלה שרה אמו" ורק אחר כך: "ויאהבה". האם זה עומד במבחן המציאות? (בסה"כ נראה לי שזה די גדול עלי) ואז אני מגיע לשאלת השאלות שכבר שאלו אותה רבים וטובים ממני: מה זאת אהבה? מצטער אם אלה נושאים קצת נדושים, מה לעשות שזה מה שיושב לי על הלב?

מנסון1

New member
תודה תודה

פשוט ברחתי שהנמר הסקסי לא יטרוף אותי

סבבב

New member
אתה בכלל לא פלצן...

ואחרי כל השניניות והצחוקים הגיע הזמן לענות ברצינות... לפי דעתי אתה לא היחיד במצב כזה, רבים וטובים וגם אני בינהם במצב זה בדיוק. אני כן נסחפתי להתעסק בנושא הזה יותר ויותר - מה שהביא אותי בסופו של דבר להיות מנהל הפורום וגם להשתתף במפגשים החברתיים. המפגשים החברתיים הם אחד הדברים היותר טובים שיש לאנשים במצבנו, כי אז אתה מגלה שאתה לא לבד, ויתרה מזו, אתה רואה שמדובר באנשים בדיוק כמוך שעל-פי חזותם החיצונית הם כלל לא נראים הומואים - אך זה מה שהם... עם זאת, מנגד, המחשבה של לנסות להוציא את הנושא הזה מתוכן חיי כמה שיותר, על מנת להמשיך לכיוון של "ויביאה האהלה שרה אימו... ויאהבה" - זה נושא מורכב מאוד ואינדיבידואלי לכל אחד. לשם החלטה שאתה רוצה להתחתן, אתה צריך כוח רצון עצום, הדחקה תמידית, ולמצוא מישהי שתסכים להתחתן איתך למרות ועל-אף נטייתך (כי חובה עליך לספר לה). הרב שרלו אומר שזה אפשרי. קטונתי מלחלוק עליו, ההפך... אני מניח שרבים פה יחלקו על עמדתי זו, אך אני חושב שאם אתה רואה בערך התא המשפחתי המסורתי ערך חשוב עד כדי לוותר על המשיכה הטבעית שלך ולהתמסר כולך למשפחתך ולא להתעסק בפורומים, צ'טים וכו'... - אזי זה חשוב וטוב... אולי ביום מן הימים גם אני אנסה זאת... ימים יגידו...

סבבב????????

הולך להתחתן??? אני מקווה, שלא תשכח להזסמין את מנסון לחתונתך... דווקא יש כאן בפורום כמה הצעות מעניינות. ואולי אחת מהן תתאים לך...

סבבב

New member
מעולם לא פסלתי את זה...

בכפוף למציאות שכבר כתבתי עליה למעלה...

בכל הרצינות

לא התכוונתי להתערב בעבודתך החשובה אלא להביע דעתי האישית. אני אהיה שלם עם כל החלטה ואשמח לתרום את חלקי הצנוע בלי שום קשר לצבע. מבחינתי מנסון נשאר יקיר הפורום אבל השיקול הסופי הוא של מנהלי הפורום ואני מכבד זאת באופן מלא.

ezzv

New member
סבבב צודק לדעתי

אחת מהסיבות היותר רציניות למה אני עדיין לא ניסיתי .... זה מהסיבה והרצון להקים תא משפחתי,אני יודע שיגידו שאני עיוור טיפש ולא מודע למציאות אבל כול אחד ומה שבעדיפיות שלו וזה לא שאני לא מודע להקרבה ..הסיבה לא לא הלכתי לצד ההוא גם כי למעשה לא משנה מה נבחר אנחנו נפסיד משהו השאלה איזה הפסד כואב יותר... נקודה למחשבה

aviran677

New member
...

האמת.. כבר כמה זמן שאני רוצה לכתוב בפורום הזה.. בגלל שאני כמובן הומו!.. וגם יש בי חלק גדול קשור לדת .. תמיד היה... מאמין וכו...חשבתי שפה אני אשתלב יותר פה מהפורמים האחרים שאני נמצא בהם.. חשבתי שזה סבבה שכולם פה הומואים/לסביות והם גם חיים עם הדת כמוני ביחד.. אבל אחרי ההודעה של הבחור שמתחבט עם העובדה שהוא הומו..ושקראתי את כול התגובות ו"העזרה " שלכם אליו.. אני פשוט בשוק!! זאת העצה שלכם למישהו עם בעיה כזאת להגיד לו ש"אתה צריך כוח רצון עצום, הדחקה תמידית"..העצה שלכם זאת שהוא פשוט יחייה כול החיים עם אישה למרות שהוא בחיים לא ימשך אליה...ולא יאהב אותה באמת..וחייים שלמים של שקר?!! במקום להגיד לו לקבל את עצמו ואת איך שאלוהים ברא אותו..?.. טוב שלא כתבתי את ההודעות שתכננתי..לכתוב שאולי תעזרו לי עם ההתחבטות.. שלי בנושא הזה..! אני הומו.. מתכון להישאר ככה כול ימי חיי ..כי אין דרך אחרת..וכן יהיה לי אהבה (כבר יש).. וכן יהיה לי תא משפחתי בעזרת השם..! טוב.. הייתי חייב להגיד את זה.. ממש לא בשביל לפתוח ויכוח..רק מהעצבים והאכזבה שקיבלתי מהתגובות פה .. הייתי חייב להוציא את כול מה שהרגשתי.. וזהו! לל"ט..

ברוך תהיה בבואך!

אבירן יקר וחביב! גולשי הפוןרום ישמחו להשתתף אתך בחוויותך. עם זאת תדע, שלא כל מה שנכתב כאן בפורום הוא "כזה ראה וקדש". יש מקצוע, שנקרא: "לתת עצות". לא לומדים אותו באוניברסיטנ והוא גם לא עולה כסף. אז מה איכפת לי? לענייננו. מותר לך ולכל אחד אחר לומר את דעתו האישית. מותר לך גם לשקול את מגוון הדעות ולהחליט, מה טוב בשבילך, ומותר - ואף חובה - על כל אדם לכבד את דעותיך באשר הם. אם זאת, כאשר תרצה לשמוע עצה אמיתית, עליך לפנות לעזרת איש מקצוע בלתי תלוי. רבים מתנגדים כאן להזכיר את המלה פסיכולוג, כי זה מעורר קונוטציה של טיפול נפשי ולא כן הוא. הפסיכולוג איננו מרפא לנפש. תפקידו לעזור לפונה אליו לכוון עצמו לדרך, שהוא חפץ בה. אנסה לשים עצמי במקום כל אדם אחר. אינני יודע, אם אתה הומו אמיתי, או שמא אתה מעדיף להיות כזה, משום שנוח לך עם זה. יכול להיות, שאתה הומו, משום שנכנס לך "ג'וק" לראש, שאתה כזה, ויכולים להיות עוד הרבה סיבות לכך. אם כל זה ניתן לשינוי, או אם לאו, אינני יודע. הדעות חלוקות על כך. כנראה, שחלק מהמקרים ניתנים לשינוי וחלק לא. ומה באשר לחתונה ולייחסים עם אשה? גם זה מורכב מאוד והתשובה תלויה בגורמים רבים, שספק אם תוכל לפרק אותם ולשקול בהתאם כאן בפורום. בשעתו כתבתי כאן על "מכון שילה", שמפורסם בפורום "כיפה", וקיבלתי על כך ביקורות רבות. הבחירה בידך ואיש איננו רשאי להכתיב לך, מה לעשות. הדבר היחיד, שאני יכול לאחל לך כמו גם לכל עם ישראל, הוא, שמה שלא תעשה, שיהיה רק טוב.

aviran677

New member
הומו אמיתי.?..!!

"אינני יודע, אם אתה הומו אמיתי, או שמא אתה מעדיף להיות כזה, משום שנוח לך עם זה. יכול להיות, שאתה הומו, משום שנכנס לך "ג'וק" לראש, שאתה כזה,".. מה?!!!!!!!!!.. נראה לך שמישהו בעולם הזה בוחר להיות להיות הומו או לסבית??.. נראה לך שמישהו יבחר להיות מיעוט שרוב האנשים לא מקבלים והוא צריך לעבור כול כך הרבה דברים קשים בחיים שלו..?.חח.. מצחיק אתה.. טוב אני ממש לא מתכון להתחיל אפילו .. מוקדם לי מידי..כנראה הפורם הזה ואני למרות מה שחששבתי לא מתאימים.. קורה..חח.. למרות שיש כמה אנשים בזמן שאני בפורם הזה שאני כן מסכים איתם הרבה מהדעות פה אני ממש לא מסכים..סבבה כול אחד והדעה שלו..!!!

סבבב

New member
פלוראליזם...

ברור לכל כי בכל פורום יש מגוון דעות, ובמיוחד כאן שלכאורה היה ניתן לחשוב שיהיה רק כיוון אחד - דתי, או לחילופין רק כיוון אחד - יציאה מארון וקבלת עצמך לכיוון אחד בלבד. אז זהו שלא - כאן הדעות הן רבות ומגוונות על כל הסקלה בין חרדי ואנטי-דתי, בין נעילה בארון והדחקה ועד השלמה מלאה וילד בהורות החדשה... יש פה מקום לכוווווווווווולם, ולא צריך להסכים עם כולם. היופי שבפורום הוא החלפת דעות, ויכוחים ענייניים ומכובדים - זו מטרת פורום.

aviran677

New member
כן.. אבל!

במקום שבו המנהל !! המנהל של הפורום..של הומואים דתיים..ממליץ למישהו מה שאתה המלצת.. ואמרת שאתה כנראה תעשה את זה בעצמך..!!(אמרת)...אז אם למנהל של הפורום הזה יש דעה כזאת.שסליחה למנהל של הומואים דתיים לא אמורה להיות דעה כזאת שאתה בסוף תחייה עם אישה ו"תדחיק". את הנטייה הטבעית שלך. שאתה המנהל כאילו איך אתה יכול להמליץ למישהו לקבל את עצמו וכול זה שאתה בעצמך יודע שאתה לא תעשה את אותו הדבר?... אז אתה די מנחש לאיזה כיון הפורום הזה נוטה.. ככה נראה לי..אולי אני טועה..יכול להיות זה כבר קרה.חח .. זאת הדעה שלי סוריי..

סבבב

New member
אין כאן אג'נדה...

אני כמנהל פורום לא מתווה אג'נדה או כל דבר שדומה לכך. תפקידי כמנהל פורום הוא יותר מנהלתי, שמירה על הסדר וכו'... ניהול... בנוסף לזה יש לי את דעותיי שהן לא קשורות לניהול הפורום. אני אגב בדעת מיעוט כאן בפורום ורובו בעמדתך, וזה שאני גם מנהל לא נותן משקל ייתר לדבריי...

שאלה תיאורטית

"נראה לך, שמישהו בעולם בוחר להיות הומו או לסבית??" אינני יודע. הדעות חלוקות על כך. בכל מקרה הממסד הרבני מציג את המונח "תועבה" לצד משכב זכר במשמעות "תועה אתה בה". לא מן הנמנע, שהכוונה היא רק למעשה החדירה (הן לפועל והן לנפעל) ולא לנטייה עצמה ולכל נגררותיה. בכל מקרה כבר בתחילת דבריי הקודמים ציינתי, שאינני בר סמכא להכריע, ומשום כך אינני מרבה לתת עצות מעשיות. לעומת זאת אינני אחראי לעצותיהם של אחרים ואינני סבור, שהפורום יכול לתת לך עצות מעשיות מצד איש מבין הגולשים, משום שאפילו היה מומחה ובר סמכא, לא היה זה ראוי ואתי ואף לא מקצועי לתת עצות מבלי להכיר את האדם לעומק. הראית פעם רופא רושם מרשם רפואי על פי אבחנה באינטרנט?! אם כן, לפני שסבבב יאשים אותי בהרחקת גולש מהפורום, אני יכול לומרה לך בכנות לא כעצה אלא כדעה אישית שלי, שאף אני מוצא בפורום אנשים שונים. חלקם מסכימים איתי או אני איתם וחלקם - לא זה ולא זה. אף על פי כן בהיותנו אנשים מבוגרים אנחנו צריכים לדעת, מה מתאים לנו ומה לא, ואין זה מהווה סתירה לרצון לשמוע גם דעה שונה. בסך הכל רבים מבין הגולשים הקבועים (אם לא כולם) יעידו, שהפורום מצטיין ברמת ויכוח גבוהה מאוד מבחינה תרבותית. אני יכול להתווכח כאן עם כל הגולשים אולם בסופו של דבר גם אם אשתכנע בצדקתם וגם אם לאו - תמיד ישאר טעם טוב של ויכוח תרבותי ומכובד. אני יכול לגלות את אוזנך, שבעבר השתתפתי בקביעות בפורום מסוים אך מהר מאוד פרשתי ממנו בגלל התבטאויות בוטות ופוגעות. כאן זה לא יקרה, משום שהגולש עלול להיות מוזהר ומאוים בהרחקה מהפורום. עד כמה שזכור לי, היה מקרה כזה בעבר אך הגולש למד את הלקח ולא חזר על מעשהו. לכן לא תוכל לדעת מיהו, כי כיום תענוג לשוחח איתו בפורום. זו דעתי האישית ואני ממליץ בפני סבבב, שהוא לא רק מנהל הפורום אלא גם מי, שהוכיח עצמו כמצטיין בחוכמה (בתקווה, שלא יפגע מזה), להגיב בעל הודעתך בפני עצמו. לבטח תיהנה מתגובתו. ואתה - אל תתייאש! המשך ליהנות מהפורום ואולי גם "תקפוץ" לפורום "גייז דתיים - תמיכה" של עמיתנו מ"נענע" ושם תמצא גם איש מקצוע אמיתי כמנהל הפורום.

סבבב

New member
קשקוש, יכול להיות שאתה מפרסם לי פה...

את המתחרים מ"נענע"? סתם, סתם... מי שמוצא עצמו יותר ב"נענע" שיעבור לשם, אך אני יותר ממשוכנע שיש פה מקום לכולם ואין צורך לרעות בשדות עמיתים... :)

חלילה לי מעשות כדבגר הרע הזה!

ראשית כדאי שתדע, ואף ציינתי זאת בכמה מהודעותיי, שהפורום שלך הוא מהמשובחים, שאני מכיר. אני גאה להשתתף בפורום זה מבלי לפגוע בכבודם של אחרים ומסכים, שיש כאן מקום לכולם. בהצביעי לכיוון "נענע" אינני מבקש לבצע תחרות אלא להצביע על נקודה מסוימת, שאיננה קיימת אצלינו, ואף אינני רואה בזה חיסרון כלשהו. ההשתתפות הערה בפורום ומגוון הדעות, שנשמעות בו, היא ברכה לכולם. ההקפדה על הלשון הנקייה והכבוד ההדדי לגולשים אף הוא הפך לסמל, והלוואי שכך היה גם בפורומים אחרים. עם זאת רק במקרים של אנשים, המתלבטים בנטייתם אני בדעה, שכדראי להיוועץ באנשי מקצוע, אך מה לעשות, שאלה אינם משתתפים קבועים אצלנו? תנוח דעתך, סבבב, שאין מתחרים לפורום שלך, וכבר צוין הדבר לשבחך לא אחת. רק חשוב לציין, שאין לי דבר אישי נגד ה"מתחרים". עמיתנו חנן מ"נענע" הופיע לא אחת במפגשים משותפים, שהפורום הנוכחי שימש להם במה, ונתקבהל בכבוד מלכים. אני מכיר אותו בתור אדם נפלא, שתרם תרומה עצומה לקהילה. אז מה? יבורך כל מי שרוצה לתרום ובכל דרך שהיא. ואגלה את אוזנך (לא לאוזני שאר משתתפי הפורום...), שבמקצוע, שאני משמש בו, אני מתפלל ומייחל, שיקומו לי המון מתחרים. לא זו בלבד, שאינני חושש מאובדן הפרנסה, אלא אני בטוח, שרק תהיה ברכה לכולם. אז גם לך, סבבב, תנוח תדעתך, שזו דעתי, וכך היא נשמעת גם מחוץ למסגרת הרשמית של הפורום.

למעלה