הרהורים של חג

הרהורים של חג

(ותודה לקצת מסובך על הקונספט) הייתי בשבועות בירושלים. בליל שבועות העיר כולה היא קרנבל "זהה את הדוס", המתגלגל בתירוצים של שיעורי תורה ממקום למקום בין קטמון לרחביה. פגשתי שני חברים שלי מהצבא, דוסים כמובן. לכולם יש חברות פתאום. כשהשתחררנו, הייתה לנו התערבות-דוסים: כל אחד סידר את רשימת "מי יתחתן ראשון" שלו. כולם שמו אותי במקום די גבוה בהתחלה ( אם נגזר עליי לחיות בודד וערירי, לפחות מותר לי לנצח בהתערבויות על בסיס העלמת מידע). הם נורא מתאימים ביחד, הם והחברות שלהם. ובעוד שנה-שנתיים יהיו להם ילדים, והשיחות יתחילו להיות שיחות של זוגות, ותראו איזה חמוד הקטן שלנו. והם באמת יהיו חמודים. לבלי נשוא. אני מרגיש כמו רווקה מזדקנת כשאני אומר את זה, אבל אני רוצה ילד. עכשיו, אפילו. תדפקו לי על הדלת ותשאירו אותו צורח ומגולגל בחיתולים. אפילו פתק לא צריך, זה בסדר. אני יכול להיות כזה אבא נהדר. (ושאף אחד לא יזכיר את עניין הבזיליקום, בבקשה. בזיליקומים תמיד מתים בחורף. וחוצמזה, ילדים ובזיליקום זה לא אותו הדבר.) דיברתי עם אחותי בחג. היא נורא מוטרדת מזה שאני לא יוצא עם אף אחת. היא חושבת שאני מפחד לקחת סיכונים, שאני נותן לחיים לעבור על ידי. היא יוצאת כבר כמעט חודשיים עם מישהו, ובשיחות בינינו אני מתחיל כבר לגמגם. אין לי עצות לתת לה, אני לא יודע כמעט כלום. ואחותי הקטנה יושבת לידי ומלמדת אותי על יחסים ועל קשרים ועל עדינות והתאהבות. כמו תלמיד מתקשה, אני משתדל לרשום. ואני נבוך. ולקראת ערב טיילתי לבדי בקטמון. יש יופי נוגה שרק ירושלים מסוגלת להעניק לך. לעטוף אותך באור קר של אחר-הצהריים, לתת לך להרגיש שאתה מאוד לבד, וגם שהיא תמיד מסביבך לתפוס אותך אם תיפול. הייתי בבית-הספר שבו למדתי בכיתה ה'. הכל היה כל כך קטן וצבעוני. העץ הגדול במרכז החצר הענקית, שחציתי עכשיו בשלושה צעדים. האבנים ורודות וערומות כמו עור. הדברים הולכים ונסגרים סביבי, אני יודע. וגם אם רוב הזמן אני לא מרגיש את זה, כל הזמן אני יודע. יום אחד אצטרך לברוח. אל תחפשו אותי. מי שיידע למחול -

dkey

New member
כמו צמח בר

תודה על מה שכתבת. הזכיר לי חלק מהדברים שעברתי אני. היה חזק. הנאמנות למי שאתה מביאה הרבה יותר שלמות, אושר ושלוות נפש. אסיים בשני דברים שונים לחלוטין: 1. "אלוהים הציל אותי בנס. אם הייתי נשאר בעולם החרדי, ואפילו אם הייתי היום ראש ישיבה, כי אז הייתי אדם מאוד אומלל. מה יש לו לאדם? אם אין לו את חירותו אז אין לו כלום". 2. בדידות, מצוקה, שקרים, שמועות וניחושים. גם כחילוני התהליך לא קל.

סבבב

New member
ההרגשה מוכרת...

אחת לתקופה גם אני מרגיש ככה - שהכל סוגר סביבי ושכל החלטה שאקח תהיה קשה מנשוא... וזו בעצם הסיבה שעד היום לא לקחתי החלטה ושאני באמת באמת לא יודע איך ייראו חיי בעתיד? חיי זוגיות עם גבר - בארון - בעולם הדתי? חיי זוגיות עם אשה - שתדע עליי - וכל מה שמשתמע מכך? חיי בדידות ועריריות - בעולם הדתי - ולהיות מותקף בשאלות אין סוף? קשה, קשה... רק ימים יגידו מה יילד יום...

זכרונות מן העבר

גם לך, סבבב יקירנו, וגם לינשוף עצים אומר ואתוודה: גם אני הייתי במצבכם בגילכם. לא כאן המקום לחשוף את עברי לפני כל אבל האמינו לי, שאני מכיר היטב תופעה זאת. למרות כל זאת אמונתי לא התרופפה מעולם ונשארה כפי שהייתה בעבר. כפי שטענתי בעבר, לא ראוי להעניק עצות פסיכולוגיות בפורום, כי אין זה יעיל כלל וכלל. גם אינני האיש המתאים למתן עצות. אני יכול לספר אך ורק מנסיוני ולהשתדל לעודד את מי, שמרגיש, כפי שמתואר על ידכם. אני יודע, שזה לא קל, אך ניסיון השנים שלי (כמספר השנים של שניכם גם יחד כנראה) הוכיח עצמו כ"אוניברסיטה" הטובה ביותר: ה"אוניברסיטה" של החיים. בעולמנו הקטן יש כל מיני אנשים שונים ומשונים. אני מכיר לא מעט אנשים בשכנותי, שלא נישאו מעולם, וכנראה גם לא יינשאו אי פעם. הם אינם הומוסקסואלים אלא אנשים, שהגורל התאכזר אליהם, אך הם למדו לחיות איתו ולקבל אותו כפי שהוא ("זה-מה-יש"). לדעתי האישית לא נגזר עלינו לחיות חיי ערירות. הבעייה היא, שלפעמים אנחנו גוזרים על עצמנו גזרות שונות ומשונות, שאינני רוצה לפרט כאן (כדי לא להרגיז את הצעירים שבחבורה...), והתוצאה, שמדי פעם עולים הרהורים שונים לגבי עתידנו וכיו"ב. אולי הגיע הזמן להפנים, שאנחנו לא חיים בעולם, שבו יש לנו מבחר לפי הזמנה מיוחדת... רוב הגברים נושאים נשים (יהודיות כמובן...) ואנחנו נשארים בודדים בעולמנו. לנו כציבור דתי קשה עוד יותר, משום שאנחנו מיעוט שבמיעוט, ומשום שעלינו להתמודד עם חברה, שרבנים כהרב שלמה אבינר הם חלק ממנה, וזה קשה, קשה... אז מה עושים? אמש התקשר אליי אסף מיועדנו והודיע לי בצער על הקושי שלו לארגן מפגשים חברתיים אחת לחודש. לפיכך הם יתקיימו אחת לחודשיים וביניהם ניתן יהיה לארגן תתי קבוצות ע"פ מאפיינים שונים (כדוגמת קבוצת הצעירים). אני מבין היטב לליבו וגם כיום אינני מהסס להביע את הערכתי לפועלו גם אם לא היה מושלם (אתם מכירים מישהו מושלם?). המאמץ הפיזי והנפשי היה כבד מאוד והוא עמד באלה בגבורה במשך זמן רב. אינני רואטה כאן שבירה אלא מגבלה מפאת הצורך להתמודד גם עם דברים נוספים, כפי שזה קורה לכל אחד מאיתנו. עם זאת אולי זאת הזדמנות לגבש תתי קבוצות לפי נושאים ולהיפגש מספר פעמים בשנה במקומות שונים או אפילו בבתים פרטיים. עלינו להתמודד ביחד עם מצבנו תוך כדי תמיכה הדדית ו... הרשו נא לי לשבור מיתוס: מותר גם להיפגש עם פסיכולוג ולשמוע את דעתו אך כיוון שזו דעת יחיד יש להתחשב כמובן ברוב כדי להביע עמדה נחרצת "בעד" או "נגד"; "יכול" או "אי אפשר". אסור ליפול ואסור להישבר, כי כולנו נמצאים ב"אותה סירה", אבל חובה עלינו להתאחד סביב המטרה - דתיים וחילוניים כאחד (וכמובן - גם תל אביבי ביניהם) ולהתמודד איתה לא באמצעות פתרונות קלים בצורה של אמירות מסוג: "לך לפסיכולוג" (האם הרב התייעץ אי פעם עם פסיכולוג?) וכדומה. יש לכם הזדמנות להיפגש בשבוע הבא במפגש של אסף (במקום הסודי ביותר...) ולהשמיע את עמדתכם מול עמדתי ואולי... מכאן יבוא המפנה. לא שכחתי את יוזמתו של הרב רון - מיועדנו משכבר הימים - לארגן שבת חברים. הבנתי מדבריו, שהנושא ירד מעל הפרק עקב הקושי להבטיח תשלום מראש של כל הנרשמים לאותה שבת. עם זאת אני סבור, שניתן לארגן שבתות מצומצמות לארבעה או חמישה אנשים, שיוכלו להתארח בבתים פרטיים ללא תשלום ולחסוך חלק ניכר מעלות האירוח. אני זוכר את השבתות, שארגן חנן (מהפורום המקביל ב"נענע") בירושלים, ואלו היו שבתות מרוממות נפש. אני יודע היטב גם את ההשקעה הכספית העצומה, שנדרשה ממנו, ואת הקושי לרדוף אחר כל אחד מהמשתתפים כדי לא לגבות את התשלום לכיסוי עלויות האירוח (למזלי לפחות אני רדפתי אחריו עד שהשגתי אותו, ולבסוף שילמתי לו פעמיים: פעם אחת עבורי ופעם נוספת עבור אחד המשתתפים, שביקש לשלם באמצעותי). שבתות מעין אלו, שיזכירו לנו את הימים, שבהם למדנו בישיבה מחד, ואת העובדה, שגם כיום איננו לבד, ישמשו מרגוע לנפשנו. מעבר לכך יש לקבל באהבה את מה שהקב"ה נתן לנו ולנצל את תכונותנו החיוביות להטבה עם הזולת ובפרט עם אלה, שדומים לנו. כאן המקום גם לדברי הלל ושבח ל"בעל האכסנייה" סבבב ובייבי-בוי, שבזכותם אנו יכולןים להיפתח בפני אנשים, הדומים לנו, ללא צורך להיחשף ולהסתכן בנידוי חברתי, כי אסור לנו לעזוב את החבגרה שלנו. למרות חסרונותיה (כפי, שאין לך חברה בלא חסרונות) עדיין היא תורמת המון לחברה הישראלית כולה ויש לה גם לא מעט לתרום לנו בין במודע ובין שלא במודע. שבת שלום!

על אפשים ואפשרויות

אני לא כל-כך מתלבט, למען האמת. לפחות לא בינתיים. הסיבה, כפי שכבר כתבתי תחת כל עץ רענן ורענן-פחות בפורום הזה, היא שאני לא חושב שיש לי ברירה. לא כל האפשרויות פתוחות בפניי. אבל לפעמים אני מסתכל על החיים ה"נורמליים", שלא יהיו לי, וצובט לעצמי את הקישקעס. אני נזכר שלא בחרתי ללכת בדרך המחותחתת הזאת, שאני לא באמת רוצה להיות גיבור ופורץ דרך, ושנמאס לי. זה טוב לי, ככה, להיזכר. זה גורם לי להבין שאני לא יכול להפסיק ללכת. "אל תאמר: אי אפשי להתחתן ולעשות נחת לסבא וסבתא. אלא: אפשי ואפשי, ומה אעשה, שאבי שבשמיים גזר עליי?" אפשי. בחייאת ראבקום, אפשי ואפשי. (תודה על ההקשבה. אפשר להמשיך.)

../images/Emo119.gif מחשבות של ינשופים...

ג'ורדן ספארקס, בת 17, היא האמריקן איידול החדשה. כשהיא שרה את השיר הדביק כל כך שכתבו לה לגמר - this is my now, זה העכשיו שלי, גם אני התרגשתי בשבילה. אפילו בצבצה לה איזו דמעה אפילו שכבר יבשו עינינו... אז זה העכשיו שלי. אני מהרהר לעצמי עכשיו, בעכשיו שלי. ומזמן לא הייתי בירושלים. ושבועות עבר לי בלי להשאיר זכר של חג, ככה זה כשנוסעים לדודים עם ההורים. קראתי ספר, ישנתי אכלתי. ועוד שבת עברה בשקט וכו'... חברים, לבד לי. הלוואי שנארגן לנו איזו חבורה. איזה שבט. ונעשה שבתות. ולא נצטרך לספר סיפורים. איפה הייתי, ומי היה ואיך היה. וגם, הלוואי שאני אמצא עבודה. וגם, הלוואי שיהיה לי שקט. וגם לכם, למה לא. בכיף שיהיה...
...
(-הקיום שלי שביר)

למעלה