הרהורים שאחרי..

הרהורים שאחרי..

לאחרונה הגעתי למצבים בחיים שלי שאני מרגיש יאוש.. יאוש אמיתי. במיוחד אחרי שחזרתי מחו"ל.. כאילו טפיחה של המציאות לפנים. שהגעתי חזרה לארץ.. ניסיתי וניסיתי להתעקלם כאילו מחדש, למצוא עבודה, לתקשר וכו'.. ובאיזה שלב הגעתי ליאוש שכזה. ואז הבחנתי שכשאני נמצא בתוך יאוש אמיתי, וכבר לא אכפת לי כלום, ואני כאילו מוותר על הכל, ולא אכפת לי למות כבר.. אז פתאום גיליתי, סוף סוף.. שקט. מצאתי פתאום מקום שקט כזה, שאני יותר לא רוצה כלום, ולא אכפת לי כלום, ואין לי תקוות, ואין ציפיות, ואין חלומות, ואין כלום.. האמת שיש כלום אחד גדול. ואז יש שקט. והאמת שאני חושב על זה, מפעם לפעם בחיים הגעתי למקום הזה, ואז שהגעתי לתחתית המדרגה, פתאום גיליתי חופש מסויים. למשל אחרי שהאקסית המיתולוגית נפרדה ממני והייתי שבור והרגשתי שאיבדתי הכל ואני זוכר שהייתי כל כך בדאון שלא היה אכפת לי כלום, ואז ניגשתי למלא בנות והתחלתי להגיד להן שטויות שבחיים לא הייתי אומר, כאילו.. מה שבא לי להגיד בלי חשבון. והן אהבו את זה! כי הקרנתי משהו אחר, בן אדם שלא מחפש אישור ועושה מה שבא לו. לא שהיה לי כל כך אכפת מה הן חושבות על זה. מי שמכיר אותי, יודע שאמונתי דוגלת בלחשוב מחשבות חיוביות, בגישה חיובית, בהצבת יעדים ותכנון תוכניות וכו' וכו'.. ואני חושב.. שהפסקתי להאמין בכל זה. לא קיבלתי שום הוכחה איי פעם בחיים שלי, שהמחשבות שלי שינו משהו בתכלס. כאילו שהעולם פועל איך שהוא פועל, ולי אין שליטה או שום דבר שאני יכול לעשות בקשר לזה. וגם הגעתי לצומת כזאת אחרי 6 שנים שאני מתעסק בהתפתחות אישית, שהגעתי למסקנה, שאני לא יכול לשנות את עצמי, ולא את התכנותים שלי, ולא את העבר שלי, ולא את ההשלכות של העבר שלי. כל הדברים האלה גורמים לי רק לדבר יפה ולהסביר לאחרים יפה, אבל לא הצלחתי עד היום באמת לשנות דברים. וגם תמיד חייתי במין אשליה כזאת שיום אחד תגיע הפריצה הגדולה שלי, מבחינה כלכלית וחברתית וזוגית, שאז הכל ישתנה עבורי ואני אחיה את החלום. אבל היה לי יום הולדת 24 לאחרונה, ונזכרתי איך פעם חשבתי שאני אהיה בגיל 24. וזה לא ככה. ואז הבנתי שלא תגיע שום פריצה..ושאני נמצא איפה שהייתי כל החיים שלי, אותו סטטוס, אותו מצב כלכלי, אותו מצב חברתי, ואולי רק גישה אחרת. ושזה החיים, ואיכשהו היקום שוב ושוב מוביל אותי אחרי ההתנקזות של כל הדברים לנקודה אחת. יאוש. שזה המקום היחידי שמשהו משתנה באמת עבורי. אני חושב שכמין אנושי אנחנו נהנים לעבוד על עצמנו ולהאמין בדברים שלא קיימים רק כי הם סימטרים ויפים. ואנחנו רק חושבים שיש דבר כזה היגיון, שבעצם ההיגיון שלנו הוא רק סימטריה מסויימת שלא באה בקנה מידה עם המציאות. בכל פעם שאנחנו מנסים להסביר את החיים או למצוא דרך לשפר אותם. שבעצם לא נגענו בחיים .. אלא רק באיך שאנחנו מסתכלים על החיים. אני מאמין שלמציאות יש היגיון אחר .. שאנחנו לא יכולים לתפוש או להסביר. והמקום הכי שקט ללא קונפליקטים שמצאתי באמת ובכנות, זה המקום שבו אני אומר שאני יותר לא יודע, ויותר לא מבין כלום, ולא מסביר, ולא אכפת לי כלום, ואני מוותר כבר כי שום דבר לא זז, ולא אכפת לי מה יהיה, וסיימתי. ואז נשאר.. שקט. יש אנשים שיגידו שזאת גישה קורבנית. ואולי הם צודקים. אך למרות כל המאמצים שלי לשנות את התכנותים הקורבניים שהוחדרו בי מילדות כל מה שהצלחתי זה רק לנסות להסתכל על דברים אחרת, ולא להזיז באמת דברים. כאילו שלעולם לא אכפת מה אני חושב. ואיכשהו דווקא כשאני מוותר ומתייאש.. אז קורים דברים טובים. לא יודע למה זה. אז פתאום אני מפסיק בכנות להזדקק לאישור של אנשים, ובא להם להתקרב אלי בזכות זה. כי אני מקרין משהו אחר.

kung fu

New member
קראתי ../images/Emo13.gif

(הרגשתי שאתה לאו דווקא רוצה תגובות לגבי מה שרשמת. אם כן תגיד...
)

kung fu

New member
אני אשתף מה עלה בתוכי

ולא אגיב למה שרשמת. כי זה שונה
מה שעלה בתוכי: "איזה כיף לי שאני כן הצלחתי ומצליחה באמת לשנות את החיים שלי" "מעניין באיזה כלים הוא השתמש בשביל לשנות את עצמו" "אולי אני אציע לו ללמוד קונג-פו" זה הדברים העיקריים שעלו.

...

בימים האחרונים גיליתי שלרוב האנשים יותר קל ממני, כי הם בחרו מסלול חיים פחות קשה. משמע ציפיות נמוכות יותר או פחות דרישות. לפני כמה זמן היה פה שרשור שלא הספקתי להשתתף בו לגבי מוקצעות פרסום כמו מוסיקה ואומנים וכאלה.. אני מוסיקאי וזה הנתיב שהחלטתי מזמן ללכת בו. מעניין מה נסגר עם השרשור הזה ולאיזה מסקנות הגיעו.. זוכרת?

אורלי_ל

New member
לכל דבר יש רווח ומחיר

גם לאנשים שלכאורה יותר קל לא ממש קל. אלף, כי שלך כואב לך יותר מכל פצע של מישהו אחר. ובית, ללכת בתלם (שזה בסדר גמור אגב למי שזה מתאים לו) כנגד האמת הפנימית שלך גובה גם היא מחיר.

לא..

היה שרשור שדיברו פה על מה הקטע בעצם של להתפרסם, ולמה זה חשוב לנו, וכו'.. או שבילבלתי עם פורום אחר?

keoser

New member
אתה מעצב את המציאות שלך

אתה יכול להחליט שמה שאתה עושה זה "קשה" או "קל" --> וככה זה יהיה. אני יכול להחליט שלישון כל לילה אחרי 00:00 זה קשה, ואם אני עושה את זה, אני ארגיש עייף, ובאמת אני ארגיש עייף. :) אני מצרף קישור להודעה נפלאה של טליה, שפורסם בדרך הלוחמים לגבי מערכת האמונות שלנו. בנוסף, אולי תשאל את עצמך למה בחרת מסלול "יותר קשה"? איך זה תורם לך בתור אדם? הרי זה מסלול מסויים שאתה בחרת. אני למדתי להתייחס לחיים בתור שיעור. כל דבר הוא שיעור מסויים. לפי התפיסה הנוכחית שלי, אנחנו נמצאים על כדה"א בשביל לעבור שיעור מסויים, ואנחנו ממשיכים להעביר את עצמנו כל הזמן שיעורים. הרבה יותר קל לי להסתכל על דברים בתור שיעורים שאני לומד מהם, מאשר מסלולים מסויימים. הרי את המסלול, או את הנתיב באותו מסלול אתה יכול לשנות בשניה! הכל זה בחירה *שלך*, בסופו של דבר. רק תשאל את עצמך למה בחרת את זה? אולי זה התאים לך לפני כמה שנים, והיום אתה מעדיף מסלול/נתיב אחר? אולי יש נתיב הרבה יותר קל באותו מסלול? אולי היום אתה בכלל מעדיף משהו אחר? מהניסיון האישי שלי, כל פעם שעשיתי משהו שלא נכון לי, הרגשתי בדיוק כמו שאתה מרגיש עכשיו. ייתכן שזה המסלול, או הנתיב, אני לא יודע. אבל אני חושב שתרגיש ככה, עד שפשוט תהיה מספיק אמיץ לעשות שינוי. ככה זה היה אצלי, בכל אופן. אני מחזיר אותך להודעה שטליה כתבה לך לפני כמעט שבועיים. מקווה שעזרתי קצת באהבה, יוסי :)

למה?

מי נותן לך את השיעורים האלה? בשביל מה? מה הטעם? מה כל הקטע? איך אתה יודע את מה שאתה אומר? בשביל מה שאתה נמצא בכדור הארץ .. זה רעיונות וזה כל מה שזה. זאת דת. זאת תפישה. ומה האמת? אולי אין אמת. אני רוצה לראות את הבן אדם האחד הזה עלי אדמות שיש לו שליטה על חיים שלו, ולא רק במוח שלו. ועל איזה שינוי בדיוק אתה מדבר?

keoser

New member
זה באמת משנה?

אולי אני טועה -- אולי אין כזה דבר נשמות, אולי אנחנו סתם יצורים ביולוגים ואין שום דבר מעבר. אולי אתה צודק -- זה רק מה *שאני* מאמין בו. מצד שני, זה גורם לי להרגיש הרבה יותר טוב. אני הרבה יותר מאושר, ואני באמת מאמין בזה לעת עתה (אולי זה ישתנה בעתיד). אתה יכול להתייחס לזה בתור תפיסה מסויימת. לא יותר נחמד להתייחס לדברים בתור שיעורים, מאשר 'דפיקות' או מה שלא יהיה? ככה אני התייחסתי לדברים בעבר. אני יכול להסתכל על פרחים ולחשוב איזה זין שאני מקבל מהם אלרגיה, או פשוט לראות את היופי של הצבעים שלהם. אלו אותם פרחים -- זו רק צורת הסתכלות שונה של יוסי. למה לא לראות את הכל בעיני האהבה, בעיני קבלה? :) עד עכשיו, בכל מקרה, גיליתי שכל מה שאני עוסק בו באמת עובד. שיניתי את החיים שלי 180 מעלות בזמן מאוד קצר יחסית. כל מה שכתבתי לך היה בגדר עצה, אני לא מלאך שבא להציל אותך או מישהו שבא להראות לך דת, את הדרך האמיתית לחיות. הצגתי בפניך סתם עוד אופציה שעזרה ותרמה *לי*.

זה לא הקטע

לא דיברתי ממש על המחשבות והרגשות ועל ההסתכלות שלך על דברים. דיברתי על המציאות שבחוץ.

התהוות

New member
מה זה אומר המציאות שבחוץ?

יש אלימות בעולם- אתה יכול למוד אמנות לחימה, לקנות אקדח או להסתובב עם מאבטח- אז האלימות שבעולם לא תיהיה כ"כ קשורה למציאות שלך (היא פשוט לא תשפיע עליך). מה שינית פה- את המציאות שבחוץ או את המציאות שלך? המציאות של הארץ היא ש"אין עבודה" ויש הרבה מובטלים, אבל עובדה היא שיש אנשים עשירים בארץ שעובדים ומרוויחים מעולה... אני מניחה שהבהרתי את הנק' שלי, אז אני שואלת שוב- מה היא המציאות שבחוץ?

avshalomat

New member
מוכר מאוד, מאוד מוכר

יש עוד אנשים שמרגישים דברים דומים למה שתיארת. זה מאוד מכוןר ומאוד מובן התחשוה הזאת שלך.

L i z a r d

New member
תגובה

יש טכניקות מדיטציה שלעיתים מביאות למצב דומה למצב השקט שתיארת, רק ממקום קצת אחר, יותר נחמד, לא בהכרח מתוך יאוש.

למעלה