הרהורים שאחרי התפילה

זאבי20

New member
הרהורים שאחרי התפילה

עכשיו אחרי שהתפללתי לבורא עולם והנחתי תפילין וקראתי קריאת שמע ובקשתי שיהא שמיה רבא מבורך , אני יושב ומהרהר איך יכול שיש אנשים שלא מאמינים בבורא עולם ?? איך יכול להיות ?? הרי הרגע דיברתי איתו , הרגע נקשרתי אליו בהנחת התפילין , אני פשוט מרגיש את זה ולכן אני כ"כ לא מבין איך זה יש אנשים שלא מאמינים בבורא עולם , האמת שאני פשוט מרחם עליכם שאין לכם את האפשרות להרגיש את מה שאנחנו מרגישים וכולי תפילה לבורא העולם שיאיר את עינכם ויפתח את ליבכם ותבינו את מה שכ"כ ברור לנו .

הרהורי שלי בקשר אליך

אחד משתיים - או שאתה באמת שרץ שטרם נברא כמותו, ולאחר שגמרת את תפילתך בפורום לפנטאזיות מיניות באת לטנף פורום זה בגילוליך. אבל היותר מסתבר הוא שאם כן אז היית כבר בולע את נבלתך בעצמך לאחר שנתפסת פעם אחת מאונן בפרהסיא ותפילין לראשך. ואי לכך כמעט שאין לי מנוס מלחשוב שאינך אלא פיברוק של L7 או אחד מדומיו. לגאיוס - הואל נא למחוק לפחות את הודעותיו הכפולות של השרץ. למען יחזרו לדף הראשון מספר ענינים חשובים שנדחקו ע"י הנבל.

L7

New member
לדתי חיי שקר. אל תשליך זאת על

האתאיסט הישר המפוכח ונטול האשליות. המירמה והולכת שולל מרופא האליל ועד מי הקודש מנתיבות ורבני הרנטגן למניהם - הם הדת.

לא. מר L7

האוננות והפינטוז והתאוות למיניהן, משותפים לכל בני האדם באשר הם. האתאיסט עשוי לראות באלו פגם או שלא לראותם כפגם. הדתי, בין אם צודק או לא, לפחות נוקט שדברים אלו פגומים. אם הוא איש ישר עם עצמו ואלוקיו וכפיו כן ליבו, אזי ימנע עצמו מתאוות אלו. ואף שלא כולם מצליחים תמיד למנוע את תאוותיהם ולמרות אמונתם כושלים הם מידי פעם, אבל לפחות יכירו את מקומם ולאחר שסיימו לחטוא לפחות לא יעשו עצמם כמדברים עם אלוקים ויבאו יטיפו כאן על מעשים ומחשבות המזהמים את המח כדברי זאבי. וגם אם עשו זאת פעם אחת - יעלמו מבושה לאחר שנתפסו. עצם זה שהנבל לא נעלם לאחר שנתפס פעם אחת - אומר דורשני ותמוה. לגאיוס - תודה על המחיקה המהירה.

מי נתן לך זכות לתקוף ככה בן אדם?

אם כבר למחוק, אז אותך צריך למחוק. אתה מקלל ומגדף אדם שלא עשה לך שום דבר רע. אם יש לך דעה כלשהי בנידון ואתה רוצה להביע אותה, אתה מוזמן לעשות זאת בצורה תרבותית. אל תשכח שזוהי דעתך בלבד. הבן אדם לא נגע לרעה באיש, לא רצח, לא גנב ולא אנס.

ובכן

אני לא בטוח למה התכוונת. אם התכוונת לתקיפתי את זאבי - ערכי המוסר שלי אינם גורמים לי לצאת דוקא נגד מי שעשה לי דבר אישי. חילול שם ה' בפרהסיא כמעשהו של זאבי חמור בעיני מפגיעה אישית או כל פגיעה אחרת. הרי מעשיו ניקלים לפי כל אמת מידה בין אמת מידה אתאיסטית ובין דתית. לגלוש באתרי פנטזיות מיניות ושאר זוהמה שנמצאה בכרטיסו האישי של זאבי ולאחר מכן לבא לכאן ולהטיף על מחשבות המזהמות את המח? ועוד לחזור ולעשות זאת גם לאחר שנתפס בקלקלתו? האין הוא ראוי לכל גינוי ותיעוב על כך? מה, אני צריך לחכות שירצח בשביל לגנותו?

זו דעתך הפרטית בלבד.

לדעתי הוא לא עשה שום דבר רע או "נקלה". יכול להיות לך יחס שלילי ביותר כלפיו, אבל אין זה מעניק לך זכות לפנות אליו בגסות ולגדף אותו בפורום.

אגב, את התנ"ך מותר לקרוא?

יש בו מקומות אוי-יוי-יוי!
החל מ"יישקני מנשיקות פיו כי טובים דודיך מיין" או "תאומי צבייה", וכלה בתיאורים הרבה יותר מפורטים.

L7

New member
יעלמו מבושה כי ניתפסו ולא בגלל

העניין עצמו. הסכיזופרניה הדתית הידועה " זה לא אני זה יצר הרע" מייצרת פטורים בסיטונות. והשערתך הפרובוקטיבית לגבי זהותו של זאבי- זה להרגיז או חשש אמיתי מרמייה אתאיסטית?

L7

החשש הוא אמיתי ורגליים לדבר. א) תאמר לי אתה - מה עניינו של שטוף זימה כזאבי הנ"ל להכנס כאן ולבלבל את המח על מחשבות ומעשים המזהמים את המח בעוד שהוא טבול בהם ראשו ורובו? ב) נניח שהוא איזה חצוי או משהו. דהיינו שהחלטתו הכללית נניח היא בעד שמירת המח ושמירת המצוות אלא שהוא חלש אופי נניח ומתנהג להפך ממה שהוא סובר ומטיף. יתכן. יש גם כאלו. אבל לאחר שנתפס בקלקלתו? לאחר שהוברר מיהו ומהו, שוב הוא בא כאן עם הטפותיו? אני איני מבין זאת. אז או שהוא פסיכופת גמור או מתחזה. ובניגוד אליך, מעולם לא הכנסתי כאן הודעה שמטרתה להרגיז. ובניגוד אליך אני משתדל בד"כ שיהיה קשר בין תגובתי לבין הודעות שאני מגיב עליהן. מאיפה לקחת את השטות הזו שפלטת - "הסכיזופרניה הדתית הידועה " זה לא אני זה יצר הרע" מייצרת פטורים בסיטונות"? את מי שמעת בכלל אומר זאת? באיזה ספר מוסר או מקור אחר ביהדות ראית זאת? על איזה פטורים אתה בכלל מדבר? ומה בכלל גרם לך לומר זאת חוץ מהיותך פטור מלדבר לעניין?

L7

New member
דמות הקדוש הנואף שכיחה למדי

בספרות ובקולנוע - ברחבי העולם- ויש בה ממש. זאבי הוא כנראה קדוש קטן ונואף וירטואלי ומציצן לכל היותר, אך להערכתי הוא מייצג ציבור רחב של דתיים. יצר הרע הוא אלמנט אימתני הנלחם באדם הקטן, ונהוג לדבר עליו בגוף שלישי- אופן דיבור הפוטר את האדם מאחריות- במידה לא מועטה. הדתי אומר :"יצר הרע גבר עלי" ולא "אני גברתי על יצר הטוב"

זאבי, "כל המוסיף גורע";

"תפסתָ מרֻבֶּה - לא תפסתָ". בהצפת הפורום בהודעות חדשות לא תשיג דבר. פתחתָ הודעה ראשונה, אנשים ענו לך. תוכיח שאתה שומע מה הם עונים ואומרים לך! תגיב על תגובותיהם! תנהל שיחה! כאשר אתה מתעלם מהתגובות, אתה מפגין בכך שאין לך כוונה לשמוע את האחרים, אלא את עצמך בלבד, אז תדע לך שאיש לא יתייחס אליך ברצינות. יתייחסו אליך כאל עוד מוקיון שגרתי שבא להצחיק את הקהל מעל הבמה. הבנתָ אותי?

dafnaleh

New member
בתור אחת שהרגישה ככה בעבר

אני מבינה אותך לחלוטין. עברתי כזה שינוי, שהביא אותי לקוטב הקיצוני וההפוך לגמרי. היום, אני לא מבינה איך לא ראיתי את זה אז, שזה הכל בפנים. ודאי שדיברת איתו, והרי זה בגלל שהוא בתוכך, אתה יצרת אותו. וזה נובע מהצרכים שלך להאמין בו, ביישות אחרת, ששומרת עליך, שנותנת לך תקווה, שמסבירה לך את החיים ומספקת לך משמעות. היום, אני שואלת בדיוק את אותה השאלה- איך יש אנשים שעוד מאמינים בו? ואני יודעת, שעם בוא הזמן, וככל שנדע יותר על העולם (כל 7 שנים הידע שיש למין האנושי מרביע את עצמו בכמות), לאט לאט הדת והאמונה בבורא תעלם. ומצד שני, אני לחלוטין מבינה אותך. זה גם החינוך שקיבלת (אם גדלת בבית מאמין), וגם הצורך הכל כך חזק שלך באמונה.

מסכים עם טלמון ../images/Emo70.gif

זאבי,לעניות דעתי "הקובעת", אתה במקרה הטוב בחור צעיר. הרבה יותר מ"20". לכן ,"ראה וקדש" מה הינך צריך לעשות: תקרה טוב, טוב, את כל ההודעות בפורום. תרשום לעצמך ראשי פרקים, שאלות, דברים להבהרה, ראה כיצד אנשים מבטאים את עצמם, דע לעמוד על צורת הכתיבה, והעברת המחשבה לכתב. לאחר מכן אשריך, אתה בחצי הדרך לגאולה, ואני מבטיח לך שכאשר תתחיל לכתוב בצורה רצינית ובוגרת, יתיחסו אליך בהתאם, וגם תקבל תשובות ראויות, ולא כמו התשובות הנקלות שקיבלת עד עכשיו. אפרופו הנחת תפילין, לא קר לך בבוקר ? קור אימים להניח תפיליןבבוקר עוד במיוחד כשהם עוצרות ת'דם.

זאבי20

New member
אני בן 16

אכן צדקת , ובקשר לשאלה שלך בעניין התפילין הוכחת שאתה צעיר ממני ושאלותך מטופשות ולא ראיות ליחס

שוב תשובה לא מוצלחת, לדעתי.

1. בפורומים נהוג לפעמים גם קצת להתלוצץ. לא צריך להיבהל מזה. יהיו גם אנשים גסי רוח ש"יירדו עליך", וצריך להיות מוכן גם לזה, ולא להתרגש יותר מדי. אבל במקרה הזה היתה סתם התלוצצות ברוח טובה. אל תשכח שבאתָ מרצונך החופשי לפורום של כופרים (לפחות רוב המשתתפים
)! 2. גם אם נדמה למישהו שיריבו אמר שטויות, עליו לזכור שהוא אינו אלוהים, ואינו יכול לדעת בוודאות, מה באמת מהווה שטות. ומכיוון שאינך אלוהים, אז תמיד קיימת האפשרות שהטועה זה אתה. 3. מן הסתם נכנסתָ לפורום במטרה לשכנע מישהו במשהו. אבל כאשר אתה פוטר את דבריו ב"שאלותיך מטופשות" או "אמרתָ שטויות", מבלי לנמק טענה זו, הרי לא שיכנעתָ בכך איש. ואף יותר מזאת: הוכחתָ שאין לך נימוקים ענייניים. 4. זה גם לא מנומס סתם לומר "שאלותיך מטופשות". אם איבדתָ עניין בשיחה ישירה עם מישהו מסויים ברגע מסויים, אתה רשאי לא להגיב, או לנסח את סירובך להמשיך, בדרך יותר מנומסת. 5. ובנוסף: מה כל כך הפחידה אותך השאלה "המטופשת"? מדוע אינך יכול להתמודד אִתה ישירות? למשל יכולתָ לומר שאכן לפעמים קר בבוקר, אבל אתה בכל זאת מתגבר על הקור בשמחה ובהנאה בגלל אמונתך; או משהו כזה. אבל הדרך בה היגבתָ מפגינה חולשה מצדך.

למעלה