הרהורים פילוסופיים

Gilliana

New member
הרהורים פילוסופיים

לאורך כל הסדרה, אנו עדים לכך שסקאלי היא בחורה מאמינה. לראיה, בעיקר, הצלב המפורסם אותו היא עונדת על צווארה. איך לדעתכם השתלבו בתפיסתה אלוהים והחייזרים? האם אין סתירה בין השניים? או אולי זה בדיוק הפוך? אולי שני העניינים משלימים אחד את השני? אשמח לשמוע את דעתכם.

1Shir

New member
בתור התחלה אני אומר שכל נושא האמונה

של סקאלי הוא די "באפלה" לאורך הסדרה, האם אני צודקת? קודם כל, אני חושבת שהאמונה שלה היא בחלק גדול תוצאה של חינוך. לגבי סתירה, הסתירה האמיתית היא שסקאלי הסקפטית כביכול, היא למעשה אוחזת באמונה "עיוורת" הרבה יותר מאשר מאלדר. לאמונות של מאלדר אמנם אין הוכחות מדעיות, אבל בהחלט יש להן בסיס. האמונה הדתית של סקאלי לא נובעת משום דבר ממשי בעצם, ונראה לי שבגלל זה האמונה הזאת נותנת לה הרבה כח לאורך הסדרה, והיא אדם חזק ולא נשברת, הרבה יותר ממאלדר. לגבי שאלתך המקורית על שילוב התפיסות של הדת והחייזרים, לא נראה לי שיש סתירה. אבל לא כל-כך התעמקתי במה שאומרת הדת, כדי שאני אוכל לדון בזה בכובד ראש...

Gilliana

New member
אהתי את הניתוח שלך שיר

במיוחד את הקטע לגבי האמונה השרויה באפלה של סקאלי. יחד עם זאת, אני נאלצת שלא להסכים איתך בעניין ההוכחות לאמונות של מאלדר. הרי כבר מהעונה הראשונה יש לנו הוכחה חותכת (החייזר שסקאלי גונבת מהמעבדה בעידודו של גרון עמוק) בואי רק נאמר כי לגבי הדברים שבהם מאלדר מאמין יש הרבה יותר הוכחות מאשר למה שסקאלי מאמינה בו ואני שואלת את עצמי ואותך - האם לא בכל מקרה דת היא בגדר אמונה "נטולת הוכחות"?

Ice Age

New member
בהחלט

אחרת זו לא היתה "אמונה". אם היו הוכחות, אז זה לא בדיוק משהו שמאמינים בו, אלא שיודעים אותו. ואגב, שיר,
על הניתוח.

1Shir

New member
אבל זו בדיוק היתה הפואנטה שלי

שבאופן אירוני, האמונות של מאלדר (חייזרים) הן הרבה יותר "ריאליות" מהאמונה של סקאלי, שהרי כולנו יודעים שדת היא אמונה "נטולת הוכחות" כפי שהגדרת, וזה גם היופי והכח של אמונה אמיתית, שהיא לא זקוקה להוכחות. ולמה זה אירוני? כי סקאלי כביכול מוצגת כסקפטית שבצמד. אצל סקאלי יש הפרדה ברורה בין האמונה (הדת) לשאר הדברים. היא מדענית והיא זקוקה להוכחות חותכות על כל דבר, חוץ מלאמונה שלה. מאלדר הוא באמצע (צירוף לא הגיוני, הא? מאלדר-אמצע). הוא לא מאמין בשום דבר "מופרך" לגמרי (מבחינה מדעית הכוונה), אבל הוא לפעמים מאמין בדברים על סמך שברי ראיות ובשביל לפענח אותן הוא נעזר ומסתמך מאוד על האינטואיציה וההיגיון הפסיכולוגי שלו, שהם כמובן מעולים.

Ice Age

New member
בעונה השביעית

באמת יש קצת רמזים לזה שהחייזרים הם אלו ש"יצרו" אותנו כאן, נתנו לנו את "בראשית" וכו'. אז אולי בעונה השביעית והלאה החייזרים הם בעצם אלוהים, לא? סקאלי גם מפרידה בין האמונות שלה לבין העבודה וההתנהלות היומיומית שלה. למשל בפרק כל הנשמות (ככה קוראים לפרק שבו הילדות מתות בצורה של כריעה לישו, נכון?) : היא כל הזמן נזהרה לשמור על האובייקטיביות שלה במהלך החקירה.

היא ניסתה להפריד אבל לא ממש הצליחה

אבל לא זה העניין, הרי מאמצע או לקראת סוף העונה השביעית סקאלי הפכה למאמינה כמו מאלדר, אז נכון שהרעיון שהחייזרים הם אלה שנתנו לנו את התנ"ך הקוראן והברית החדשה עזר לה אולי לקבל את התאוריה הזאת. כמו שהיא עצמה אמרה שהיא מרגישה כאילו היא זאת שהכתבים האלה מהספינה מיועדים לה, והיא זאת שהייתה אמורה למצוא אותם... אבל נחזור לפואנטה: סקאלי היא קתולית אם זה בגלל חינוך או אמונה אמיתית זה לא משנה כי לא פעם היא החליטה לבחור בדרך התפילה או וידוי בפני כומר מלהאמין בחייזרים ובקונספירציות אבל הנה לקראת הסוף היא נטשה את האמונות האלה היא עד כדי כך סירבה לחזור לדת שכשאמא שלה אומרת לה שתקבל את וויליאם כמתנה מאלוהים (שכנראה אם זה היה קורה קודם היא הייתה עושה כך) סקאלי ענתה לה שהיא לא יכולה והיא חייבת לקבל תשובה על איך הוא הגיע...סקאלי שילבה בין שתי אמונות שקצת לא משתלבות אחת בשניה. וואי כתבתי המון!!!!

Ice Age

New member
אז את בעצם אומרת

שהיא זנחה את האמונה שלה מאז העונה השביעית?

למעלה