הרהורים על PER MANUM

Gilliana

New member
הרהורים על PER MANUM

אני יודעת שאני עכשיו הולכת לנפץ מיתוס, אבל SORRY - אני חייבת לשתף אתכם ברשמים שלי מהפרק שבו צפיתי אתמול בלילה בפעם השניה בחיי. מה אגיד לכם? אי אפשר להגיד שזה לא פרק טוב, אבל בצפיה שניה - התאכזבתי. העלילה של הפרק עצמו לא היתה משהו, למעט הפחדים של סקאלי בסגנון "תינוקה של רוזמרי". הפלאשבקים היו קצרים מדי ואיכשהו תלושים מהקונטקסט, מאלדר הפגין רגשות של צנצנת, סקאלי הפכה להיות מאלדר (בגדול!) והיחיד שעשה שם עבודה משבנעת פחות או יותר ותאמינו או לא, אפילו חיבבתי אותו - הוא דוגט. מה שכן - ישנם כמה עניינים חשובים בפרק הזה: א. אני חושבת שאפשר לקבוע בערך את זמן הפלשבקים על סמך העובדה שסקאלי מודיעה למאלדר שהביקור אצל הרופא העלה כי היא עקרה. היא מספרת משהו דומה לאמה של ב-"מזמור לחג המולד" כך שיש סיכוי סביר שמדובר באותו "גילוי". ב. בשלב הזה כבר די ברור שמאלדר הוא אביו של ויליאם (שעדיין לא קוראים לו ויליאם בשלב הזה כמובן...) וזה כתוצאה מהדילמה של סקאלי לגבי התינוק שלה. ג. ג'ון דוגט משחק אותה - זה הפרק הראשון מאז הופעתו בתיקים שבו אני מתחילה לראות אותו באור אחר. נו טוב, Maybe there's hope

בעניין הפלאשבקים.

לא יודעת מה איתכם אבל זה היה ברור שהפלאשבקים הם מאותה תקופה ולו רק בגלל עניין הגילוי על העקרות. בעניין העלילה. העלילה עצמה לא הייתה חשובה לאותו פרק ולכן הם לא השקיעו בה. הרי זה באמת נראה כאילו הם עשו את הפרק רק בשביל הפלאשבקים. ודרך אגב כשאני רואה את הפרק אני רואה את הפלאשבקים בלבד ומעבירה קדימה בשאר החלקים. טוב, מאלדר זה מאלדר....

Gilliana

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

... Now she tells me איפה היית כשדיברנו באריכות על הנושא הזה לפני כמה חודשים? אף אחד לא תמך בי...

1Shir

New member
קודם כל

אני שמחה שהתחלת לאהוב את אייג'נט דוגט
. זה באמת ה-פרק שבו קשה לא לאהוב אותו. אמרת שברור שמאלדר הוא האבא, בגלל העובדה שסקאלי לא ילדה חייזר כמו שאר הנשים, נכון? לגבי זמן הפלאשבקים- אם הם מעונה 5, זה אומר שזו טעות לומר שהתינוק נוצר בפלאשבק של סוף הפרק, נכון? למרות שלדעתי זו סצנה שמרמזת על כך שכן, אבל אין ברירה, מבחינת הזמנים זה לחלוטין לא מסתדר
.

שני דברים.

א. הפאלשבק האחרון לא בהכרח מאותו הזמן. מי יודע כמה זמן היא הייתה בטיפולי פוריות.. ב. אי אפשר להוכיח שדווקא בסצינה הזאת וויליאם נוצר..

1Shir

New member
א. וואלה, לא חשבתי על זה!!!

ב. כמובן שלא ניתן להוכיח, אבל דווקא א' שלך כן מאפשר להגיד שוויליאם כן נוצר בסצנה הזאת.

Gilliana

New member
טוב, זה מבחינתי לפחות די ברור...

הרי ד"ר פרנטי אמר לה שרק אם זה ייעשה מהר יש לטיפול סיכוי להצליח כך שסביר להניח שהיא התחילה מיד ומכיוון שאני מכירה את התהליך - הוא לא לוקח יותר מחודש ימים. ולפי מיטב הבנתי - היה כנראה רק נסיון אחד, כי אחרת למה היא אמרה שזה היה הסיכוי האחרון?

Gilliana

New member
אז זהו...

שזה בדיוק היה הדיון שלנו בזמנו - זוכרת? לגבי מתי נוצר ויליאם? ואני אמרתי שזה מתאים שזה היה ב-all things? עכשיו לגבי זה שמאלדר האבא - בפרק הזה עוד לא ידענו שהיא לא תלד חייזר, כך שמן הסתם זו לא התשובה. לדעתי זה ברור משום שרואים בפירוש שיש לה חששות, אבל אך ורק חששות - היא לא משוכנעת בכך שהיא עומדת ללדת חייזר, ואני אזכיר לך מה אומרת לה מרי הנדרשוט לגבי החבר שלה, שהתאריכים לא מסתדרים... רמז עבה כמו פיל לדעתי. סקאלי ידעה מצויין שיש גם סבירות לא כ"כ רעה שהיא לא תלד חייזר כי מן הסתם היתה עוד אופציה. יורדת לסוף דעתי? זה לא שהיא נכנסה להריון מרוח הקודש...

1Shir

New member
אני בהחלט זוכרת את הדיון.

אבל הנה, עינת הגאונה נתנה לי פתח איך לסדר את הכל. ממ, והבנתי למה התכוונת לגבי מאלדר :).

Gilliana

New member
המממ... זה לא כל כך פתח לצערי

לא סביר שעברו כמה שנים בין התחלת הטיפולים לבין הסצנה האחרונה, גם אם הטיפול נמשך כמה חודשים. לפי מה שאת אומרת, היו צריכות לעבור משהו כמו שנתיים בין לבין.

1Shir

New member
טוב נו, ניסיתי.. ../images/Emo4.gif

אז מסתבר שהוא לא נוצר בפלאשבק של per manum, אלא מ- all things ואילך. זה אומר שניצחת אותי בדיון שהיה לנו אז :).

Gilliana

New member
לא יודעת אם זה נצחון...

זה רק יותר סביר להניח כך, That's all

Ice Age

New member
כשאת אומרת באור אחר

את מתכוונת שאת כבר סוף סוף לא רואה אותו בתור הטרמינייטור?

Gilliana

New member
טוב, הוא עדיין קצת טרמינייטור ../images/Emo13.gif

לא מתגברים על זה ביום אחד YOU KNOW, אבל כן - זאת היתה הכוונה. במצב בהחלט מתחיל להשתפר.

למעלה