הרהורים על תרבות

אשחר1

New member
הרהורים על תרבות

האם יש עתיד לשירה? הקשתה אחת ממשתתפות הפורום הזה. אני חייב להודות שעניתי לא מפני שהכותבת ציפתה רק לי כדי שאגאל אותה מהשאלה המציקה לה - עניתי כפי שעניתי גם כדי לבחון כיצד נתפשת זכות הקיום של השירה כמרכיב בתרבות שלנו והאם יש לנו תרבות משלנו. אין ספק שהשירה תמשיך ללות את המין האנושי כאחת מאשיות התרבות. אין זו נבואה אלא מסקנה הנובעת מבחינת הנושא לאורך ההיסטוריה. שיר השירים נכתב לפני אלפי שנים והוא ממשיך להרעיד לבבות ולרוות את הצמא התרבותי שלנו גם היום. המבנה הרגשי של האדם לא השתנה במרוצת ההיסטוריה ואין סיבה להניח שהוא ישתנה בעתיד וכך גם הצרכים הבסיסים התרבותיים שלו. השאלה הזאת התעוררה כנראה מול הגל הגואה של שירה חסרת פשר ומובן ומסר השוטף אותנו, מבלי שאיש יאמר סליחה המלך עירום! אבל הזמן יעשה את שלו מה שראוי יוותר והיתר יבלע בתהום הנשייה. עקבתי בדריכות אחרי התגובות השונות וחיפשתי התיסחסות כלשהי למורשת התרבותית העצומה שלנו לשוא! תרבות המתחילה מאפס יש לה סיכוי טוב שתישאר כך גם ברמתה. תרבות רצינית ומודרנית וחדשה ככל שתהיה חייבת להשען על המורשת התרבותית שנבנתה נדבך על גבי נדבך אם גם תוך סתירות ומאבקים. ההתעלמות מהמורשת התרבותית היהודית מעמידה בספק את האפשרות להמשך הבנייה התרבותית שלנו.גדול משוררי גרמניה, גטה, אמר על שיר אהבה שנכתב בשפה זרה לו ובארץ רחוקה מאות שנים לפני תקופתו כי הוא שיר האהבה הגדול ביותר בכל הזמנים - צאצאי מחבר שיר השירים הדוברים את השפה בה נכתב והחיים בארץ שטבעה ממלא את השיר הזה אינם חשים כך?

zimes

New member
../images/Emo104.gif למה להאשים את האחרים?

יכולת אתה לתת תגובה המתיחסת לשירה ישראלית של היום לאור המקורות, והיינו נשכרים. אתה מוזמן להצטרף לדיונים ולחוות את דעתך. אני חושבת שזה לא הוגן להביט מהצד, ולמתוח ביקורת על כך שאחרים לא ביטאו את מה שאתה חושב. שיהיו ימים טובים

למעלה