הרהורים על התפילה

שרוך

New member
הרהורים על התפילה

בס"ד שלום לכולם... לכבוד ר"ח תמוז ולכבוד התקופה האחרונה שהעם שלנו נמצא בה... לפני 70 שנה שסבים שלנו התפללו וכמובן הסבתות הצדיקות שלנו היה להם את אותו נוסח תפילה שלנו לא משנה מאיזה עדה ואיזה ארץ מוצא אבל כולם וגם אנחנו התפללנו ומתפללים "ותחזנה נא עיננו בשובך לציון" אתם קולטים מה זה אומר שאנחנו רוצים תארץ להתפלל בארץ לראות את בניין ירושלים אבל ההבדל ביננו לבין ההורים של ההורים שלנו שרובם היו בארץ נוכריה ואנחנו בארץ ישראל ארץ הקדושה האם אי פעם שהתפללתם חשבתם על זה? שבאמת אתם בארץ שלנו הארץ שהבטיחו שבאמת אנחנו פה והסבים שלנו כולה לפני 70 שנה באמת התכוונו לעלות לארץ ולהתפלל פה ולראות את הכותל ירושלים ואנחנו פה בארץ יושבים יש קושי אבל האם אנחנו באמת מעריכים את זה? חושבים על זה? או שגם הפכנו את זה להרגל? שנזכה לבניין בית המקדש במהרה בימינו ולראות את ירושלים המאוחדת בשיא תפארתה ובעיקר בחודש תמוז... חודש טוב שרוך

וואו, באמת מחשבה...

בס"ד זה באמת נכון שהם התפללו ככה כי הם היו בארץ נוכריה, וזה באמת מעלה את התהיה- האם אנחנו חושבים על זה, או שכבר הפכנו את זה להרגל... מממממ אני חושבת שהפכנו את זה להרגל... אבל אני חושבת גם שאנחנו צריכים להמשיך ולהגיד את זה... כי כידוע, זה שאנחנו יושבים כבר בארץ הקודש, ורואים את הכותל... הכותל הוא רק חלקיק קטן מהחצר הכי חיצונית שהיתה בבית המקדש... ז"א שיש לנו עדיין לאן לשאוף... ולמה להמשיך ולהתפלל על בניין ירושלים... ולכן, באמת כדאי שנתחיל לשים לב למה שאנחנו אומרים בתפילה, ולהתכוון... אמן! שנזכה לבניין בית המקדש.... וכו'!!!
חודש טוב!!! ומזל טוב לתמררררר!!!!

צודק...

זה שאנחנו גרים פה, ורובנו נולדנו פה, זה כבר הופך את א"י לשגרה, לדבר שהתרגלנו לקום כל יום ולדעת שאנחנו בא"י, אין לנו את אותה זיקה שהייתה לדורות לפנינו, הם גרו בארץ אחרת, לא היה להם שלטון משל עצמם, וצבא, וגם כל הסיפורים שהיו על א"י ועל י-ם... התרגלנו כבר לקום כל יום ולדעת שא"י שלנו (בינתיים?... כל עוד יש לנו ממשל כזה הכל יכול להיות...) אבל התרגלנו ואין לנו את אותה התרגשות שהיו לדורות שלפנינו, לא יוצא לנו הרבה לחשוב על מה שהם התפללו, על כמה שהם רצו להגיע לפה, והאמת זה חבל. באמת נקודה מעניינת לחשוב עליה...

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif כמה שאתה צודק...

היום זה נראה שהתפילות לא כל כך רלוונטיות, וזה כל כך לא נכון.. תמיד יש מה לבקש. אסור להמעיט בערכה של תפילה.

שרוך

New member
ממש לא

בס"ד שלום רב... הכוונה שלי ממש לא לזלזל בתפילה הפוך אני חושב שמרוב שרובנו מתפללים תפילה + ביום אז לא יוצא לחשוב על המילים אבל היום כזה חשבתי לעצמי סתם על המצב אבל ראבק אני בארץ... הרי לא חסר סיפורים על אותם יהודי אתיופיה או יהודי פולין שעלו לארץ ורק היה להם בראש ארץ עם זהב מברזים... וראבק אנחנו שפה מתפללים את זה לפעמים לא מעריכים... אז אולי אם נחשוב שניה שאנחנו מתפללים על אבותינו שהתפללו וקיוו להגיע לפה ואנחנו פה אז נתכוון יותר ובעיקר בחודש הזה.. שרוך

הכל בלב..

בס"ד אנחנו ח"ו אפעם לא שוכחים שאנחנו בא"י.. אבל כן הפכנו את זה להרגל.. כי מה לעשות נולדנו פה ואנחנו חיים פה ואנחנו לא יכולים כל בוקר לקום ולהתלהב מחדש.. אנחנו לא כמו העולים החדשים שמתלהבים מכל דבר אבל כל פעם כשאני מגיעה לירושלים יש לי הרגשה שאי אפשר לתאר כי ירושלים מוזכרת בכל מקום וכל העולם יודע על ירושלים וכשאני מגיעה לכותל אני מסתכלת ולא מבינה איך זה.. שריד מביהמ"ק.....זה לא נתפס וכשאני רואה את זה אני באמת חושבת על ההיסטוריה של עמ"י שכ"כ ציפו להגיע לארץ-הקודש והנה אנחנו באמת כאן אמן חודש-טוב

למעלה