הרהורים על גמילה.

mishtal

New member
הרהורים על גמילה.

אז כמו שסיפרתי לכן כבר לפני מספר ימים, היה נדמה לי שטל מאותתת לי על בשלות לגמילה והתחלנו להוריד את הטיטול רוב היום. (כבר עשרה ימים).בימים הראשונים היו פעמים ספורות שביקשה מיוזמתה לשירותים ועשתה פיפי ואף קקי(ובחלק מהפעמים היו "אזעקות שווא") ומאז יש רק פיפוסים. הרגשתי שהיא ממש בשלה למרות שהעיתוי נראה לי בעייתי (בית חדש וגן חדש). בהתייעצות עם הגננת היא אמרה שננסה לזרום עם טל אך במחשבה שנייה, היא חשבה שלא כדאי להוסיף גורם מלחיץ נוסף בימים הראשונים. האמת היא שבהתחלה לא הייתה לכך שום משמעות כי טל שהתה בגן מעט מאד שעות. (ושאר היום הייתה בלי טיטול בבית).היום, בפעם הראשונה, היא נשארה עד 12 והייתה עם טיטול. הבנתי למעשה שמדובר על חזרה מלאה לטיטולים בשלב זה. אני מתלבטת מאד כיצד לנהוג עכשיו כי מצד אחד נראה לי שאולי טל בכלל לא בשלה והאינטואיציה שלי הטעתה אותי והייתי צריכה לחכות זמן נוסף שבו היא תלך יותר פעמים לשירותים. בהתחלה היא הייתה יושבת הרבה יותר על הישבנון והיום גם זה בקושי. הפספוסים לא מלחיצים אותה. היא עושה פיפי ופשוט "מודיעה" לי... האם להמשיך להוריד לה אולי טיטול בבית ובחוץ לא? (כי אולי בכל זאת התחלנו איזה תהליך מסוים שצריך לקחת זמן...)האם זה יבלבל אותה? אני פשוט שומעת כל כך הרבה דיעות וגישות. מה אתן אומרות?

זואירדן

New member
הסיפור שלנו קצת דומה

או שאולי בעצם לא, כי אני לא יודעת בת כמה טל... אבל הילדון שלי (בן 1.11) גם נאלץ לחזור לטיטולים כי בגן הם לא מוכנים להתחיל בגמילה בגיל הזה, ואני גם מבינה אותם, כי קרוב לחודשיים הוא הסתובב לי ללא חיתול וגם ללא הצלחה רבה
(בשבוע הראשון שהורדתי את חיתולו הוא התלהב מן החידוש והיה מודיע לי ולעיתים אפילו מצליח להתאפק עד שאעוט אליו עם הסיר, אבל לאחר מכן כל העסק נמס עליו והוא סירב חד משמעית והיה אפילו מפסיק ומתאפק אם הייתי תופסת חלק מן הפיפי באמצע המעשה
, וכעבור זמן מה אפילו הפסיק להודיע לי לאחר המעשה). ואני יודעת שזה נמשע כאילו הוא לא מוכן, אבל אני מוכנה להתערב שהוא כן, כי במיוחד אצל האמא שלי, שהיא מצליחה לראות די בבירור כשהוא רוצה פיפי והיא מציע לו סיר והוא בד"כ מסרב ומתאפק עד שהיא תרד ממנו (יכול להמשך זמן רב מאבק הכוחות שלהם ונחשו מי תמיד יוצא המנצח
), אבל אם מסיבה זו או אחרת הוא רוצה להביע רצון טוב, הוא ילך אל הסיר ויעשה הכל מסודר ויפה - האם זה לא אומר משהו על ההבנה והשליטה? (וגם הנחישות להראות לכולנו שאף אחד לא יגיד לו
). אבל אני גם ממשיכה לא לשים חיתולים בחלק השני של היום, מי יודע, אולי בכל זאת לפני החורף הנס יקרה...
בכל אופן, בהצלחה לטלי

mishtal

New member
אז אצלנו אני בכלל

לא בטוחה עד כמה היא מסוגלת לשלוט ולהתאפק. (דרך אגב- טל בת שנתיים וחמישה חודשים). אני ממש לא רוצה להגיע למאבקי כוח. השאלה היא האם ההשארות עירומה תוביל אותה למצב של הבנה וקישור בין הלחץ על השלפוחית להגעה לשירותים בזמן. ואני לא יודעת עד כמה היא רוצה... כאמור, בהתחלה היה נראה שהיא מתלהבת ובגלל זה זרמתי איתה. עכשיו זה בכלל לא נראה מעניין אותה. כל כך מתעתע העניין הזה, אוף...

מה היא רוצה?

אני מאוד מאמינה במה שהילד רוצה בסיפור הזה. רוצה להיות בלי חיתול - שתהייה בלי, רוצה עם - שתהייה עם. כשהיא בלי חיתול צייני באגביות שעכשיו עשית פיפי ובואי נביא סמרטוט לנגב ואולי פעם הבאה תגשי לשירותים. זה יבוא. לגבי עירום - לא יודעת יש הרבה שטוענים שכן אצל שי הלבוש דווקא עזר ועוזר. אצל שי הגמילה עברה די מהר אבל הוא סיסטמטית פיספס באוטו - אז אני הפסקתי להחליף לו מיד אחרי פספוס אלא רק אחרי שאני רואה אצלו אי נוחיות וזה קטן פלאים. טכנית זה נראה כמו התאכזרות אבל מעשית הוא לא הביע צורך בהחלפה או אי נחת מהפספוס אז נתתי לו להרגיש את תוצאות הפספוס ותמיד החלפתי מיד כשהוא הראה חוסר נחת....

למעלה