הרהורים לשבוע חדש

לילית462

New member
הרהורים לשבוע חדש

אני בשיטת הnon-diet כבר כארבעה חודשים. כשהתחלתי הייתי בעליה מטורפת שנמשכה כשמונה חודשים והצלחתי להעצר. והרבה זמן אני עומדת במקום. השבוע ירדתי לראשונה, אבל "רק" 500 גר' אני עושה מה שצריך, אני הולכת לחדר כושר חמש (!) פעמים בשבוע ועושה פעילות אירובית במשר 45 דק בכל פעם. אני מתוסכלת!!! על פי השיטה אוכלים בהתאם למנגנון הרעב והשובע - למרות שזה נשמע פשוט זה בכלל לא קל. הדבר היחיד עליו אני מקפידה הוא אחוזי השומן - משתדלת לשמור שאחוז הקלוריות השומניות לא יעלה על 30% (הקלוריות שמגיעות משומן). קשה לי מאוד... לא מהדרך או מהשיטה אלא מחוסר התוצאות. אני לא רוצה להכנס שוב ללופ של דיאטות שיורדים בהן מהר ועולים הכל בחזרה ואני יודעת שהשיטה הנוכחית יעילה למשך זמן ארוך אבל שהיא הרבה הרבה יותר איטית, הרבה הרבה הרבה יותר איטית. לא יודעת מה אני רוצה מכם... אולי רק לפרוק את הקושי. אני חושבת שיש לי בעיה רפואית, הבצקות ברגלים מעידות על כך שאני צוברת נוזלים ואני מתכוונת לעשות בירור רפואי כשאבקר בארץ - אבל עדיין הכל מעצבן אותי ולא ברור. אני יודעת שאני מוציאה יותר קלוריות ממה שאני אוכלת - ועדיין אני לא יורדת. בא לי לבכות

האמת?

אני מאמינה רק בדיאטה שבה כמות הקלוריות שאת מוציאה גדולה מכמות הקלוריות שאת מכניסה, ודרך אגב, קלוריות שמקורן בשומן קשה יותר לשרוף אז רצוי להעדיף מה שפחות שומן... שלושים אחוז מהקלוריות מקורן בשומן זה אומר שלושים אחוז שומן - זה המוןןןןןןןןןשומן זה המון, אין כמוני להבין את התיסכוכל שלך... כל הכבוד לך על הספורט התדירות הגבוהה וההתמדה לדעתי תפריט שלא עובד ולא מוכיח את עצמו מספיק טוב (יחסית לשקעה שלך עובד אבל לא מספיק, ) צריך פשוט להחליף.... אני בעד דיאטה שעונה על העקרון הבסיסי הזה שכתבתי בפתח דבריי, זה לדעתי תנאי הכרחי. ואת? יותר מחצי מימה שצריך כבר בידיים שלך: הרצון, המוטיבציה , ההתמדה , הנחישות, הכושר, הסרט בראש , נשאר רק להחליף תפריט בתפריט... את עומדת יופי במסגרת אוכל וספורט שאת מציבה לעצמך צריך רק להחליף את תכנית האוכל... יש לך משמעת הכל יש שם... מה שלא עובד צריך להחליף ולשנות, אין טעם להמשיך עוד מאותו הדבר, מימה שלא עובד ולא הוכיח את עצמו מה שבטוח הבעיה בתכנית ולא אצלך.... שיהיה לך שבוע מוצלח לילה טוב אודליה

ועוד משהו

אין מצב שאת שורפת יותר קלוריות מימה שאת אוכלת האפשרות שזה יקרה ושבכל זאת לא תרדי (או אפילו תעלי) זה רק אם את עובדת על מסת שריר, אימון אנאירובי, מה גם שבסופו של דבר זה מתקזז עם עצם העובדה שהגדלת מסת שריר גורמת לזירוז חילוף החומרים שמשפיע כמובן על ירידה במשקל ועל קצב הירידה. במילים אחרות , אם את בטוחה ומאמינה שאת שורפת יותר מימה שאת אוכלת, אני מציע ה לך לעשות בדיקה יסודית על ידי רישום, תרשמי מה את אוכלת וכמה קלוריות זה ותסכמי לכמה קלוריות את מגיע ה ביום. באופן כללי, כדאי לבדוק גם כמה קלוריות את שורפת בחדר כושר, (כמובן שאלה לא הקלוריות היחידות שנשרפות במשך היום אבל כאן טמון זרע השינוי שאת מייחלת לו) ככה נראה לי, אולי ניסחתי את הדברים קצת ביומרנות, אני מתנצלת על כך

לילית462

New member
כנראה שלא הבנת את חישוב הקלוריות השומניות

לא מדובר במוצרים 30% שומן - ממש לא!!! להיפך, מדובר במוצרים דלי שומן למשל גבינה 5% אסורה, כי בגבינה כזאת כ 45% מהקלוריות (סה"כ הקלוריות בגבינה) מקורן בשומן. לעומת זאת, פסטה, אורז, קטניות, לחם ועוד הרבה מוצרים שאין בהם בכלל שמן או מעט מאוד שמן מותרים בלי הגבלה. כי גם אם במוצר יש 500 קלוריות למאה גרם, אבל יש בו 2% שומן - זה אומר שאחוז הקלוריות שמקורן בשומן הוא נמוך ועל כך אפשר לאכול את המוצר ללא הגבלה. זאת דיאטה דלה בשומן ללא הגבלת קלוריות עם פעילות גופנית אינטנסיבית. כל הרעיון של שיטת הנון-דיאט הוא שלא צמודים לתפריט - אלא משתחררים מהמסגרת הזאת ואוכלים בהתאם לצרכים של הגוף. אני אחרי מעקב קפדני ואני בהחלט מכניסה פחות ממה שאני מוציאה - על כן אין ספק שיש בעיה רפואית כלשהי, התור שלי לרופאת המשפחה הוא רב העוד כעשרה ימים, בינתיים אני מתוסכלת...

הבנתי אותך, מכל מקום

אין דבר כזה "ללא הגבלה" גם לא פסטה ואפילו לא ירקות... החופש שלי בדיאטה שהיא גם ללא תפריט, כך שאני יכולה לאכול מה שבא לי... החופש שלי הוא בכך שאני יכולה לאכול מה שאני רוצה במסגרת של עד 1400 קלוריות ליום. אז אני עושה את החשבונות וההעדפות שלי, אלף ארבע מאות זה התקציב היומי שלי ואני בוחרת מה לעשות איתו, הגבול הוא מאוד ברור ויחד עם זה יש המון חופש.. כמובן שאני מעדיפה לבחור מזונות דלי שומן _שומן עתיר קקלוריות 0 כדי שלא ייגמרו לי הקלוריות בבת אחת, ומן הסתם אלה מזונות בריאים יותר.... עשרה ימים לחכות לתור לרופאת משפחה? זה טירוף ודרך אגב אני בכלל לא בטוחה שרופאת משפחה היא הכתובת... בעצם אולי היא תפנה אותך לבדיקות דם לבדיקת תיפקוד בלוטת התריס... בהצלחה ולילה טוב, אודליה

יעל י

New member
שואלת ועצה...

קודם העצה-כל מוצרי הבצק,פחמימות לעבור למלא. כמה מים את שותה? כמה ירקות את אוכלת? אין ספק שהבצקות מלמדות על בעייה. הצעתי לך לבקר בארץ את פרופ' קרסו,רופא קונבנציונלי והומופאט(או משהו כזה) המשלב את שניהם בצורה מופלאה. יש לו גם טור בעיתון "לאישה" אם תרצי אשלח לך את הכתובת למשלוח שאלות.

לילית462

New member
תודה מותק ../images/Emo25.gif

אני אוכלת לא מעט ירקות - אין יום בלי שתיה - מינימום ליטר וחצי בדרך כלל יותר. לגבי פרופ' קרסו, לא יודעת, מכירה את הטור שלו, נדמה לי שאין טעם לבוא אליו בלי כל הבדיקות. ואת כל הבדיקות אני אעשה בשבוע הבא. ואחרי שיהיו לי את כל הבדיקות, אני עדיין לא בטוחה שאני רוצה ללכת אליו, קצת קשה לי ללכת לרופא שאני לא מכירה- אני רוצה לראות מה רופאת המשפחה שלי אומרת. תודה מותק

למעלה