הרהורים ליום נישואים
(ארוך)

טלי אבג

New member
הרהורים ליום נישואים ../images/Emo13.gif ../images/Emo10.gif (ארוך)

הי בנות, הדבר החשוב והראשון כמובן זה שמגיע לי "מזל טוב" על יום הנישואין השני שלנו. אז שיהיה לנו הרבה אושר, אהבה וילדים. וכמובן היום הזה מביא אותי לחשוב כל מיני דברים ולהרהר על מצבי. קודם כל גיליתי שאני בנ"א מאוד מעניין
מצד אחד מבסוטה עד לשמיים, ושמחה על כל יום שאני חיה עם הבעל המקסים שלי, על הזוגיות, על החברות הטובות, על המשפחה החמה שיש לי וסתם על החיים הטובים שיש לי. ומצד שני דוקא בכלל לא בא לי לשמוח על כל הדברים הטובים האלו. דוקא בא לי להיות עצובה, לבכות ולהגיד "אוף", "אוף", "אוף" רוצה ילד. אוף, רוצה לדאוג לביביסיטר הערב. לא רוצה לשמוח על הדברים שיש לי, רוצה לראות את חצי הכוס הריקה! אבל- וכאן אני מתחילה להסתפק- ולכן אני משתפת אותכן ורוצה לראות מה דעתכן- כאן בפורום המלא בבנות מקסימות (וקצת בבנים סמויים), יש לנו כאן חלק בנות בתחילת דרכם, וחלק בנות שכבר עברו הרבה הרבה. ומה שמטריד אותי בזמן האחרון זה השאלה. האם יש כאן מקום להתבכיינות? ז'תומרת איך זה נשמע כשאני עצבנית אחרי כולה שנתיים של נסיונות, מתבכיינת כאילו מה, כשיש כאן בנות שעברו ועוברות הרבה יותר ממני. ומצד השלישי מי כמוכן יודעות כמה ארוך יכול להיות שנתייייייים. כמה "סטים" של שבועיים מורטי עצבים יכולים להיות בשנתיים האלו. כמה שעות של עצבות ובכי של אחרי שלילי. כשאף אחד לא לוחש לנו באוזן ומבטיח, זה החודש האחרון!!!! וכן אני שואלת אותכן חברות יקרות, אלו שעברו יותר ממני, איך זה נשמע לכם כשבנות בתחילת דרכם "מרביצות עצבים". איך אתם מרגישות? איך אתם מתיחסות. זהו- מעניין אותי לשמוע את דעתכם, אולי בשביל להרגיש יותר רגועה לכתוב כאן בפורם התומך הזה את הרהורי ליבי (נמלץ, לא???). ועוד "קולהקבוד" קטן שמגיע לי. אתמול סוף סוף שיתפתי קצת את האמא של הבעלול. יודעת שהיא היתה מאוד במתח, ומתאפקת לא לשאול בשביל לא להתערב. הרגשתי שמגיע לה. בהתחלה הייתי קצת נבוכה. אבל בהחלט בהחלט לא מצערת, היא היתה אוהדת ואני שמחה ששיתפתי אותה. (גם היא עברה טיפולים כך שהיתה מאוד אמפטית). שיהיה לכולם אחלה יום.

מזל טוב ליום הנישואים ../images/Emo48.gif

אני חושבת שאין דרגות של סבל שאפשר לכמת בזמן. יש בנות שאחרי שנה מרגישות כאילו עברו 10 שנים, וכאלה שפחות לחוצות (אותן לא יצא לי להכיר
). כל מי שכאן הגיעה כי קשה לה, כי היא צריכה תמיכה, ולא משנה כמה זמן היא מנסה. שנתיים זה המון זמן לרצות משהו שלא קורה. מאחלת לך את הברכה הנדושה, אבל מכל ה
, שליום הנישואים הבא תזדקקי לבייביסיטר.

ellieg

New member
מסכימה עם סוכריה

את לא אמורה להרגיש יותר טוב בגלל שאת מנסה שנתיים לאומת בנות שמנסות שלוש שנים. גם למדתי משהו חשוב בחיים: אי אפשר לתווכח עם רגשות. זה לא משהו רציונלי. ככה את מרגישה. זה עובדה שאי אפשר להתווכח איתה.
על יום הנישואים.

אפרסקה

New member
וגם אני מוכרחה להסכים לקודמותי

לפני שבועיים גם אני חגגתי יום נישואין שני ואני מנסה כבר שנה ורבע, בטיפולים באפריל. גם לדעתי כל אחת מרגישה מה שהיא מרגישה ללא קשר לזמן וללא השוואה לאחרות. כשהייתי במפגש ביום חמישי, כמה שהיה מדהים, אחד הדברים שהרגשתי אתם מוזר זה איך אני בכלל "מעיזה" להתבכיין, היו שם בנות כאלה אמיצות וגיבורות שמנסות כל כך הרבה לפני ועדיין לא מאבדות תקווה, ואני סה"כ מתחילה להזריק ולהזריע... אבל הגעתי למסקנה שזו לא תחרות ואין פה כללים. מותר לנו להרגיש איך שאנחנו מרגישות והכל לגיטימי. גם אם אנחנו מנסות חצי שנה שנה או חמש שנים. אין דבר "אסור" ואין רגש "לא הולם". מקווה שהשנה הקרובה תביא לך את האושר האולטימטיבי ובלי שום קשר להריון ולידה שתהיה לך שנה מדהימה! אפרסקה

h i l a l

New member
../images/Emo49.gif ליום הנישואים

מסכימה עם כל הבנות שכתבו לפני,ומבינה אותך והרבה כי בסוף זה מגיע ולא משנה עם זה שנה או שלוש שנים של לנסות..... שיהיה לך את היום נישואים הכי נפלא והכי כייף ותשכחי לכמה זמן מממה שאת עוברת,תהני עם הבעלול - בכל זאת זה יום נישואים. בהצלחה

neta2

New member
טלי יקרה../images/Emo24.gif

מזל טוב ליום הנישואים. מאחלת לכם המשך חיי זוגיות נפלאים ואוהבים והגשמת כל החלומות . שנית, זכותך להתבכיין תמיד! בשביל זה אנחנו פה לא? גם אחרי חצי שנה גם אחרי שנה וגם אחרי שנתיים ויותר. כולן פה משתוקקות לילד, יש כאלו שמנסות זמן קצר יחסית ויש כאלו שהרבה יחסית אלייך. ישנן ששעברו מעט ביחס אלייך ויש פה כאלו שעברו כבר מספר רב של הפריות - אין זה משנה. אין פה תחרות! כולן מרגישות באין הזה, לכולן זה צובט בנשמה. ולכל אחת זה נראה כנצח, וכל אחת עוברת את הכאב הפרטי שלה. תרגישי חופשי לקטר, לבכות .. והכי חשוב תצליחי ומהר! מחכה להודעת הצהלולים שלך
מזל-טוב.

נרי כ

New member
לשפוט רגשות. (מאוד ארוך!)

נכון שהטרנד של עשרות השנים האחרונות הוא לוותר על שיפוטיות, לכבד כל אדם וכל רגש ולזרום. אבל אני חושבת שיש לנו יד באיך שאנחנו מרגישות, ולפיכך, גם יש טעם לשפוט את הרגשות, ואולי גם לנסות לתמרן אותם קצת. השנה הראשונה, של נסיונות טבעיים לחלוטין היתה מאוד קשה, כי לא היתה שום לגיטימציה (בעיקר לא מעצמי) להתבאס, לחרוד ולהתאכזב. זה טבעי, שמונים אחוז נכנסים תוך שנה וכל זה. ונכון שלקח לי זמן לקבל את הבאסה בסבבה, ואפילו להרשות לעצמי להתייאש לזמן קצר. אבל עכשיו, במהלכם הארוך והמפרך של הטיפולים, המון פעמים אני מוצאת את עצמי מתנדנדת בין יאוש ותקווה, בין עצב תהומי לשמחה קלילה או סתם ענייניות. ובהתנדנדות הזאת אפשר בהזזת אצבע לדחוף אותי לכל אחד מהכיוונים. אני לא יודעת מה איתכן, אבל לי ברור שיחד עם התפרצויות עצב ובכי וכמעט חוסר תפקוד שנמשכים אצלי אחרי בסביבות יום המחזור, עדיף לי להישען על השמחה מאשר על העצב. עדיף לי מדי פעם להדחיק ולהמשיך לתפקד מאשר להעמיק בעצב ואחר כך להלקות את עצמי (או להפסיד הפסדים אמיתיים) על חוסר התיפקוד. מכיוון שכך, ותוך שמירה על זכויות התבאסות, בכי, קנאה וכעס מלאות, אפשר לנסות ולהשתדל ולחתור לשמוח, ולהאמין כל הזמן שיהיה בסדר. אני רוצה לומר משהו על תפקידו של הפורום בהקשר זה. אני כבר כמעט שנתיים בעניין (כולל הנסיונות הטבעיים), ורק לאחרונה גיליתי את הפורום. מצד אחד, זה ריגש ושימח אותי ונתן לי מידע ושותפות גורל. יחד עם זאת, לפעמים הרגשתי גם שאני נשאבת. שכל העצב שמתרכז כאן מושך אותי למטה. ברור שזה היה העצב שלי שהדהד בפורום כשקראתי אותו. ובכל זאת - התמכרתי. לעצב (ולחיבוקים שנשלחים איתו), לפרטים המפורשים והמדויקים, לפוליטיקות הקטנות ובעיקר לעיסוק אובססיבי במשהו שמדגיש כל הזמן את החסר שלי. אני עדיין כאן, כמו שאתן רואות, אבל מנסה למצוא את המינון הנכון בין להיות בפורום פוריות (הממשי והמטאפורי) ובין להיות כל הדברים האחרים שהייתי עד עכשיו.

טיפטיפ29

New member
המון מזל טוב ליום הנישואין

מאד מבינה אותך לפחות לגבי חלק מהדברים, אני יודעת שאין לנו שום סיבה לקטר אחרי "כולה" שנתיים, אבל מצד שני... אוף!!!!! כך פעם שאני רואה מישהי שהתעברה רק מלהסתכל על הגבר שלה, אני חושבת לעצמי אם היא בכלל את מזלה הטוב, או שזה נראה לה מאד טבעי, שככה זה צריך להיות, נכנסים למיטה, והופ-שני פסים. ואני הראשונה שמבינה אותך לגבי כל כך הרבה סטים של שבועיים מורטי עצבים, הזריקות, הכאבים, הכל מתגמד לעומת השבועיים האלה, כל סימן, כל דימום, כל כאב בטן, כל חתול שחור שעובר ברחוב... אבל עזבי אותנו, מה את עושה כאן? קחי את הגבר שלך לבלות, אני טוענת שאם לא חוגגים ארועים משמחים, הם פשוט מפסיקים להגיע!!

bapi

New member
מזל טוב../images/Emo41.gif

ולצערי אני אומר
שלקטר תמיד מותר הרי אין לנו ברירה אם נשמור את זה בפנים זה רק יהיה יותר גרוע
וכמו שכבר אמרו אין פה תחרות
וזה לא פונקציה של זמן אלא רק ענין של הרגשה
תבלי ביום הזה כמה שאת יכולה כי זה בהחלט מגיע לך

לי מ ו ר

New member
אם לא פה, אז איפה?

פה זה המקום להתבכיין על כל האין שאת מרגישה. פה מבינים אותך, ויודעים טוב טוב, מה זה לחגוג עוד ארוע כזוג. אז כל הכבוד על שיתוף החמה, זה בהחלט דורש אומץ. אני בטוחה שיהיה לכם קצת יותר נעים עכשיו בלי שתצטרכו לתרץ את האין.

טלי אבג

New member
תודה בנות ../images/Emo24.gif

כיף לדעת שתמיד אפשר לכתוב כאן מה שמרגישים, ולשמוע תגובות מעודדות. עפה הביתה (למרות שהגעתי היום ב- 12:00 אחרי 3 שעות המתנה בקופ"ח לג'יפות של ה- US והדם). קיבלתי מתנונת מהרופא- כוריגון. מקווה שזה יביא לנו את התוצאות המיוחלות ליום הנישואים שלנו. שוב תודה ויום מקסים לכולם.

נועם@בת

New member
יום נישואין שמח לכם ../images/Emo65.gif

זה בדיוק המקום לקטר. כשנכסתי לפורום היום לא ראיתי בכניסה מד סבל ומסכנות לכן אני מניחה שאין כאן קטגוריות של מסכנות יותר ומסכנות פחות. זה שאני חותרת בסירה הזאת יותר זמן ממך לא עושה אותי מסכנה יותר (אוי ואבוי לי אם הייתי מסכנה יותר על כל שנה שעברה לה
) או בעלת זכויות יתר. ימי נישואין, ימי הולדת וחגים הם ימים קשים. מצד אחד שמחה על מה שיש ומצד שני החור הריק הזה של מה שאין. זה הכי לגיטימי בעולם להתבכיין, זה אפילו רצוי למדי. שכן אם לא תתבכייני כל הג'יפה הזאת תשאר בפנים ותעשה אותך אדם חמוץ ומתוסכל. אבל אם תבכי, תתפנקי ותקטרי תגלי בסוף שהעולם לא כל כך נורא ובאמת יש לך חיים טובים. כל אחת מאיתנו שרויה בבעיות שלה. לפעמים לאחת מרגיז לשמוע שאחרת מקטרת, אבל זה החיים. בסופו של דבר כל אחת מעדיפה את השק שלה ולא רוצה להתחלף עם אחרות בגורל שלהן או בחיים שלהן. זה לא שנעמדת לבכות "הצילו, כבר חודשיים אני מנסה להכנס להריון ולא מצליחה, תעזרו לי לפני שאני מתמוטטת..."
. זאת המהות של פורום תמיכה- לתת לכל אחת מקום כמו שהיא. לתת ולקבל תמיכה על מה שמרגישים מבלי להרגיש שצריך זכויות ותק ודרגת מסכנות מתאימה. יום נישואין שמח טלי, ביום הנישואין הבא את תבכי כי הבייביסיטר לא הגיעה והחמות העירה לך שאת לא מחזיקה נכון את הילדה
. נועם

ginger5

New member
משתפת בהרהורים

לגבי ההתבכיינות - בודאי שמותר להתבכיין ובטח כאן כשכולן יודעות בדיוק על מה את מדברת ולהגיד את המילים הנכונות כדי להוציא אותך קצת מתחושת המועקה. בתור ותיקה מאד בטיפולים, כשאני רואה הודעות של בנות בתחילת הדרך אני תמיד נזכרת באיך אני הרגשתי באותה נקודה ואני חושבת שדווקא אז היה לי הרבה יותר קשה - ידעתי פחות על התהליכים, חששתי מהרגע שאני אצטרך לעבור להפרייה חוץ גופית, התמודדתי עם הקושי בלעכל שיש בעיה ושזה לא יקרה מהר כמו שחשבתי, נבהלתי מתחושות הקינאה שהרגשתי והכעס על החברות שהיו בהריון. לא הכרתי את הפורום וההתמודדות שלי מן הסתם היתה יותר קלה אם יכולתי לשתף ולהתבכיין כאן ולראות שהתחושות שלי לא יוצאות דופן בהתחשב במה שאני עוברת (למזלי מצאתי חברה שותפה לטיפולים שעזרה מאד). לכן מאד מבינה את ההודעות של הבנות הפחות ותיקות בטיפולים. דווקא כשהזמן עבר, ולמרות שהקושי עדיין גדול וקצת אחר, למדתי להתמודד יותר טוב ולחץ הזמן קצת פחת. הבעיה שלי עם זאת היא שכשאני מנסה לעודד מישהי בתחילת הדרך אני מפחדת שבגלל כל הטיפולים שעברתי, אני רק מעוררת יותר חשש במקום לתת תקווה , ומהווה מן תזכורת לזה שלחלקנו הדרך עשויה להיות עוד ארוכה... המון המון מזל טוב ליום הנישואים.

ואני טוענת

שאם מישהו נפל וקיבל מכה - זה לא כואב? - זה כואב, ולפעמים כואב מאוד, ובכלל לא משנה העובדה שזו המכה הראשונה שלו - כואב לו באותו הרגע - נקודה. אז לטווח הארוך - אותו אחד שמקבל מכה ע"ג מכה סובל יותר זמן, אבל הכאב בזמן הנתון הוא אותו כאב. ובכלל, אני חושבת שכולם כאן כואבים אותו סוג של כאב, ולכולם יש את הזכות "להתבכיין" - לשם כך נוצר פורום פוריות ולא חילקו אותו לתקופות הסבל (עד שנתיים , בין שנתיים ל - 4 וכך הלאה). טוב, מקווה שהובנתי כראוי. ממני, שמשתתפת רק לעיתים רחוקות אבל מאוד חיה את הפורום ......

נועה 35

New member
זה המקום הנכון להתבכיין, אבל....

הפורום הזה הוא המקום הנכון להתבכיינות. אם לא כאן, אז איפה? וכמו שאמרו לפני, אין מדד לכמות הסבל שאנשים עוברים. יש כאלו שסובלים הרבה בגלל מעט ואחרים סובלים מעט גם אחרי הרבה ואף אחד לא יכול לשפוט את האחר בסבלו. אבל... אני תמיד מעדיפה לנסות ולראות את חצי הכוס המלאה. תמיד ישנם את הימים האלו שרק בא לך לבכות, במיוחד אחרי המחזור, אבל אני חושבת שכדאי להוציא את כל העצב ולחזור למסלול החיים הרגיל. כשאנחנו נמצאות בדכאון ובעצב, אנחנו לא מסוגלות לחוות את הדברים הטובים שיש בחיים. ויש, לכל אחת מאיתנו, אני בטוחה, הרבה דברים טובים בחיים וחבל להפסיד אותם. אני תמיד חושבת שאם כבר נקלעתי למצב המעצבן הזה, אני לא רוצה להרוס לעצמי גם את שאר החלקים הטובים בחיים שלי בהתבוססות בעצב. לא חבל? או במילים עדינות פחות: אם כבר "נדפקתי" -למה "לדפוק" את שאר החיים? אז שיהיה לך המון
ליום הנישואים - תחגגי אותם מכל הלב ותהני מהם באמת, בלי לחשוב על הדברים הלא טובים כי בשנה הבאה יהיה לך קשה יותר לחגוג אותם עם תינוק קטן על הידיים.....

hyb

New member
מזל טוב ליום הנישואים../images/Emo65.gif

חגים ימי הולדת וימי נישואים הם תמיד קשים יותר מימים רגילים כי אז חשים יותר את הריקנות שבבית אך למרות הקושי לראות את חצי הכוס המלאה צריך לעשות מאמץ לחשוב עליה... ואז הכל יתגמד לעומת היש ( אני יודעת קל להגיד אך קשה ביותר לבצע). מזל טוב ליום הנישואים, מאחלת לך שבשנה הבאה חצי הכוס הריקה תהיה הביביסיטר שלא הגיעהנ ובגללה לא יכולתם לצאת....

venus13

New member
כאן זה המקום לשפוך ...

אין כאן ברומטר למדידת סבל - והסבל שלך הוא הסבל הפרטי שלך - ואי אפשר להחליף אותו עם זה של אף אחת אחרת כמו שההריון של מישהי אחרת - הוא שלה הוא לא על חשבונך ולא על חשבון אף אחת אחרת ניראה לי שפה זה המקום הכי לגיטימי - לשפוך מה שבא לך - כל עוד כמובן זה לא משהו שפוגע במישהו אחר מי כמוני יודעת כמה ששנתיים זה ה מ ו ן זמן - ודווקא כשכבר כמעט התייאשתי - בדיוק כשמלאו שנתיים לנסיונות שלנו - בתהליך של החזרת מוקפאים - שכמעט ויתרתי עליו - בגלל היעדר כוחות גוף ונפש - הריתי וילדתי את בני מאחלת לך המון מזל טוב ליום נישואייך - ושהשנה הזאת יתגשם החלום... ונוס

יום נישואים../images/Emo24.gif שמח ומאושר

הזדהתי עם כל מילה שלך אפילו שאני מנסה כבר 3 שנים -(יום הנישואים שלי בסוף החודש) המצב שבו אנו נמצאות בכלל לא קל!!!! וקשה מאוד להסתכל על הכוס המלאה. אבל אין ברירה, אם אנחנו רוצות להשאר שפויות. ובעיניין ההתבכיינות ברור שמותר! בשביל זה אנחנו כאן.
הרי למי נתבכיין? לחברות שלנו שיש להם כבר ילדים??? לחמות???

למעלה