הרהורים לגבי העתודה

• פותח הנושא adid
  • פורסם בתאריך

ramil

New member
אפשר לעבוד, לא להרויח משכורת ../images/Emo3.gif

ואני רציני לגמרי. אפשר לקבל היתר לעבוד בקבע בכמה תנאים: א. העבודה נחוצה לשמירה על הרמה המקצועית. ב. אין ניגוד עניניים עם השירות בצבא. ג. כל השכר שאתה מרויח הולך לקרן לב"י. ד. מעבר לשעות הפעילות. אז למה זה טוב לעבוד? שאלה טובה...אני מניח שרק למי שרוצה לשמור על קשרים עם העולם האזרחי, לקראת השחרור....

פלטרון

New member
אבל לא נותנים לנו לצאת לאזרחות ..

ועוד עניין אחד , דווקא בשירות חובה , אפשר לצפות שחייל יחיה מ-300 או 600 ש"ח , כי כולם עושים כך . אנו העתודאים נהייה בשלב זה בני 22-26 ( תלוי במסלול ) , אז לכן ניתן לנו האישור אוטומטית . אבל , חייל בקבע , מחוייב לשעות עבודה מסויימות , ולימי עבודה מסויימים . מעבר לכך , שיעשה מה שהוא רוצה . הרי , כדברי שמש , זה עוד מקום עבודה , ( לא ציטוט , אלא כוונה כללית שהוא ניסה להעביר בפורום הזה ) . אז אם עתודה מספקת לנו עוד מקום עבודה , ככל שאר מקומות העבודה , אז שייתנו לנו את החופש לבחור מה ברצוננו לעשות בזמננו החופשי . וכן ... כן , אני יודע , "חתמתם , בעייה שלכם" , כבר שמעתי את המשפט הזה הרבה מאוד פעמים ... האמת , המשפט צודק . חתמנו , וזה בעייה שלנו !

ramil

New member
הם מקבלים אישור עבודה מטעמי ת"ש!

מדובר בכל מקרה באיזון מסוים בין האינטרס הכלכלי של החייל לבין צרכי המערכת. לגבי משרתים בקבע - הבעיה הכלכלית של החייל פחותה בהרבה, כי הוא מקבל משכורת. יותר מזה - עתודאי הוא קצין, ולכן מצד אחד הוא לא נהנה מהקלות ת"ש בשירות, ומצד שני הוא צפוי להידרש לעבוד בשעות מאוחרות יותר מחייל ממוצע, בגלל אופי התפקיד והדרישות הגבוהות יותר ממנו. עם זאת, ציינתי שלא בטוח שהאיזון כיום עומד בתנאי חוקי היסוד, הקובעים כי פגיעה בקניין ובחופש העיסוק תהיה "במדה שאינה עולה על הנדרש ממהותו ומאופיו של השירות".

berrale

New member
תגובה

רמי ידידי, הדברים שכתבת מאששים את שידעתי על בסיס שמועות. הלוא מה שכתבת מעיד בעצם על אי חוקיות העניין. כלומר מצד אחד חל איסור מוחלט לקבל משכורת מעבודה נוספת. הנימוק לכך, למיטב ידיעתי הוא חשש לניגוד אינטרסים (אינני מעלה על הדעת נימוק אחר ביחס לאיסור קבלת משכורת). מצד שני, אומרים את תתרום ללב"י סבבה, קבל אישור. האין בכך טעם לפגם ? היעמוד הדבר במבחן בג"צ ? האין בכך כדי לפגוע בחוק יסוד חופש העיסוק ? לחני הפתרונים !

שמש27

New member
אני התכוונתי מנקודת המבט של...

האדם הפרטי. זה היה במאמר שבכותרת, שניסיתי להוריד את רמת הרתיעה של האנשים כאן משירות הקבע (כרגע ללא דיון אם זה במקצוע או לא - טחנתם על זה מספיק). אני התכוונתי ששירות הקבע הוא כמו כל עבודה אחרת, והאמת, חוץ מקצין תורן פה ושם, היום אני מגיע הביתה ה-ר-ב-ה יותר מאוחר, אין מה לדבר על איזה שעה באמצע היום ובכלל יותר לחוץ. אז מבחינת חיי היום-יום - זו עבודה לכל דבר, ודי נוחה. במשפטים אני לא מבין כלום.... כל טוב. שמש.

adid

New member
הרהורים לגבי העתודה

היי , זו שוב עדי ויש לי כמה שאלות... 1. אני מועמדת לפסיכולוגיה: אחרי התואר הראשון כמה שנים אני בצבא? 2. מאיזה משכורת אני חיה בכל שלב החל מעתודה עד גמר השירות? 3. מותר לעתודאים לעבוד כשהם בקבע? תודה על ההתייחסות

ramil

New member
אכן, יש משהו בדבריך

(אני נזהר בניסוח כדי לא לריב עם חני...) יש כאן הגבלה על חופש העיסוק. הטעם לכך אינו רק איסור על ניגוד עניינים (מהבחינה הזו אין הבדל בין צה"ל לכל ארגון אחר - האם תנובה מאפשרת למהנדסי היוגורט שלה לעבוד במשרה נוספת בדנונה?), אלא העובדה שכוח האדם בצה"ל נדרש להיות זמין בכל עת ובכל מצב. משום כך, כדי לא ליצור מצב בו יש לכאורה לחייל "היתר" לעבוד בחוץ, שהוא מסתמך עליו במדה מסוימת, ואז, נניח, הוא נדרש לעבוד עד 10 בלילה או ביום שישי - ונוצרת דילמה למפקד. הוא אמנם יכול לחייב את אותו חייל למלא את התפקיד (קודם להיתר העבודה), אבל תהיה לו בעיה לעשות את זה... זהו טיעון כבד משקל, אבל ספק רב אם הוא עומד מול חופש העיסוק. ולגבי החובה לתרום את השכר לקרן לב"י - זה כבר באמת מטופש...אם אתה כבר עובד לפחות תהנה מזה. אני מחכה למי שירים את הכפפה ויעתור לבג"צ.

odedee

New member
זה ממש לא כמו כל עבודה אחרת.

כמו שכבר הגיבו פה, החוזה של משרת קבע מול הצבא שונה לחלוטין מחוזה בין עובד למעביד רגיל. אז נכון שרב אנשי הקבע, ברב היחידות, רב הזמן, אכן באים כל יום בבוקר, חוזרים הביתה בערב ומתייחסים לזה כעבודה לכל דבר. רק מה, שיש גם אנשי קבע שהחיים שלהם בקבע נראים אחרת לגמרי. לדוגמה, אלה שמפליגים לשבועות ארוכים בחיל הים, אלה שעובדים שעות רבות ומשוגעות, ואלה שעובדים מכל מיני סיבות בשבתות למשל. ואני מתעלם פה לגמרי מתורנויות כאלה ואחרות. הצבא לא מבדיל בין קצין עתודאי שבא ל"עבודה" בבוקר והולך הביתה בערב ובין מי שמפקד על בסיס קדמי. שניהם בקבע. וגם העתודאי, אם יידרש, יצטרך להשאר שבתות ו/או לילות אם הדבר יידרש. הוא לא יוכל לטעון ש"זה לא לפי החוזה". רוצה לאמר, אין שום ערבות בקבע לגבי המאמץ והזמן שעל האנשים להשקיע, ובעקרון גם התגמול הכספי שלהם לא תלוי בהשקעה אלא הוא קבוע. יש כמובן חריגים לזה וכל מיני תוספות ליחידות מסוימות, אבל אם למשל תידרש להצטרף לסדרת ניסויים של טנק חדש, שנערכת כל לילה משמונה עד חצות, במשך חצי שנה, אין לך זכות וטו בעניין "כי זה לא מתאים לשגרת חייך", ולא בהכרח תקבל תגמול כספי כלשהו. אז נכון שבהרבה מקרים זו עבודה לכל דבר, אבל יש גם הרבה מקרים שלא. ולמען האמת, ביחידות "המעניינות" יש הרבה מאד מקרים שבהם מצופה מהאנשים להשקיע מעל ומעבר, בכמות וגם באיכות. להציג את זה כשקול איכשהו לעבודה ב - נניח - חברת היי-טק מסודרת, אין רחוק מזה מן האמת.

פלטרון

New member
תשובות לשאלותייך

היי , עדי הנה כמהתשובות לשאלותייך : 1. אחרי התואר תהיי 5 שנים בצבא . שנתיים בסדיר , ואז עוד 3 שנים קבע . לא זוכר אם זן היית את ששאלת , או מישהי אחרת , אז כדי שיהיה ברור לכולם - אי אפשר להתחמק מהקבע . זה ממש נדיר !! שלא יעבדו עלייך ... 2. נתחיל מזה שבהנדסה ומדע מקבלים מילגה של 5,000 ש"ח לסמסטר . זה מכסה שכר לימוד בלבד ... אם תצליחי למצוא עבודה בזמן הלימודים ( ןאם יהיה לך זמן לכך ) , רווח שלך ( כספית , כמובן
) . בשלב הסדיר תקבלי כ-600 ש"ח לחודש ( ככה הגברים בעתודה מקבלים .. נראה לי שגם נשים עתודאיות ... ) . סה"כ שנתיים . לאחר שנתיים של סדיר , תיכנסי לשלב הקבע . עבור שלבים אלו יש דירוגי שכר מאוד מאוד סטנדרטיים ... האמת שאני לא יודע כמה מקבלים מי שלמדו פסיכולוגיה . ניחוש ( ניחוש מושכל .. אבל עדיין ניחוש ) : באיזור של 6,000 ש"ח . מסתבר גם שלשיבוץ ביחידה יש משמעות . למה ?! כי לחלק מהיחידות יש "תוספות" , ללא קשר לעיסוקך ביחידה ( ככה הבנתי מאחרים בפורום ) . ככה שאם היחידה שלך מוגדרת מחקר ופיתוח - אז את מחקר ופיתוח - לה משנה מה עיסוקך ... נקווה שלא הטעיתי גם לקידום בדרגה יש משמעות ! קטנה ( מספר מאות שקלים , אם אני זוכר נכון מהודעותיהם של אחרים ) . 3) מותר לעתודאים לעבוד כשהם בסדיר( אז אני מניח שגם בקבע ) . אני חושב שזה נכון לכל העתודאים , ולא רק למדע והנדסה ... למרות שקטונתי מלהבין איך מי שהוציאה תואר בפסיכולוגיה יכולה לעבוד מחוץ למסגרת הצבא ( וזה בדר"כ יוצא בסופי שבוע ). רוצה לומר , תוכלי לעבוד ( כי יאפשרו ) , ובתנאי שתמצאי עבודה לסופ"ש ... בפסיכולוגיה ! מקווה שעזרתי , ושלא הטעיתי ...

שמש27

New member
עוד תשובות בשבילך

שלום, עדי. אז: 1. אחרי הלימודים, את מבצעת את שירותך הסדיר (אני לא בטוח אם זה שנתיים או עדיין שנה ותשעה חודשים - תבדקי). אח"כ שלוש שנים מלאות בקבע. ולמה צריך בנשימה אחת לחשוב איך להתחמק מהקבע ? לא צריך... 2. במהלך הלימודים את מקבלת "מענק עתודאי" בסך 10,000 ש"ח לשנה. היום זה כבר לכל המקצועות, לא רק להנדסה ומדעים. בסדיר אכן כ 600 ש"ח לחודש (אם כי זה כפל משכורת, וזה יכול לעלות קצת במהלך השנים... כלומר אם עכשיו חייל רגיל מרוויח 313.20 ש"ח, אז תרוויחי 626.40 ש"ח...ועד שאת תתגייסי זה בטח כבר יהיה 700 או 800...עוד יציאה לדיסקוטק אחת, מה רע?
) בקבע מתחילים כמעט תמיד בסביבות ה 6,100-6,400 ש"ח (נטו). אח"כ זה עולה עם הדרגות (מאות שקלים) עם התקן (מאות שקלים) עם גמול השתלמות (מאות שקלים) ועם דירוג מחקר (אלפי שקלים). זה לא הכל ביחד, כמובן, וזה די מסובך להסביר, אבל זה הכיוון הכללי. כל משרת קבע עושה הכל כדי למקסם את המשכורת שלו, וכל האמצעים כשרים... 3. מותר לעתודאים מגיל 22 ומעלה לעבוד בשירות הסדיר, בזמנים הפנויים שלהם, וזה נכון לכל העתודאים שמשובצים במקצוע, וזאת ממש לא חייבת להיות עבודה בפסיכולוגיה, כן? לפי דעתי, אחרי 9 שעות בצבא לא יהי לך כל כך כוח בשביל עוד קצת פסיכולוגיה, לא?
ב ק ב ע, לעומת זאת, ההסדר הזה לא תופס. ההיתר הזה נועד לעזור לבני 22 עם משכורת של 600 ש"ח (כמו שמישהו פה התלונן כבר) ולא למשרת קבע עם 6,400 ש"ח. לגבי עבודה בקבע, אני לא בטוח, אבל נראה לי שזה פשוט אסור. ואם כן, זה כרוך בים של ביוקרטיה ותיאומי מס ובלאגן והצבא לא אוהב את זה. האם עושים זאת בכל זאת ? בטח שעושים - נו, ועל איזה חוק לא עוברים במדינה? חוק נועד כדי לעבור עליו, לא? אז יש כאלה שעובדים ב"שחור" וכולי. עד כאן עזרתי הלא-ברוכה לדברים פליליים... 4. ראיתי שאת קצת מתלבטת בעניין אורך המסלול. אז. דבר ראשון יש לך עתודאית לשעבר בבית, מה יותר טוב מזה ? דבר שני, את בהחלט יכולה, בלי להתבייש, להרים טלפון לממד"ה (מחלקת מדעי ההתנהגות - הגוף הפסיכולוגי של הצבא) ולשאול שם כל קצינה צעירה (עתודאית) מה היא חושבת ואומרת וכו´. דבר שלישי, את יכולה למצוא פסיכולוגים באזרחות (לא כמטופלת, כן? למרות שאין שום בושה בזה...האמריקאים אפילו מתגאים שיש להם "שרינק" פרטי...) , שהיו עתודאים, ולשאול. ואחרי כל זה , תשבי בשקט בים (אני עשיתי את זה על מגרש כדורסל לוהט...) ותחשבי. התשובות יבואו לבד. אני מאחל לך המון המון בהצלחה. שמש.

פלטרון

New member
תקרא קצת למטה ..

כמה הודעות אחורנית , יש הודעה של בחורה בשם נטלי ב´ , ששאלה מספר שאלות בנוגע לאורך השירות ... בין היתר היא שאלה ,אם היא תתחרט עד סוף הסדיר , האם היא תוכל לא לשרת קבע.. זה אמנם לא עונה על שאלתך " ולמה צריך בנשימה אחת לחשוב איך להתחמק מהקבע ? " , אבל , הנה נקודה למחשבה ... אתה בן 27 . כרגע סיימת לכתוב הודעה לבחורה צעירה ממך בעשר שנים !! אתה יודע מה טוב לך בחיים ... היא עדיין לא יודעת מה היא רוצה לעשות בעוד חודש (אולי לא היא אישית , אז אני מצטער אם פגעתי..) . גם פלטרון היה בן 17 פעם - הוא מכיר את המנטליות ! קצת קשה להיסגר על "מה אני רוצה לעשות בעשור הקרוב ..." יש אנשים שהידיעה האחרונה מקנה להם יציבות , ויש כאלו שהיא מקנה להם חרדות . ואני ( כעתודאי ...) מכיר אנשים לכאן ולכאן ...

נטלי ב

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif

האמת אני יודעת מה אני עושה עוד חודש
... אבל באמת הקטע של ההתחייבות לזמן כ"כ ארוך צורך הרבה מחשבה והמון רצון. אבל גם מסגרת שכזו נותנת כמו שאמרת יציבות ולפחות אני יודעת מה אני אעשה בזמן הקרוב, ואין לי פחד מזה שאין לי כיוון בחיים ואין לי מחשבות כמו "אין לי מושג מה אני רוצה מעצמי, ומה אני אעשה בחיים שלי". אז מהצד הזה יש מן ביטחון. כל אחד והבחירה שלו... יאללה ביי נטלי

פלטרון

New member
מה המנהג המוזר הזה ...

אולי אני מגזים , אבל לאנשים בפורום עתודה 2 מנהגים מוזרים : 1) לשבש את השם לי ל"פלטורן" ... במקום "פלטרון" .
2) לצטט אותי לא נכון ...
( הכל נאמר בחיוך כמובן ...
) אמרתי - יש אנשים שזה מקנה להם יציבות ... לא אמרתי שלדעתי זה מקנה יציבות ... מה ההבדל ? ! לא יודע ... הייתי חייב להגיב , לא בגלל שצוטטי לא נכון , אלא בגלל שדעתי היא ההפך הגמור מכך . אני מאמין שלחלק גדול מדי מן העתודאים , עוד ייפול האסימון לגבי ה"יציבות" לכאורה , והם יבינו שמה שמפריע להם באמת זה "ההתחייבות" לפרק זמן כה ארוך . מתי זה יקרה להם ... לא יודע , אבל יכול לנחש : גיל 25 או 26 - שם תתחיל ה"מפולת" . זו דעתי .

נטלי ב

New member
ציטטתי לא נכון ?! ../images/Emo12.gif

נו, הבנתי שאמרת שיש אנשים שזה מקנה להם יציבות ולא שאתה חושב ככה...לזה בעצם התכוונתי - לאותם אנשים. אני רשמתי את השם שלך לא נכון?! חחחח בכלל לא רשמתי את השם שלך בהודעה ....
אמרת בקשר ליציבות, שלעתודאים ייפול האסימון בגיל 25-26 אבל לא בסביבות הזמן הזה כבר משתחררים מהקבע?! אני יהיה בי"ב רק בת 17, כלומר שאני אסיים ואתחיל ללמוד מה שאני רוצה ללמוד (כבר במסגרת העתודה) אני יהיה בת 18. 3 וחצי שנים ללמידת משפטים (בדקתי כבר) כלומר מסיימת ללמוד בגיל 21 וחצי. שנתיים שירות סדיר - 23 וחצי. קבע עד גיל 26 וחצי. אז כל זה אומר שכבר בגיל 26 אני לא יהיה רחוקה מהשחרור בכלל... אז אני פטורה מנפילת האסימון? חחחחחח.... נטלי

למעלה