הרהורים כלליים
יש לי כמה חוטי מחשבה, וצריכה להקדיש זמן כדי לגבש אותן להודעה ברורה עם טענה ברורה וכו', ומשום שאין לי זמן - פשוט אכתוב את חוטי המחשבה כנקודות ונראה מה יצא (כן כן, תוך כדי כתיבה מתגלים ומתבהרים דברים
) כל התוכנית "השנה שלי" נראית כל כך מסודרת ורציונלית: היא מבוססת על כתיבת בוקר ועל משימות שבועיות וכו'. צריך לנסח מטרות ברורות ולשבור כל אחת מהן למטרות משנה ולהקציב זמן מסוים לביצועו של כל שלב וכו' וכו' וכו'. אבל * מניסיוני האישי, עברתי הרבה מאוד שינויים בחיים ואפשר לומר ממש טרנספורמציות אדירות, שחלקן התחיל כאילו מבלי משים. אני מחפשת מילים כדי להבהיר זאת בצורה ברורה ככל האפשר: חשבו על אוקיאנוס ענק שעל פניו הוא שליו וללא תנועה, או תנועת גלים קלה. והנה בנקודת זמן מסוימת, מתחילה מבפנים פעילות מאוד מאוד (לא מוצאת תארים: רדיקלית? עמוקה? מהותית? פעילה? כל אלו ויותר מזה). כאילו שזרם פנימי מתחיל לעבוד, הר געש מתחיל לצבור את הלבה שלו. אבל משום שהכל כל כך עמוק ופנימי וכל כך רחוק מפני השטח (התודעה) - כמעט והפעילות לא מורגשת. רק בזוית העין, לפעמים כשקצת עייפים, או כשחולמים בהקיץ או כשחולמים בלילה, יש איזו תחושה שקורים דברים חשובים. ובינתיים ממשיכים החיים ועושים כל מיני דברים בחיים, אבל כל הזמן כל הזמן כל הזמן יש פעילות פנימית עמוקה מאוד וחזקה מאוד. ויום אחד מתעוררים - ופתאום כל מה שהיה מוצק וברור וחד-משמעי נמס. כמו חומת ברלין שעמדה במשך עשרות שנים ואנשים רבים מאוד ניסו לעבור אותם וכו' וכו' וסיכנו את חייהם - ופתאום יום אחד הרסו את החומה - בלי שפיכות דמים, בלי פעילות אגרסיבית. ודוגמה אחרת: האימפריה הקומוניסטית ששלטה במשך רוב המאה ה-20 וגבתה מיליונים רבים של אנשים שנרצחו ועונו וכו' - ופתאום אחד פוף, נפלה, בלי מלחמה. ועכשיו אומר את כל זה בקיצור ובצורה ברורה יותר (אני מקווה): מניסיוני האישי, חלק חשוב מהשינויים העצומים שחלו בי ובחיי התחילו מבפנים, בתת-מודע, במעמקי האוקיאנוס, וכשהם צפו ועלו לתודעה זה היה כבר לקראת סיום התהליך, וכל מה שעשיתי בעקבות זאת בעולם החיצוני היה הביצוע הסופי של תהליכים ארוכים ועמוקים שהתרחשו במעמקים - בלי שום תוכנית, בלי שום רציונליות, בלי שום גיבוש מטרות ושבירתן למטרות-משנה וכו' וכו' * יש ברכה יפה ביהדות: "ימלא ה' משאלות לבך לטובה", משום שהרבה פעמים אנחנו מבקשים ורוצים וחותרים להגשמת מטרות שאינן לטובתנו העליונה. ואנסח זאת באופן אישי: היו מקרים בעבר שרציתי מאוד דברים מסוימים, רציתי להגשים מטרות מסוימות וכו' - וזה לא "הצליח" לי. בדיעבד, לאחר שעברו שנים וחשבתי על כך רבות הגעתי למסקנה שבכל אחד מהמקרים הללו זה היה לטובה, זה היה לטובתי! כלומר, מזל גדול מאוד שזה לא "הצליח" לי. למעשה, זו בדיוק היתה ההצלחה האמיתית: שלא קיבלתי את הדברים הללו שרציתי בזמנו. ואני כמובן לא מדברת על מטרות ממוקדות כגון הרזיה, העלאת הכושר הגופני, מציאת עבודה חדשה וכו' וכו', אלא על מטרות יותר עמוקות, משמעותיות, "גורליות", משנות חיים וכו' וכו'. אז אם התוכנית עוסקת ומתמקדת במטרות כגון אלו שפירטתי עכשיו - ממש בסדר גמור מצידי. אבל אם מדובר בתוכניות יותר "גורליות" - זה לא מתיישב מבחינתי עם ניסיוני עד כה. * ושוב חוזרים לשאלה שהצגתי עוד בימים הראשונים של הפורום: עד כמה אנחנו חופשיים לבחור בחירות חופשיות ועד כמה יש עניינים אחרים שמתערבים, למשל גורל וכו'. * ובהקשר ובהמשך ישיר לנקודה הקודמת: מי שמאמין בכוח עליון צריך לשאול את עצמו איזה רצון בדיוק יתממש, איזו מטרה תצליח - שלו או של הכוח העליון. וכמו שאומר השיר "כשאלוהים רוצה - גם מטאטא יורה". וכשהוא לא רוצה? אז גם רובה לא יורה... (אני לא בטוחה שהצלחתי לנסח בצורה מדויקת את החוט המחשבתי הזה). לקראת סיום, אולי אפשר לומר שחוטי המחשבה הללו קצת מתנגשים לי או בניסוח יותר חיובי: לא יודעת איך בדיוק לשלב בינם לבין התוכנית "השנה שלי". ושוב אני מדגישה: אם מדובר בתוכניות "קטנות"-ריאליות-יומיומיות כגון הרזיה (ואני חלילה לא חושבת שקל לרזות וקל לשמור על המשקל ושזה דבר קטן וטריוויאלי וחסר חשיבות), שילוב התעמלות בחיי היום יום, מציאת עבודה חדשה וכו' וכו' - אז חוטי המחשבה הללו ממש לא רלוונטיים והתוכנית נראית לי ממש מצוינת להגשמת מטרות מסוג כזה. אבל אם מדובר בתוכניות יותר רציניות (לא מוצאת את התואר המתאים: תוכניות גורליות? תוכניות רדיקליות? תוכניות שמשנות חיים?) - אז זה לא כל כך מתיישב לי. מקווה שהצלחתי להיות ברורה... וכמו שג'ו קוקר צורח: Oh Lord, please don't let me be misunderstood
יש לי כמה חוטי מחשבה, וצריכה להקדיש זמן כדי לגבש אותן להודעה ברורה עם טענה ברורה וכו', ומשום שאין לי זמן - פשוט אכתוב את חוטי המחשבה כנקודות ונראה מה יצא (כן כן, תוך כדי כתיבה מתגלים ומתבהרים דברים