הרהורים וספיקות

ברוריה 2

New member
הרהורים וספיקות

מה אתם אומרים, אם הדוסים צודקים, צפויים לנו אלפי שנות גיהנום. מפחיד, לא?

ההימור של פסקל

נניח שאנשי הדת צודקים, אמר פסקל, ואפילו אם ניתן לסיכוי שהם צודקים ערך נמוך מאוד, זעיר, זערורי. מכיון שהאושר שהם מבטיחים למי שילך בדרך האמת הוא אין סופי, הרי אין סוף כפול הסיכוי הזעיר ביותר, עדיין יתן ערך גבוה יותר מכל ביטחון בכפירה.... פתרון המשוואה הוא כמובן בזה שהסיכוי = 0, וכפולת 0.....

ברוריה 2

New member
למה אתה מניח שהסיכוי 0?

אני מכירה הרבה אנשים משכילים שחזרו בתשובה מסיבה שכלית, ואילו לא ראיתי עוד אחד שהביא הוכחה שאין בורא לעולם. אדרבה, תמיד מדובר באנשים שמתחשק להם להנות ומצדיקים את עצמם על ידי ספיקות, אבל וודאות? מעולם לא קבלתי משום כופר הוכחה של מאה אחוז אין בורא לעולם.

rigoletto111

New member
ואולי המוסלמים צודקים

ותישרפי בגיהנום לנצח נצחים? זה מטריד אותך?

מוטלה1

New member
אולי לא תוכלי להוכיח שאין אלוהים

אבל אפשר להוכיח שתורת משה אינה נכונה.

ברוריה2

New member
כן. מספיק ללמוד קצת על התפתחות

ההלכה (מכון הרטמן למשל) כדי להבין את עקרון ההמצאה האנושית. אגב, היום למדנו בכתה את חוקי חמורבי: על עין של אציל יוציאו לך עין על עין של אחד העם תשלם סכום גדול של כסף על עין של עבד תשלם חצי משוויו מה שיפה בהם הוא ההתערבות בשוק החופשי: שכר פועלי בנין נקבע ברמה אמפריאלית על שני שקל לשכור סירה ליום עולה שלושה *** של כסף

uri80

New member
ההימור של פסקל הוא קשקוש

קודם כל לכולם - שימו לב שמדובר בטרול למעלה (ברוריה 2 במקום ברוריה2) זה מצוין שוב בהמשך השרשור אבל סתם כתבתי שיהיה ברור. וכעת להימור של פסקל שבו משתמשים הרבה מחזירים בשאלה ושאר פילוסופים בגרוש מטעם עצמם. הטענה הנפוצה היא שמבחינה "מדעית" אם היהדות היא הדת הנכונה ויש אלוהים עדיף לקיים מצוות כדי אז יש סיכוי של 50% שאתה צודק ואז זכית בעולם הבא ואם אתה טועה -סיכוי של 50% -גם ככה אתה מת ולא תרגיש את זה. תשובה :קשקוש! אין קל מלהפריך את הטיעון המטופש הזה. קודם כל אם אין אלוהים -בזבזת את חייך בקיום מצוות וטקסים מטופשים שאין להם טעם במקום לחיות את חייך ולמצות את הזמן הקצר שיש לך כראוי. אם יש אלוהים - (אפשרות קיימת בהחלט שאין לי מושג אם היא נכונה או לא). מי אמר שהיהדות היא הדת האמיתית ? קיימות עשרות אלפי דתות וכתות שונות ומשונות בעולם והסיכוי שדווקא היהדות או כל דת אחרת היא האמיתית הוא קלוש ביותר. הסיכוי שלך לבחור את דת האמת היחידה מבין כל הדתות הוא חלש מאד - כבר עדיף למלא לוטו במקום. שלא לדבר על האפשרות שיש אלוהים אך איכפת לו מאיתנו כמו שלפיל איכפת מהנמלה שהוא דרך או לא דרך עליה כרגע. בקיצור אין טעם לדבר כאן על אחוזים או סיכויים -איש כאמונתו יחיה והטוב בעיניו יעשה.

ברוריה2

New member
זו לא אני, נשמה. תגידי, מה כבר יכול

להשתנות מהבוקר על הדשא ברוח? אולי איזה שיעור הסטוריה עורר בי תובנות חדשות מרעישות.. לא בשלב הזה של החיים.להיפך. nice try

מייקי 770

New member
לא זה החינוך שקיבלתי..

ברוריה, כאמור, אני בחור חרדי, ואותי לא חינכו שהסיבד לקיום מצוות או אי עשיית עבירות קשורה לפחד מהגיהנם.

מייקי 770

New member
לא זה החינוך שקיבלתי..

ברוריה, כאמור, אני בחור חרדי, ואותי לא חינכו שהסיבד לקיום מצוות או אי עשיית עבירות קשורה לפחד מהגיהנם.

מייקי 770

New member
למה אנחנו לא עושים עבירות.

אני לא מתיימר להיות אחד שלא עושה עבירות, אולם אצלנו מקיימים מצד קיום רצון העליון. כי כך רוצה הקב"ה.

מייקי 770

New member
אין לי מושג איזה מין חינוך מוזר..

..קיבלתם. חייקה, תגידי, באמת חינכו אתכם שהיהדות מתירה לכם רק לנשום ותו לא..?

חייקה

New member
חייקה זה על שם

חייה מושקא הרבנית מחבד דרך אגב אני גבר אולי בגילגול הקודם היתי אשה חייקה מדמיין את עצמו אשה

snatgra

New member
כן וכן

תעשה לי טובה, תענה לי על השאלות הבאות: (ברצינות!): האם יש הגיון בלחיות חיים דתיים גם בלי להאמין בהם? בשביל מה ההקפדה על קלה וחמורה, אם אתה לא מפחד מגיהנום? אני פשוט לא מסוגל להבין את הגישה של קיום מצוות "סתם". באמת אני אשמח אם מישהו יסביר לי. הרבה אנשים קרובים מאד אלי טוענים כי "לא צריך לעזוב הכל", כי יש יהדות "אחרת", בה שומרים שבת כי רוצים, ולא נורא אם עברנו על הלכה או שניים. כל הגישה הזאת פשוט נשגבת מבינתי. אצלי יש הלכה, והסיבה היחידה שאשמור עליה הוא בגלל האמונה כי אשרף בגיהנום אח"כ, או שתפגע בי מחר משאית. הסברים יתקבלו בברכה. נ.ב. לכל אנשי הפורום המתנגדים לוויכוחים תיאולוגים, עמכם הסליחה.

Le Fay

New member
מסכימה איתך, אבל...

א. אנשים שהתרגלו לציית מתקשים להשתנות בבת אחת וחלק מהדברים שהוחדרו בהם מקטנות יישארו. כמו שאמ'שלי אמרה: אני לא מאמינה, אבל הרעיון של אכילת חזיר עדיין עושה לי בחילה. ב. כנראה שעבור חלק מהאנשים, המהות של "משפחה" ו"בית" מיוצגת מבחינה רגשית בקידוש ובהשבתת רכב בשבת. זה מוזר, אבל אנשים זכאים למוזרויות משלהם (אולי גם זה אחד שהדברים שהחדירו בהם במשך שנים). ג. עבור אחרים, זניחת כל הטקסים שהיו מקובלים בבית המוצא שלהם נתפסת כבגידה במשפחה או בעם.

למעלה