הרהורים הריוניים

נרי כ

New member
הרהורים הריוניים

סתם כי בא לי לספר לכן. אחרי שתמה הפליאה והתדהמה על גילוי ההריון ואחרי ששככו מעט החרדות (דופק ועוד דופק ועוד דופק) וכשזה הפך לעובדה קיימת (טפו טפו), אני מרגישה אחרת. לא רק בהריון, אלא אחרת ממי שהייתי קודם. וזה מאוד חדש ומוזר לי. תסלחו לי על הבלבול וחוסר הגיבוש, זה כנראה חלק מהסיפור. אני מרגישה מאוהבת. בבת המתוקה שיש לי בבטן ובבעלי ומאוד גאה בעצמי על כל המפעל הזה. ואני מאוד מכונסת בעצמי - ההיפך מאותה בחורה היפר פעלתנית, מוחצנת, בעלת תחומי עניין רבים מספור ואמפתית לזולתה. אני מתעניינת בעיקר בהריון ובתינוקת הספציפית הזאת. כידוע, אין הרבה חומר אובייקטיבי לעסוק בו (דילמות מי שפיר, תקינות הבדיקות, תחושות הגוף והבעיות השונות ושם לבייבי), ולכן אני מרגישה שהראש שלי נמצא שם, אבל בצורה מאוד לא ממוקדת. למשל, האינטראקציה שלי עם הסביבה החיצונית מתמצה עבורי בשאלה: "האם ישימו לב שיש לי בטן או לא?". (ובינתיים, למרות שאני הולכת רק עם בגדים מדגישים, עוד איש לא שאל אותי מיוזמתו אם אני בהריון. חצופים שכאלה. שנים היו שואלים אותי סתם ככה אחרי כל ארוחה כבדה, ועכשיו אין אפילו מתנדב אחד שיחרף את נפשו בשאלה הזאת). הרבה יותר מעניין אותי לדבר עם חברות בהריון, והרבה פחות על דברים שלא קשורים, ואני מגלה חוסר עניין וחוסר סבלנות בולטים בנושאים שמעסיקים חברים שלי. צר עולמי כעולמה של הבייבי שבבטני, ואני פוחדת שאני הופכת להיות משעממת. כשחברות שלי היו בשלב הזה זה פגע בי וגם קצת זלזלתי בהן. מאוד לא רציתי להיות כזאת ולא תיארתי לי שאני אצטמצם ככה (ומצד שני אתרחב לעולמות חדשים). עם יד על הלב, העבודה שלי לא מאוד מעניינת אותי כרגע. יחד עם העייפות הרבה, והעובדה שאני עובדת הרבה מהבית (סמוך למיטה שקורצת לי) יוצא שאני עושה דברים הרבה פחות טוב, עם הרבה פחות חדווה וברגע האחרון. עכשיו תגידו לי, מי זאת ההריונית הזאת, שהשתלטה בכזאת מהירות, ובאופן יסודי כל כך, על האדם שהייתי קודם? והאם אני מתכוונת לשוב אלי מתישהו?

Endless Rain

New member
ההריונית הזו

היא האורחת הכי טבעית בעולם. וכשהיא תלך, תגיע במקומה אורחת לא פחות תמוהה - האמא המשוגעת שפעם התעניינה בגוונים בציור של קנדינסקי ועכשיו היא מתעניינת בגווני הקקי של העולל החדש. כמובן שדרגת האובססיביות משתנה מאמא לאמא גם מהריון להריון, ולמרבה האימה יש כאלו שזה נשאר אצלן "קצת" יותר מדי זמן (למשל עד אחרי שהתינוקי התחתן), אבל לרוב חוזרים לדרגה כזו או אחרת של איזון אחרי זמן סביר. "איזון", אגב, אין משמעו שהחיים יחזרו למה שהיו קודם, אבל אין בזה כל רע. אני מאושרת וגאה שחלק מהזהות הנוכחית שלי כוללת גם את היותי אמא של הנסיכה (ועכשיו גם הריונית עם תאומים), אבל אני כן אוהבת, וחושבת גם על החלקים האחרים שטיפחתי עם השנים. אבל ברור שכרגע הדגש הוא במקום הזה של ההריון (בתוספת מעניינת של מופע יום העצמאות שהנסיכה משתתפת בו), ואם מישהו משתעמם ממני הוא מוזמן לפתוח טלויזיה. זו כנראה הסיבה שאנחנו פונות למקום הזה - ואיזה כיף שהוא קיים!

איזה קטע, בדיוק היום דיברתי על זה

עם בעלי ועוד כמה חברות הריוניות (יש אצלנו "התקפה" עכשיו
) וכולן אמרו שהם מרגישות אותו דבר, ואני הייתי בטוחה שאני מגזימה עם ה"אובססיביות" שלי, אבל זה מצב קיים, זה מה שמעניין אותי, זה מה שכיף לי לדבר עליו, ומעבר לעניין זה גם עוזר לי לפתוח דברים, להבין ולהפנים. גם לי אין סבלנות להרבה דברים שפעם היו יותר מעניינים אותי, ורוב השיטוט באינרנט סובב סביב ההריון, שמתי לב שאני יכולה לבלות עם חברה 5 שעות ולדבר רק על הריון ולידות, מי היה מאמין. בעיקר שבשבוע האחרון הבטן ממש יצאה לי אז כבר אי אפשר להתחמק ממבטים ושאלות, אז החלטתי לזרום עם זה, ולנסות להפיג את כל החרדות או לפחות את חלקן. גם אני עובדת מהבית, ומנסה להתמקד כמה שיותר בעבודה וכמה שפחות במיטה והספרים, אבל צריך ללמוד להנות מכל מצב, וזו המטרה. אז שימשיך ויהיה לכולנו הריון משעמם ומהנה

זאת ההריונית שהולכת להיות אמא נהדרת

התופעה שאת מתארת כל-כך טבעית וברורה ואפילו, תסלחו לי, בריאה
הרי מה יכול להיות יותר מעניין עכשיו מהגודל הנוכחי של העובר שלך ואם הוא כבר שומע? איזו מוסיקה להשמיע לו? מה הוא מרגיש, מה הוא חושב, מתי הוא ישן ומתי ער? בתוכך מתרחש התהליך הכי מדהים בעולם, איך, איך תתענייני בעניינים פחותים כמו המצב הכלכלי? השבועות הראשונים עם תינוק חדש הם הכי גרועים מהבחינה הזו - את פשוט ממוקדת כולך ביצור הזערורי שבא לגור אצלך בבית ולשאוב את כל כולך לצרכיו. אני יכולה להרגיע אותך שדברים משתנים - עם הזמן את מתחילה שוב לשים לב שיש עולם בחוץ, פתאום בעיתונים יש גם כמה כתבות מעניינות שלא עוסקות דוקא בתינוקות, ואפשר לדבר עם חברות נטולות תינוקות בלי להתאמץ לחשוב על נושאים לשיחה. ועוד יותר מזה - בהריון הנוכחי אני הרבה פחות ממוקדת על ההריון ויותר על היצורון הקטן שנבע מההריון הקודם. לפעמים אני אפילו צריכה לחשב מחדש באיזה שבוע אני, כי... שכחתי... לעומת זאת את גילו המדויק (על היום) , משקלו (בדיוק של גרמים) וגובהו אני יכולה להגיד לך גם אם תעירי אותי באמצע הלילה.

דוק26

New member
סוכריה, כתבת בסוף את מה שבדיוק

רציתי לומר לך שזה מדהים כמה בהריון השני בקושי חושבים על ההריון בעוד שבראשון כל עולמך נסוב סביבו. כשיש ילד בבית וצריך להתמקד בו (במיוחד כשהילד עדיין קטן) פשוט אין זמן להתמקד בהריון החדש ואיכשהו הוא עובר לו (לא כל כך מהר כפי שרציתי אבל עבר לו). אותו דבר לגבי גידול הילד השני. אני נדהמת היום כמה אני חווה את גידולו של השני בעוד שבראשון הייתי על הטייס האוטומאטי לפחות בחודשים הראשונים. היום אני הרבה יותר רגועה, לא מתרגשת או בוכה מכל שטות וממש חווה את ההתפתחות היומיומית שלו. וכמובן שיש גם אפשרות להתסכל על העולם שנשאר בחוץ. אני מטבעי די הסטרית וחרדה ואני נדהמת מחדש כל פעם מהתגובות שלי לגבי השני לעומת הראשון. אסנת

נרי כ

New member
רציונלית זה כאילו ברור לי.

אבל בהתחלה, מרוב שהטמפרמנט שלי השתנה, וההתכנסות שלי פנימה (המאוד לא אופיינית לי) זה היה מוזר לי עד כדי כך שחשדתי בעצמי שאני בדיכאון. כלומר, לא הייתי עצובה בכלל, אבל לא הכרתי את עצמי אף פעם מהורהרת ו-being-ית כזאת. האופוריה שאחרי הבדיקות הראשונות מחקה סופית את רעיון הדיכאון, אבל עדיין אני צריכה לעכל את מעבר הפאזות הזה, וגם לקוות שסביבתי תקבל אותן בברכה או לפחות בהבנה.

נועה 36

New member
זה מאד טבעי שזה יעסיק אותך עכשיו

ואחר כך יעסיק אותך התינוק. כן, גם אנחנו, אלו שתמיד נראה להן ההתעסקות בצבע הקקי של התינוק מוגזמת ומופרכת נתעסק בזה. מנסיון. וכל הזמן הזה גם נסתכל על עצמנו מהצד ולא נבין מה קורה איתנו.... אבל אין מה לעשות, ההורות היא תהליך כל כך חזק שהוא תופס את כולן והופך להיות מרכז החיים. אני שיניתי קריירה בעקבות ההורות. פתאום דברים החשיבות והפוקוס שהיו לי לפני ההריון והאמהות השתנו. ממרום 6 שנות אמהותי אני יכולה להגיד לך שהשתניתי. ההורות שינתה אותי. אבל היא משנה אותי כל הזמן. האמא והאדם שהייתי לפני 6 שנים היא לא אותה האמא והאדם שהייתה שנה אחר כך ושנה אחר כך וכך הלאה. לא, לא חזרתי להיות אותו הדבר, אבל גם לא נשארתי אותה הריונית המרוכזת בהריון או אמא שמתעניינת רק במה שקורה לצאצא שלה. אני רואה בזה גדילה והתבגרות והתפתחות אישית כשהפיכתי לאמא היא חלק מהעניין הזה. עכשיו אני סקרנית לראות איך האמהות הכפולה תשנה אותי....

למעלה