הרהורים אמיתיים

razli

New member
הרהורים אמיתיים

אני חדשה בפורום, מיזה כשבוע ימים, ומתייחסת ברצינות לפורום ולמשתתפיו. עיינתי אחורה בהודעות, קראתי את הודעותו של אי-מייגן כולל את תחילתו של הפורום, ורואה בפורום כמעין פורום תמיכה לנושא משותף למשתתפיו. צורמת לי העובדה, להשתתף ולגלוש בפורום במחיצתו של ילד בן 10 ודווקא הוא חמוד מאוד, אך לא מוצאת את המשותף ביני לבינו, שכן הוא הרי יכול להיות בני, ודפוסי החשיבה של המבוגרים והילדים שונים המה, ויש העולים כאן נושאים שאינם מתאימים לגילו, ומה שמעניין אותו לא נוגע לנו המבוגרים ממנו, ישירות או בעקיפין. אמנם, הפורום הוא מקום פתוח לעיני כל, וכל אחד רשאי ויכול לגלוש חופשי, אך לי זה צורם במקצת, והייתי מבקשת לדעת מה דעתכם המשתתפים האחרים, ושוב אני מציינת הילד הזה הוא חמוד, אך אין לי ולו כלום מן המשותף, ולא הייתי רוצה שבני שהוא בגילו יגלוש בחברת מבוגרים היכולים להיות הוריו ואף יותר מיכך. מחכה לדעתכם בבקשה.

שירז**

New member
היי ליז,

לפני שאתייחס להרהורים שלך , אנא תתישבי ותקראי קצת את המאמר שמצורף כאן לפורום ....."התמכרות הילדים לנט".. א"כ אשמח להגיב למה שכתב כאן , המשך ערב נעים

שירז**

New member
טעיתי בשם סליחה, אבל זה מיועד גם לך

ליז תקראי ,את המאמר שמצורף לפורום

e-magine

New member
רזלי בואי ננתח ביחד את הדברים

הפורום הוא פורום פתוח לציבור, ואינו מוגדר כפורום למבוגרים. את צודקת בכך שאינך רוצה שילדייך יגלשו בפורום כזה וגם אני לא רוצה שילדיי יגלשו בו או בפורום דומה. |דגש| האחריות לאופי הגלישה של הילדים מוטלת על כתפי ההורים ולא על הפורטל או על מנהלי הפורומים שהם ספקי התכנים, אם אפשר לומר כך. האינטרנט הוא מקום מסוכן מהרבה בחינות ודיברנו על כך בפורום לא אחת. היות ו
ורוב מנהלי הפורומים אמונים על חופש הביטוי שהינו נר לרגלינו, דאגתנו העיקרית היא למתן חופש ביטוי לגולשים המעוניינים להתבטא, ככל שהדבר עולה בקנה אחד עם חוקי המדינה, ועם תקנון
. כאמור האינטרנט עלול להיות מסוכן, יש בו גם דעות מסוכנות. קבוצה קטנה של פורומים הוגדרו ב
כפורומים למבוגרים בלבד ובפתח יש הזהרה אך לא מחסום ממשי. אני מניח שהתייחסת לפורום זה כי את גולשת בו, אך אני מבטיח לך שיש פורומים נוספים רבים, שאינם מוגדרים כפורומים למבוגרים בלבד, שעוסקים בתחנים קשים לחלק מהאוכלוסיה או לכולה. מגוון הנושאים האלה הוא רחב מאד, אני אתן לך כמה דוגמאות של פורומים שלא הייתי רוצה שילדי יגלשו בהם, למרות שהפורומים עצמם הם ברמה גבוהה לטעמי: אקטואליה דו - קיום משפחות של מתאבדים אבדן ושכול בנים בלבד נפדעי תקיפה מינית סהר עזרה נפשית ויש אולי דתיים שלא ירצו שילדיהם יכנסו לפורומים כמו חופש חזרה בשאלה ברית מילה בעד ונגד אני יכול להגיד לך שבזמנו הבעתי מחאה מאד חריפה על כך שפורום בנים בלבד -הכירויות לא מסווג כ"מבוגרים בלבד" לא מפני שאני נגד גולשיו אלא מפני שאני חושב שילד תמים לא יכול לדעת ש"בנים בלבד" פירושו בנים שנמשכים לבני מינם. בזמנו ניתנה לי תשובה שהפורום כן יעבור לאשכול מבוגרים, אך הדבר לא נעשה. וכנראה גם לא יעשה. מידי יום הופיעו בזמנו בעמוד הראשי של
הודעות מומלצות בעלות תוכן קשה. מה את מציעה שנעשה?

razli

New member
אי-מייגן, התכוונתי שתתייחס לדברי כ.

כאחד המשתתפים, ולאו דווקא מנקודת מבטו של מנהל פורום, ואני יודעת היטב את הקושי הכרוך בהפרדת החשיבה משרביט הניהול למשתתף רגיל. נכון כל שאמרת, ונכון גם נכון שגלישת הילדים היא באחריות הוריהם וגם על כך אנו יכולים להרחיב את הדיבור, אך תסכים עימי שאיני יכולה לראות עצמי מנהלת דיאלוג בגובה העיניים עם ילד בן עשר, טוב הוא כבר הגיע לכאן, התייחסו אליו, אבל מכאן ועד להתעסק אם הלך לביצספר או לא ולמה, וחברתו בת גילו, ניראה לי טפשי עבורי לפחות העניין. הגלישה שלי באינטרנט בכלל, ובפורומים בפרט, מכוונת לתחומי העניין שלי, ולא ניראה לי, נו מה לעשות, ככה אני חושבת. אולי היה צריך להסביר לאותו ילד את העניין שזהו פורום למבוגרים שרוצים לשוחח ביניהם, ולאחר כל הברכות שבעולם, הוא פשוט לא מתאים , ודומה הדבר לאותם ילדים שנכנסים לצ´וטט בצ´טים של בני ארבעים פלוס, מה יש להם לעשות שם?. נו, ועל מה אשוחח עימו למשל, על שיגרה/ע, או על מה ההתמכרות גורמת לי או לך או לאחרים, או על נושאים רציניים באמת? ומהי הצעתך, אי-מייגן? ואל תיראה אותי כמתנשאת או משהו כזה, אך זוהי תחושתי..

שירז**

New member
איזה חוסר כבוד , מן הסתם ציניות

זכותך לא לקרוא ואף להביע את דעתך ,אבל רזילי שימי לב לפעמים איך המילים נראות שחר על גבי לבן.מכאן והלאה כבר לא ארחיב את דעתי להרהורייך. אבל להזכירך שבתחילת דרכו של הפורום כתבו כאן בני 14-16 והצלחנו לנהל איתם דו שיח די בוגר ועיניני, אומנם בגיל 10 הבעיה קיימת אבל מן הסתם האחריות מוטלת על ההורים להגביל, מקצרת כאן מן הסתם המילים שלך אממ לא חשוב, רק שימי לב

e-magine

New member
קצת היסטוריה

הפורום הזה נפתח ב
ב25/5/2001 אחה"צ. אני לא יודע מה בדיוק המדיניות היום, אבל כשהפורום הזה נפתח, הוא נפתח על תנאי לחודש. הכוונה העיקרית של
היתה ועודנה לעזור למי שצריך, אך ברור שקיימים עוד שיקולים ופורום ריק לא היה ממשיך, כי לא היה בו טעם. הפורום נפתח בצרור ברכות של גולשים שהכירו אותי מפורומים אחרים בהם גלשתי, ובחודש הראשון החלה איזושהי פעילות של גולשות בגילאי 13 - 16, שחלקן לדעתי לא היו מכורות, אך מצאו לנכון לנהל שיחות דווקא בפורום הזה. אני הלכתי בקוו שלי ותוך זמן קצר הצטרפו לפורום סרפד ואח"כ שירז** והפורום החל לקבל את הצורה הבוגרת. לאחר תקוםה מסויימת, אותן נערות שגלשו בפורום נעלמו. נכון שחלק מהן עשו בלגן, וגם נאלצתי למחוק הודעות מידי פעם, אך דבריה של שירז מדוייקים, חלק מהן גם השתתפו בדיונים בוגרים ותרמו לפורום. במבט לאחור אפשר לומר שאלמלא אותן נערות, לא היינו יושבים עכשיו בפורום הזה ולא היינו יכולים כרגע לנהל את השיחות שאנחנו מנהלים כרגע.

e-magine

New member
רזלי, איש איננו מחייב אותך

להתייחס לכל הודעה או לכל גולש. אני בטוח שברור לך שילדים בגילאים שונים יכלו לקרוא וגם קראו בפורום הזה, גם אם לא רשמו. אני אישית רואה לעצמי חובה לעשות את כל הניתן כדי שהפורום יהיה מקום נעים לכל חבריו. אני מסכים איתך שהנושאים המועלים כאן הם נושאים לאנשים בוגרים, שזה מבחינתי, בגירים ובני נוער שחשים צורך להשתתף בדיונים. ברור שהבעיות של ילדים טרום מתבגרים שונות ואני בטוח שהם גם לא ישתתפו בדיונים על שיגרה, על זוגיות, על השפעת הצ´אטים על המשפחה והעבודה, אל שינויים באישיות וכד´. אם יש ילד שמרגיש ששוקע באינטרנט והוא לא יודע מה לעשות, ואין לו אם מי לדבר, אני אאפשר לו לכתוב על כך כאן. זה לא יהיה על חשבון דיון שאנהל איתך או עם המבוגרים בפורום ואני בוודאי לא מצפה ולא מבקש מאף משתתף בפורום להתייחס להודעה שלא מעניינת אותו. הניסיון שלי מלמד על כך שאם מדובר על טעות או על התחזות, ההשתתפות בפורום מסתיימת די מהר.

שירז**

New member
מסכימה עם כל מילה שלך אי

אומנם המקום למבוגרים אבל לא היתי רוצה שילדים יבקשו עזרה מאנשים בוגרים ואז אנו נקום להגיד להם "סליחה אתם ילדים זה לא המקום "......הרי זה מיועד לכל אחד ואחד ולא משנה הגיל , צבע, או הגיל אם קיימת בעיה כל שהיא היא כוללת בתוכה את כולם כולל את הילדים בני 10- סביר להניח שתוך מ"ס ימים גם הם ילכו לכן אף אחד לא מחייב אותך להתיחס לכל דיון , או שאלה שעולה כאן ,ואנו לא נוכל לשלוט בגיל הגולשים כאן , זה המקום של כולם גם אם לא ניראה לנו לפעמים . כל עוד המקום מכובד כמו שצריך , אנו הבוגרים תמיד צריכים לשמש דוגמא לקטנים ואם כבר הם מבקשים אנו נדע לכוון ולייעץ איפה שצריך , ולא לסגור להם דלת גם אם הדיונים כאן לא לגילם. תחשבי על זה שאם תעיפי אותך מכאן הם ימצאו מקום אחר אולי אף מסוכן יותר. קחי חומר למחשבה תדעי לבד את התשובות , ותדעי גם שניהלתי דיונים לא פחות ברמה עם בחורה בשם לי שהיתה חברה קבועה בפורום שלנו , והיא היתה בת15 רק .המקום החל עם קומץ של גילאי 13-16 והחל להכנס לתווך גילאים בוגר יותר. ואם תדפדפי גם אחורה תקראי כמה דברים יפים שהם כתבו בעצמם .ולי חומד חסרה כאן, אז אם את קורא תני סימן חיים ,

תראו קרה פה משהו קצת מביך ביומיים

האחרונים נכנסו ילדים ממש קטנים יחסית שאני אישית אף פעם לא פגשתי כאלה ברשת בני 10 ו-11 ואתם יודעים שבאמנות יש את הענין של הקשר בין הצורה לתוכן פה אנחנו לא בחיים האמיתיים זה לא שאנחנו יושבות ביחד באיזה סלון ספציפי חמש נשים בשלות עם עורך דין בעל איכות נפשית נדירה ומוסר ומנהלות שיחת נפש ופתאום נכנסים שני ילדודס ומקשיבים ומדברים ביניהם ואיתנו פה זה עולם הרשת העולם המקביל לעולם הרגיל ויש לו חוקים אחרים הוא באמת פתוח לכל אחד כמו שאמר אימגין ולמה זה צריך להפריע לי שהילדודס האלה יקראו מה שאני מדברת למשל עם ליידי אן? להורים שלהם זה צריך להפריע לא לי... אני דוקא אומרת - הנה החיים ללא ילדים הם חיים קצת עקרים קצת מבוגריים מדי, באו שני מגנופפפים קטנים ועשו לנו פה קצת שמייח, אז מה? אם הם ישארו בנושא של הפורום אין לנו מה לגרש אותם .... אם הם לא ישארו וידברו ביניהם שטויות על דברים אחרים, אי מגין יגיד להם בנימוס שכדאי להם לחזור לצאטים שלהם אבל זה לא מסקרן אותך כל הקסם הזה שפתאום אפשר לראות מה עובר בראש של שני ילדודס כאלה שעוברים ברשת מדבר לדבר כמו שגינגי סיפר על עצמו עד שהכל נתקע לו והוא צריך לעשות ריסט? הבן של אחותי דניאל הוא ילד בכיתה ח´ והוא מתכתב נון סטופ באייסיק עם כל בני כיתתו מהסביבה אמרתי לו - דניאלי למה אתם באייסיק למה לא תיפגשו כולכם ותעשו פעילויות ? זהו זה העולם שלהם היום של ההארי פוטרים הקטנים האלה אבל אני כל כך נהנית מהתמימות ומהראשוניות של הגיני הזה ורותם צ´לו את רואה למרות שהם משייטים בעולם לא גשמי הם לא איבדו את התמימות של הילדים ואת רז לי יכולה להמשיך לדון ברצינות פה עם אנשים מה הם מפריעים לך בכלל? פשוט צריך לפתוח את הראש אחרת ככה אני רואה את הדברים אני כל כך עצובה בזמן האחרון, אני מרגישה ממש הולכת כל הזמן על תהום ולפעמים ישליאתנחתות של צחוקים בפורום מסוים שאני מאד פעילה בו ועכשיו היו לי פה צחוקים אדירים בגלל שני הילדים האלה ובגלל כל הסיטואציה האבסורדית שנוצרה מכניסתם לפה אז מה זה רע? לט גו, אומרים לא? בואו סתם נזרום לפעמים... לילה טוב לכל הנשים החכמות בפורום ולכולם

מבעבעת

New member
הפורום פתוח לכל המינים/גילאים/

דעות/דתות/גבהים/עוביים/צבעים/גישות נו באמת. בחייכם. לא ברור לי על מה הדיון. אם יש כאן נושאים שלא מתאימים לכל מגוון הגולשים, זה יהיה מכובד לצנזר אותם במקום להחליט בצורה חותכת מי רצוי ומי לא רצוי. אין דבר כזה. come one, come all כבוד הדדי יותר חשוב. יללה, תתאשתו.

למעלה