הרדמות על הידיים

פינט

New member
הרדמות על הידיים

שלום
זו שאלת המאה אני יודעת שכל אחת אומרת אחרת אבל מעסיק אותי לדעת מה עושים באמת
הבת שלי בת חודש ושבוע מיום שבאנו מבי"ח נרדמת על הידיים.
אני מבינה שתינוקות צריכים מגע של אמא ושיצאו מהבטן הכל מוזר להם וכו'
אבל מתי מרגילים תינוק להירדם לבד במיטה שלו?
אמרו לי לשים לה מובייל מנגן במיטה לנדנד כזה בבטן (היא לא יושנת על הבטן לכן המגע שלי הוא בבטן) ולעשות שששש אם היא בוכה עדיין לעשות לה שששש עד שהיא תרדם
שזה יכול לקחת כמה זמן והיא תרדם מהבכי והעייפות שלו

עשיתי את זה פעם אחת ובפעם השניה (ביום השני) זה קשה כואב הלב הבכי שלה קורע.
מצד אחד ככה ומצד אחד ככה.
אומרים לי גם להמתין עד גיל 3 חודשים ואז להתחיל עם זה.
אומרים לי להרדים ביד ברגע שהיא נרדמת לשים במיטה ולהרים כל בכי (שזה גם ניסיתי לא בדיוק עזרׂ)
נא עצתכן
ותודה לעונות

רlנית

New member
מזל טוב, קודם כל. יגידו לך עוד הרבה דברים.

אני אגיד לך שבגיל חודש וגם בגיל שלושה חודשים (או בכל גיל, אבל בטח ובטח בגיל כזה צעיר) לא הייתי נותנת לבכות במיטה. לפני רגע היא עוד היתה עובר ורגילה לחום שלך ולריח שלך ולמגע שלך. אין לה שום דרך להבין שאת עדיין נמצאת שם איתה כשהיא במיטה.כן אפשר לשים במיטה כשהיא רגועה. לפעמים בגיל הזה אחרי שהם אוכלים הם רגועים ונרדמים לבד במיטה, אבל בדרך כלל זקוקים למגע. תקשיבי ללב שלך ולאינטואיציות, יש לה את כל החיים להירדם לבד במיטה...אני אישית התחלתי להרגיל את הילדים להירדם לבד בגילאים יותר מאוחרים (כל ילד בגיל אחר...) אבל אף פעם לא עם חוסר היענות פיזית לבכי (כלומר תמיד הרמתי והרגעתי על הידיים).

בועת sabon

New member
אני בדעה של רונית

בגיל כזה קטן להרים הרבה על הידיים. ממה שכתבו לי בעבר פה בפורום לא מלמדים הירדמות עצמאית מתחת לגיל 5 חודשים (תמיד תהיה איזו חברה/דודה/שכנה/וואטאבר שהתינוק שלה נרדם לבד בגיל חודש...) את הגדולה הרדמתי על הידיים או במנשא עד גיל 7 חודשים ואז זה כבר בא ממנה. היה לה לא נוח בידיים שלי ונרדמה במיטה.

בועת sabon

New member
אני השתמשתי במנשא בד

מערסל של צמד וגם היום משתמשת בו עם הקטן בגיל 3 חודשים.

LolliP0p

New member
אני הייתי מרדימה אותה עלי

כשאני מתנדנדת על כורסאת הtv.. פעם ראשונה שמצאתי תועלת ברהיט המכוער הזה.. כשהיינו מעבירים לעריסה היא היתה מתעוררת.. אז במהלך היום הייתי משכיבה אותה אחרי ההרדמות באמבטיה של העגלה.. מסיבה עלומה שם היא לא התעוררה.. א-ב-ל חשוב חשוב מאוד שזה יהיה בהשגחה כל הזמן, לא מומלץ להשכיב אותם לישון שם מבחינה בטיחותית (חנק וכאלה שלא נדע..) אבל זו היתה הדרך היחידה שלי , אז היא היתה ישנה ואני הייתי מטיילת עם העגלה בבית בכל מקום שהלכתי אליו והיא לא היתה יוצאת לי מזוית העין.. בלילה היתה ישנה בעריסה. בגיל חודשיים וחצי בערך היא התחילה להתחבר יותר לעריסה והיה קל יותר... תקופה לא פשוטה, אבל גם היא תעבור.. שולחת חיבוקים וחיזוקים

אמא בעמ

New member
הירדמות בידיים

כמו שכתבו פה לפניי, תקשיבי רק לעצמך. את יודעת ומרגישה מה טוב לבת שלך. בגיל הזה אין להם הרגלים ולכן אי אפשר "לקלקל" אותם עם הירדמות על הידיים. כמובן שגם אם בגיל מאוחר יותר זה ירגיש לך טוב ונכוו להרדים אותך על הידיים - לכי על זה.
שוב, כמו שכתבו פה, מנשא בד הכי פשוט (חתיכת בד באורך 5-6 מטרים, בלי תוספות) יכולה לעשות פלאים בהרדמת תינוקות. כשאת מעבירה אותה למיטה אל תעבירי אותה לאט, כי אז היא "מבלה" הרבה זמן באוויר וכשסוף סוף "פוגשת" את המיטה, רפלקס מורו מתחיל לעבוד. תעבירי אותה למיטה בצורה מהירה והחלטית (כמובן, לא מהירה מידי). אחרי שאת שמה אותה במיטה, שימי עליה יד לדקה והרפי לאט. אפשר גם לעטוף אותה בחיתול טטרא גדול (או עיטופית ייעודית) ישר אחרי שאת מניחה אותה במיטה או כבר על הידיים (אם תצליחי). העיטוף גורם להם לישון טוב יותר.

למעלה