הרג בע"ח לצרכי האדם

י ע ל 7

New member
הרג בע"ח לצרכי האדם

ואני שואלת הבוקר, מדוע עלינו לשחוט בעלי-חיים תמימים ומסכנים על מנת להתקיים? ומדוע היה צורך להקריב בעלי חיים בבית המקדש? יצורים שלא הזיקו לאיש. האם לשם כך הם נבראו?

manew

New member
מסופר בגמרא

מסופר על אחד האמוראים (לא זוכר מי) שפנה אליו עגל שעמד להישחט ובקש ממנו "רבי עצור אותם שלא ישחטו אותי" וענה לו הרב שבשביל זה הוא נוצר והגמרא אומרת שבגלל שהרב לא ריחם על העגל הוא נענש בצורה חמורה ואנחנו יכולים לשאול אז למה אותם אנשים ששוחטים את העגל לא נענשים שהרי גם הם נוהגים ללא רחמנות אלא שכל אחד לפי דרגתו לאותו אמורא היה ראוי שירחם על העגל ומיכוון שלא ריחם נענש ואילו לפשוטי העם הותר לאכול בשר ואף לשחוט לשם כך מכיון שכיום אנחנו לא יכולים לחיות ללא בשר (אחותי היתה צמחונית עד שתזונאית אמרה לה שזה מסוכן לבריאות) וכל התוספות והויטמינים שנמכרים בחנויות למיניהם לא שווים לערך שבהכנסת בשר לתפריט הותר לנו לאכול בשר כי למען בריאות האדם והמשך קיום העולם אנו חייבים לאכול בשר חיים

jesenia

New member
לא ממש מדויק

את הויטמין B12 שנטען שהוא רק נמצא בבשר אפשר גם למצוא בביצים. יותר קשה להיות צמחוני, אני מסכימה, אבל לא בלתי אפשרי ובטח שלא מסוכן לבריאות (אם עבור נשים הרות זה לא מסוכן, גם עבור שאר בני האדם *הבריאים בגופם*) וכבר קראנו על אנשים שללא אכילת בשר מירב חייהם הגיעו לגיל 80...

manew

New member
אני לא מבין בזה כלום

אני רק אמרתי מה שאמרה תזונאית (קלינית? אני לא יודע) לאחותי שבאופן כללי יותר בריא עם אכילת בשר חיים

למעלה