הרגשת "זומבי"

סיגלד

New member
הרגשת "זומבי"

בני בן 6.5, נוטל ריטלין 10 מ"ג בתחילת כל יום לימודים. הכדור גורם לו לרגיעה מוחלטת, אפשרות ללמוד, "לשבת על התחת"- וכל זה נהדר כי הוא באמת יכול לשבת ללמוד יום שלם- הבעיה שלי היא שהכדור גם גורם לו להתנהגות "זומבית"- כאילו שהוא יותר מדי רגוע. כ"כ נראה שהוא מתנתק מפעילות חברתית מרוב שהוא רגוע ! בבדיקה עם המורה - היא אומרת שהוא ילד מקסים שפנוי מאד ללמידה. שאלתי- האם המצב הזה הוא "נורמלי"? יש צורך בשינוי מינון/ כדור?

jamesT

New member
גם אני הרגשתיי את התופעה הזאת

כשלקחתי רטאלין... זו תופעת לוואי נפוצה

סיגלד

New member
ומה עושים עם זה?

האם הדבר לא פוגע "בחיבור" של הילד לסביבה שלו?

zivadina

New member
עושים שיקולי רווח והפסד

לפעמים ה"זומביות" הזאת היא בגלל מינון נמוך מדי, ולפעמים היא תופעת לוואי מקובלת של הטיפול בריטלין. הייתי מציעה לך להוועץ ברופא המטפל לגבי המינון. אם הרופא יגיד שאין טעם לשנות, פשוט עושים שיקולי רווח והפסד. אצלנו, למשל, הילד לא מקבל ריטלין כאשר יש יום פעלתני. הוא מתלונן שהריטלין עושה אותו פחות חברותי, אבל אני מזכירה לו את הקרבות שניהל ללא ריטלין, וכמובן את "הרגשת השיעמום" שהייתה לו ללא ריטלין, עד לפני שנתיים. מכיוון שבני הוא ילד מאוד חברותי, הוא משלים את הצורך החברתי שלו אחר הצהריים ובסופי שבוע וחופשים.

spidergirl

New member
ומה הילד מרגיש?

לפעמים מה שנראה מבחוץ שונה לגמרי ממה שהילד חווה, כשם שהיפראקטיביות מתפרשת כשמחה.

סיגלד

New member
לא נראה שהילד סובל

בסך הכל נראה שהילד מאד פנוי להרבה דברים. הוא גם מקבל דברים ומפרש אותם בצורה ברורה (מה שלא קורה ללא הכדור). ובכל זאת- זה נראה כמו ילד שונה לחלוטין. אפילו קצת חסר "הפילפל" שבו...

miromiro

New member
שלום סיגל-

כמה, כמה שזה צורב בלב לראות את הדבר היקר לנו ביותר "כבוי" חסר לו הפילפל אמרת וזה באמת נכון. אבל למען האמת כל שינוי שהוא גם אם היה לכיוון האחר לגמרי, היה מפחיד ומדאיג ומעורר הרבה חרדות ונקיפות מצפון. כי "הילד שונה" וצריך להתרגל לזה ולמצוא את ההצדקות, כי הן שם. יש יותר דברים טובים בשינוי הזה והם לא תמיד נראים לעין. ייתכן ובעיית מינון גורמת לכך ש"הזומבי" הזה קיצוני מידי ושווה ובהחלט צריך לבדוק את זה. ויש גם סיכוי שקונצרטה יעשה את השינוי. מקווה ומאחל לכם שהמצב יתאזן.

דליה.ד

New member
מינון יתר

תחושת זומבי בהחלט יכולה לקרות. גם עם בני הצעיר בכיתה א' היתה תחושה של יותר מידי רוגע, אז מכדור רגיל עברנו לsr ועדיין היה זומבי. בעצת הרופא נתנו לו חצי sr - מינון לא כל כך מקובל ושנוי במחלוקת - אולם על הבן שלי זה עבד נפלא במשך כל כיתה א' וב'.... סמכי על תחושת הבטן ונסו - ביחד עם הרופא - מינונים שונים עד שתגיעו למינון בו הילד יראה לך טוב יותר.

חסר לנו ה"פלפל"

לפעמים זו באמת בעיה של מינון,שווה לבדוק את זה! לפעמים (בד"כ..), זו התחושה שלנו ההורים- במבט מהצד, על הילד התזזיתי הזה, אשר לפתע יושב רגוע ומעסיק את עצמו, בלי כל הרעש והמהומה שאנו רגילים סביבו. מה שאנו מכנים פלפל, או שמחת חיים, הוא למעשה חוסר מנוחה. חוסר יכולת לשבת או להתרכז במשהו מספיק בכדי להפיק ממנו הנאה. בזכות הריטלין- ילדינו התזזיתיים, מסוגלים להנות מבלי להתפלפל סביב כולם כל הזמן...

למעלה