הרגשתי שזה לא סתם

sjarjar

New member
הרגשתי שזה לא סתם

'דומם עם זוג נאהבים' ו-'דאווין של שיר מחאה'. שני הביצועים הנהדרים (והשונים כ"כ זה מזה), לבד עם הפסנתר, מול קיסריה מלא, במופע לזכר מאיר אריאל, אללה ירחמו. מלבד שלום חנוך, שלומי קיבל את מחיאות הכפיים החזקות והארוכות ביותר. בדקתי. אה, כן. מקסימיליה....מה שמה? זאת שהפסידה לזה מהארוויזיון בכוכב נולד. כישרון אדיר. טוב שהפסידה, כי יש לה רק לאן להתקדם.

MikMercury

New member
גם אני הקשבתי (../images/Emo18.gif זהירות, חפירה)

לא נעים לי להגיד, אבל אני מרגישה שאני צריכה: כבר כמה זמן אני חושבת ש"דאווין של" קרוב לשחיקה. לא הייתי מקצינה ואומרת ששלומי מחפף אותו, אבל לעומת הביצוע הראשון שלו (למיטב ידיעתי) בערב המחווה השני לאריאל (נמצא באלבום המופע המוקלט "ערב כחול עמוק" שיצא ב-2002)... הביצוע הזה שם את החותמת הסופית על ההתאהבות שלי בשלומי, אפילו שלפניו שמעתי רק את אריק, כולם אומרים ומחר ב"ה. לא הייתי צריכה לשמוע שום דבר נוסף, הייתי שבויה. ישבתי והקשבתי שוב ושוב בפה פעור, לא מאמינה למה שאני שומעת. לנגן ככה ולשיר ככה בו זמנית, איך זה אפשרי? ולגרום לזה להשמע כאילו זה נשלף מהשרוול ללא הרבה מאמץ.. זה קסם. איזו שליטה. כ"כ הרבה תנופה יש בעיבוד והביצוע שלו, ובכל זאת הוא לא מאבד את השליטה לשנייה, תמיד מחזיק במושכות, יודע בדיוק מה הוא עושה, מתי ולמה, ובכל זאת, בדרך פלא, זה מצליח להשמע רגעי ומאולתר. כזו בנייה של שיר, הגשה. כל מילה מצלצלת בהירה ומוטעמת בקול הכהה שלו. כל הברה, צליל וקישוט במקום ובמינון הנכון, משרתים את הטקסט באופן שרק מעצים את המשמעות והיופי שלו. הערצתי את שלומי על היכולת הזו שלו, וכמובן שזה לא השתנה. ובכל זאת, בביצועים מהשנים האחרונות אני מרגישה שהשיר סוחף את שלומי אחריו. הוא מנגן אותו בקצב מאוד מהיר שגורם לניואנסים קטנים ללכת לאיבוד, ובעוד שבביצוע הראשון הוא נתן לליווי להמרח, האיץ והפחית מהירות כרצונו ובהתאם לשיר, כעת הצלילים קצרים וקטועים יותר והשיר (כמעט) כולו מרגיש כמו מירוץ. התווספו כל מני דברים נחמדים שלא היו בביצוע הראשון: הסולמות היורדים ועולים בפסנתר בפזמון הראשון (המים נוזלים), אלתורים, ששלומי "שוחה" בהם יותר ויותר, שינויים מגניבים בהרמוניה, שורה שנשמטה מהביצוע ההוא (איצקי חש חץ הנמהר...) ועוד. ברור, קשה לחזור שוב ושוב על אותו העיבוד, תו לתו, ולצפות שזה יישאר רענן ומעניין. אבל מה לעשות, הביצוע הראשון כנראה תמיד ישאר אולטימטיבי וחד פעמי מבחינתי, ובכל פעם שאני שומעת את השיר בהופעות, וגם ברדיו אתמול, הוא מרגיש לי מפוספס. דאווין של ביצוע. ונו באמת, בּוי בּוי במקום טֵיי טיי בפזמון השני (הקטע האהוב עלי בשיר)?? לשרוף את הפואנטה, למה לא... מה שכן, הבוי בוי האחרון של אתמול - חבל על הזמן... יכול להיות ששלומי מושפע מהיידישקייט של נועם ענבר באוי דיוויז'ן..
דומם עם זוג נאהבים, לעומת זאת... אני אוהבת כל ביצוע שלו שאני שומעת יותר מהקודם, כולל זה של אתמול. אמנם זה שיר רגוע ואיטי, אבל השליטה של שלומי מתבטאת בו לא פחות מבשירים מהירים והיסטריים. הוא נותן ביצוע מושקע ומהוקצע מההתחלה ועד הסוף, לא פוסח על שום דבר, גם לא על השירה. והוא שר אותו כ"כ יפה, אתמול באופן מיוחד. אגב, נראה לי קצת משונה שבמאמר הזה, עושה רושם שקוטנר מתפאר בכך שבשלושת אלבומי המחווה שיצאו, השירים אכן חזרו שוב ושוב, אך לעולם לא יותר מפעם אחת בפי אותו המבצע. שלומי כבר ביצע את שניהם במסגרת זו, אם אני לא טועה. סתם, נראה לי מוזר. קיוויתי לשמוע משהו חדש לגמרי... אחרי שאמרתי את כל זה, ברור שנהניתי בטירוף להקשיב לשלומי אתמול, לא משנה מה. נהניתי לשמוע את התשואות שהוא זכה להן בצדק רב. המון ביצועים אחרים נשמעו לי כ"כ דומים זה לזה, חוזרים על עצמם, מונוטוניים. אלו דברים שלעולם לא אוכל לומר על שלומי, ביחס לאחרים ולעצמו (טפו טפו טפו). ומרינה (מקסימיליאן בלומין) - יצא לי להכיר אותה טיפה במחנה אמנויות בין כתה ז' ל-ח'. כבר אז היא סומנה כתופעת טבע בתחום הג'אז, ידעה לאלתר ולהופיע כמו פרפורמרית ותיקה, ותמיד נראתה לי עליזה ומאוד מאוד נחמדה. מאז המחנה שמעתי עליה לא מעט, בין השאר שהופיעה בפסטיבל הג'אז באילת ושהיא צוברת לה מוניטין. פגשתי אותה פעם אחת בהופעה ולא האמנתי שהיא זכרה וזיהתה אותי. וכך הייתי מאוד מופתעת, ומה לעשות - מאוכזבת, כשראיתי אותה בין הנבחנים לכוכב נולד (האודישנים תמיד משעשעים...). לא ממש יצא לי לראות את התוכנית, אבל מהביצועים שלה ששמעתי לא אהבתי הרבה. הרגיש לי שהיא דג מחוץ למים, שזה לא הבית שלה. אבל מי יודע, עכשיו המדינה כולה מכירה אותה ואת הכשרון שלה, יכול להיות שהיא תוכל להפעיל את זה בעיקר (אם לא רק) לטובתה. יאללה, יצאתי לראות את שלומי בחולון

sivanm82

New member
תודה על החפירה ../images/Emo13.gif

"לא מאמינה למה שאני שומעת. לנגן ככה ולשיר ככה בו זמנית, איך זה אפשרי? ולגרום לזה להשמע כאילו זה נשלף מהשרוול ללא הרבה מאמץ.. זה קסם. איזו שליטה. כ"כ הרבה תנופה יש בעיבוד והביצוע שלו, ובכל זאת הוא לא מאבד את השליטה לשנייה, תמיד מחזיק במושכות, יודע בדיוק מה הוא עושה, מתי ולמה, ובכל זאת, בדרך פלא, זה מצליח להשמע רגעי ומאולתר. כזו בנייה של שיר, הגשה. כל מילה מצלצלת בהירה ומוטעמת בקול הכהה שלו. כל הברה, צליל וקישוט במקום ובמינון הנכון, משרתים את הטקסט באופן שרק מעצים את המשמעות והיופי שלו." זה לגמרי ככה.

sjarjar

New member
אני לא זוכר את 'דאווין של שיר מחאה'

מערבי מאיר אריאל קודמים, אבל בגילי המתקדם, זכרון זה לא דבר שכדאי להסתמך עליו. אני כשלעצמי שמעתיו לראשונה באיזה שידור באחד מפסטיבלי הפסנתר שהיו, בערך באותה תקופה שציינת, ואח"כ כשהתחיל להופיע בהופעות הפסנתר. ב"ספר השירים שלי" האחרון שראיתי, זה השיר שרומם את הערב, והביצוע היה רענן כפי שהיה. בקשר לשינויי הזמנים...זה קטע כ"כ ארוך שסוגר חלק לא מבוטל מההופעה. לו היתה הפסקה זה וודאי היה השיר שלפניה, משאיר את הקהל המום ומהורהר. זה כמו שאמרו על מסלולי המרוץ הישנים, שהיו כ"כ ארוכים עם כ"כ הרבה פניות, שהנהגים היו שוכחים איך צריך לקחת חלק מהן. כשזה מגיע לקטע הזה, אני מאזין, ונהנה ממנו, בכל פעם מחדש.

אני מבקשת,

הזלזול שלך ממש לא היה במקום. מארינה מקסימיליאן בלומין היא הדבר הטוב ביותר, אם לא הטוב היחידי, שיצא אי פעם מכוכב נולד. זוהי זכות מלאה שלה להתקדם והיא עוד תעשה את זה, היא רק בתחילת הדרך ואני חותמת לך שהיא עומדת להיתו ענקית, פשוט ענקית, ולתפוס בעוד 15 שנה את מקומן של אלה שיפנו אותו - חווה אלברשטיין, נוריתי ודומותיהן. היא משהו אחר, היא יאכותית ואין עוד אחת כזתא בארץ. כישרון נדיר ויוצא דופן. כדאי לך להתחיל לשנן את השם כבר עכישו. כוכב נולד זו לא בושה, זו דרך מעולה לפרוץ החוצה ולהתקדם, כאשר יש לך מה לתת. ולה יש המון מה לתת. לא רק לה יש לאן להתקדם, אלא לנו יש ממה ליהנות. היא איכותית, היא אמיתית והיא חארת מכל מה שהיה שם. טוב, זה לא פורום מארינה מקסימיליאן, אבל הזלזול שהפגנת כרגע ממש לא היה במקום. אבל באמת שלא.

למעלה