הרגשה משונה

66Amiram

New member
הרגשה משונה

אחרי שנה של בית עם 3 נשים ( אישה חולה + 2 מטפלות ) הבית לפתע ריק , מרגיש כמו חיה בכלוב שדלתו פתוחה אך הוא אינו יוצא כי לא יודע מה לעשות עם " החופש " האכזרי שנגזר עליו לפתע . קמתי ,תרחצתי,שתיתי קפה,דלקתי סיגריה,עשיתי כביסה,מרחתי תרצפה עם סמרטוט ( מוותר על הטאטוא) , תליתי תכביסה . אח"כ אוריד תכביסה אזרוק אותה על המיטה וזהו . ומה הלאה ???? אין לי סבלנות כרגע לספרים או טלוויזיה . מישהי יודעת איך עושים קציצות בתנור ושלא יצאו יבשות וקשות ?

עמירם../images/Emo201.gif תנחומיי,

מה עושים עם הריקנות,,כותבים כותבים ועוד כותבים,זה מה שאני עושה עד היום, בציק צאק ללא טיגון, ניצול של 500 גר' בשר עוף טחון רשמו הצלחה קציצות אפויות של עוף ברייס קריספי אורז 10 קציצות 100-200 גר' רייס קריספי אורז קלוי 500 גר' עוף טחון 2 גבעולי סלרי קצוץ דק 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה דק 1 בצל בינוני קצוץ דק 4 גזרים קצוצים קטן 1 ביצה מלח פלפל לערבב היטב את כל החומרים פרט לרייס קרספי. לרסק את הרייס ולשים בצלחת. ליצור קציצות (אפשר להעזר בתבנית מאפינס/בומב/פירמידה מסיליקון) לצפות את הקציצות ברייס קריספי ולהניח בתבנית משומנת. לאפות בתנור בחום בינוני 30-35 דקות . אפשר להחליף את הרייס קריספי בקורנפלקס לא ממותק

66Amiram

New member
תודה כפולה : א. לתנחומים ב. למתכון

אבל מודיע בהכנעה שלא אעשה אותו , התעסקות בכל כך הרבה מרכיבים זה לא בשבילי . מחפש מתכון ללא עבודה וללא מרכיבים אולי גם ללא בשר....?, לא חייב לצאת טעים ,ממילא נאכל מעל לכיור ובעמידה ונגמר הסיפור . מזכיר לי את הנושא של רח' הירקון בת"א בעמידה בחצר אחורית.....

גוהנה

New member
../images/Emo71.gifהי עמירם

אז זהו שלא.... ממליצה בחום על סיפרו של בני סיידא "קציצות", גם "שתי ידיים שמאליות" שכמותי יוצרת באמצעות הספר הזה ארוחות מה-זה- שוות וגם אם מרגישים כאילו החיים שלנו הוסטו לחצר האחורית של רחוב הירקון, הרי שישנן סיבות כל כך משמעותיות (ילדים? משפחה?) שארוחה אחת שהותקנה באהבה ונאכלת מסביב לשולחן נותנת תחושה של מסעדת גורמה הכי שווה כשהקטנים (גם אם אלו קטנים "גדולים") מלקקים בהנאה את השפתיים........נסה וספר לנו איך היה!!!!!

66Amiram

New member
תודה לעיצה ,בהזדמנות ארכוש . לא עושה סיפור

מהאוכל , סתם חשבתי לתומי אולי יש למישהי עיצה פשוטה .

עמירם ..../images/Emo24.gif

אז שלא כמוך אני לא בשום חצר אחורית .. ואני לא מוותרת ..אומנם בהתחלה אחרי האסון היו איתי ילדי ונאלצתי להכין למענם .. אבל תמיד השתדלתי לשבת איתם לארוחה ..וכיום שאני לבד .. עורכת לי שולחן ..לעתים אף מניחה פרח ..ויושבת אומנם לבד .. אבל מכבדת את עצמי ..מגיע לי ארוחה ,מגיע לי לכבד את עצמי .. אומנם בהתחלה לא היה לי סבלנות לא לTVולא לספרים אבל דאגתי שיהיה לי כל יום עשיה שתמלא את יומי (לרב פעילות למען הקהילה ..) ומתכון לקציצות פשוטות בתנור .. 600גרם בשר טחון 1 בצל 4-8 שני שום (לפי הטעם ) 2 -3 ביצים 2כפות פרורי לחם תבלנים לפי הטעם (בהרט כמון ,פלפל שחור,פפריקה חריפה מלח ) חופן עשבי תיבול לפו הטעם .(לא חובה) חצי כוס סודה לטחון את כל המרכבים (למעט הבשר והבצים )במעבד מזין או לקצץ ביד לערבב הכל היטב ליצור קציצות ,בתבנית לשים ניר אפיה לשמן(אני נוהגת לשמן בספרי שמן ),לאפות 10 דקות להוציא את התבנית ולהפוך את הקציצות לעוד 5-8 דקות אפיה .. להעשרת הקציצות ניתן להוסיף חציל קלויי ..או מס' כפות סלט חציל על האש מוכן .. או קרישה מאודת וקוצצה . עמירם מאחלת לך ימים קלים מאלה ... ושתמצא במהרה את הדרך שלך תתאים להתמודדות
טלי

66Amiram

New member
שאלות

סוד הרכות הוא בחצי כוס סודה ? להכניס לתנור שחומם מראש ? באיזו טמפ' ? קציצות עגולות או שטוחות ? האם ישארו רכות גם לאחר הקפאה והפשרה ? עזבו תחצר האחורית ! סתם נזכרתי בביטוי של פעם , לא הייתי מימי שם וגם לא אהייה שם לעולם.

תשובות עמירם

סוד הרכות באפית קציצות הוא בחצי כוס סודה .. אני נוהגת להקפיא בחבילות קטנות את התערובת ללא הסודה ולהוסיף סודה לפי העיין כל פעם ,אופה בטוסטר אובן קציצות שטוחות כמה דקות מכל צד (עד השחמה) כך יש תחוןשה של טריות ,מורתי(אמי ) נוהגת להקפיא מוכן ולהפשיא במקרו ,או לבשל ברוטב עגבניות . רכות הן תמיד ... ועוד לא בקרתי בחצר האחורית אז את מה אעזוב?

emmy5

New member
66Amiram מרשם פשות לקציצות

500 גר בשר 1 ביצה 1 בצל 1תפוח אדמה כמה שני שום מלח ופלפל שחור . את הבצל מרסקים בפומפיה גסה הבצל מרסקים בפומפיה עדינה . אם אתה רוצה ,יכול לשים גם פרוסה לחם (ששמתה אותה במים)קציצות מצויינות , בתאבון!!!

emmy5

New member
גברים , בדרך כלל קונים אוכל מוכן

מתכונים זה טוב למגירה

למעלה