הרגשה מוזרה

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך
צמיד

תראה, מה שהיה היה. היה טוב? סבבה אבל רגע.. מה בכלל המטרה שלך בכל זה? למה קראת את אושו? מה אתה רוצה להשיג? בלי קשר, עברת חוויה מסוימת. היא נגמרה, שייכת לעבר. יכול להיות שחלק מההרגשה וההבנה ממשיכים וימשיכו ללוות אותך. זה לא ממש תלוי בך. לא להיצמד - מכמה בחינות אחת - הנסיון לנתח במחשבה מה היה, למה, כמה, איך קרה. אם כבר אושו, אז הוא אומר על זה - אל תהיה ידען, אל תצבור ידע. תחיה, תחווה, תתחבר לרגע הזה. ברגע הזה - ההרגשה ההיא הפכה לזכרון. אז אתה נצמד לזכרון ומפספס את המציאות עכשיו שנייה- חוויה שאתה מסווג כ"טובה" אתה מטפח רצון לשחזר אותו, אתה משתוקק אליה, ואז אתה נמשך לעתיד שאינו קיים בעצם

mwc

New member
תודה על ההסבר

יש הגיון מאד יפה בדבריך... שאלת למה אני עושה את זה ? אני בסך הכל מחפש קצת שלווה שאני לא מצליח למצוא העולם הפנימי שלי גועש מלחצים, זה או פסיכולוג צמוד, או זה... (או כדורים). אני מעדיף את הדרך הזאת כי אני מרגיש שהיא הדרך הטבעית שלנו אני מרגיש שהחיים פה הם עונש ומתנה ביחד מצד אחד יש את ההנאות אבל הן רגעיות וחולפות זה כל כך מדכא ! אני לא יכול להתעלם מהמציאות ולחיות מהנאה להנאה, כי זה כמו להיאחז בציפורניים, או בקיצור הלב שלי מדריך אותי לדרך הזאת. רציתי לשאול גם עוד משהו, אם יש פה בן אדם שעוסק הרבה זמן במדיטציה האם זה שינה משהו במיינד שלו, האם הוא יכןל יותר לשלוט בו אני לא רוצה להתחיל לדבר על מואר כי זאת הגדרה מאד מאד פרדוקסלית תודה מראש =]

jongler

New member
הפורום כרגע במצב רגיש

והשאלה שלך יכולה להוביל לשירשורים ארוכים שאינם עונים כלל לשאלה וגם אף אחד כבר לא יתעניין בך, אז לפני שזה יקרה ואני מקוה שהתשובה שלי תמנע מתוצאה כזו מלקרות(למרות שזה לא כזה משנה...). אז לשאלתך - אני מתאר לעצמי שהתשובה משתנה מאדם לאדם אבל בגדול ישנו שינוי, לעיתים אני מוצא עצמי במצבים שהייתי בעבר מגיב אחרת והיום התגובה שלי שונה לחלוטין (גם לחוסר תגובה אני מתיחס כאן כתגובה) , בנוסף(או מעבר לכך) בזמן האחרון ישנה קלות מסויימת עבורי לשלוט ברגשות מסויימים שאני מוצא לנכון לשלוט בהם או לא לתת להם ביטוי. בין הדברים שמדיטציה עושה זה שבירת הקליפה הנוקשה של המינד המתוכנת והתנסויות שונות במצבי הכרה שונים כך שיהיה ניתן לראות את המרחק בין המינד עצמו - לצופה (העד) . שיהיה בהצלחה

OriIdan

New member
מה מדיטציה שינתה

אני מתרגל כבר למעלה מעשר שנים מדיטציה והשינוי הוא ניכר. השינוי הוא בכל תחומי החיים. לאט לאט נעלמה לחלוטין העצבנות והופיע אושר שלא נגמר. שליטה במיינד - אני לא לגמרי מבין למה הכוונה כי הרי לכל אחד יש שליטה.

mwc

New member
שליטה

הכוונה , היכולת לחשוב על משהו מבלי שמחשבות אחרות יעיפו את המחשבה הנוכחית

jongler

New member
מי השולט ומי הנשלט או מה

לאדם שמזדהה אין את היכולת לשלוט על כלום מחייו, אנחנו מכונות, הכל "קורה לנו" עד רגע ההתעוררות. אנחנו יכולים להתווכח על זה אבל רק תצפיות במצב הרובוטיות או "השינה" יכולות להוכיח לאדם את מצבו. נסה לדוגמא להישאר ער למעשים שאתה עושה ולאחר שעה בדיוק שחזר את צעדיך שלב אחרי שלב, אם זכרת פרט לפרט הינך באמת יוצא דופן מופלא ואם לא או ששכחת אחרי שעה לעשות זאת או ששכחת כלל להיות ער למעשיך, אז חביבי היקר אתה כנראה ישן... יש עוד אלף ואחת (ויותר) דרכים ודוגמאות להמחיש את מצב השינה/רובוטיות/מכונה שאנו בני האדם נתונים בהם ולמכונה, כידוע, אין שליטה על עצמה היא פשוט פועלת מתוך התוכנית שבה.

OriIdan

New member
תודה, עכשיו הבנתי את כוונתך

כן, לקח הרבה זמן אבל המדיטציה שיפרה את זה משמעותית. ממצב בו אני כמעט ישן לפי הגדרתך למצב בו אני ער לחלוטין כולל בזמן שהגוף ישן. אבל שאף אחד לא יצפה לכך שהוא יעשה מדיטציה ותוך שבוע שבועיים חודש חודשיים זה יקרה. אצלי זה לקח שנים, יש אחרים שאצלם זה יקח אולי פחות אבל יש כאלו שזה יקח יותר.

מוטי ש

New member
היי אורי,

עשה טובה,אם אתה כבר ער כל הלילה,תעקוב אחר הנשיונל גאוגרפיק וספר לי מה אני מפספס.באמת שלא יודע מה נפל עלי,אבל התמכרתי לסדרה ההיא של אסונות המטוסים,נדמה לי שקוראים לזה תעופה בחקירה או משהו...
שאלוהים יעזור לי! :)

OriIdan

New member
הלוואי והייתי ער כל הזמן

מה שאמרתי הוא שהתודעה עירה בזמן שהגוף ישן. זה אומר שאני מודע לעצמי כשאני ישן. זה מין תחושה משונה שהגוף ישן אבל אני ער. אני עדיין לא חש דבר מבחוץ כי הגוף ישן ולכן החושים לא פעילים.

מוטי ש

New member
אתה מעודד את עצמך להגזים בתיאורי

החוויות שלך ואני אסביר לך בדיוק מה קורה לך ומדוע זה מסוכן. אספר לך סיפור.זמן מה לאחר שהתגייסתי לצבא עברתי טירונות די קשה כפי שהיה נהוג באותה תקופה עם טירטורים ושעות שינה מעטות מאוד,כאשר כל הזמן עמדנו בלחץ נפשי רגשי כזה או אחר.הטלת המשמעת נעשתה באמצעות הטלת פחד,חשש,לא היה דבר מפחיד יותר עלי אדמות מאשר הרס"פ המתקרב לחצר הפלוגה. יום אחד,לאחר כמה ימים שכאלה ללא שינה כמעט ועם לחץ נפשי מתגבר ולאחר הקפצה ארוכה מאוד במהלך הלילה,נשלחתי לשמור בבונקר.השעה הייתה מאוחרת, הרגשתי שלו הייתי נידון למוות והייתה נותרת לי רק בקשה אחת אחרונה עלי אדמות,הרי שזאת הייתה "לישון,לחלום,להירדם!".זה כל מה שרציתי והלוואי ויכולתי להרשות את זה לעצמי.זה היה המצב הנפשי שלי באותו רגע שבו הגעתי לשעריו של הבונקר שהיה בבסיס צבאי בדרום הרחוק(בערבה)ואשר שכן מחוץ לגבולות הבסיס.המטלה הזאת שנאלצתי לשאת בה הייתה לא פחות ולא יותר עבורי מאשר "מאמץ על".אני שם זאת במרכאות אך ורק בגלל ההבנה שמאמץ על אמיתי הוא יותר עניין מודע ולא עניין מכני. הבונקר היה בנוי כסוללה גדולה ומשופעת שהיו בה מפרצים ובהם היו בונים אוהלים גדולים שבהם אוכסנו כלי הנשק.אנחנו השומרים עמדנו מעל הסוללה והיינו הולכים לאורכה ולרוחבה מלמעלה.זאת בהחלט הייתה סוללה די גבוהה וניתן היה גם ליפול ממנה למטה לכיוון האוהלים במידה ואדם לא היה נזהר. ואז התחלתי לשמור כאשר אני הולך לאיטי לאורך הסוללה מלמעלה.מצאתי את עצמי מנקר תוך כדי הליכה,מנקר ומתעורר והפיתוי היה גדול לרדת למטה לאחד האוהלים ופשוט מאוד ללכת לישון.יחד עם זאת,היה הפחד וזה היה פחד מוחשי ביותר גם משבירת שמירה וגם מהאזור שבו היה הבונקר."אסור לך להירדם מוטי,אסור לך להירדם!" זאת הייתה המנטרה שלי באותו רגע.יחד עם זאת כנראה "שהמוח" שלי חשב אחרת,זה קרה לפתע,לא ממש הבנתי מה קרה,אבל ברגע אחד העולם כפי שהכרתי אותו השתנה לחלוטין מבחינת פרספציה,הרגשתי שאיזשהו חלק בי נרדם ואילו חלק אחר המשיך להיות ער ותפס את העולם באיזשהם חושים שהובילו מראות אחרים לחלוטין מן המציאות אל המוח.זה לא שנרדמתי וחלמתי,היות והמשכתי ללכת והתחושה באמת הייתה יוצאת מגדר הרגיל מפאת מוזרותה.זה כאילו שכל הזמן הזה היו לחושים שלי יכולות הרבה יותר גדולות לתפיסת הסביבה,יכולות שבהם לא השתמשתי.לא ברור לי אם העיניים היו עצומות אם כי נראה היה לפי עיבוד המידע של החושים כי כך היה הדבר.תפיסת הזמן השתנתה,למעשה כמעט אבדה,כנ"ל תפיסת האני כחלק נפרד מן המרחב ומצאתי את עצמי שוב "ער" כאשר הגעתי לתחילת השיפול של מדרון הסוללה כאשר הרגשתי שהנה אני יכול ליפול.זאת הייתה התעוררות,העולם חזר להיות בדיוק כפי שהיה. זאת הייתה חתיכת חוויה וההרגשה לאחריה הייתה ממש נהדרת,כאילו התמלאתי מחדש באיזשהם כוחות שלא ידעתי שיש לי,מאיזשהו מצבר שלא ידעתי בכלל על קיומו והעייפות נעלמה כלא הייתה. החוויה הזאת עברה ולא חזרה שנית.נזכרתי בה לאחר שנים כאשר התחלתי לקרוא את הספר החיפוש אחר המופלא ונתקלתי בו בתיאור "המצברים" שיש לאדם.זהו תיאור סכימתי ולא מדעי ואפשר בהחלט להתבלבל ממנו ולהסיק מסקנות שונות לחלוטין. מחקר קצת יותר מעמיק לאחר מכן במהלך הזמן לימד אותי על חומר מיוחד במוח שאינו קיים שם במצבים רגילים וכי אין ממש הוכחה חד משמעית לקיומו(אם כי ניתן למדוד את תוצאותיו במערכת השתן)ואשר המדע מכיר אותו בשם DMT זהו מעין "סם" טבעי של המוח,שהחלו מפיקים אותו בזהירות גם באופן סינתטי בשנים האחרונות ואשר מצבי דחק מסויימים באדם גורמים ככל הנראה להיווצרותו והפרשתו למערכת. אז יכול להיות שהמדיטציה הטרנסצנדנטלית ככל הנראה עושה משהו דומה עם המוח האנושי,היא גורמת לו לייצר ולהפריש את החומר הנ"ל שמצטבר במערכת ומביא לתופעות שעליהן אתה מדבר.יחד עם זאת,זה אולי מסביר מדוע כל החברה בערוץ מהרישי בלווין נראו לי קצת תחת השפעתה של איזושהי היפנוזה או מסיבת סמים.:) לא לשווא מכנים זאת מדיטציה טרנס.....צנדנטלית.התפתחות איננה לקחת סמים ואף איננה לייצר אותם בגוף באופן טבעי מבלי לראות את הפרספקטיבה הגדולה יותר של העבודה העצמית.אחרת מה שקורה הוא,שאדם הופך להיות מסומם ומגיע לפורום ציבורי ומתנהג כמו מסומם באינטראקציה שלו עם הבריות."לי יש את הסם שלי ואני נהנה ממנו ומה איכפת לכם אם אני מפיץ את הסם שלי לבריות,הסם שלכם איננו מוכח מדעית כמו הסם שלי ולכן גם אינכם חווים את החוויות היוצאות מגדר הרגיל שאני אני ואני ואני חווה"... הבנת אורי? אם תרצה סיפורי חוויות של אנשים שלקחו סם כזה במעבדה או מחוץ למעבדה,רק אמור לי,אני מצאתי בתיאוריהם את החוויה שלי אז בבונקר,אותה חוויה בדיוק שגורמת לי לא ממש לצאת מעורי לנוכח הסיפורים שלך על החוויות וההנאות שלך. זה בדיוק מה שמסוכן,ההיקבעות הזאת לחוויה.הנהנתנות מהחוויה,ההדוניסטיות והעוצמה שאדם צובר לחשבונות הפיקטיביים של האישיות המזוייפת שלו. עזוב,אני מתפלא עליך אורי,כל הזמן אתה מביא מחקרים מדעיים ואתה לא שם לב שאתה מפרש חוויה מסויימת-שהנה הבאתי לך הסבר אחר שלה(מדעי לחלוטין)-כאיזושהי התקרבות לדבר שעליו אינך יודע כלום ואינך יכול לדעת אפילו אם הוא קיים.ואתה עושה זאת משום שמהרישי נתן לך אינדיקציות שדברים מסויימים יתרחשו בקרבך ואכן כך קרה,אבל אז מה?שומו שמיים,אז מה אם זה התרחש אורי? זכית אולי "בסם" שלך באופן חוקי למהדרין(הרי זה מיוצר אצל בגוף כתוצאה מתירגולים שאתה עורך בהתמדה)יחד עם זאת אתה מגלה סימפטומים של מכור,יכול להיות שזה שלב שתצליח לצאת ממנו(אני מקווה)ביום מן הימים. בינתיים,בדברים שבהם כדאי לאדם שמתפתח רוחנית לטפל או להבין במידת מה לא נגעת בכלל.חבל,מאוד חבל,באמת חבל,אפילו הייתי מגזים ואומר חבל מאוד,חבל ביותר!:)

OriIdan

New member
אתה מתאר חוויה שונה במהותה

אתה מתאר חוויה של הרדמות וחלום, זה כל הסיפור. אתה לא מכיר את החוויות שאני חווה לכן התיאורים שלך של הרדמות בשמירה שאגב רובינו עברנו אותן אינן קשורות כלל. גם לי היו את המצבים האלו של מחסור חמור בשינה ושהדבר שאותו אתה הכי רוצה הוא לישון שינה טובה. כשאני מדבר על תודעה, זה משהו אחר לחלוטין זה משהו בו אתה מודע לכך שהגוף נרדם, אתה גם יכול להעיר את הגוף אם תרצה. מצב כזה בשמירה אני מניח שהיה מאפשר לי להיות ער. אבל באותה תקופה בצבא לא הייתי במצב הזה והאמת גם לצערי לא תרגלתי סדיר. מנין לך שאני מתקבע לחוויה? האם לספר תחושות זה להתקבע לחוויה?

מוטי ש

New member
אח אח,לו הייתי תוכי

סביר להניח שהייתי תולש לעצמי את כל הנוצות,אבל אני לא תוכי...:) זאת לא הייתה הרדמות וזה לא היה חלום,הן אמרתי לך שחזרתי חזרה לתפיסה רגילה של המציאות באשר עמדתי על פי המדרון של הבונקר(דהיינו הייתי מודע לחלוטין לכל מה שהתרחש,וזה גם לא היה גם חלום צלול,שגם זה דבר מוכר לי) בכל אופן,מבחינה פילוסופית טהורה ואפילו מהבחינה המעשית באמת אינני יכול לדעת מה אתה חווה,יחד עם זאת אני יכול לבחון את התוצאות של מה שאתה חווה. תוצאות ההתנהגות של האדם משקפות משהו מן החוויה הפנימית,אם כי אני מודה שמי שמתבונן מבחוץ עשוי גם להסיק על האדם מסקנות מוטעות לחלוטין,שאינן משקפות באמת את המתרחש באופן מדוייק. יחד עם זאת,זה אתה שעושה עניין מחוויות.אין כאן אף אחד אחר בפורום שהדבר הזה במיוחד מעניין אותו או שהוא שם עליו דגש. לשים דגש כל הזמן על משהו,זה להיות מזוהה עם אותו משהו,זה להיות מקובע עליו.פשוט.באמת מאוד פשוט. אבל זה בסדר,ברור לי שגם על זה יהיה לך מה לומר,למה שלא יהיה לך? :)

dharmax

New member
רגישות ומדיטציה

צדק מאוד בדיחה קוסמית בעצתו, ולא אחזור עליה שוב, כי היא נראית לי ברורה כל צרכה... רק אוסיף, לאור דבריך אלה, את עצתי ואזהרתי: תרגולים של מדיטציה, נוגעים בדברים עדינים בהכרה ובתודעה שלנו. לכן, למדו אנשים חכמים, שיש תנאים מסוימים, סייגים מסוימים, צרכים והמלצות לגבי המצב המנטלי (וגם הפיסי, במידה מסוימת) שמתאים לצורך תרגול טכניקה כזו או אחרת. מצב של חוסר איזון, כמו שאתה מתאר, צריך להלקח בחשבון, ואני כבר ממליץ לך בצורה נחרצת, להזהר, כי עיסוק בדברים איזוטריים יכול להיות בדיוק מה שיחמיר את חוסר האיזון שאני מבין מתאורך שאתה חווה. במאמר מוסגר: מצבים כאלה של חוסר איזון, יכולים להביא להקצנה של חוויות לשני הכיוונים - למעלה ולמטה - לעונג גדול במיוחד, אך גם לתהומות נמוכים במיוחד. איך להזהר? אפשרות אחת: לזנוח תרגולים רוחניים/רוחניים-למחצה ובטח פסאודו-רוחניים; אפשרות שניה: לעבוד עם מורה/חבר-לדרך מנוסה (מנוסה מספיק!) ובקיא. ובקיא במה? - אני ממליץ על זרמים מסורתיים ולא ניו-אייג'ים (ולא אושואיסטים). אפשרות שלישית (שיכולה להיות משולבת עם אחת הקודמות): קרקוע, בתור התחלה, על ידי תרגולים עם אלמנטים יותר מקרקעים ממדיטציה פרופר, כגון טאי-צ'י או אומנויות לחימה אחרות, האטה-יוגה אולי וכו'. דבר נוסף - מצא לך קבוצה שמתרגלת, שיש בה גם אנשים מנוסים, והפגש איתם בתדירות גבוהה מספיק. קוראים לזה סנגה... ערכה של סביבה שכזו, אינו יכול להיות מתואר במילים.... ברכות רבות

jongler

New member
לגבי סנגהה

"ערכה של סביבה שכזו, אינו יכול להיות מתואר במילים" וגם להתקעות באותו השלב כמו כולם. השאלה אם האנשים בקבוצה רוצים להתעורר או שהם פשוט נהנים מהסנגהה בדיוק כמו מאורע חברתי אחר והשתכשכות בבריכה.

מוטי ש

New member
מה זה להתעורר?

אין דבר כזה סנגהה לבד.יש מורה,למורה יש דרך והדרך יוצרת לאנשים את האפשרות להתקבץ יחדיו לשם מטרה משותפת-צמיחה,התפתחות. לשם מה זה דרוש? הרגלי מחשבה,רגש ותנועה(הרגלים נפרדים והרגלים מקושרים) הנוצרים באדם ואשר בלתי אפשרי כמעט לשנות אותם מבלי לקחת מהם מרחק מסוים,מבלי לשנות את נקודת המבט,מעכבים את האדם מעשיה העשויה לשנות את מצבו.עשייה אמיתית יוצרת עובדות שבכוחן ליצור מציאות חדשה עבור כל אדם,אבל למה לאדם לעשות משהו אם הוא רק יכול לתכנן את העשיה שלו או לדמיין אותה בדיוק כפי שהוא רגיל כל הזמן?(או לדמיין עשייה שבכלל איננה רלוונטית או לגיטימית עבורו) סנגהה איננה לשם הדיון האינטלקטואלי,אף לא לשם תירגול משותף של טכניקות גרידא.בסנגהה משתמשים בחשבון הפנימי המובנה של כל אדם על מנת לגרום לכך שאדם ינוע בכיוונים מסויימים.לא מחזקים את החשבון הפנימי,אלא החשבון הפנימי הגדל בסביבה התפתחותית מסוימת יוצר חיכוך חזק מאוד שבו יכול האדם להשתמש לעשייה.ככל שהקונפליקט גדל,כך האדם מתעמת ללא הרף עם דרך המחשבה והרגש הפנימיים של האישיות המזוייפת שלו,של כל מה שהוא רגיל לעשות או לא לעשות.אז הסנגהה המוצלחת היא ביטוי פונקציונלי של חשבון פנימי(אישיות מזוייפת,נקודת מבט אחת)אל מול גירוי התפתחותי רב מימדים (שהוא ביטוי של דרך מסויימת) שבכוחו לעורר את האדם לראיה אחרת,המכתיבה עשייה אחרת,חדשה. סנגהה אמיתית איננה מחזקת באדם את מה שכבר היה בו,אלא חושפת בו ולעצמו ולנוכח השמש את מה שלא היה ידוע בו או לעצמו.הכוחות הללו הם החשובים,הם אלה שיכולים להיות לתועלת החברים בסנגהה. אפילו יהיה באישיות המזוייפת של אדם תכונות טובות מאוד,עדיין הן תהיינה חסרות ערך לשם המטרה הכללית של הסנגהה והיא התפתחות משותפת.בשלב מסוים על האדם להיות מסוגל להרפות מהקבעונות שלו.אם איננו מסוגל לעשות זאת,עליו להסיק את המסקנות.לפעמים על אדם לעשות כברת דרך מסויימת בכוחות עצמו לאחר שהבין מהי מטרתו על מנת להבשיל,על מנת להתבגר,על מנת לגדול.לאחר מכן יוכל להיות בעל ערך אמיתי לזולת אם בשיתוף פעולה עם אחרים ואם בנפרד. בשורה התחתונה,סנגהה היא חשובה מאוד אם יודעים לשם מה היא קיימת.אם לא יודעים לשם מה היא קיימת וגם לא מסוגלים להסביר למה על אדם להיות בסנגהה היא באמת הופכת להיות חסרת ערך,מפגש חברתי ותו לא,משהו שהאישיות המזוייפת של האדם לוקחת על עצמה כפרוייקט כדי להעביר את הזמן בנעימים ועדיין לחשוב שיש בזה תועלת.לא יותר מאשר בולמי זעזועים. הכותב איננו חבר בשום סנגהה,אבל מכיר בחשיבותה.כמו כן יודע הכותב שלא יכולה להיות סנגהה בעלת ערך ללא השראתו של מורה אמיתי המשרה עליה מהשראתו וממרכז הכובד התמידי שלו.כמו כן אין בדברים שנאמרו כדי לגרוס שהכותב לא יוכל להפיק תועלת מסנגהה שלא עומדת בקריטריונים האמורים. אפשר להפיק תועלת מהכל,זאת מתוך הנחה שלאדם יש מטרה מרכזית בחיים,הוא יודע לאן הוא הולך ולכן הוא יכול לברור בכל נקודה בדרכו את האמצעים היעילים ביותר הזמינים לו באותו רגע על מנת לקדם את עצמו צעד נוסף קדימה.עם סנגהה או בלעדיה.

drall

New member
איך אני יכול

להתרחק מההודעה שלך? לברוח ממנה? מה ירחיק אותי ממנה הכי טוב?

alissa

New member
עיצה מצוינת דיהרמקס+חיזוק משלי

חשובה מאוד אזהרתו של דיהרמקס לגבי רגישות ומדיטציה. אם אתה נמצא בתקופה סוערת בחייך או רצופת משברים נפשיים כדאי ומומלץ להמנע מכל תרגול רוחני, עיסוק רוחני ואפילו קריאה בכתבים מיסטיים, מאחר ורב הסיכוי שמבעד למצבך הרגיש אתה עלול לחוות חוויות שיהיו בעוכריך. מה שאני כן מציעה הוא לעשות כל דבר אחר שלדעתך ישקיט וירגיע אותך מעט. כמו פעילות גופנית סדירה, טיולים בטבע, האזנה למוסיקה, קריאה או כל דבר אחר שייסע לתחושת איזון בחייך. רק אח"כ אתה יכול לגשת..לאט , בזהירות ובמנות קטנות לתרגול רוחני.

מאוד אינדבידואלי

אפשר לרכב על סערה כמו גולש גלים, ואפשר גם להסתחרר אל תוך מערבולת או להיזרק על שובר הגלים (וגם כאן, יש יגידו שמעז ייצא מתוק - לפעמים רק זעזוע של ממש יכול לעורר) בכל מקרה, אולי לא רצוי להמליץ באופן גורף לכל כיוון ספציפי, לפני שמכירים לעומק בן אדם ומבנהו הפסיכי
להימנע מכל תרגול רוחני בתקופה סוערת - תלוי מה זה "תרגול רוחני"... כי לי נראה בדיוק ההיפך - תרגול רוחני הוא זה שייתן תמונה רחבה יותר באותה סערה או משבר (שהם בעיות אישיות הנובעות מהזדהות והיצמדות)

למעלה