הרגשה מוזרה

• פותח הנושא mwc
  • פורסם בתאריך

mwc

New member
הרגשה מוזרה

אני מתעניין הרבה זמן כבר בסוגי מדיטציות קורא שיטות בעיקר, פחות עוסק במעשי קראתי עכשיו מאמר של אושו שמסביר מזה מדיטציה הוא קרא לזה התבוננות היכולת לראות את האדם המסתכל ואת החפץ שהוא מסתכל עליו באותו רגע שקראתי את המשפט הזה כפי שהוא ניסח את זה הסתכלתי על עצמי בגוף שני, תפסתי את עצמי למשהו כמו 40 שניות זה היה מדהים התחלתי להרגיש משהו נרקם שם בפנים אחרי 20 שניות הרגשתי תחושה מרוממת של התעלאות שהתבטאה בצורה פיזית שבה הרגשתי נמלים עוטפות אותי, אבל במובן הטוב זה היה פשוט מוזר קשה לי לתאר את זה במילים מישהו יכול להסביר לי מה ולמה הרגשתי את זה? זה היה מדהים !

L i z a r d

New member
זה קורה

כנראה שהמילים של אושו כיוונו אותך למקום מסוים, לתפיסה מסוימת זה משהו שקורה במדיטציה ואני מניח שזה יקרה לך שוב אם תתרגל דברים "מעשיים"

drall

New member
ישנן שלוש אפשרויות

א. או שהמשפט של אושו בלבל את מנגנון ניכוס האנרגיה של המיינד ואז לא הייתה דרישה מנקודת והקונדוליני שלך קפץ. ב. או שהמשפט של אושו גרם לך לשינוי רגעי בתפיסה שהיא אנרגיה שכבר מנוכסת למיינד אגו ואז האנרגיה השתחררה והוצפתה באנרגיה חופשית. ג. או שפשוט ברגע שעברה לך המחשבה בראש , הפכת להיות מטרה לאינקובציה שירדה עליך. לדעתי אפשרות ב היא הנכונה.

בוקר אור דרול

שכחת "היפוך" באחד המשפטים אבל בלי קשר (ואולי עם) חלק מהביטויים פה אני מניח לא יהיו ברורים לשואל... אישית, לא מבין מה זה "אינקובציה שירדה עליך" האושו הזה ממזר

drall

New member
בוקר דרור

שכחתי היפוך ולדעתי גם דיברנו על אינקובציות הרבה אני אתן לך קישור לנושא שיהיה לך יותר ברור

אה כן

הקישור הזה מוכר לי. וכן, דיברנו פעם אחת בקצרה על האינקות האלה
בכל מקרה, לי העניין נשאר כרגע בגדר אפשרות תאורטית (=אתה מספר משהו, אני לא פוסל או מקבל) באופן כללי, מושגים שכאלה מהווים הזדמנות לצבירה נוספת של ידענות מתייגת ריקה מתוכן אצל השואלים. בעצם, זה עלול לקרות עם כל דת, תורה ולימוד... ד"א, קראתי סיפור שלך, משעשע

חה חה חה

יפה רציתי לסיים את ההודעה..תיכף תראה איך.. למען הצופים.. לא הייתי בטוח איך זה יובן.. השאלה היא האם תרגול כזה או אחר יכול לסייע להכרה באותם דברים שאתה מדבר עליהם כמו ישויות, היפוכים, מחשכים, ניקויים. בכלל כל הדיבורים האלה עצור!

drall

New member
תרגול אפשרי בלי הבנה

אבל הבנה אינה אפשרית ללא תרגול. תמיד זה ככה. דרך אגב , הסיפור ההוא נכתב לפני שש שנים , עוד לא היו אז מצלמות בטלפונים ניידים.

drall

New member
לנוע בתוך החוויה

אם תשאל בפונה יגידו לך שהחוויה היא הדבר היחיד. ושם אנשים מתרגלים באינטנסיביות ובאמת עוברים הרבה חוויות , אבל אין להם מושג מה קורה להם. אז ישנן חוויות אך האנשים לא מסוגלים לנוע בתוך החוויה , ללטש אותה. זה גם מין סוג של תקיעות. המזל שלי שלמדתי קבלה שנים בטרם עגנתי בחוף אושו והמקובלים הם המומחים הכי גדולים לאנרגיות ולתנועת אנרגיות. התרגול שונה לגמרי , גם המטרות , לכן במישור התיאורטי אין חיבור בין הקונספציות. במישור המעשי , יש ויש. כל העקרונות שאני כאן מדבר עליהם. הם לא תיאוריה , הם מין הנדסה , תוצאה של תופעות קיימות מתוך מרחב המדיטציה במשקפת אנרגיה שמבוססת על הקבלה. חוץ מזה הסאטורי גם עזר.

jongler

New member
יבורך הסאטורי

אלמלא הסטורי יתכן ולא היית כותב כאן היום... הסטורי יצר אצלך איזשהו מרכז מגנטי חזק ובלעדיו היה קשה מאוד להבדיל בין הנחוץ לתפל והוא זה שהביא אותך ליישום נכון יותר של הידע. תקן אותי עם אני טועה, אשמח ללמוד

drall

New member
האמת היא מה שקרה בפועל

ומתרחש עכשיו. מה שאני זוכר הוא שאחרי הסאטורי , רציתי לעזוב את הודו מיד.ואכן עזבתי אחרי שלושה שבועות. לפני חשבתי להשאר , או לנסוע ולחזור. אבל אחרי , האדמה בערה מתחתיי.

מכסימה לענין לחוויות

וההבנה שבקבלה.. אצלי היו כאלה חוויות שרק שם מצאתי לבסוף תשובות

הרגשת

את זה או כי קראת משפט שזעזע אותך, או כי היית כבר מוכן לרגע הזה ופשוט במקרה קראת משהו שהקפיץ את מה שהיה מוכן מדהים שמדהים
העיקר לא להיצמד למה שקרה

mwc

New member
לא להיצמד

מאיזו בחינה? האם מה שקרה לי היא חלק מההרגשה בשיאה של מדיטציה טובה? או שמה זה סתם קטע רגעי של הארה?

אינקה

New member
המממ...

אהממ... הממ.. הממ... אה, אהמממ... המממ. אוקיי. לא להיצמד זה בדיוק לא לומר לעצמך "זה כן או לא חלק מהארה" ולא "זה כן או לא חלק ממדיטציה טובה". המשמעות היא שזה מה שזה כל עוד זה, וכשלא - אז כבר משהו אחר. אם תגדיר (תיצמד) תפתח ציפיות לחיוב או שלילה שיכשילו אותך בדרך. רק תלך - רק תתרגל. ויום אחד תדע מה זה בדיוק. זו דעתי.

mwc

New member
יפה אמרת...

אני יודע שבמדיטציה צריך לתרגל שאלות עצמיות כמו "מה קולה של מחיאת כף אחת" או שיטות כמו התבוננות באנרגיות שזורמות ובמחשבות שעוברות מבלי להתערב רציתי לשאול ל-מה התרגולים האלה תורמים ?

אינקה

New member
אהמממ... הממ.

ובכן, מכיוון שאהבת את האמממממהאהמממ אז הנה בבקשה שוב. :) לגבי "צריך" לא הייתי אומר שזו המילה הנכונה. יש תרגולים שמעמתים את המיינד עם הפרדוקסליות המובנית בו, פרדוקסליות שהוא מתעלם ממנה בד"כ בחן מאזוכיסטי. תרגולי ההתבוננות תורמים ל... אהממ... הממ... נו... עוד רגע זה מגיע... המממ... כן. כמובן. לעמת את המיינד עם הפרדוקסליות המובנית בו. יש כמובן עד דברים שניתן להגיד על זה, אבל העיקר הוא לתרגל. ברמה מסויימת של עידון הפרדוקסליות של המיינד נחשפת, ואז גם מופיע צל של סיכוי לאיחוי הפער ולא להתעלמות ממנו. זו לפחות דעתי.

למעלה