הרגשה מוזרה...

הרגשה מוזרה...

אז אני שבועיים עם ציפרפלקס, ואני מרגישה שהעייפות שלי מצטברת. (ואני תמיד עייפה עוד מלפני!) אני יותר עייפה מהעייפה שאני תמיד, אני בקושי מחזיקה את עצמי, אתמול ישנתי 15 שעות , נרדמתי אחרי העבודה ואז התעוררתי בערב לחצי שעה בלבד ואז נרדמתי שוב עד למחרת בבוקר!!!!! יש לי מידי פעם כאבי ראש, סחרחורות חולשות, זה דברים שמוכרים לי כי אני בן אדם עייף תמידי אבל בתקופה הזו של הציפרפלקס מרגיש לי יותר... ואני לא נגד- מחכה לראות את השיפור שזה יעשה לי כי שמעתי עליו דברים טובים! עד אז אני בתרדמת....

xavier1

New member
זה לא מוזר כל כך

אם את לוקחת גם ריטלין - הצ'יפרלקס מקטין את ההשפעה שלו. מי שנתן לך צ'יפרלקס היה צריך להביא את זה בחשבון ולהגדיל את המינון של ריטלין. אם את לא לוקחת ריטלין - מנסיון שלי עם צ'יפרלקס וגם צ'יפרמיל, זה כנראה לא יעבור לך מעצמו אם אחרי שבועיים את עדיין מרגישה רדומה רוב היום.

צ'יפרלקס מעלה את כמות הסרוטנין במוח ולהרבה אנשים הצפת סרוטנין גורמת לתופעת לוואי של עייפות גדולה עד בלתי נסבלת שעלולה לחבל משמעותית בתפקוד היומיומי.

את צריכה לקבל במקביל לצ'יפרלקס תרופה מגבירת נוראדרנלין שנקרא גם פראפינפרין שזה הורמון שמאזן את ההשפעה המרדימה של הסרוטנין מבלי לפגוע בהשפעה האנטי חרדתית שלו. תרופות שפועלות בכיוון הזה ממשפחת SNRI כמו למשל למשל אדרונקס. אבל אם את על ריטלין,. מי שרשם לך אותו צריך פשוט להגדיל את המינון עד למצב של הפסקת העייפות העודפת.

אני לוקחת קונצרטה ...

ולא מזמן הגדילו לי את המינון, אומנם לפני שהתחלתי לקחת ציפרפלקס הגדילו לי את המינון, אני בינתיים אחכה נראה לי שזה בגלל שרק התחלתי, אם זה ימשיך אני אתייעץ עם הפסיכיאטרית.

דרך אגב...

הפסיכיאטרית שלי יודעת שיש לי בעית עייפות כרונית עוד לפני שהתחלתי ציפרפלקס והיא אמרה שהעייפות שלי היא כנראה תוצאה ממתח וחרדה והציפרפלקס מן הסתם יפתור את זה אז העייפות תפחת. ועוד דרך אגב הפסיכיאטרית שלי היא מומחית לבעיות שינה ועייפות.

xavier1

New member
לא משנה

קונצרטה זה ריטלין שמשתחרר לאט אבל זה עדיין ריטלין. כתבת שהעייפות שלך מהצ'יפרלקס היא יותר מהעייפות הכרונית הרגילה שלך ואותי זה בכלל לא הפתיע. אני מזמן לא נוטל כדורים נוגדי חרדה אבל יש לי ניסיון עם התרופה הזאת. אולי עוד מלפני שהפסיכיאטרית שלך ידעה שהיא תהיה פסיכיאטרית כשתהיה גדולה. כל הפסיכיאטרים מתעלמים מהשפעת הלוואי הזאת למרות שהם יודעים יפה על קיומה ורק כשמתלוננים עליה הם מטפלים בזה אחרי שמעמידים פנים של מופתעים. אני לא יודע מה הסיבה אבל זה כך. מומחיות שינה זה דבר אחד ומומחיות לצ'יפראלקס זה דבר שני. מומחה להפרעות שינה מבין בשינה רגילה ולא בהכרח מומחה לבעיות עייפות שנגרמות ע"י תרופות.

רשום בדף שנמצא בקופסא

שאחת התופעות לוואי (הרבות שיש) הוא עייפות וישנוניות. הפסיכיאטרית אמרה כמו שכבר ציינתי שאם העייפות שלי (המקורית) ממתח וחרדה והשינה היא בריחה מהמציאות אצלי , אז שההשפעה של הכדור תשפיע והחרדה תחלוף אז זה גם יחלוף... בינתיים אין מה לעשות רק לחכות- רק בדקתי פה אם זה נורמלי שהכדור תגביר את העייפות וכן בדקתי בנייר וכן! קיבלתי את התשובה שלי- בינתיים מחכה בסבלנות להתרחשויות- תודה על המידע שהבאת לי :)

xavier1

New member
רשום, רשום

רשומים המון דברים כמו שציינת ולכן לא מתייחסים לזה כל כך כי הרוב זה לצרכי כסת"ח. עייפות וישנוניות רשום על המון תרופות והשאלה רק כמה עייפות וכמה ישנוניות. בכל מקרה התכוונתי לעזור בלבד. שיהיה בהרבה בהצלחה .

למעלה