אני אמרתי כאן ואני אגיד שוב
הספר והסרט הם דברים שונים לגמרי לגמרי. תאמיני לי שאם המעריצים היו עושים את הסרטים אז הם לא היו יכולים להכניס את כל העלילה לסרט של שעתיים וקצת. הארי לא היסס לרגע לחזור לעולם הקסמים- רצו להראות לקהל שהארי כמו לכל ילד בגילו, יש מודעות לבנות המין השני ושגם אצלו, כמו אצל כל נער מתבגר ההורמונים משתוללים. בלטריקס ושריפת המחילה- זה משהו שרולינג (לטענתם של ההפקה) רצתה שיהיה בסרט. הכי חשבה להכניס את זה גם לספר(היא עצמה אמרה את זה באיזה ראיון). הארי וסנייפ- מה הם כבר היו מראים בשיעורים של התגוננות מפני כוחות האופל? את סנייפ והארי מתנגחים אחד בשני?... בספר זה מעניין אבל בסרטים הכל צריך להיות שוטף. הם גם לא רצו לחזור על הקטע של הלחשים שוב(היו הרבה במסדר עוף החול). הרמיוני-רון-לבנדר - למה לרצות להקיא? לבנדר אמורה להיות אובססיבית כלפי רון ורון היה צריך ללחוש את שמה של הרמיוני. מה עדיף? ששוב ישאירו את הזוג הראשי (הכוונה לרון והרמיוני) של הספר הזה מחוץ לעלילה בפעם השישית מאז שהתחילו את הסרטים? חוץ מזה שסנייפ ודמבי לא היו מורגשים בסצנה הזו. חוץ מהשורה שדמבלדור אמר. התעסקות בדברים "שוליים" - הם היו חייבים להתעסק בזה. צריך להראות שהדמיות האלה כבר לא הילדים הקטנים והחמדמדים מהסרט הראשון. חוץ מזה שלדעתי זה מצויין שאחרי סרט כלכך כבד כמו מסדר עוף החול, הגיע סרט קליל יותר לפני שני הסרטים האחרונים.(שוב, זה סרט, ויש קהל שמה לעשות, לא קרא את הספר כמו כולם.) מסכימה לגבי טום רידל. השחקנים, הילד והנער אגב- היו מצויינים. פירוט הורוקרוקסים- הראו את הטבעת, הראו את היומן וגם דיברו עליו. הראו את המערה. את הפירוט על כל ההורוקרוקסים אנחנו נקבל בסרט הבא. שוב, אי אפשר להכניס הכל לסרט של שעתיים וקצת. אחרי זה את לא תראי דמיות אחרות שאת אוהבת. גם לי לא הפריע שהם לא הכניסו את ביל ופלר. בקשר לזה שסנייפ נתן להארי ללכת- אלן ריקמן הוא שחקן מצויין ואם היית יכולה לראות, היית רואה שהוא ידע מאיפה הארי יודע את הלחש שהוא ביצע. זה די מיותר להראות את סנייפ אומר להארי להראות לו את הספר- כי הוא המציא את הלחש הזה- מין הסתם שהוא ידע מאיפה הארי יודע אותו. הארי לא היה מספיק מבועת- את זה את רק יכולה להאשים את דניאל שלא שיחק מספיק טוב באותה הסצנה. כי לדעתי כן היה ניסיון להראות את הארי מבועת. הסיפור של ג'יני והארי בכללי היה מעצבן למדי לאורך כל הסרט. אני אוהבת את בוני מאוד אבל לא קיימת כימיה בינה לבין דניאל. וכנראה שהיה צריך לעשות קאסטינג מחודש לג'יני(סורי אוהבי בוני אבל זאת דעתי). רצו לבנות את הסיפור של ג'יני והארי באיזה שהיא צורה וכמו שראית זה לא כלכך הלך. גם בגלל העלילה וגם בגלל השחקנים וגם בגלל התסריטאי המפגר שחשב שזה בכלל הולך להיות הארי והרמיוני(ובגלל זה הוא גם דפק את הסיפור של רון והרמיוני, אבל יש לו איך לחפות על זה בסרטים הבאים) ובגלל זה הרעיון הזה. בקשר לנסיך- לא הראו את זה אבל, הרמיוני ערכה מחקר והיא מזכירה את זה בסרט. רצו יותר להתעסק ברומנטיקה ובמחקר של הארי ודמבלדור כי זה יותר חשוב למהלך העלילה של הסרט הבא. (מבחינת ההורוקרוקסים וגם מבחינת הסיפור של רון והרמיוני שהולך להשתנות טיפה בגלל סטיב קולבס הטיפש שלא דאג לזה בסרטים הקודמים.) הקרב נחתך בעירכה כי, שוב, הבעיה היא שזה סרט. יש לך גם קרבות בסרטים הבאים. מיחזור= אי עניין של הקהל. סנייפ והארי בסוף- הוא שיתק אותו וזה לפי דעתי מספיק- שוב יש אנשים שלא קראו את הספר. חבל להעמיס עליהם סתם. ההלוויה נחתכה וגם אני לא יודעת למה. היה כבר תיכנון שלה אבל הם לא צילמו אותה אפילו. כנראה שהחליטו להראות רק הבעת אבל של כולם מה לפי דעתי כן היה קשור. סליחה על החיפרה, ומצידי אני יחפור על זה עוד כמה פעמים כדי שיבינו אחת ולתמיד הסרטים והספרים הם שונים לגמרי, אבל שניהם עשוים מצויין. לא משנה מה.